2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
kızlar hiç bilginiz var mı benim rahmin çıkışında miyom var, hamilelik öncesinde 1,8cm iken şimdi 4 cm i geçti yavruyla kafa kafaya duruyor şu an :) bu normal doğuma engel olur mu ya da doğum anında kanama olur mu? doktorum doğum esnasında kontrol edeceğini orada karar vereceğini söyledi ama bu kadar büyümesi beni rahatsız ediyor, sezeryan olup onu da aldırsam mı diyorum
Canım bendede miyom var sağda 7cm solda 3 tane 2 3 cm likti en son rahmin dışında hepsi son zamanlardada agrı yapıyorlar fazlasıyla😕 doktora sordum sezeryan sırasında alınabilicek yerdelerse ve çok kanama riski yoksa alınır dedi ama muhtemelen bırakırım seni riske atmamak için doğum sonrasında zaten küçülüyor 1 yıl sonra amelyat olursun ayrıyetten dedi, bende açıkcası çok üstelemedim riskleri bilmedigim için ben sezeryan olucam kısmetse ama ilk çoçugumda sezeryan diye,,

Günaydın beybiler 🤩
İki gündür acıdan ağrıdan mahvoldum. Diyare bi yandan, ağrısı bi yandan. Ne gecem ne gündüzüm belli değildi. Duygusallık bastı bi yandan yalnız olunca. Şükür kasılmam ya da sancım yok. Bugün şükürler olsun ki iyiyim. Testlerim, tahlillerim de temiz. Aman dikkat edin kendinize de bebişlere de. Benim de yarın diğer doktorla randevum var. 37 sine gün almayı düşünüyorum. Odamı da ayırtılan unutmazsam. 18 Ocak olabilir gibi geldi. Yağız 28 Şubat doğumlu. Yiğit de 18 Ocak olsun en azından diye. Dayanamayacak gibiyim sonraki haftalara. Hayırlısı olsun inş.
Bi de hem kendi özel hayatımdaki arkadaşlarıma ; hem de burdaki arkadaşlarıma hep savundum; kimsenin bebeğine kimse bakmak zorunda değil vs vs diye. Ama iki gündür ağlamaktan durduramadım kendimi. İsterdim ki, nasılsın annem diye arasın annem, geleyim mi yavrum desin. Torununu sevsin, gel anneannesinin bitanesi desin yavruma. Ama yok hiç olmadı ; olmaz da. Nolurdu yapsaydı ; bi yeri mi eksilirdi diye düşünmeden edemedim. Ama bu konuda anneme benim de evlat olarak bi hakkım varsa, bende helal etmiyorum. Düğün, ölüm, bayram, doğum. Nedir yani, başka ne zmn birlikte olacaktık.
Çünkü kadın alınca; uykum geldi diye öbür odada uyusam; yagıza bakısı, tavrı nasıl olur çok bilemiyorum ; Emin olamama hissi beni üzüyor.sonuçta yabancı biri.

Anneniz bakmıyorsa sorun etmeyin diyip ister istemez gücendirdiğim bi arkadaşım varsa, çok özür dilerim gerçekten. Beni annem küçüklüğümden beri sürekli ; ben çocuklarınıza bakamam diye büyüyttğünden , başka şey düşünme fırsatı bile bırakmamış bana.

Annem işin duygusal kısmında değil olmadı olmaz da canım. Direkt der ki; kadın bul ver parasını. Niye neyi dert ediyorsun. Tüm derdi budur.
Şu an kendi evinde dertlenip, sürekli anlattığı şey; yemek yapmak zorunda olması. Neymiş; her yerde hazır yemekler varmış, yemek mi yapılırmış evde hiç ne gereği varmış. Kendi evinde bunun şikayetini ederken, ben çocuğuma bi tas çorba yapar mısın diye nasıl derim ? Haksız mıyım ?
annenin de kendine göre travmaları vardır böyle olmasının sebepleri vardır mutlaka ama tabi bu senin için bir şey değiştirmiyor. maalesef aile bireylerinin yetersizliği çok büyük açıklara sebep oluyor anne baba kardeş hepsi. bende de bu durum ters tepti kardeşlerimin hepsini başımdan atasım var. çünkü o kadar dolmuşum ki ihtiyaç duymayı bırak görmeye tahammülüm yok tövbe yarabbim. aile işleri zor gerçekten atsan atılmaz satsan satılmaz duygusallığı travması bi yandan. Beynimde sürekli bu olaylar dönüyor sonra saçmalama diyorum değmeyecek insanlara harcadığın şu enerjiye bak vücuduna bebeğine verdiğin zarara bak. Kendimizi bir şekilde sakinleştiricez mecburen renklim🌷

27de makat gelişti 29da kafa geliş oldu 31de makat gelişe döndü. Deli gibi dönüyor 😀 bugün 33. Hafta inşallah baş geliş olmuştur ve öyle kalır.
benim de dönmüş, iyi dedim bi daha geri dönmez heralde, o hiç belli olmaz dedi doktor eski halini de alabilir yine bilemeyiz dedi

slm herkese umarım herkes bebişleriyle iyidir🥰 bişey sorucam ben dün doktora gittim rahmimde kasılma gibi bişey oluyor dedim nts ye girdim çok şükür bişey çıkmadı ama gecesi adet sancısı gibi sancı girdi 10 dakika sonrada geçti bugün yine sabahtan bel agrısı ve hafif adet sancısı gibi sancım var yarına yine randevu aldım doktorada normal mi acaba yalancı sancımı yoksa sıkıntılı bir durummu bu aklıma takıldı sormak istedim sizede kızlar
Kuzu benim doktorum kasilmalari normal karsiliyodu duzenli olmadigi surece ama adet sancisi gibi sanci tabiri cok endiselendirdi doktorumu onu soylemem zaten beni yatirmasina sebep oldu sonra ikinci nsta de de duzenli sanci cikinca iyiki yatirmis dedim ihmal etme lutfen

Kuzu benim doktorum kasilmalari normal karsiliyodu duzenli olmadigi surece ama adet sancisi gibi sanci tabiri cok endiselendirdi doktorumu onu soylemem zaten beni yatirmasina sebep oldu sonra ikinci nsta de de duzenli sanci cikinca iyiki yatirmis dedim ihmal etme lutfen
Yarın sabah 9:20 ye randevu aldım zaten canım benide endişelendirdi bu durum çünkü daha 33 haftalıgıma bugün girdim korkmuyorum desem yalan olur, bakalık yarın ne diycek 😕 çok sagol cevapladıgın için🙏🏻

kızlar hiç bilginiz var mı benim rahmin çıkışında miyom var, hamilelik öncesinde 1,8cm iken şimdi 4 cm i geçti yavruyla kafa kafaya duruyor şu an :) bu normal doğuma engel olur mu ya da doğum anında kanama olur mu? doktorum doğum esnasında kontrol edeceğini orada karar vereceğini söyledi ama bu kadar büyümesi beni rahatsız ediyor, sezeryan olup onu da aldırsam mı diyorum
Canım ben duymadım miyom varken normal yapan, Dr lar sezeryan alıyorlar genelde. Yeriyle ve büyüklüğüyle alakalı olarak da değişir muhtemelen ama rahim ağzına yakınsa ve daha da büyürse sezeryan diyebilir Dr un

Yarın sabah 9:20 ye randevu aldım zaten canım benide endişelendirdi bu durum çünkü daha 33 haftalıgıma bugün girdim korkmuyorum desem yalan olur, bakalık yarın ne diycek 😕 çok sagol cevapladıgın için🙏🏻
Rica ederim kuzum 3 hafta ben onemsemeden durdum ama onemliymis demek ki o yuzden kimse ihmal etmesin boyle durumlari🤲

Sezeryan olup aldırsan daha iyi olur canım. Bildiğim kadarıyla bebek açısından da miyomun durduğu yer normal doğuma elverişli değil

Eşim şikayet etti beni turşu yiyor diye. Hoca dedi
Sakın yeme bundan sonra et süt yumurta 😬
A neden turşu yeme dedi bende sürekli lahana turşusu yiyorum 🫣🫣 bebeişinde yumurtaların hakkını vermiş bak cumartesi benimde kontrol var gğnde iki tane yiyorum 12-13. Haftadan beri bakalım benim bebiş ne yapmış ben kiloları kendime alıyor olabilirim 20 kilo alımıyla yola devam ediyorum🤭🤭

Ben 9 kilo verip 10 aldım totalde başlangıçtan 1 kg fazlayım ve 0 hareket var hayatımda günün 16 saati yatıyor 8 saati uyuyorum devamlı muzlu süt ve günde kesin 2yumurta var yemekleri saymıyorum 😅 32 de gideceğim bakalım bizimki nasıl olacak

Ya ben balondan korkuyorum oda süslemesi de çok pahalı kendim bisiler yapmak istiyorum isim tabelası var onu kapıya koyacağım çikolata yaptıracağım başka ne yapılıyor

Back
X