- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Evet genelde dönünce anlarsınız diyorlar zaten hareketindenbizimki 27. haftada döndü ama dönerken ben bildiğin yerimden sıçradım parende attı sanki içimde :) bazen yamuk duruyor hissediyorum göbek deliğim sağa sola doğru eğik duruyor, çok keyifçi ve hareketli olacak sanırım ve gece uyumayacak en çok gece hareketleniyor
27de makat gelişti 29da kafa geliş oldu 31de makat gelişe döndü. Deli gibi dönüyorbizimki 27. haftada döndü ama dönerken ben bildiğin yerimden sıçradım parende attı sanki içimde :) bazen yamuk duruyor hissediyorum göbek deliğim sağa sola doğru eğik duruyor, çok keyifçi ve hareketli olacak sanırım ve gece uyumayacak en çok gece hareketleniyor
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın canıminşallah çok güvenebileceğin bir yardımcı denk gelir inşallah tatlış tonton bir teyze olur anneni aratmaz. Duygular yerle bir malesef hamilelikte coşturdu hepimizi. Az kaldı canım sağ salim doğsunlar herşeyin üstesinden beraber geliriz. Anneyiz biz güçlü olacağız tabiki eşlerimizin de desteğiyle
çok enteresan canım okudukça şaşırıyorum muhakkak altında yatan bir neden vardır diyorum, ama senin normalde bu duruma alışkın olup şu an hassaslaşman çok doğal keşke yakınlarda olup birbirimize desteğimiz olabilse.. geçen gün annem ve babam gelip gittiler hastanede yattıktan sonra onlar gittikten sonra başladım ağlamaya ama höykürerek yani normalde duygularımı pek gösteremem her şeyi içimde yaşarım kendime ben bile inanamadım.. ağlamak seni rahatlatacaktır bundan çekinme ama sonra derin bir nefes al yüzünü yıka ve şimdiye kadar tek başına neleri başardığına bir bak.. emin ol sen mükemmel bir anne olacaksın her şeye de yetişeceksin.. Allah sağlıktan ayırmasın canım benim
Allah razı olsun hepinizden. Kesinlikle doğru, Normalde alışkınım anneme, 32 yaşındayım sonuçta. Bu ilk doğumum da değil. Ama bu hamileliğim çok duygusal geçti. O yüzden ağır geldi. Çok ağladım hormonlar sebebiyle. İnş post partum fln olmadan; su en zor süreci de geçersem, kendime parti veririm belki deYa kıyamam sana. Ne zaman geliyonuz ankara’ya gel sarılalım şefkatle ya.
Benim öle oldu yağız da aklım çıktı. Ben de şok oldum ve korktum yani. Şükür bu oğlancık sessizce dönmüş; fobi olmuştu yoksa bendebizimki 27. haftada döndü ama dönerken ben bildiğin yerimden sıçradım parende attı sanki içimde :) bazen yamuk duruyor hissediyorum göbek deliğim sağa sola doğru eğik duruyor, çok keyifçi ve hareketli olacak sanırım ve gece uyumayacak en çok gece hareketleniyor
Çok çok haklısın iu salgında yararlı bişeyler yesinlerdiye bu halde yapmadığımız yemek kalmıyor çocuklara, demekki biraz rahatına düşkün canım sen kendini üzmeAnnem işin duygusal kısmında değil olmadı olmaz da canım. Direkt der ki; kadın bul ver parasını. Niye neyi dert ediyorsun. Tüm derdi budur.
Şu an kendi evinde dertlenip, sürekli anlattığı şey; yemek yapmak zorunda olması. Neymiş; her yerde hazır yemekler varmış, yemek mi yapılırmış evde hiç ne gereği varmış. Kendi evinde bunun şikayetini ederken, ben çocuğuma bi tas çorba yapar mısın diye nasıl derim ? Haksız mıyım ?
Allahtan bittiSen öyle çorapları ütüle sonra totonu tırmalar bunlar bak
Kuzum ellemeden ugrasmadna yapilan egzersizler var onlarin bi zarari yok benim arkadaslarim da yapti donenin dondu donmeyenin donmedi yani nasip istiyosan egzersizlere devam et dogum anina kadar donme ihtimali var zaten benim bebe erken dondu ama doktor rahim agzina baski yapiyor dedi bazen yurutmuyo yani bu da zor makata da agri vuruyo belki donmustur seninki de olabilirDr dün bana bi kaç hareket ve masaj göstermişti bebe dönsün diye onları yaptım dün biraz. Şimdi Bebe aşağıya bir baskı yaptı götüm çıkacak sandım yerinide kestiremiyorum kafası nerde poposu nerdeçocuğu bozdum heralde karnım ağrıyor çok mu elleştim naptım
Canim benim kiyamam sana Rabbim gonlunu ferahlatsin, islerini kolaylastirsin insaAllahGünaydın beybiler
İki gündür acıdan ağrıdan mahvoldum. Diyare bi yandan, ağrısı bi yandan. Ne gecem ne gündüzüm belli değildi. Duygusallık bastı bi yandan yalnız olunca. Şükür kasılmam ya da sancım yok. Bugün şükürler olsun ki iyiyim. Testlerim, tahlillerim de temiz. Aman dikkat edin kendinize de bebişlere de. Benim de yarın diğer doktorla randevum var. 37 sine gün almayı düşünüyorum. Odamı da ayırtılan unutmazsam. 18 Ocak olabilir gibi geldi. Yağız 28 Şubat doğumlu. Yiğit de 18 Ocak olsun en azından diye. Dayanamayacak gibiyim sonraki haftalara. Hayırlısı olsun inş.
Bi de hem kendi özel hayatımdaki arkadaşlarıma ; hem de burdaki arkadaşlarıma hep savundum; kimsenin bebeğine kimse bakmak zorunda değil vs vs diye. Ama iki gündür ağlamaktan durduramadım kendimi. İsterdim ki, nasılsın annem diye arasın annem, geleyim mi yavrum desin. Torununu sevsin, gel anneannesinin bitanesi desin yavruma. Ama yok hiç olmadı ; olmaz da. Nolurdu yapsaydı ; bi yeri mi eksilirdi diye düşünmeden edemedim. Ama bu konuda anneme benim de evlat olarak bi hakkım varsa, bende helal etmiyorum. Düğün, ölüm, bayram, doğum. Nedir yani, başka ne zmn birlikte olacaktık.
Çünkü kadın alınca; uykum geldi diye öbür odada uyusam; yagıza bakısı, tavrı nasıl olur çok bilemiyorum ; Emin olamama hissi beni üzüyor.sonuçta yabancı biri.
Anneniz bakmıyorsa sorun etmeyin diyip ister istemez gücendirdiğim bi arkadaşım varsa, çok özür dilerim gerçekten. Beni annem küçüklüğümden beri sürekli ; ben çocuklarınıza bakamam diye büyüyttğünden , başka şey düşünme fırsatı bile bırakmamış bana.
Ben kabızlığa çare bulamadım 20. Haftadan beri kabızım. Magnesi calsiye rağmen 3 günde bir zorla oluyor. Kanama olan yere pamukla hakiki zeytinyağı koyarsan çok iyi gelşyor şişlik ağrı vs iyileştiriyor hemen geçmiş olsunkızlar bu kabızlıkla ilgili ne önermiştiniz. . ben aslında boyle bi problem yaşamamıştım oyle sıklıgında da sıkıntı yok fakat hafif bi zorlanma hissettim. tuvalet baya kan olmuştu. peçeteye de ilk başta cok geldi. (bi panik oldum ama makat geliyor kontrol ettim) ne yapmamız lazımdı
Canım renklimmGünaydın beybiler
İki gündür acıdan ağrıdan mahvoldum. Diyare bi yandan, ağrısı bi yandan. Ne gecem ne gündüzüm belli değildi. Duygusallık bastı bi yandan yalnız olunca. Şükür kasılmam ya da sancım yok. Bugün şükürler olsun ki iyiyim. Testlerim, tahlillerim de temiz. Aman dikkat edin kendinize de bebişlere de. Benim de yarın diğer doktorla randevum var. 37 sine gün almayı düşünüyorum. Odamı da ayırtılan unutmazsam. 18 Ocak olabilir gibi geldi. Yağız 28 Şubat doğumlu. Yiğit de 18 Ocak olsun en azından diye. Dayanamayacak gibiyim sonraki haftalara. Hayırlısı olsun inş.
Bi de hem kendi özel hayatımdaki arkadaşlarıma ; hem de burdaki arkadaşlarıma hep savundum; kimsenin bebeğine kimse bakmak zorunda değil vs vs diye. Ama iki gündür ağlamaktan durduramadım kendimi. İsterdim ki, nasılsın annem diye arasın annem, geleyim mi yavrum desin. Torununu sevsin, gel anneannesinin bitanesi desin yavruma. Ama yok hiç olmadı ; olmaz da. Nolurdu yapsaydı ; bi yeri mi eksilirdi diye düşünmeden edemedim. Ama bu konuda anneme benim de evlat olarak bi hakkım varsa, bende helal etmiyorum. Düğün, ölüm, bayram, doğum. Nedir yani, başka ne zmn birlikte olacaktık.
Çünkü kadın alınca; uykum geldi diye öbür odada uyusam; yagıza bakısı, tavrı nasıl olur çok bilemiyorum ; Emin olamama hissi beni üzüyor.sonuçta yabancı biri.
Anneniz bakmıyorsa sorun etmeyin diyip ister istemez gücendirdiğim bi arkadaşım varsa, çok özür dilerim gerçekten. Beni annem küçüklüğümden beri sürekli ; ben çocuklarınıza bakamam diye büyüyttğünden , başka şey düşünme fırsatı bile bırakmamış bana
O aptallığı kızımda yaptim ben ve çok pişmanım. Sabah işe gidecek aman uyanmasin gerek yok rahatsiz olmasina dedim yaklaşık bir buçuk yasina kadar ayri yattim. Sonra baktim ben perişan oluyorum ne gecem ne gündüzüm var ayni odaya gectik ,rahatsiz oldu beyefendi ama beraber uyuyacagiz dedim. Simdi kizim bizim odada uyuyor,ona kıyamıyorum uykusu sürekli bölünmesin diye bilemedim ne yapacağızBdvde bir konu var. Hatunun biri bebek doğduktan sonra kocasının başka odada yatmasından dertlenmiş. Başka bir hatun da ölümüne erkeklerin sabah işe erken gittiği için ayrı odada yatmayı hak ettiğini savunuyor
benim ki de şimdiden yol yapmaya çalışıyor ama yooookk :)) hatta yatak başlığımda ışık var ama hala eşim düzeltecek çalışmıyor, eğer bunu doğuma kadar yapmazsan çocuk her uyandığında odanın ışığını açarım acımam diye tehdit ediyorum :))O aptallığı kızımda yaptim ben ve çok pişmanım. Sabah işe gidecek aman uyanmasin gerek yok rahatsiz olmasina dedim yaklaşık bir buçuk yasina kadar ayri yattim. Sonra baktim ben perişan oluyorum ne gecem ne gündüzüm var ayni odaya gectik ,rahatsiz oldu beyefendi ama beraber uyuyacagiz dedim. Simdi kizim bizim odada uyuyor,ona kıyamıyorum uykusu sürekli bölünmesin diye bilemedim ne yapacağız
Hiç bilgim yok canım acaba genel bir konu açıp sorsan mı belli yaşayan vardır aynı durumu kkda.kızlar hiç bilginiz var mı benim rahmin çıkışında miyom var, hamilelik öncesinde 1,8cm iken şimdi 4 cm i geçti yavruyla kafa kafaya duruyor şu an :) bu normal doğuma engel olur mu ya da doğum anında kanama olur mu? doktorum doğum esnasında kontrol edeceğini orada karar vereceğini söyledi ama bu kadar büyümesi beni rahatsız ediyor, sezeryan olup onu da aldırsam mı diyorum
İyi yapmışsın canım boşver, erkeklere bu kadar hassas davranmaya gerek yok. Perişanlıksa beraber perişanlık. Diğer konuyu da renkli ile konuştuk. Aynı odada sıkıntı olacağını sanmam ama bebek gelmeden ayırabiliyorsan ayır. Sonra ayırmak iyi olmaz gibi.O aptallığı kızımda yaptim ben ve çok pişmanım. Sabah işe gidecek aman uyanmasin gerek yok rahatsiz olmasina dedim yaklaşık bir buçuk yasina kadar ayri yattim. Sonra baktim ben perişan oluyorum ne gecem ne gündüzüm var ayni odaya gectik ,rahatsiz oldu beyefendi ama beraber uyuyacagiz dedim. Simdi kizim bizim odada uyuyor,ona kıyamıyorum uykusu sürekli bölünmesin diye bilemedim ne yapacağız
Bende de miyom var yerini hic sormadim gebelik oncesi 1 cm den kucuktu en son detaylida 2.5 cm olmustu bu kontrolde yerini ve durumunu sorcam carsamba bende risksiz bi boyutta ve konumdaysa sikinti etmem de bidaha gebelik dusundugum icin sorun olusturcak durumu varsa bende sezeryan planlayip aldirmayi dusunebilirimkızlar hiç bilginiz var mı benim rahmin çıkışında miyom var, hamilelik öncesinde 1,8cm iken şimdi 4 cm i geçti yavruyla kafa kafaya duruyor şu an :) bu normal doğuma engel olur mu ya da doğum anında kanama olur mu? doktorum doğum esnasında kontrol edeceğini orada karar vereceğini söyledi ama bu kadar büyümesi beni rahatsız ediyor, sezeryan olup onu da aldırsam mı diyorum
Ben de bunu kullanıyorum kabızlık yaomadi hic ,gunde iki defa bile çıktığım oluyorben bunu kullanıyorum kabızlık yapiyor değiştirsem mi acaba
Eki Görüntüle 3179943
Birbirimizi tanımıyoruz ama surdan yapılan iki cümle bile insana o kadar iyi geliyor ki. CanımsınCanım renklimmsımsıkı sarılıyorum sana böyle bağrıma basa basa keşke her ihtiyaç duyduğunuzda elimden geldiğince gücüm yettiğince yanınızda olacağım diye büyütsrymiş ama onu da geçmişi de dğeiştiremiyoruz. Sen bu yaranın üstüne duvar ördüğü den duygusal zamanlarında alttan pmrtlüyor muhtemelen.. Hepimizin var çocukluk travmaları keşke öyle yapmasalardı dediğimiz hatta kendi adıma affedemediğim şeyler. Ve ne zaman yara alsam hemen Günyüzü e çıkıyorlar ama mantıklı düşünürsek bu bizim müdahale edebileceğimiz bir şey değil, bizimle de alakalı değil onlarla alakalı. Seni çok güçlü olmaya itmiş o tutum, brn de öyleyimdir kimseden yardım alamam hep ben yapmalıyım rica edemem. Dişil enerjiyi çok düşüren bir şey bu aslında çok yorucu.. Kızım için temennim çok güçlü olmak zorunda kalmaz umarım hiç, çünkü ne kadar güçlü olursa hayat okadar sert vuruyor nasılsa kaldırıyor diye. Beceriksiz Nazende insanlara da hep altın tepside geliyor her şey. Tıparlanacaksın yine sen kendi imkanlarına sana yeteceksin canısı, inşallah karşına Çok vicdanlı çok şefkatli biri çıkar evladını emanet edebileceğin. Olmazsa gel Boluya beraber delirelim. Kerem, Yağız ve 2 bebe renk renk hunilerimiz olurr inan çok güzel olur
Normal doğum yaparsan alınamıyor o zmn sanırm demi ? Ya da laporoskopik alınabiliyor mu acaba ? Gerçi o zmnd a anestezi alcaksın. Ama yara yerin küçük olur. Eğer alınması şartsa, ki mm olarak büyümeye devam ediyorsa alınsa daha iyi gibi, o zmn aldır gitsin durma. İki kere yanmasın canın ne gereği var. Bi anda iyileşirsin, bi taşla iki kuş gibi düşünkızlar hiç bilginiz var mı benim rahmin çıkışında miyom var, hamilelik öncesinde 1,8cm iken şimdi 4 cm i geçti yavruyla kafa kafaya duruyor şu an :) bu normal doğuma engel olur mu ya da doğum anında kanama olur mu? doktorum doğum esnasında kontrol edeceğini orada karar vereceğini söyledi ama bu kadar büyümesi beni rahatsız ediyor, sezeryan olup onu da aldırsam mı diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?