2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ferinject tir muhtemelen canım raporlu ben kendım hemsire oldugım icin hamile kalmadan once takmistim ama oda birden ykseltiyor sonra yavasdan dususe geciyor onun yerine kalıcı olarak sut ürünlerini etle tüketmiyorum pekmez limon yapıyorum neyazkkı bu ilacladi uzun sure kullanmak gerkeıor ama uzun vadede tabletler suruplar ykseltiyor benmde var eksiklgiim oncesinde reglimde 10gun falan surdugunden:KK43:(
Bende hemşire olunca ferinjecten kaciyorm ama bu hafta da yükselmesiyle takılacak benimde plasenta previa olunca dokuz değeri çok riskli hemoglobin en azından yükselmesi lazm 32 haftaya girdim yaklaştıkça tedirgin oluyorm ilaçları kullanyrm üç ay oldu yukselmesi gerekirdi dimi şimdiye kadar

İyi geceler hamislerim ya kızlar ne sorucam size şu iki gündür lavabodan çıkamıyorum. Sanki idrar torbama baskı yiyorum lavaboya gidiyorum yirmi dakkaya bir sizde durumlar nedir çok su içmeden mi kaynaklaniyor çözemedim gerçi günde anca iki litre içiyorum

Bende de yuksek nabiz var ve nefes darligida var
Yeni dun ozelden geldim ordan tahlil yaptirmiyolar
Saglik ocagida oyle takmiyolar kafama gore tahlil yaptirmazlar bakalim 2hafta sonra giderim belki
Cnm aile hekiminde hemsiren sana gebe izlem mecbur acmak zorunda. Beni aradı kan degerlerinizi girmem gerekiyor ya gelin kanlarinizi verin dedi. Ben de hastanede yaptirdigimi söyledim o zaman ya kan verin ya da kan degerlerinizi yaptirdginiz hastaneden ciktılari getirin saglik bakanliginin sistemine girmem gerekiyor dedi. Yani bilgielri sistem mecburen istiyor

Bende hemşire olunca ferinjecten kaciyorm ama bu hafta da yükselmesiyle takılacak benimde plasenta previa olunca dokuz değeri çok riskli hemoglobin en azından yükselmesi lazm 32 haftaya girdim yaklaştıkça tedirgin oluyorm ilaçları kullanyrm üç ay oldu yukselmesi gerekirdi dimi şimdiye kadar
Hicmi yıkselmedi canım :( gebelik oncesi bi sene falan kullansaydık en azından depoları doldırırdıkda işte bı baktir eger falza ykslmedise doktorda takalım derse enazından bi seferlık taktırırsin o ykseltir doguma kdrda idare eder Allahın ıznıyle

İyi geceler hamislerim ya kızlar ne sorucam size şu iki gündür lavabodan çıkamıyorum. Sanki idrar torbama baskı yiyorum lavaboya gidiyorum yirmi dakkaya bir sizde durumlar nedir çok su içmeden mi kaynaklaniyor çözemedim gerçi günde anca iki litre içiyorum
Bendede var bıde bazen var gibi oluor ama yok ama orayı ellemıs gibi degisik bi duygu oluor enfeksiyon diyemicem cnki paronauak gibi camasır suyuyla geziyorum once heryeri fısfıslayıp ole giriyorum son trimesterde olur demislerdi ama bilemedm

3 aydir günde 2 tane mi alıyorsun cnm.m? Eger etki edecekse mutlaka degerinde farklilik olacaktir. Ben de kullanalı 1.5 ay oldu nerdeyse günde 2 tane. Öncesinde midemi asiri rahatsiz ettigi icin alamıyordum. 3 günde bir haftada bir aliyordum midem iyi oldugu zaman sonra iş ciddiye binince mecburen günde 2 ye basladim.

Ben de cnm etle süt ürünleri tuketmiyorum ayni sekilde ilacimi limonlu su ile iciyorum öncesinde pekmeze de limon sıkıp iciyordum. Serum taktirdiginda yan etkileri oldu mu şu an kac kan degerin cnm?
Bu arada benim de reglim 10 gün sürer bekarken de evlendikten sonra da böyleydi hep.
Benım doktor ole pek fazla bakmıyor degerlere inan belkı gebelık suresince ıkı kre genelde ben baktirdim rutin benımde 9.5larda serumdada inan okdr yogundukı hastane gebe diildin ozaman yavas acmam lazmken sonuna kdr actim bi ara ama Allahtan herhangi bi reaksıyon yapmadi bızm hastalarda gunubirlık cok taktıran oldu ama hc gormedm ole reaksıon gosteren

Bendede var bıde bazen var gibi oluor ama yok ama orayı ellemıs gibi degisik bi duygu oluor enfeksiyon diyemicem cnki paronauak gibi camasır suyuyla geziyorum once heryeri fısfıslayıp ole giriyorum son trimesterde olur demislerdi ama bilemedm
Her gittiğimde lavaboya cikiyorum resmen sanki saatlerce tutmus gibi oluyorum sanki biri elini koymuş yük bindiriyor torbaya 🤣🤣

Aynı durumdayız hamilelik sorunsalı tuvalete taşınmak

Benım doktor ole pek fazla bakmıyor degerlere inan belkı gebelık suresince ıkı kre genelde ben baktirdim rutin benımde 9.5larda serumdada inan okdr yogundukı hastane gebe diildin ozaman yavas acmam lazmken sonuna kdr actim bi ara ama Allahtan herhangi bi reaksıyon yapmadi bızm hastalarda gunubirlık cok taktıran oldu ama hc gormedm ole reaksıon gosteren
Aslında kan degeri cok önemli dogumda kan kaybedecegiz sonucta ve sezaryen dogumda daha da fazla kaybediliyor. Mesela benim degerim 11.5 ken 3 ayda 8.3 e düsmüs. Eger bakilmasaydi büyük ihtimal daha da dusecekti. Ben tahlillerimi devlette yaptiriyorum sagolsu onlar da sık sık tahlil istiyorlar. Saglik ocagi da bu konuda titiz davraniyor. Bilgiler sistemde olmasi gerekiyor diye
Hatta saglik ocagi hemsiresi kanimin cok dusuk oldugunu ilac kullanmam gerektigini iste soyleyince gunde kac defa aldigimi falan sordu.
Serum taktirmak gerekirse tabiiki mecbur taktiracagiz doguma yakın ozellikle. Insallah gerek kalmaz tabii ki. Sen şu an kac haftaliksin cnm

Demir serumdan niye çekiyorsunuz ki kızlar. Bana ayda bir takılıyor, hem değerlerim çok düşük hem de haplar şuruplar alerji yaptığı için kullanamıyorum. İlk hamilelikte de aldım, bunda da şimdiye kadar 4 defa aldım. Damardan almak daha pratik geliyor bana ama bilmediğim bir riski mi var? Serumda tek sıkıntım 2 saat hastanede bitmesini beklemek. Şu an hgb 10.5, ferritin 30. Şimdiye kadar gördüğüm en yüksek seviyem herhalde🫢 doktor yine de az dedi gelecek hafta 5. Serum takılacak. Bende de bekarlıktan beri ciddi seviyede kansızlık var. Bekarken bir ara serum falan değil, hastaneye yatıp direk kan alıyordum o derece hatta.

Demir serumdan niye çekiyorsunuz ki kızlar. Bana ayda bir takılıyor, hem değerlerim çok düşük hem de haplar şuruplar alerji yaptığı için kullanamıyorum. İlk hamilelikte de aldım, bunda da şimdiye kadar 4 defa aldım. Damardan almak daha pratik geliyor bana ama bilmediğim bir riski mi var? Serumda tek sıkıntım 2 saat hastanede bitmesini beklemek. Şu an hgb 10.5, ferritin 30. Şimdiye kadar gördüğüm en yüksek seviyem herhalde🫢 doktor yine de az dedi gelecek hafta 5. Serum takılacak. Bende de bekarlıktan beri ciddi seviyede kansızlık var. Bekarken bir ara serum falan değil, hastaneye yatıp direk kan alıyordum o derece hatta.
Aslında doktor beni biraz cekindirdi yoksa tabii ki ihtiyac varsa alınması gerek. Doktor iste ilaclarla yukselmesse takarız dedi bi de nette alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor, nabiz yükselmesı yapabiliyor gibi yazılar okudum. Size de cok gecmis olsun 10.5 da bile takılıyor demekki. Benimki bekletiyor hala 9.3 dü en son.

Aslında kan degeri cok önemli dogumda kan kaybedecegiz sonucta ve sezaryen dogumda daha da fazla kaybediliyor. Mesela benim degerim 11.5 ken 3 ayda 8.3 e düsmüs. Eger bakilmasaydi büyük ihtimal daha da dusecekti. Ben tahlillerimi devlette yaptiriyorum sagolsu onlar da sık sık tahlil istiyorlar. Saglik ocagi da bu konuda titiz davraniyor. Bilgiler sistemde olmasi gerekiyor diye
Hatta saglik ocagi hemsiresi kanimin cok dusuk oldugunu ilac kullanmam gerektigini iste soyleyince gunde kac defa aldigimi falan sordu.
Serum taktirmak gerekirse tabiiki mecbur taktiracagiz doguma yakın ozellikle. Insallah gerek kalmaz tabii ki. Sen şu an kac haftaliksin cnm
İlac kullanmana rgmenmi dusmus:( emilimmi yapmıyor acaba Bende ozele gidiyorum saglık sigprtam var diye canım ole sık bakmıyorlar ama bazı arkadaslarima falan hic onermediler baska doktora gittigimdede oda onermedi ben kullaniyorum genede işte gunde bitane 30.haftadayız Allahın ıznıyle bızımde saglk ocagı bu konuda iyi o dedi kullan diye bitek:) ben gebe olmadan pncede kullanıyodum ama duzenlı diildi ne yazıkki ozaman:(

Back
X