- 20 Şubat 2010
- 33.385
- 6.651
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
- #23.981
Eee benim de öyle işte geçen gün yazmıştım zaten ben prediyabitiğim unlu gıdalar ve pirinç/patates bir iki lokma ile şekerimi fırlatırken bal/pekmez/tatlılar vs aynı etkiyi yapmıyor yani sende bir anormallik yok, durumun istisnai değil, ha ben yine de bebişi tehlikeye atmamak için önlem amaçlı tüketmiyorum. Geçen de bunu anlatmaya çalışmıştım :) Şeker hastası demiyor kimse sana, gebelikte ortaya çıkan da muhtemelen prediyabet tarzı bir şey gebelikten sonra kalır ya da devam eder henüz ortak bir fikir yok, fazla takıldın nedense sanki biz sana ısrarla şeker hastasısın diyormuşuz gibiMakarna ile ayran tüketmişsin ayran/yoğurt şekeri dengeler, sadece ekmek yediğindeyse epey fırlamış şekerin, mesela tanı konmuş olmasına rağmen ben asla o değerleri görmedim toklukta, diyetisyen nasıl bir liste verdi sana bilmiyorum belki durumuna çok dikkat etmeden hazırlamıştır. Bence bu konuyu doktorun ile görüşmelisin tekrar.
Verilen beslenme listesi aynı senin paylaştığın tarzda bir liste. Herkese benzer bir liste veriliyor gördüğüm kadarıyla. Burada paylaşılanlar oldu.
Yani aynı şeyi yaşadığımızı düşünmüyorum.
Şeker yükselmesi çoğumuzda benzer
etkenlerden oluyor. Beyaz unlu şeyler. Onun farkındayım.
ama aynı tarz diyet listesini uygulamama rağmen bu kadar düşüş yaşamam benzemiyor.
Hamile bir arkadaşımda da çıktı gebelik şekeri. Onun değerleri 256-284 gibi oluyor dikkat etmediğinde. Başka da örnek yok çevremde.
O yüzden de bu durumu yaşayan varsa yorum almak istediğimden yazıyorum.
Benim gibi olan varsa paylaşım bekliyorum. Ki bilgi alayım.
rastlamadım henüz.