2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Dr dün bana bi kaç hareket ve masaj göstermişti bebe dönsün diye onları yaptım dün biraz. Şimdi Bebe aşağıya bir baskı yaptı götüm çıkacak sandım yerinide kestiremiyorum kafası nerde poposu nerde:KK17:çocuğu bozdum heralde karnım ağrıyor çok mu elleştim naptımo_O
ya benimkide makat gelişti bana hiç doktor böyle hareket bişey demedi. Hatta dönmez gibi dedi. Uyuz oldum ya normal doğumu destekliyor diye dünya para verdik adama😒

Canım ben sana kıyamam insan bir bardak çay vereni olsun istediği çok zamanlar oluyor ama bak sen tek başınada güçlüsün hepsi geçeçek ne kaldı doğuma, annen ile ilgili yazdıklarına şimdiye kadar hiç cevap atmadım senin için çok üzülüyorum çünkü yapayalnız ayrı bir yerde olmak çok zor ilk çocuğjmda bende yalnızdım ama benim annem benle telefonda ağlardı benim halime,,küçük kardeşlerim olduğu için bırakıp çok gelemedi. Sen annene desen çok ağrım var gelemezmisin doğuma kadar diye gelmez mi canım bazen insanın çok ihtiyacı oluyor aileden birine kendi ailesinden. Ama tekrar söylüyorhm sen çok güçlüsün dahada güçlenerek ikinci oğlunu büyüteceksin❤️
Annem işin duygusal kısmında değil olmadı olmaz da canım. Direkt der ki; kadın bul ver parasını. Niye neyi dert ediyorsun. Tüm derdi budur.
Şu an kendi evinde dertlenip, sürekli anlattığı şey; yemek yapmak zorunda olması. Neymiş; her yerde hazır yemekler varmış, yemek mi yapılırmış evde hiç ne gereği varmış. Kendi evinde bunun şikayetini ederken, ben çocuğuma bi tas çorba yapar mısın diye nasıl derim ? Haksız mıyım ?

ya benimkide makat gelişti bana hiç doktor böyle hareket bişey demedi. Hatta dönmez gibi dedi. Uyuz oldum ya normal doğumu destekliyor diye dünya para verdik adama😒
Ya nette de var bazı döndürme teknikleri, baksana bi. Işık, ses tutmak gibi şeyler yapıyorlar 😁

Sizde hiç hareket hissetmediğiniz 1-2 gün geçirdiniz mi?
Arada oluyor özellikle hafta dönümlerinde. Bazen korkutuyorlar bizi 😊 hala iş yaptığımda yorulduğumda bebek benden çok yorulup tepkisiz kalıyor karnımda. Sen yinede takipte kal endişe etmek için bir gün bekle. Tatlı ye dinlenmeye geç

Dönmez mi dedi gerçekten mi ☹️ Ben bi de bi hafta öndeyim senden bana hiç bişi demedi eliyle bastırdı döndürmeye çalıştı kurbağa pozisyonu falan bi kaç bişi gösterdi bi de karnımın altına sıcak üste soğuk pres yap dedi. Onuda denicem dönmeden de squat falan yapma dedi makat geliş oturur bebek dedi 🤦🏻‍♀️

Ya bu döndürmeler fln bana çok riskli, korkutucu geliyor açıkçası. Bence dokunmamak, bebeğe saygı göstermek de lazım 🙈🙈 Allah muhafaza , kordonu , plesantası var sonuçta , göremiyoruz da ne derde tam. Bence hiç zorlama dönsün diye, paşa gönlü nasıl derse öyle olsun.

Ya bu döndürmeler fln bana çok riskli, korkutucu geliyor açıkçası. Bence dokunmamak, bebeğe saygı göstermek de lazım 🙈🙈 Allah muhafaza , kordonu , plesantası var sonuçta , göremiyoruz da ne derde tam. Bence hiç zorlama dönsün diye, paşa gönlü nasıl derse öyle olsun.
Bende öyle düşünmeye başladım çünkü dün dr eliyle biraz yan döndürdü çocuğu ve o saatten beri yerini bulamamış gibi hareketliydi. Şu an sanırım aynı pozisyonda ama sola geçti kafası sağ kaburgamdaydı şimdi solda 🤷🏻‍♀️ Pes ettim nasıl istiyorsa öyle gelsin çocum napalım 😅

Bende öyle düşünmeye başladım çünkü dün dr eliyle biraz yan döndürdü çocuğu ve o saatten beri yerini bulamamış gibi hareketliydi. Şu an sanırım aynı pozisyonda ama sola geçti kafası sağ kaburgamdaydı şimdi solda 🤷🏻‍♀️ Pes ettim nasıl istiyorsa öyle gelsin çocum napalım 😅
Elle kurcalamayın da ya şu ses, ışık olaylarını bi deneseniz nasıl olur acaba. Bir umut belki dönerler.
Şubat bebeleri amma inatçı çıktı ha illa yoracaklar.

Ya ama hoca dönmez diyince biraz onun paşa gönlüne göre oluyor renkli ne bileyim 😬 ebe konuştuk gerekirse 41. Haftaya kadar beklerim diye konuştu, tarla doğumu eski zaman gibi dedi. Ama şimdi makat geliş diyince ben dedim döner hocam yani dönmez zor dedi.

Ayrıca alt alcz o zaman bi de demi
COGU HASTANE zarf gibi olan iç zıbın istiyo. gobek kordonu icin. ama cok almayın kordon dusunce kullanmıyo kimse. ben 2 li almıştım 1 tane de hastane cıkısı içinden cıktı. yeter alma dediler bana :) zaten o zıbının üstüne takım giydiriliyo alt üst takım veya tulum. doktorlar da genelde ALT ust istiyor. tulumu cok istemıyorlar zor oluyormus. ekstra sadece alt almana gerek yok onun için bence

Annem işin duygusal kısmında değil olmadı olmaz da canım. Direkt der ki; kadın bul ver parasını. Niye neyi dert ediyorsun. Tüm derdi budur.
Şu an kendi evinde dertlenip, sürekli anlattığı şey; yemek yapmak zorunda olması. Neymiş; her yerde hazır yemekler varmış, yemek mi yapılırmış evde hiç ne gereği varmış. Kendi evinde bunun şikayetini ederken, ben çocuğuma bi tas çorba yapar mısın diye nasıl derim ? Haksız mıyım ?
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın canım 🙏 inşallah çok güvenebileceğin bir yardımcı denk gelir inşallah tatlış tonton bir teyze olur anneni aratmaz. 💗 Duygular yerle bir malesef hamilelikte coşturdu hepimizi. Az kaldı canım sağ salim doğsunlar herşeyin üstesinden beraber geliriz. Anneyiz biz güçlü olacağız tabiki eşlerimizin de desteğiyle

çok enteresan canım okudukça şaşırıyorum muhakkak altında yatan bir neden vardır diyorum, ama senin normalde bu duruma alışkın olup şu an hassaslaşman çok doğal keşke yakınlarda olup birbirimize desteğimiz olabilse.. geçen gün annem ve babam gelip gittiler hastanede yattıktan sonra onlar gittikten sonra başladım ağlamaya ama höykürerek yani normalde duygularımı pek gösteremem her şeyi içimde yaşarım kendime ben bile inanamadım.. ağlamak seni rahatlatacaktır bundan çekinme ama sonra derin bir nefes al yüzünü yıka ve şimdiye kadar tek başına neleri başardığına bir bak.. emin ol sen mükemmel bir anne olacaksın her şeye de yetişeceksin.. Allah sağlıktan ayırmasın canım benim

Kız valla öyle. Tamam bebek fln ama onun da bi fikri olabilir dünyaya nasıl gelmek istediği ile ilgili. 😂😂 bi de bak doktor o hareketleri yaptı da noldu, sen evhamlandın şimdi de. Oluruna bırak

ĞElle kurcalamayın da ya şu ses, ışık olaylarını bi deneseniz nasıl olur acaba. Bir umut belki dönerler.
Valla korkuyorum bişi denemeye kendi isterse yolunu bulur kordon mordon dolanır sonra 😂 eşim diyor şimdiden yelkenleri indirdin napayım uşağım inatsa 🥹

Günaydın beybiler 🤩
İki gündür acıdan ağrıdan mahvoldum. Diyare bi yandan, ağrısı bi yandan. Ne gecem ne gündüzüm belli değildi. Duygusallık bastı bi yandan yalnız olunca. Şükür kasılmam ya da sancım yok. Bugün şükürler olsun ki iyiyim. Testlerim, tahlillerim de temiz. Aman dikkat edin kendinize de bebişlere de. Benim de yarın diğer doktorla randevum var. 37 sine gün almayı düşünüyorum. Odamı da ayırtılan unutmazsam. 18 Ocak olabilir gibi geldi. Yağız 28 Şubat doğumlu. Yiğit de 18 Ocak olsun en azından diye. Dayanamayacak gibiyim sonraki haftalara. Hayırlısı olsun inş.
Bi de hem kendi özel hayatımdaki arkadaşlarıma ; hem de burdaki arkadaşlarıma hep savundum; kimsenin bebeğine kimse bakmak zorunda değil vs vs diye. Ama iki gündür ağlamaktan durduramadım kendimi. İsterdim ki, nasılsın annem diye arasın annem, geleyim mi yavrum desin. Torununu sevsin, gel anneannesinin bitanesi desin yavruma. Ama yok hiç olmadı ; olmaz da. Nolurdu yapsaydı ; bi yeri mi eksilirdi diye düşünmeden edemedim. Ama bu konuda anneme benim de evlat olarak bi hakkım varsa, bende helal etmiyorum. Düğün, ölüm, bayram, doğum. Nedir yani, başka ne zmn birlikte olacaktık.
Çünkü kadın alınca; uykum geldi diye öbür odada uyusam; yagıza bakısı, tavrı nasıl olur çok bilemiyorum ; Emin olamama hissi beni üzüyor.sonuçta yabancı biri.

Anneniz bakmıyorsa sorun etmeyin diyip ister istemez gücendirdiğim bi arkadaşım varsa, çok özür dilerim gerçekten. Beni annem küçüklüğümden beri sürekli ; ben çocuklarınıza bakamam diye büyüyttğünden , başka şey düşünme fırsatı bile bırakmamış bana.
Ya kıyamam sana. Ne zaman geliyonuz ankara’ya gel sarılalım şefkatle ya.

Kız valla öyle. Tamam bebek fln ama onun da bi fikri olabilir dünyaya nasıl gelmek istediği ile ilgili. 😂😂 bi de bak doktor o hareketleri yaptı da noldu, sen evhamlandın şimdi de. Oluruna bırak
Aynen öyle cocikimin düşüncelerine saygı duyuyorum istediği gibi gelebilir 😂

çok enteresan canım okudukça şaşırıyorum muhakkak altında yatan bir neden vardır diyorum, ama senin normalde bu duruma alışkın olup şu an hassaslaşman çok doğal keşke yakınlarda olup birbirimize desteğimiz olabilse.. geçen gün annem ve babam gelip gittiler hastanede yattıktan sonra onlar gittikten sonra başladım ağlamaya ama höykürerek yani normalde duygularımı pek gösteremem her şeyi içimde yaşarım kendime ben bile inanamadım.. ağlamak seni rahatlatacaktır bundan çekinme ama sonra derin bir nefes al yüzünü yıka ve şimdiye kadar tek başına neleri başardığına bir bak.. emin ol sen mükemmel bir anne olacaksın her şeye de yetişeceksin.. Allah sağlıktan ayırmasın canım benim
Duygusallığımız hat safhada canım bunlarda gayet normal. Rabbim ailemize bizlere evlatlarımıza sağlık versin bu süreçte eşlerimizin desteğini eksik etmesin üstesinden geliriz bizler bir birimize destek olacağız inşallah 🙏

Elle kurcalamayın da ya şu ses, ışık olaylarını bi deneseniz nasıl olur acaba. Bir umut belki dönerler.
bizimki 27. haftada döndü ama dönerken ben bildiğin yerimden sıçradım parende attı sanki içimde :) bazen yamuk duruyor hissediyorum göbek deliğim sağa sola doğru eğik duruyor, çok keyifçi ve hareketli olacak sanırım ve gece uyumayacak en çok gece hareketleniyor

Valla korkuyorum bişi denemeye kendi isterse yolunu bulur kordon mordon dolanır sonra 😂 eşim diyor şimdiden yelkenleri indirdin napayım uşağım inatsa 🥹
Kordon benim ilk kızımda 2 tur dolanmıştı ya 😂 Doktor ultrasonda gördü ama iki tur olduğunu çıkarırken gördü şaşırdı 😁 neyse hayırlısı ya aynen amannn valla bi sağlıklı doğsunlar da

Aynen benimki de dedi ebe ile konuştun o kadar, dedim napim inat mı edeyim. Çocuk on gr fazla çıkmıyor ben istiyorum diye normal mi doğacak 🤣

Back
X