• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Hergün yumurta sarısı yiyor muz avokado bunlarıda gün içinde bile olsa illa verip yediriyorum ama demekk benim bebiş bu kapasitede biraz minyon gidiyor dedi doktorumuz

Çok canımı sıkıyor insanlar biliyorum takmamam lazım ama çok zayıf aa kollar incecik falan üzülüyorum mama versene diyolar neden tıka basa şişireyim çocugumu
Ee bak bir sorun yok demiş doktorun da olsa zaten söyler şunları yapmalısın diye birşeyler zaten söylerdi sen bosver başkalarını ağzı olan konuşuyor işte sen bildiğin gibi şimdi nasıl bakıyorsan aynı devam et bebeğine bakmaya zaten gün içinde gıda alıyor bebişler emiyorsa birde mamaya gerek yok aç olsa doymasa ağlar sızlar uyumaz vs huzursuz olur kendisi yani herşey normal kulaklarını kapa bebişle kaliteli vakitler geçir ❤️

Kızlar bebemle asla oyun oynayamıyorum ya herkesle harika oyunlar oynuyo benimle karnı tok bile olsa 5 dakikada bir meme istiyo. Öyle yatarak falan da emmiyo tırmanıyo üstümde tepiniyo 2 dk emiyo oyuna dönüyo ama meme hep açık kalacak kapatınca sinirleniyo yıldım artık🤦‍♀️

Kızlar bebemle asla oyun oynayamıyorum ya herkesle harika oyunlar oynuyo benimle karnı tok bile olsa 5 dakikada bir meme istiyo. Öyle yatarak falan da emmiyo tırmanıyo üstümde tepiniyo 2 dk emiyo oyuna dönüyo ama meme hep açık kalacak kapatınca sinirleniyo yıldım artık🤦‍♀️
Bizde de biraz var gibi ya. Kızıyo kızıyo Sakinleşmek için istiyo gibi. Bide bizimki ısırmaya başladı ısırıp ısırıp gülüyo bize. Heryerimizi dişliyo🥲

Kayınvalidesine sinir olmayan var mı ya biraz önce geldim oradan zaten aram açık fazla muhattap olmuyorum onunla eşim için gidiyorum yanına birde çocuğumu sevmeye çalışıyor bana onca söylediği laftan sonra kucağımdan almaya çalışti vermedim ağlar şimdi sonra veririm dedim sonra da sevdirmedim uzaktan ce e falan yaptı o kadar ona da fazla müsade etmedim zaten bebeğim de tabi hoşuna gitti gülüyor falan ona ben kötüysem benim doğurduğum da kötüdür diyorum hep anlatmak istedim burada
Ah kuzum 11 yıldır neler duydum neler işittim kaynanadan 7 yıldır alt üst oturuyoruz 7 yıldır yine aynı şekilde ne söylersem eşek derisi çekmiş yüzüne gitmiyor e aşağı yukarı olunca mecbur kalıyorsun bir süre sonra da. Çocuklarımı severken yarısı yavrumun yavrusu yarısı yılanın yavrusu diyor bazen ağzına sı.çmayım diye zor duruyorum bazen en son haziranın son günü küstüm ona ilk defa uzun süre küstüm normalde yarım saat sonra barışırdım bir hafta önce barıştık mecburiyetten o da çocuklarıma annen sizin paranızı si.gara parası yapar annen size değer vermiyor sevmiyor iyiki bi kızı olmuş onu sizden çok seviyor vs gibi şeyler dedi en son küsmemize ağzına sıçtı.m şimdi çok iyi benle ama yine aynı olacağı o az yüz göz olmaya gelmiyor

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Ah kuzum 11 yıldır neler duydum neler işittim kaynanadan 7 yıldır alt üst oturuyoruz 7 yıldır yine aynı şekilde ne söylersem eşek derisi çekmiş yüzüne gitmiyor e aşağı yukarı olunca mecbur kalıyorsun bir süre sonra da. Çocuklarımı severken yarısı yavrumun yavrusu yarısı yılanın yavrusu diyor bazen ağzına sı.çmayım diye zor duruyorum bazen en son haziranın son günü küstüm ona ilk defa uzun süre küstüm normalde yarım saat sonra barışırdım bir hafta önce barıştık mecburiyetten o da çocuklarıma annen sizin paranızı si.gara parası yapar annen size değer vermiyor sevmiyor iyiki bi kızı olmuş onu sizden çok seviyor vs gibi şeyler dedi en son küsmemize ağzına sıçtı.m şimdi çok iyi benle ama yine aynı olacağı o az yüz göz olmaya gelmiyor
Aynı benimki sanki kndi doğurdu diğer torunlarına karşı da öyle bir değişik zaten ben ciddiyetimi bozmuyorum olabildiğince uzak duruyorum mecbur gidiyoruz işte 2 saat idare etmeye çalışıyorum

Memeye düşkün bir benimki mi diyordum neyse ki tel değilmişim. Bildiğin anne meme diyip saldırııyor üstüme. İlk iki cümlelik kelimesi bu oldu yavrumun 😁

Kayınvalidesine sinir olmayan var mı ya biraz önce geldim oradan zaten aram açık fazla muhattap olmuyorum onunla eşim için gidiyorum yanına birde çocuğumu sevmeye çalışıyor bana onca söylediği laftan sonra kucağımdan almaya çalışti vermedim ağlar şimdi sonra veririm dedim sonra da sevdirmedim uzaktan ce e falan yaptı o kadar ona da fazla müsade etmedim zaten bebeğim de tabi hoşuna gitti gülüyor falan ona ben kötüysem benim doğurduğum da kötüdür diyorum hep anlatmak istedim burada
Neler söyledi ki canım ? Herkesin farklı ya benim kaynanam nemruttur gururundan sevmeyi bırak aramaz sormaz bile

Sabah öğle akşam 3 öğün yedirmeye çalışıyorum kefir hangi markayı önerirsiniz
Bebeğiniz eğer iyi durumda ise doktorlar taratından normal değerlendiriliyorsa, yemek konusunda çok zorlamayın. İleride psikolojik olarak farklı şekilde dönüyormuş bunlar. Bazı çocuklar daha az yiyor daha fazla seçiciymiş zamanla geçebiliyor diyorlar. Ancak zorlanırsa farklı şekilde sorunlar ortaya çıkıyormuş.

Neler söyledi ki canım ? Herkesin farklı ya benim kaynanam nemruttur gururundan sevmeyi bırak aramaz sormaz bile
Keşke benim ki nemrut olsa biraz aralaşıp gitse bizden zaten beni birşey yerine almıyor oğluyla torununa yalakalık yapıyor işte oğlu neyse de bebeğe öyle yakın davranmaya çalışınca cinler tepeme çıkıyor boğasim geliyor çok küçük masumcuk. Kavga ettik baya ya hiçbirseyim kalmadı ne benim ne ailenim birde manyak bu olmayanı da oldu gibi göstermeye bayılıyor tam bir deli

Bugün neredeyse hiçbirşey yemedi kızim ağzına köfte yaptım onu kattım çıkarmaya çalışıyor eliyle ki daha önce yapmıştım yani sever köfteyi bira yoğurt ve muz yedi sonra emmedi bile en son uyurken emdi ve uyudu ki doyamadı biliyorum bezini doldurmadı bugün hiç dolu bez almadım neden böyle oldu ki sizlerde durum nasıl 23 gün var doğum gününe sendrom da erkn mi başladı acaba

Sabah öğle akşam 3 öğün yedirmeye çalışıyorum kefir hangi markayı önerirsiniz
Laktozsuz olması önemli bilindik 1 2 marka var canım. 3 öğünün yanına ek olarak ver ver orman meyveli yavan mersinli muzlu cevizli tahinli smothie yap canım sade olsun barsakla içir 1 bardak

Bugün neredeyse hiçbirşey yemedi kızim ağzına köfte yaptım onu kattım çıkarmaya çalışıyor eliyle ki daha önce yapmıştım yani sever köfteyi bira yoğurt ve muz yedi sonra emmedi bile en son uyurken emdi ve uyudu ki doyamadı biliyorum bezini doldurmadı bugün hiç dolu bez almadım neden böyle oldu ki sizlerde durum nasıl 23 gün var doğum gününe sendrom da erkn mi başladı acaba
Diştir canım

Kızlar bizde 8 haftadır mama harici ağzına lokma ek gıda almadı.yaza girdiğimizde beri yemiyor.Zaten prematüre doğdu zayıf.Canım çok sıkılıyor.Önceleti az da olsa yerdi çok güzel şeyler yapardım ona haftanın 6 günü kıyma et mutlaka katardım yemeklerine şimdi nafile.napcam bilmiyorum.domgor çinko yazdı iştah açar diye ama yok

Ateş bak mutlaka. Su içmiyor mu nedan bezler ıslak değildi
Ateş yok ölçüyorum su içiyor biberonu eline veriyorum hep kndisi içer dökülmez yere faln da eminim içiyor görüyorum da içerken de bezler kuru değildi ama dün aldığım gibi dolu değildi bugün birşey yemedi ve emmedi doymadı biliyorum bebekleri böyle olan varmı sendrom mu dedim de galiba sendrom biraz önce araştırdım meme reddi yemek yememe huysuzluk sinirlillik bunlar varmış

Bilmiyorum öyle bir belirtide yok ama daha önceki dişler de de böyle olmamıştı hiç zaten bugün birşey vardı hiç keyfi yok huzursuzdu bakalım dişse belli eder kendini
Ravla’nın mor meyve karışımını doktora danışarak verseniz mi acaba ? İştah açıyor besleyici diyorlar. Ben de kullanıyorum 1 haftadır, bağışıklığa da iyi geliyormuş. Belki işe yarar tabi doktora sorun içeriği alerji falan yapmasın.

Kızlar bizde 8 haftadır mama harici ağzına lokma ek gıda almadı.yaza girdiğimizde beri yemiyor.Zaten prematüre doğdu zayıf.Canım çok sıkılıyor.Önceleti az da olsa yerdi çok güzel şeyler yapardım ona haftanın 6 günü kıyma et mutlaka katardım yemeklerine şimdi nafile.napcam bilmiyorum.domgor çinko yazdı iştah açar diye ama yok
Kilosu nasıl gidiyor düzeltilmiş ayına göre. Eskiye göre yememesi sıcaklardan mı etkilendi diye düşündürdü beni. Sevdiği şeyleri verip zorlamamaya çalış. Bazen ısrarla beslenmekten dolayı da öyle tepkileri olabiliyormuş. Yalnız değilsin bir sürü annenin bebekleri çeşitli sebeplerden iştahsız ancak tek yolu zamana bırakmak gibi. Benimki mesela soğuk yoğurt ve yabanmersini çok seviyor. Hiçbir şey yemezse onlarla kandırmaya çalışıyorum her zaman kanmasa da arada işe yarıyor. Birde yemek sırasında kitap okumak, şarkı söylemek gibi dikkatini dağıtacak şeyleri deneyebilirsin o sırada ağızlarını açabiliyorlar.

Back
X