• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Merhaba, tost demisken aklima geldi sormasi ayip, canim sucuklu tost istiyor ama aylardir yemiyorum hamilelik doneminde sarkuteri tuketmedim ve zaten onceden ara ara yerdim sucugu sadece hafta sonlari mesala, Sucuk yememiz yasakmi kizlar ? Tost icin sucugu onceden tavada pisirirsek birsey olmaz diye dusunuyorum ?? 😋 ne onerirsiniz ? 😫
Hayır tabiki yasak degil
Sadece az pişmiş et ürünü sıkıntı olabilir ona dikkat guzelce pismis her türlü et yiyebilirsin.
Icin rahat edecekse onceden pişir kurumaz dersen. Nacizane fikrim ince dil ekmegin icine koy ekmegin ici acikken bas dilimlerin üstüne birde diger tarafını cevir sucuklarin birde oyle bas ekmegin içindeyken izgara sucuga degecek yani baya detaya girdim umarim anlatabilmisimdir.
Kasma bu kadar canının istedigini abartmayacak sekilde ye iç.
Yumurtayi rafadan yeme salmonella bakterisinden sebep. Ben birde mayonezde tuketmem hic bu sebepten.
Sebzeleride iyi yıka tamamdır.😊

Ay valla ben her şeyi yiyiyorum mesela canım hamburger çekiyor gidip alıp yiyiyorum evde tavuk balık et yapıyorum iyice pişmiş durumda valla sucuk falanda yiyiyorum sadece çiğ değil hepsi ama yiyiyorum şuana kadar bir problem de çıkmadı inşallahta çıkmaz
Iyi yapıyorsun canim yarasin sifa olsun 🤗

Ay bende hissetmiyorum hatta geçen acilde doktor söyledi hissetmen lazım artık diye korkuttu beni çok şükür bir şey çıkmadı ilk gebelikte zaten hissetmek zaman alırmış bir de karnı çıkanlara çok özendim bende hiçbir şey yok sadece hafif sertlik var solda oda bebek diye o kadar
Benim 2. Karnim cikti ama bende pek hissetmiyorum 😔

Kızlar az önce kontrolden çıktım.benim gebeliğim hep kanamalı geçtiği için kan sulandırıcıyı kesmişti doktor.1 aydır kanamam yok doktora söyledim salı günü tekrar başlayalım dedi.bende tedirginim kanama olursa yine diye.aranızda kanama devam ederken ya da kesildikten sonra tekrar kan sulandırıcı başlayanınız var mı?bana genetik test yapılmıştı genetik olarak pıhtılaşma yatkınlığım var.başlamazsak pıhtılaşma olursa bebeğe yeterli kan gitmez o zaman da gelişimi normal ilerlemez dedi tedirgin oldum ama içince kanama olursa diye de tedirginim,aranızda benzer durumda olan var mı?
pıhtılaşma ile ilgili sıkıntım olup olmadığını bilmiyorum ama 12+1 e kadar günde bir kez kullanıyordum. 12+1 den sonra gün aşırı kullanıyordum. 17+0 dan üç günde bir kullanmaya devam edicem doğuma kadar. Doktorum ben öneriyorum dedi bende kullanmaya devam ediyorum. Clexane kanamaya yatkınlığı arttırmaz korkma. Her türlü pıhtılaşmadan iyidir.

pıhtılaşma ile ilgili sıkıntım olup olmadığını bilmiyorum ama 12+1 e kadar günde bir kez kullanıyordum. 12+1 den sonra gün aşırı kullanıyordum. 17+0 dan üç günde bir kullanmaya devam edicem doğuma kadar. Doktorum ben öneriyorum dedi bende kullanmaya devam ediyorum. Clexane kanamaya yatkınlığı arttırmaz korkma. Her türlü pıhtılaşmadan iyidir.
Bende doktor başta gün aşırı falan der dedim ama hergün corasprin dedi.inşallah dediğin gibi olur.pıhtılaşmadan daha çok geriliyorum.çok sağol canım

Kizlar selam!
Herkese sifa ve kolaylik diliyorum oncelikle.
Sormak istedigim bir sey var. Benim vucudumda, ozellikle ust bacak bolgemde ve kalcamda, ciddi kaşintilar var. Zannediyorum son bir haftadir. Bugun dank etti ve acaba gebelikle iliskili olabilir mi dedim, biraz googleladim ve evet karsilasilabiliyormus bu durumla. Cuma kontrolum var ve doktorla bu meseleyi o gun konusurum diye sormadim da arayip.
Sizler arasinda ya da tanidiklarinizda boyle bir sey yasayan var mi?
Benim bi arkadaşım bahsediyor hamileyken sürekli kaşınmış hatta kollarında döküntüler olmuş onun. İnşallah senin öyle olmaz canım 🙏🏻

Merhaba, tost demisken aklima geldi sormasi ayip, canim sucuklu tost istiyor ama aylardir yemiyorum hamilelik doneminde sarkuteri tuketmedim ve zaten onceden ara ara yerdim sucugu sadece hafta sonlari mesala, Sucuk yememiz yasakmi kizlar ? Tost icin sucugu onceden tavada pisirirsek birsey olmaz diye dusunuyorum ?? 😋 ne onerirsiniz ? 😫
Canım güvendiğin bildiğin bir yerden aldıktan sonra sorun yok pişiriyoruz sonuç olarak

Sigorta yaptıralım da doğum parası alalım konusu canım ben sordum da olmuyor dediler onu konuştuk :) yani hamileliğin devlet sisteminde yani e nabızda falan gözükmeden 90 gün öncesinden bir işe başlamış olman lazım dediler banada bende tam bilmiyorum :)
Ben de internette doğumdan önce 90 gün diye okudum ama. Aynı zamanda doğum sırasında çalışıyor olmak. Bilmiyorum net öğrenmek gerekiyor.

Kızlar biz bunda karar kıldık nasıl sizce 🤗

Eklentiler

• Screenshot_20220812-155951_ebebek.webp
    Screenshot_20220812-155951_ebebek.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 66
Haftada bir yiyebilirsin ben yiyorum canımın istediğini 😉

Sigorta yaptıralım da doğum parası alalım konusu canım ben sordum da olmuyor dediler onu konuştuk :) yani hamileliğin devlet sisteminde yani e nabızda falan gözükmeden 90 gün öncesinden bir işe başlamış olman lazım dediler banada bende tam bilmiyorum :)
Himm dogum parasını her türlü alacaksin ki zaten küçük bi miktar zaten o. Doğum parasından kastın ne senin şu dogumdan sonra ödenen cüzi miktari mi diyorsun?

Back
X