- 2 Aralık 2022
- 1.015
- 1.402
- 53
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #5.981
Ben 49.5 kiloyla hamile kaldım. Bir ara 49’a düştüm. Aslında aç da bırakmıyorum hiç kendimi. Mesela önceden işyerinde 12’de öğle yemeğine giderdim şimdi 11:20 olunca bile ciddi açlık hissetmeye başlıyorum ve midem bulanıyor. Ara öğün yapmak gerekiyor dediğiniz gibi ama kuruyemiş görmek bile istemiyorum 7. Haftadan beri midemi bulandırıyor :/Sizin şekeriniz düşüyor uzun açlık süreleri yüzünden az az sık sık yemeniz lazım herşeyden hem çok kilo almazsınız hem de daha sağlıklı beslenmiş olursunuz çünkü şeker düşmesi ve açlık atakları pek de iyi bişey değil şeker hastaligi öncesi gibi bişey.
Kilo almak da gerekmiyor sağlıklı kilosunda olan bir annenin toplamda 10-15 arası almasi normal karşılanıyor ama çok kiloluysaniz ilk üç ay kilo vermeniz sonrasında da sabit kiloda kalmanızı istiyorlar. Yani sizin hamile kaldığınız kiloya bağlı değişir almanız beklenen kilo.
Ben de kilolu hamileyim o yüzden üç aydan sonra bana kilo alma verme sabit kal dediler.
Gün içinde beslenmenizi duzenleyin hatta sizi diyetisyene yönlendirsinler bence diyetisyene sadece kilolular gitmemeli, hamilelikte düzgün beslenmek çok önemli, ara öğünlerinizin olması şart hem meyve kuruyemiş sut tüketmeniz de lazım. En azından size uygun miktarlari ve zamanları öğrenmiş olursunuz.
Her üç saatte bir bişey yiyorsanız tamam benim 10.30 ara öğün zamanım o yüzden de öğlen 12.30 yiyorum ha bı de acıkma önceki öğünün yetersiz gelmesinden de olabilir. Hiç değilse bir ara öğünde üç ceviz yiyin ya da kahvaltıda çünkü o sartmis ama diğerlerinde bı meyve +yanına süt ya da iki kaşık yoğurt +iki galeta yeseniz çok iyi olur hatta akşam 9.30da da son bı ara öğün süt ve galetayla yani benimki buna benzer sizin kilo çok iyiymiş ama daha almanızı beklerler belki ogunlerinizde miktar artırımı yaparlar. Benim diyetisyen ilk üç aydan sonra bebek yediklerinizden de beslenmeye başlıyor o yüzden günlük kaloriyi ona göre artiriyoruz demişti. İkinci trimasterda normal bı gebenin ogunlerini 350 kalori kadar artırıldığını bı videoda izlemiştim hatta.Ben 49.5 kiloyla hamile kaldım. Bir ara 49’a düştüm. Aslında aç da bırakmıyorum hiç kendimi. Mesela önceden işyerinde 12’de öğle yemeğine giderdim şimdi 11:20 olunca bile ciddi açlık hissetmeye başlıyorum ve midem bulanıyor. Ara öğün yapmak gerekiyor dediğiniz gibi ama kuruyemiş görmek bile istemiyorum 7. Haftadan beri midemi bulandırıyor :/
Bend eiki gündür aynı şekılde hissedıyorum hatta baya hareket edınce yatma hıssıyatı duyuyorum. Sanki içimde bişey çekılıyormuş gbı oluyorum o an. Nasıl yelaffuz edeceğimi bilemediğim için o şekilede yazdımKızlar selam 2 gündür bebek hareketlerini hissediyo gibiyim. İçerden kıdıklama gibi hissediliyor küçük küçük böyle karıncalanma gibi. Bi sağda bi solda çok güzel bir his. Ve kasık batması ya da bağırsak hareketlerinden farkı bariz anlaşılıyor. Biraz erken olduğu için çok emin olamadım ama devam ettiği için bugün eminim. Sizde durumlar nasıl? Böyle şeyler hissedenler var mı?
Sizin de ilk gebeliğiniz mi?Bend eiki gündür aynı şekılde hissedıyorum hatta baya hareket edınce yatma hıssıyatı duyuyorum. Sanki içimde bişey çekılıyormuş gbı oluyorum o an. Nasıl yelaffuz edeceğimi bilemediğim için o şekilede yazdım
Aminosentez değil canım. Ona haftam yetmedi o yüzden koryon villus yaptırdımCanım benim hiç bilgim yok yaamniyosentez sonucu mu bu ? İstersen konu aç tecrübesi olan mutlaka vardır
Hayır benım 3.Sizin de ilk gebeliğiniz mi?
canım hayırlı olsun çok sevindim :) sağlıkla gelsin inşallahh
anladım kuzum , inşallah sağ salim kucağına nasip etsin Rabbim , inşallah bir sorun yok ben inanıyorum :)Aminosentez değil canım. Ona haftam yetmedi o yüzden koryon villus yaptırdım
hayırlı olsun canım :) sağlıkla kucağına nasip olsun inşallahh
Sagol canim amincanım hayırlı olsun çok sevindim :) sağlıkla gelsin inşallahh
Hayirli olsun saglikla gelsin bebisiniz canimBugün bizde miniğimizin cinsiyetini öğrendik erkek bebekmişbugün erkek günü galiba
Oğlumun adı deniz Yağız ☺ 2.5 yaşında şuan bebekliği falan baya sakindi hep uyurduKizlar cinsiyetler yavas yavas belli olmaya basladi sizden ricam modern ama anlami guzel olan erkek isimleri onerebilirmisiniz?
Denizi düşünüyorum aslinda bendeOğlumun adı deniz Yağız ☺ 2.5 yaşında şuan bebekliği falan baya sakindi hep uyurdu
Ben de fetal dna yaptırdım.Genetik doktoru yasak söyleyemiyoruz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?