Selam kızlar, uzun zamandır giremiyordum.Aslında unuttuğum için
17.haftamda gebelik şekeri olabileceği üzerine duruldu kan testlerimde şkerim yüksek çıkmış.18.haftamda şeker yüklemesi yaptırdım 75 mg içtim. Birinci saat şekerim yüksek gelince doktorum dahiliyeye yönlendirdi.O da diyetisyene.Önce diyetle bakalım sonra olmazsa ilaç başlarız dedi.
evde kan şekerimi ölçüyorum aç ve yemekten 2 saat sonra.Farkettim ki ben meyveyi çok yiyormuşum.Şu an evde ölçümlerime ve diyetime %75 dikkat etmem ile birlikte güzel ilerliyor sonuçlarım.
Zaten kilolu başlamıştım gebeliğe.85 ile gebe kaldım ama bugün 19+4 ve +2 kilo ile yola devam ediyorum.Öyle abur cubur gebelik öncesi de yemezdim gebelikten beri de zaten canım istemiyor.Asla aşermedim veya iştahım açılmadı.Sadece yanlış beslenme kaynaklı bu şekerim yükselmiş sanırım.Ailemde şeker hastası da hiç yok.Genetik de değil yani.
Ben meyveyi porsiyonlamıyordum..ve aklıma estikçe yiyordum.Ve de yanında mutlaka süt,kefir,yoğurt yenmeliymiş.Üzüm,hurma,incir gibi yiyecekler daha fazla şekeri yükseltiyormuş.haftada sınırladım bunları.Yoksa annemlerin Asma ağacı bana çalışıyordu

vedalaştık
Aa bir de beyaz ekmek,beyaz unlu mamüller.Simit ve börek sevdiğim şeylerdi onlarla da tam olmasa da vedalaştık

bu arada tam buğday ekmeğinde de bir miktar beyaz un varmış.Diyetisyen söyleyince şok oldum.Kepek ve çavdar ekmeği önerdi.
Size yazmamın sebebi korkmayın ama dikkat edin demek içindi. Sevgiler kızlar