2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kilo alımı durursa erken almak zorundayız büyümediğini bile bile içerde tutamayız dedi. Önemliymiş çünkü 2 aydır bu şekilde devam ediyo. Ama önümüzdeki ay 3 haftaya çıkabilirmiş iyide beslenmeye çalışıyorum. İnş anlattığınız gibi olur en az 36. Haftaya kadar almamaktan yanayım diyor doktor ama ya yeteri kadar kilo alamassa. Ciğer geliştirici iğne bile yapılcak uygun gördüğü zaman.
Canim dinledigim okudugum kadariyla, soyledigin o iki hafta artmadigi surece sorun olmayacaktir. Onemli olan aranin devamli olarak acilmamasi. Ciger gelistirici igne henuz ciger gelisimi tamamlanmamis bebislerin erken alinmasi durumunda vuruluyor, normal bir prosedur diye biliyorum.

Onemli olan bebislerin saglikli olmasi. Kac kilo kac cm cok da onemli degil bence. Zannediyorum bebklerin kilolu olmasini bu kadar cok istemek bizim toplumumuza has. Rabbim her birine sifa versin, saglikla gelsinler, biz de saglikla karsilayalim ve buyutelim insallah.

Kizlar bira once tansiyonun oneminden bahsediyordunuz .ben hamileligin basindan beri 3 farkli doktora gittim ikisi ozel hastane biri klinik,benim muayenelerde hicbiri tansiyonumu olmuyor, siz de nasil kendiniz mi olcturuyorsunuz onlar mi ölçüyor.braz once yemek yaptim tezgah felan derken biraz fazla ayakta kaldim. Yarım saatir yatiyorum ama kafam yerine gelmedi halen
Her muayenede ölçülüyor canim 12yi gecmemesi lazim o zaman preeklampsi riski olusuyor. Bi arkadasimin 17 tansiyonla 35de doguma aldılar. Doktoru sey demisti. Annenin tansiyonu ciktikca bebeginki düşüyor demişti

Sor canim bizede haber ver ama bence normal dicek. 24 .haftada rahim futbol topu gibidir ve bel ağrıları baslar diyordu okudugum kitap da
Hmm insallh öyledir canım kaynanam biraz tedirgin ettirdi beni aslında daha erken böyle başlaması falan diye eşimin işinden dolayı 1 aydan fazladır gidemedim doktora oyuzden hep bir korku var içimde

Hmm insallh öyledir canım kaynanam biraz tedirgin ettirdi beni aslında daha erken böyle başlaması falan diye eşimin işinden dolayı 1 aydan fazladır gidemedim doktora oyuzden hep bir korku var içimde
Bak canim en üstte yaziyor. İcin rahat etsin diye cekip attim ama sen yine de sor aklinda kalmasin ,bize de soylersin 😄

Eklentiler

• 16662037959131953945980261291087.webp
    16662037959131953945980261291087.webp
    49,1 KB · Görüntüleme: 57
Gec kaldin diye bakmamazlik yapilacagini sanmiyorum. Erken gidilmesinin mantigi ne? Hani allah korusun bir sikinti varsa erken teshis edilebilsin vs. Sonucta senin elinde olan bir durum da yok. Randevu bulamamissin. İcini rahat tut. Pasa pasa bakacaklar. Canin isterse ve randevu da bulanilirsen tabi, istersen her ay git perinatolaga. Kimse de bu hakki senden alamaz. Yok boyle kural kanun yasa.
biraz araştırdım da yorumlarda bakmadı diyenler olmuş o yüzden korktum.bugün gittim ama baktılar sorun olmadı çok şükür canım.

Ben 24 haftalikken yaptirdim canim, kadın doğum gec kalmissin demisti bende senin gibi telas yapip buradakilere sormustum. Radyolojide 25 e kadar bakiyoruz telaş etmeyin demisti,hatta daha sonradan bir suphe olursa daha ileri haftalarda da bakiyoruz dedi .bakmama durumlari olmuyor sadeve bebek büyüdüğü icin bazi yerlerini gorememee ihtimali oluyormus. Benim heryeri göründü çok şükür.insallah seninde oyle olur
aynen canım çok şükür baktılar sorun olmadı.çok tedirgin olmuştum ama bi sorun olmadı.

Kızlar bu kasılma nasıl bir şey ya bugün kendimi normalden farklı hissediyorum. az önce yürüyüşe çıktım biraz eşimle. Yürürken karnımda sertleşme ve ağırlık oldu biraz ve çişim varmış gibi bir his. Yürürken çom zorlandım. Böyle bir şey mi?

Kızlar bu kasılma nasıl bir şey ya bugün kendimi normalden farklı hissediyorum. az önce yürüyüşe çıktım biraz eşimle. Yürürken karnımda sertleşme ve ağırlık oldu biraz ve çişim varmış gibi bir his. Yürürken çom zorlandım. Böyle bir şey mi?
Bunu bende çok merak ediyorum ama hiç fark edemiyorum nasıl bişey olduğunu 🤷‍♀️

Bunu bende çok merak ediyorum ama hiç fark edemiyorum nasıl bişey olduğunu 🤷‍♀️
Geçen gün sadece yemekten sonra sertleşme olduğunu söyledim doktora ona da rahim büyüdüğü için o kadar sertleşme olur dedi. Ama kasılma nasıl bir his bilmiyorum olsa farkedermiyim ben de bilmiyorum.😕

Sanci yoksa sadece sertlesme varsa yalanci sanci dedigimiz zararsiz kasilma canim

Kizlar kizlar.. dogru duzgun kilo almayan ben bugun bir de ne goreyim totalde 9 kilo almisim :)) cevremdekiler pek inanmadi, sanirim boyumun avantaji ancak baya baya 9 kilo almisim. Bu gidisle 20’yi gorur muyum sizce? 26.haftadayim yahu daha :) bulantilarim gecince asildim biraz yemeye, bu sislik yanma da biraz biraz toparlandi bi de oyle yuklendim, ay zaten bulantim oldugi donemde de makarna eriste zeytin ekmek filan yiyordum bastiriyo diye. Geceleri kaymakli dondurmalar tirmaliyor simdi:) Allahim korkuyorum baktikca istikbalime :))
yalnız değilmişim :) bende başta almadım almadım şuan 9 kilo almışım.doktorum da fırçaladı sağolsun.toplamda 12 kilo almak gerek sen hakkını kullanmışsın bakalım kalan sürede napıcaksın dedi.yemek çok sorun değil de tatlı ya yemek istesem bile aklım fikrim sürekli tatlılarda.ALLAH yardımcımız olsun.

Geçen gün sadece yemekten sonra sertleşme olduğunu söyledim doktora ona da rahim büyüdüğü için o kadar sertleşme olur dedi. Ama kasılma nasıl bir his bilmiyorum olsa farkedermiyim ben de bilmiyorum.😕
Dertleşme dediğin bariz belli oluyor değil mi bu bebeğin hareket ederken karnımıza sert sürtünmesinden çok farklı bişey mi

Back
X