• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kilosu nasıl gidiyor düzeltilmiş ayına göre. Eskiye göre yememesi sıcaklardan mı etkilendi diye düşündürdü beni. Sevdiği şeyleri verip zorlamamaya çalış. Bazen ısrarla beslenmekten dolayı da öyle tepkileri olabiliyormuş. Yalnız değilsin bir sürü annenin bebekleri çeşitli sebeplerden iştahsız ancak tek yolu zamana bırakmak gibi. Benimki mesela soğuk yoğurt ve yabanmersini çok seviyor. Hiçbir şey yemezse onlarla kandırmaya çalışıyorum her zaman kanmasa da arada işe yarıyor. Birde yemek sırasında kitap okumak, şarkı söylemek gibi dikkatini dağıtacak şeyleri deneyebilirsin o sırada ağızlarını açabiliyorlar.
Meyve harici yemiyor o da asla Kilo yapmıyor tek

Yok canım hazır bişey hiç vermedim içerik. NAsıl dediğin ürünlerde
Aslında mamaya benziyor içeriği besleyici ek olarak meyve oluyor içinde birde unlar oluyor aldığım çeşitlerine göre değişebiliyor. Gece kaşık maması diyorlar sanırkm ismine. Benimki sütlü meyveli çok seviyordu piyasada yok sanırım o artık. Elmalı yulaflı diye birşey aldım bu defa yine hipp markasının. Başka markalarda da var böyle şeyler bakıp seçersin kendine uygun olanı.

Aslında mamaya benziyor içeriği besleyici ek olarak meyve oluyor içinde birde unlar oluyor aldığım çeşitlerine göre değişebiliyor. Gece kaşık maması diyorlar sanırkm ismine. Benimki sütlü meyveli çok seviyordu piyasada yok sanırım o artık. Sütlü yulaflı diye birşey aldım bu defa yine hipp markasının. Başka markalarda da var böyle şeyler bakıp seçersin kendine uygun olanı.
İnşallah yer ama o kadar eminim ki yemez herşeyi tükürüyor çok fena ya.damak zevki sadece sebzeyi seçiyor bende öyleyim mesela

Kızlaaar dün kızımın doğum günüydü, tüm aile beraberce kutladık. Sizinle de heyecanımı paylaşmak istedim. Hala aklım almıyo nasıl 1 yıl olduğunu 🤩 Geçen sene hepimiz heyecanla doğum yapmayı bekliyorduk, şimdi bebişlerimiz 1 yaşına geldiler 🥹💕 Allah hepsine bizlerle beraber sağlıklı, mutlu, uzun ömürler nasip etsin 🙏🏻

Bilmiyorum öyle bir belirtide yok ama daha önceki dişler de de böyle olmamıştı hiç zaten bugün birşey vardı hiç keyfi yok huzursuzdu bakalım dişse belli eder kendini
Diştir o azılarıda kaşınıyor artık benim kızın dişi patlayacağı zaman içimden geçiyor 😂

Aynı benimki sanki kndi doğurdu diğer torunlarına karşı da öyle bir değişik zaten ben ciddiyetimi bozmuyorum olabildiğince uzak duruyorum mecbur gidiyoruz işte 2 saat idare etmeye çalışıyorum
İşine baksın o kendi oğlunu ben kendi evlatlarımı doğurdum cahiliye döneminde değiliz. Benimki diğer torununa karşı öyle değil sadece benimkilere diğer gelin uzakta oturuyor ve asla yüz vermiyor buna çocuğu da sevdirmiyor iyi yapıyor. Ben ondan beter laf söylüyorum kavga ediyorum vs vs ama ben büyük gelinim alıştı tabi bana sallamiyor beni

Ravla’nın mor meyve karışımını doktora danışarak verseniz mi acaba ? İştah açıyor besleyici diyorlar. Ben de kullanıyorum 1 haftadır, bağışıklığa da iyi geliyormuş. Belki işe yarar tabi doktora sorun içeriği alerji falan yapmasın.
Sizde de mi vardı aynı sorun ve işe yaradı mı

Sizde de mi vardı aynı sorun ve işe yaradı mı
Hayır. Genel olarak iştahsız bir bebek değil. Diş döneminden dolayı ilk ek gıda zamanları gibi de değil elbette ki ama oyunlarla şarkılarla bir şekilde kandırılıyor, yiyor sonunda. İştah konusunda kendi deneyimim olarak bir şey diyemem ama etrafımdan çok duyduğum için dedim, iştah açıyor, bağışıklığa iyi geliyor vs.. diye. Ben kullanıyorum tadı güzel ama biraz mayhoş diye çok sevmedi aslında ama bir tatlı kaşığı olunca onu da yutmuş oluyor anlamadan.

Bilmiyorum canım ya belli eder kndini dişse zaten kendimde mevsim geçişinden dolayı hasta oldum bebiş de böyle zor durumdayım baya
Ayrıca şunu da ekleyeyim; 11 aylık ve 9 kilo, ki yemeyen bir bebek de değil. Emiyor da, hiç mama da almadı. Kilosuna çok takılmıyorum, doktor normal dediği için. Hatta daha sağlıklı buluyor, pofidik olmalarını tercih etmiyoruz diyorlar. Muhtemelen dönemseldir, diş, atak, mevsim geçişi vs. Zorlamak ve zıtlaşmak yemeğe karşı isteksizlik yaratıyor onlarda. Takmayın kafaya doktor sıkıntı yok diyorsa.

Benim bebo bize 1 yaş hediyesi olarak ateşli hastalık verdi :( dünden beri ateşli bütün sabah hastanedeydik serum taktılar kan değerleri normal hafif crpsi yüksek ama ateş dirençli çıktı. Şurup asla içmiyor fitil veriyorum ama 1 saat düşüyo tekrar çıkıyo ne yapacağımı şaşırdım🤦‍♀️ pazar günü doğum gününü kutlamıştık kalabalıktı biraz salgın varmış dikkat edin

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Ayrıca şunu da ekleyeyim; 11 aylık ve 9 kilo, ki yemeyen bir bebek de değil. Emiyor da, hiç mama da almadı. Kilosuna çok takılmıyorum, doktor normal dediği için. Hatta daha sağlıklı buluyor, pofidik olmalarını tercih etmiyoruz diyorlar. Muhtemelen dönemseldir, diş, atak, mevsim geçişi vs. Zorlamak ve zıtlaşmak yemeğe karşı isteksizlik yaratıyor onlarda. Takmayın kafaya doktor sıkıntı yok diyorsa.
Yo kilo boy olarak bir sıkıntımız yok aynn tombik bebek istemiyoruz demişlerdi bana da 1 yaş sendromu galiba işte. Kafaya takmıyorum çok şükür sağlığı yerinde sadece aynı durumda olan var mı diye yazdım dönemsel birşey midir diye. Açıklamaların için çok teşekkür ederim

Benim bebo bize 1 yaş hediyesi olarak ateşli hastalık verdi :( dünden beri ateşli bütün sabah hastanedeydik serum taktılar kan değerleri normal hafif crpsi yüksek ama ateş dirençli çıktı. Şurup asla içmiyor fitil veriyorum ama 1 saat düşüyo tekrar çıkıyo ne yapacağımı şaşırdım🤦‍♀️ pazar günü doğum gününü kutlamıştık kalabalıktı biraz salgın varmış dikkat edin
Kaça kadar iniyor ateşi. Ateş düşürücü ile 38.5 üstü değilse takip edip 6 saat sonra tekrar ilaç vermen lazım. Fitillerden ibobaby var dolven içerikli birde calpol içerikli pranox s var. Ateş 39 civarındaysa sırayla onları koyabilirsin ancak arasını açman lazım en az 6 saat olmalı. Şurup dolven vb. benimkide içmiyor sanırım biraz ağzı yakıyor onlar. Calpol ise ağzına sür damağında tadını beğenince içecektir.genelde bebekler seviyorlar. Birde eğer böyle ilaca rağmen düşmeyen bir ateşse ateşinin tekrar çıkmasını bekleme Fitil koydun diyelim 6 saat sonra şurup ver ki .şurup kısmına geçmeye çalış. Mecbur kalmadıkça günde 1 den fazla fitil önerilmiyor. Çok geçmiş olsun

Kaça kadar iniyor ateşi. Ateş düşürücü ile 38.5 üstü değilse takip edip 6 saat sonra tekrar ilaç vermen lazım. Fitillerden ibobaby var dolven içerikli birde calpol içerikli pranox s var. Ateş 39 civarındaysa sırayla onları koyabilirsin ancak arasını açman lazım en az 6 saat olmalı. Şurup dolven vb. benimkide içmiyor sanırım biraz ağzı yakıyor onlar. Calpol ise ağzına sür damağında tadını beğenince içecektir.genelde bebekler seviyorlar. Birde eğer böyle ilaca rağmen düşmeyen bir ateşse ateşinin tekrar çıkmasını bekleme Fitil koydun diyelim 6 saat sonra şurup ver ki .şurup kısmına geçmeye çalış. Mecbur kalmadıkça günde 1 den fazla fitil önerilmiyor. Çok geçmiş olsun
37.6 37.7 ye falan düştü en fazla. 39 buçukla hastanedeydik bugün serum taktılar düştü ama bir iki saat sonra tekrar yükseldi 38in altına düşmüyor🤦‍♀️ akşam üstü fitil vermiştim şimdi zorla dolven içirdim calpolden nefret ediyor direkt kusuyor onu

37.6 37.7 ye falan düştü en fazla. 39 buçukla hastanedeydik bugün serum taktılar düştü ama bir iki saat sonra tekrar yükseldi 38in altına düşmüyor🤦‍♀️ akşam üstü fitil vermiştim şimdi zorla dolven içirdim calpolden nefret ediyor direkt kusuyor onu
Aynı içerikli başka firmaların ilaçları da oluyor eczaneye sorup alabilirsiniz. Belki diğerlerinin tadını sever.

En etkili düşürme ateş düşürücü sonrası hemen küvetine su doldur oturt içinde 10 15 dakka kalsın ılık su içinde oynasın 39 derece ateşi böyle kurtardım çok zordu geçmiş olsun dirençli ateştede doktor görmek istiyor

Back
X