2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
İkinci hamileligimde 14te hissetmiştim bende olabilir tabiki. Tatlı birşeyler yiyip sırtüstü 45derecelik acıyla yatarsan ozaman daha çok hissedebilirsin. Genelde rahat olunca daha net hissediliyor dene bakalım 😊
Evet evet tatlı yedikten sonra olmuştu o yüzden şüphelendim hareketlendiklerini bildiğim için acaba dedim😃😃

Benim kan değerlerimde folik asit üst sınıra yakındı. Gebelikten 3 ay önce başlamıştım. Dr gebelik öncesinden kalp atışına kadar olan süreç çok etkili dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanı. Her dr farklı şey söylüyor demekki. Herkes kendi yöntemini uyguluyor.
Evet özellikle gebelik öncesi başlanmasını öneriyorlar çünkü dediğiniz gibi çoğu kadın 5 6 haftalıkken anca fark edebiliyor hamile olduğunu bu da tam kalp atışını duyacağımız dönem o döneme kadar yeterli folik asit alınmamış olması daha çok sıkıntı oluşturuyormuş. Aklıma kötü şeyleri getirmeden doktorlarımızı söylediğini yapmamız lazım en güzeli her gebe kendi özel doktorlar da ona göre yönlendiriyordur. Hepimiz sağlıkla doğuralım sağlıkla büyütelim inşallah

Öncelikle bunla alakalı akademik yazının örneğini rica etsem atabilir misiniz? Mesleğim gereği eczacılık sektöründe yeni şeylere oldukça ilgiliyim. Zaten bende 10 tane içeceğini düşünmedim kimsenin fazlası diyorlar insanlar herhangi bir doktor kimseye 2000 mg iç demez zaten . Bu makul seviyede anlamıştım söylenenleri
Tabiki bende eczacı olarak bilgilendirmek istedim.
Ben doktoruma folik asit genim heterozigot 2 tane alayım mı diye sordum. Homozigot olmadığı sürece fazlasını almana gerek yok. Sonuçta bir dna zinciri doğru kodluyor. Fazlası otizim yapar dediği için söyledim.
Gene eşimde otizmli çocuklar ile çalışma yürüttü. Doktorların sempozyumda o kadar çok sebep olacak şeyler sıralamışlar ki, hepsi bende uygulamaya çalıştı. Her bilimsel gerçek, gerçekten etki etmez, bunu bilmek size yarar değil zarar getirir. Bırak sodayı, yoğurt istediğim gibi içeyim dedim. Duymak bile istemedim. Fazla abartlıdığını dşünüyorum, ama ilaçların etkisini yadırgamamak gerektiğine inanıyorum.
Derleme makale linki aşağıdaki gibidir.

Tabiki bende eczacı olarak bilgilendirmek istedim.
Ben doktoruma folik asit genim heterozigot 2 tane alayım mı diye sordum. Homozigot olmadığı sürece fazlasını almana gerek yok. Sonuçta bir dna zinciri doğru kodluyor. Fazlası otizim yapar dediği için söyledim.
Gene eşimde otizmli çocuklar ile çalışma yürüttü. Doktorların sempozyumda o kadar çok sebep olacak şeyler sıralamışlar ki, hepsi bende uygulamaya çalıştı. Her bilimsel gerçek, gerçekten etki etmez, bunu bilmek size yarar değil zarar getirir. Bırak sodayı, yoğurt istediğim gibi içeyim dedim. Duymak bile istemedim. Fazla abartlıdığını dşünüyorum, ama ilaçların etkisini yadırgamamak gerektiğine inanıyorum.
Derleme makale linki aşağıdaki gibidir.
Soda ve yoğurt anlayamadım 🤨

Normalde aç önerdi ama ben akşam yatmadan içiyorum yoksa içemiyorum yuttuktan sonra öğürüyorum hatta fobi gibi oldu bende resmen
Hemen hemen tum doktorlar eczacilar kan ilaclarini ac oneriyor ama bende ac ilac icemem pek. Gerekte olmuyor sukur. Sen bunu doktoruna ilk gittiginde soyle ama belki baskq bisey yazar oneride bulunur

Hemen hemen tum doktorlar eczacilar kan ilaclarini ac oneriyor ama bende ac ilac icemem pek. Gerekte olmuyor sukur. Sen bunu doktoruna ilk gittiginde soyle ama belki baskq bisey yazar oneride bulunur
Tamam canım söylerim ama bi arkadaş da hamile ona demiş oda içemiyorum diyince gece yatmadan iç demiş bende ona güvenerek aslında gece içtim ama tabi yine de sorarım

Tamam canım söylerim ama bi arkadaş da hamile ona demiş oda içemiyorum diyince gece yatmadan iç demiş bende ona güvenerek aslında gece içtim ama tabi yine de sorarım
Anladim. En guzeli doktorunu da bilgilendirmek tabi. Hani onunda daha iyi bi önerisi olur belki tmm böyle devam et der.Kafanda rahat olur.

Hamilelik bitince de devam ediyor mu peki yoksa hamilelik mi tetikliyor acaba
Genelde devam ediyor ama doğal yollarla benim değerlerim normale dönmüştü bıraktım ilacı. Yani hayatın boyunca kullanacaksın dedi doktorumda bana ama öyle olmadı. Çaresini aramak lazım ki genelde bu bana göre alternatif tıbla mümkün oluyor

Demir hapı gerçekten zulüm oldu yaa gece de mi içemiyorsun belki söylesen başka içebileceğin türde olanı varsa onu yazar
Evet söyleyeceğim. Birkaç gecedir uyanıyorum hem sıcaktan hemde wc falan. Ozaman bile midem bulanıyor çok. Hatta bu hafta çok arttı sıcaklardan mi neden bilmiyorum. Tam diyordum 12.haftalara gelsemde azalsa diye ama ne azalması daha da arttı

Genelde devam ediyor ama doğal yollarla benim değerlerim normale dönmüştü bıraktım ilacı. Yani hayatın boyunca kullanacaksın dedi doktorumda bana ama öyle olmadı. Çaresini aramak lazım ki genelde bu bana göre alternatif tıbla mümkün oluyor
Aa iyi bari canım çok sevindim inşallah bende alternatif tıpla hallolur 🙏
Evet söyleyeceğim. Birkaç gecedir uyanıyorum hem sıcaktan hemde wc falan. Ozaman bile midem bulanıyor çok. Hatta bu hafta çok arttı sıcaklardan mi neden bilmiyorum. Tam diyordum 12.haftalara gelsemde azalsa diye ama ne azalması daha da arttı
Sıcaklardan olabilir bence çünkü benimde öyle tansiyon yine düşmeye başladı evden çıkmamaya çalışıyorum yinede hep kötüleniyorum benim 14 bitti hala var bulantım 😕😕
Erkekler genelde saklayamiyorlar hemen belli oluyor ☺️ bende 2oglumu 12de öğrendim. Bunda da tam 12de gideceğim Perşembe günü normalde doktorumda görse söyler hemen ama bakalım görebilecek mi 😊
Hadi bakalım görür inşallah içinden ne geçiyor bu sefer kız mı ☺️ Evet genelde erken öğrenenler erkek oluyor hep😅

Yaa neguzel hareket hissetmek. Birde ozaman evet burdasın diyebiliyorsun. Ama şimdi hissetmeyince hep bı merak
Kesinlikle harika bir şey ama şimdide bi kere hissettim daha başka ne zaman hissederim Allah bilir biraz büyüselerde her gün hissetsek🤗🤗😍

Bugün canım çok fanta istedi asitli diye korkumdan içmedim ya.Siz iciyo musunuz?
Onu benim de aşırı canım istiyor ama eşim hakkını iyi sakla ya şimdi bir bardak yada kurbanda bir bardak hakkın var dedi 😂sabırla bekliyorum ben normalde çok aramam ama galiba sıcaklar yüzünden canım istedi bir iki yudum alsam da o içme isteğimi keser zaten 🙈

Yaa içecek olarak ne tüketiyorsunuz ben yıldım artık su ve ayran içmekten 😂
Bugün canım çok fanta istedi asitli diye korkumdan içmedim ya.Siz iciyo musunuz?
Onu benim de aşırı canım istiyor ama eşim hakkını iyi sakla ya şimdi bir bardak yada kurbanda bir bardak hakkın var dedi 😂sabırla bekliyorum ben normalde çok aramam ama galiba sıcaklar yüzünden canım istedi bir iki yudum alsam da o içme isteğimi keser zaten 🙈

Back
X