Aynen ben de öyle bazen gözüm kapalı veriyorum ağzına memeyi o da kendi kendine emip bırakıyo demek ki ağlamadığına göreşimdi işimize geliyo ama ilerde zorlancaz galiba
Valla kızlar çok seviyorum, her şeyimi veririm ama gecem bari bana kalsın yaYaa ben aşk yaşıyorum o haliyle yanımda uyurken. Bitiyiorum ya bide eliyle sarılıyo falan ya allahım yaa. Resmen büyülenıyorum sabah bi süre izliyorum sonra sıkıyorum sarılıyorum
Ay evet ya öylesi daha zor olcak neyse halletcez bi şekilde artık napalımValla kızlar çok seviyorum, her şeyimi veririm ama gecem bari bana kalsın yasizinkiler erkek diye hatırlıyorum, erkekler anneye ve memeye daha da düşkün oluyor bir de. Ama ne kadar erken o kadar iyi bir yandan büyüdükçe daha da ayrılmak istemeyecek, şöyle düşünün siz ayırmaya çalıştıkça anne diye ağlayacak mesela
Allahım aglıcam yaaBazen öyle yatarken agu falan diyo gülüyo eriyorum böle bir aşk olamaz
Kız vallahi çok haklısın ama sabah gene beynim sıfırlanıyo benimValla kızlar çok seviyorum, her şeyimi veririm ama gecem bari bana kalsın yasizinkiler erkek diye hatırlıyorum, erkekler anneye ve memeye daha da düşkün oluyor bir de. Ama ne kadar erken o kadar iyi bir yandan büyüdükçe daha da ayrılmak istemeyecek, şöyle düşünün siz ayırmaya çalıştıkça anne diye ağlayacak mesela
MEBBİSe girince kişisel bilgiler modülüne girin oradan da izin işlemlerini seçin mazeret izinlerinde görünüyorMerhaba, milli eğitimdeki izin bitiş süresini nerden gördünüz acaba? Mebbiste o kadar baktım bulamadım ben
Benim görünmüyor ya idare eklememiş halen raporumu belli ki, ben yarın arayayımMEBBİSe girince kişisel bilgiler modülüne girin oradan da izin işlemlerini seçin mazeret izinlerinde görünüyor
Hahaha iyi olmuşYok valla ben hiçbir şey yapmadan kendisi oram ağrıyo buram ağrıyo misafirim gelcek falan diye diye kesti ayağını
Çok fena olucak desene beyefendi5 dakika sonra gözünü açıyo ya denedim resmen uykusunda eliyle yokluyo yanında mıyım diye
inşallah değişir ya. inşallah düzene giriyordur. öyle umut etmek istiyorum. uykusu çok şükür 3 gündür rutin devam ediyor. tuvalet de düzene girdi mi ohhhDemir ilacı evet bizi bile etkiliyor :/ ben o yüzden hamilelikten beri devletin karşıladığını değil osende kullanıyorum doktorum demişti bu kabızlık yapmaz diye.
benimki yine düzeni bozmayıp 4. Gün olan bugün yaptı. Hep 4. Gün yapıyor bakalım probiyotik ile değişecek mi
bebeğim 4 buçuk kiloydu, hgb aşırı düşük olduğu için (7) hızlıca yükselsin diye ferrozinc şurup verdi hematoloji uzmanı. 1 ml veriyordum. hgb biraz yükseldi, demir tavan yaptı ama yine de devam etmemi söyledi. ama ferrozinc ağır olduğu için başka bişey istedim, bestiron verdi. yine 1 ml veriyorum 20 damla yaniBebeğin kaö kiloydu tedavi dozu kaç CC veriyorsun bestiron
Benim erkeklere olan inancım bitti. Tam iyi destek oluyor diyorum, keyfi istemiyor, yorgunum diyor destek mestek hikaye oluyor. Kendine vakit ayırmak yok. Duş alamadım, bıyıklarım, kaşım ne kadar uzuyamibiliyir gorecegiz. İşten gelince yorgun oluyormus. Bakalım bende çalışmaya başlayınca çocuğa kim bakacak. Bende yorgun olacağım ya :)Ben yine bi akşamcık kendime vakit ayırmak istedim oğlanı karnı tok altı temiz uyku kıvamına getirip eşime verdim. Çocuğu uyandırmış üstüne bi de mutfakta arıtma musluğunu açık bırakmış bütün mutfağı su bastı halı malı kalmadı. Bi de sinirlendim diye bana kızıyo insanlık haliymiş :) valla ben yakında huniyi takarım
valla ben de 2 saatten çok uzatırsam anamı ağlatıyor. haklı da yavrum. sütün tamamen sindirilmesi 1 buçuk saat filan sürüyormuş. acıkıyor doğal olarak. ama kusmaması için 2 saat beklemeye çalışıyorum. o süreçte de altını değiştiriyorum, yeni emzirme hazırlıklarına başlıyorum, ağzına emzik veriyorum filan biraz oyalanmış oluyor. hiç durmazsa ayakta dolaştırıp bir ev turu attırıyorum kesin susuyor o zaman. hareket halinde olmayı çok seviyor. ama dediğim gibi 2 saatten sonra bekletmek zaten yazık yaCanım emzirme aralığını nasıl uzatıyorsun? Ben ağladığında emzirmezsem kıyameti koparıyor. Hiçbir şekilde de oyalanmıyor
banyoyu her gün yaptırıyor musunuz? ben günaşırı yapıyordum bu zamana kadar ama o kadar gazı oluyor ki bu aralar artık üşümeye başladığını düşündüm ve 4 güne çıkardım banyo aralığınıBen aldım uyku arkadaşı ama 4.aydan itibaren kullanılabilirmiş. Rutinin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Biz banyoyla rutini oluşturduk, gerçekten banyo yapıp emip sonrasında yatınca uyuyor hep, beyaz gürültü de açıyoruz süreli olarak. Ama gündüz hiçbir düzenimiz yok, saati yok yeri yok. Eğitim vermek istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. Kesinlikle ağlatmam. Öyle stresli bişey yapmam da gündüz oyunları, iletişimi vs. düzenlemek gerekirse onu yapabilirim belki. Araştırıyorum ben de ama hala net olarak emin olamadım ne doğru ne yanlış. İnşallah kendi uyudukları günleri görürüz
valla ben de reelde kimseyle bişey konuşmak istemiyorum. arkadaşlarım var ama çoğu bekar ya da çocuksuz. dolayısıyla anlamıyorlar ya da keyifle, istekle dinlemiyorlar bir yerden sonra. düşenin halinden düşen anlıyor dostlar kffkkf annem bile kaç çocuk büyütmüş ama anlamıyor ya da sinir ediyor beni bir şey sorunca. önceden olsa böyle gruplar, forumlar falan saçma gelirdi bana. yaşlı işi, işsiz insan işi gelirdi ama hem hamilelik hem sonrasında o kadaaar kıymetli oldu ki benim için. aynı duyguları paylaşıyoruzAy canım benim sağol❤❤ aktif olarak az kişi kaldık ama olsun napalım valla benim burdan başka konuşacak kimsem yok grupta en sona ben kalırım büyük ihtimalle :) el birliğiyle atlatıcaz bu günleri
Kız bu sensin galibaYa aşırı konforsuz ama çok seviyorum ben mememi yastık yapıyo bazen minik eliyle kolumu tutuyoözel hayat falan kalmaz ama böyle şimdi çok tatlı geliyo da
Evet algısı çok açıldı. Memedeyken bi anda kitaplığa bakmak için pat ayrılıyo memeden bakıp geri emiyorBizim de sürekli memede ama en azından artık algıları arttı kitap okuyoruz zeka kartı bakıyoruz muhabbet ediyoruz yenidoğan dönemindeki gibi sadece emip uyumuyor biraz daha açılıyor araları
Canım ben biraz boğulma riski olmasın diye kitikate markasından hastane çıkışı seti almıştım, onun içindekini kullanıcam, müslin kumaştan ördek. Biraz daha büyüsün, ben de kitap eklemeyi düşünüyorum. Şuan banyo sonrası giyinirken sıkılmaya başladığı için kremi bile zor sürüyorum. Ama şu düzenli ve desteksiz uyku işinin başarabilirsek önümüzdeki zamanda azıcık rahatlayabiliriz bence. O yüzden biraz üstüme düşmek istiyorum ben de bu mevzunun. Ben de inanıyorum biz bu ekiple hallederiz bu işiNasıl bir şey aldın bende bu konuya baya yoğunlaştım bu ara okuyorum sürekli. Ben de aa ağlatma taraftarı değilim kendimize göre bir duzsn kuracağız inşallah. Banyo rutini bizde de var ama havalar soğuduğu için biraz sekteye uğruyor. Kitap okuma vs gibi bir şey daha sürdürdürulebilir oluyormuş canım bir de aklında olsun. Tek dileğim uykusu geldiğinde yatağına koyayim ve kendi kendine uykuya geçsinsuanda asla bunu yapamıyoruz çünkü uykuya sallanmadan geçemiyor ve maalesef çok kısa sürüyor sürekli başında bekliyoruz bir saat uyusun diye. Çünkü uyuyamadığı zaman çok huysuz oluyor gece uykusuna yansıyor. Çocuklar kesinlikle duzen seviyor bunu anladım. Suanda düzensiz bir duzen içindeyiz ama inanıyorum hepimizin duzelecek
Evet pratik bi yolu olsa keşke ama ben banyoda çok korkarım sert zemine düşer falan diye, biz odasında küvette yıkıyoruz. Rahatladığını gördüğümüz için kendimizi sıkıp hazırlıyoruz da zor cidden ya.ya ben de rutine banyoyu eklemek istiyorum ama çok zor oluyo her gün küveti hazırla kaldır banyom küçük koridorda yapıyoruz daha pratik bi yolunu bulsam yapıcam.
Aynen öyle valla canım. Benim bi annem vardı konuştuğum ki o da sağolsun bazen çok duygusuz yaklaşıyordu hezeyanlarıma ama onunla da tartıştım. Şimdi cidden yalnızım ve siz olmasanız gerçekten çıldırırdımYa var ya burası olmasa yalnızlıktan ölürdüm. Hiç arkadaşım yok kimseyle iki çift laf edemiyorum bi şey sormak istesem soracak kimsem yok annem ayrı alemde kayınvalide ayrı alemde. Kocayla da her şey konuşulmuyor anlamıyolar.
Offf çok duygusal bi tarafı da olmasına rağmen ben de hiç onunla bağlantı kursun istememiştim ama oldu maalesef. Ayırmak çok zor artıkYa bu memede uyuma işi sıkıntı arkadaşlar, ilk kızımı memeden kesene kadar memede uyudu ve gece her uyandığında memeyle uykuya geçmek istiyordu ve çok sık uyanıyordu. Bu kızımda memede uyuyoruykuyla meme arasındaki bağlantıyı kesmek lazım ama çok zor geliyor ya, bi tarafım aman emsin uyusun bağ kurarız diyor, bir tarafım bi 2 seneye daha hazır mısın diyor
Zor geliyor canım şuan bizim evler herkese. Bana da herkes sen bi doğur bakarız diyordu, annem bile kaçtı. Kaldık eşimle bir başımıza. O da kendi işini yaptığı için böyle. Bi yerde çalışsa yapayalnızmışım yani. Altı üstü bi yemek yapıp ortalığı toparlayacaklar, zor geliyor hepsine.Yok valla ben hiçbir şey yapmadan kendisi oram ağrıyo buram ağrıyo misafirim gelcek falan diye diye kesti ayağını
Aynen canım arasını açmakta çalışıyordum. Bizim gündüz genelde 1 saate mızırdanmaya başlıyor, maksimum 1,5 saatte emmeye başlamış oluyor. Ben de biraz daha 2-2,5 saate açmak istiyorum ama zor, her seferinde emmeye değil de uykusu gelince de geliyor çünküvalla ben de 2 saatten çok uzatırsam anamı ağlatıyor. haklı da yavrum. sütün tamamen sindirilmesi 1 buçuk saat filan sürüyormuş. acıkıyor doğal olarak. ama kusmaması için 2 saat beklemeye çalışıyorum. o süreçte de altını değiştiriyorum, yeni emzirme hazırlıklarına başlıyorum, ağzına emzik veriyorum filan biraz oyalanmış oluyor. hiç durmazsa ayakta dolaştırıp bir ev turu attırıyorum kesin susuyor o zaman. hareket halinde olmayı çok seviyor. ama dediğim gibi 2 saatten sonra bekletmek zaten yazık yaemsin yavrucaklar. seninki kaç saatte acıkıyor? aralığı uzatmaya mı çalışıyorsun?
En zorlandığım konu giyim konusu, hamilelikte de öyle kafam basmadı ne alacağımı bilememiştim. Şimdi de ya üşüyorsa korkusu var ama bi yandan da çok sıcaktan sıkılınca da ortalığı yıkıyor ve uykusu azalıyor. Ondan çok çok giydirmemeye çalışıyorum ben genelde. Gece uyku tulumuyla uyumaya başladığından beri iyi uyuyor. Ama banyoda çok üşüdüğü için ben de öncesinde odayı bi tık daha fazla ısıtıyorum, öyle yıkıyorum. Biz de önde her gün yıkıyorduk da 2 güne bire düştük.banyoyu her gün yaptırıyor musunuz? ben günaşırı yapıyordum bu zamana kadar ama o kadar gazı oluyor ki bu aralar artık üşümeye başladığını düşündüm ve 4 güne çıkardım banyo aralığınıgenelde kaka da yapmış oluyor 4. gün ve hemen sonrasında banyo yaptırıyoruz. bu sıcaklık, üşüme konusunu çözemiyorum ya. gece yatarken uyku tulumu giydiriyorum, üstüne ne örtsem açıyor çünkü. ama banyo zamanı sıcaklığı ne kadar yapıcam, ekstra elektrik sobası açıyorum doğru mu yapıyorum hiç bilmiyorum
Ben öğretmen değilim çok anlamıyorum ama buradaki hata Milli Eğitimin sistemiyle sizin raporunuzun uyuşmamasından kaynaklanıyor, onlar nasıl SGKnın belirlediği dışında bi tarih girebiliyor ki ben onu anlamadım. Benim işyerimde mesela hiç biz bişey hesaplamadık, doğum sonrası rapor ne diyorsa onu baz almak zorunda kaldık. Bence orda bi sıkıntı var, kendileri elle giremez, girmemeli. SGK raporunda bitiş neyse onu yazmaları gerekiyor ki sizin sonraki raporlarınız da hep ona göre çıkacak.Rapor işleri yüzünden çıldırmak üzereyim. Belki bilen biri çıkar buraya yazayım dedim. Kaç gündür çocukla mı ilgileneyim bu saçma işlerle mi şaşırdım. Doğum öncesinde çalışır raporu almıştım, ben öğretmenim yaz tatiline denk gelince bu raporun bir işlevselliği olmuyormuş fakat yine de alın bazı milli eğitimler görmezden geliyor dediler ben de aldım, aldığım rapordan dolayı doğumdan sonra verilen doğum izni belgesinde izin tarihine doğum öncesi 5 hafta da eklenmiş. Doğum 23 Eylülde oldu benim doğum sonrası izin raporuna göre 5 hafta eklendiği için 22 Aralık'ta işe başlıyormuşum gibi görünüyordu. Ama milli eğitimin sisteminde 17 Kasım'da raporum bitti. Ben de 18 inde işe başlamak yerine doktoruma gittim ve 10 günlük bir rapor aldım ama aldığım rapor zaten raporlu göründüğüm için sisteme işleyemedi. Hastane de doğum sonrası raporu silip 10 günlük raporu sisteme koydu çalışır raporunu aldığım doktora sildirmemi doğum sonrası raporunu sonra almamı söyledi. Zor bela doktoru buldum ama doğum gerçekleştiği için çalışır raporu silinmiyormuş. O silinmeden doğum sonrası raporunu da tekrar alamıyorum alırsam yine 22 Aralık tarihli veriyor sistem ama benim şimdi 18 Aralık'ta aldığım 10 günlük rapor iptal oluyor o zaman da 5 gündür işe gitmemiş oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım
Bebe küçük olduğu için bunun hep bebeğe dönük meme açık haliyim şu anKız bu sensin galiba
Benim de iki tane arkadaşım var ama istanbuldalar ve dediğin gibi çocuksuzlar kırk yılda bir konuşmaya başladık ben buraya gelince koptuk. Gerçekten yalnız olmadığını bilmek insanı rahatlatıyor.valla ben de reelde kimseyle bişey konuşmak istemiyorum. arkadaşlarım var ama çoğu bekar ya da çocuksuz. dolayısıyla anlamıyorlar ya da keyifle, istekle dinlemiyorlar bir yerden sonra. düşenin halinden düşen anlıyor dostlar kffkkf annem bile kaç çocuk büyütmüş ama anlamıyor ya da sinir ediyor beni bir şey sorunca. önceden olsa böyle gruplar, forumlar falan saçma gelirdi bana. yaşlı işi, işsiz insan işi gelirdi ama hem hamilelik hem sonrasında o kadaaar kıymetli oldu ki benim için. aynı duyguları paylaşıyoruzyalnız olmadığını bilmek çok teselli edici
Ben de anlamıyorum yani doğum öncesi izinlerimi kullanamıyorsam madem SGK ona göre rapor versin ya da milli eğitim SGK ya uysun. Kaç gündür perişan oldum bu işler yüzünden. Bir de üzerine kızım hastalandı sürekli kusuyor reflüden diyordum 2 gündür artınca geceyi hastanede geçirdik ya idrar yolu enfeksiyonu var ya da böbreklerde bir sorun var kalça ultrasonu yaptırın bakalım dediler bugün onu yaptıracağımBen öğretmen değilim çok anlamıyorum ama buradaki hata Milli Eğitimin sistemiyle sizin raporunuzun uyuşmamasından kaynaklanıyor, onlar nasıl SGKnın belirlediği dışında bi tarih girebiliyor ki ben onu anlamadım. Benim işyerimde mesela hiç biz bişey hesaplamadık, doğum sonrası rapor ne diyorsa onu baz almak zorunda kaldık. Bence orda bi sıkıntı var, kendileri elle giremez, girmemeli. SGK raporunda bitiş neyse onu yazmaları gerekiyor ki sizin sonraki raporlarınız da hep ona göre çıkacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?