2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Evet canim buldum. Nisanda grup dersleri var, mayista da ebe ev ziyaretlerine baslayacak olsun en azindan surekli arayip rahatsiz edebiliyormussun sorularinla peki senin annen veya kayinvaliden gelecek mi?? Ben kara kara ya annem gelemezse diye dusunuyorum

Aaa süperr. Hahah hadi ya inşallah enerjimiz tutar, dil sorunum olduğu için karşımdakinin beni anlamaya gönüllü olmasına çok ihtiyacım oluyor bizim burada kimsemiz yok, herkes türkiyede, sadece kayınvalidem istediği zaman gelebiliyor o yüzden en başından beri beklentiye girmediğim için sanırım annemin gelemicek olmasına takılmıyorum :) herkes “aaa nasıl yaa anne olmadan olur mu?? Kayınvalide anne gibi olamaz” falan diyor gerçekten sinir oluyorum. İmkan yoksa napalım niye moral bozuyorsunuz değil mi :) bence önemli olan bebeğin bakımını eksiksiz yapabilmek sonuçta ilk bebeğimiz hiçbir şey bilmiyoruz ya kayınvalidem de gelemeseydi diyorum şükrediyorum senin annen de uzakta mı? Sizde de mi gelmesi zor?

Burada derken, hastaneye bağlı bir uygulama mı. Nasıl acaba, biraz anlatabilir misiniz?

Bence hiç canını sıkma, eminim kayınvaliden de anlayışlı kadındır. Bebeğin bakımında da sorun yaşamazsınız, ben anne çocuk sağlığında uzmanlık yapıyorum. Açıkçası bu yüzden kendime biraz güveniyorum, ayrıca artık bilgiye ulaşımın gerçekten kolay olduğu bir zamandayız. Aklınıza bişey düştüğünde bir sorun yaşadığınızda internete yazıp hemen çözümü bulabiliyoruz, olmadı telefonla herkesi arayıp yine tecrübelerini alabiliriz. 9 ay karnımızda taşıyor olacağız çocuklarımızı, onlarla en güçlü bağa da biz sahip olacağız. Biraz içgüdülerimizi dinlemek, biraz da kendimize güvenmek gerektiğini düşünüyorum. Önceden 16 yaşında anne oluyorlarmış

Vallahaaa benim kayınvalidem annem gibii gene gelecek doğumuma

Burada derken, hastaneye bağlı bir uygulama mı. Nasıl acaba, biraz anlatabilir misiniz?
almanyada demek istedim canım. Evet kayınvalide konusunda şanslıyım karışmaz ihtiyaca koşar nazımı da çeker diye tahmin ediyorum işte biz almanyada herkesten uzak olduğumuz için illa ki çok kısa bir zaman sonra üçümüz kalacağız, o zamana kadar ne öğrensem, öğrensek kar ne güzel yaa sen çok şanslısın senin adın gibi bildiğin şeyler muhtemelen

Maşallahh ne güzell eş seçmek bir nevi bizim elimizde ama eşinin ailesinin kendi ailen gibi olması tamamen kısmet
Ne karişıyor ne birşey diyor nedesen tamamm daha neolsunn annemde gelecke tabiki kuzum hastanede benle durucak evede benle ilgilenir yemek falan kayinvalidem yapar temizliğide beraber yaparlar böyle geçiyor 40gün işte

Peki kayınvalidesi çocuğuna bakmıyor diye laf edip kinlenenlere ne diyorsun? Sanki mecbur ayrıca bebeğimin bana ihtiyacı var, dünyaya gelmesi için onun rızasını almıyorum, bir de kendime ayıracak zamanım kalmadı, yoruluyorum vs. diye şikayet mi edeceğim valla şimdi çocuk sorumluluğu nedir bilmeden bol keseden sallıyor gibi konuşmak istemem ama mümkünse benim çocuğuma benden başka kimse bakmasın, kendime ait bir hayatım kalmasa da olur, onun bana ihtiyacı var benim ona

Ne karişıyor ne birşey diyor nedesen tamamm daha neolsunn annemde gelecke tabiki kuzum hastanede benle durucak evede benle ilgilenir yemek falan kayinvalidem yapar temizliğide beraber yaparlar böyle geçiyor 40gün işte
Ama senin iki minnoşla çok daha zor olur destek şart, çok şükür ki ikisi de yanında

Reactions: Jou
Ama senin iki minnoşla çok daha zor olur destek şart, çok şükür ki ikisi de yanında
Evett canımm aslinda uzaktalarr annem 2.5 saat kaynanam 1.5 saat uzağımda tabii busene daha çok ihtiyacım var hem sezaryenli olcam çok eğilip kalkamıyorum annem bezliyor geceleri gündüzleri falan baya yoğun bi isimiz olcak

Annem turkiyede vize almasi problem gibi duruyor ama yine de sansimizi deneyecegiz. Annem gelemezse de esimin teyzesi gelecek, kayinvalidem yok ya tabii ki birinin gelmesi bile yeter o surecte hayirlisi artik…

Reactions: Jou
Kesinlikle bunu ben de düsündüm, lohusa psikolojisiyle bebekten uzak duranlar oluyor ya ben ne yasıcam ya da biz bilmiyorum ama ona dünyaya getirirken sormadık ki dogar dogmaz bi uzak tutuluyor, ne bileyim herkesin psikolojisi farklı olabilir belki ben de aynı şeyi yaşıcam Allah büyük konusturmasın ama elimden geldigince ilk andan itibaren cok sevdigimi hissettiricem

Ayrıca etrafımdaki cogu cocuklu arkadasım yok sen artık uyumayı unut, yok dinlenmek ne demek vs. Yahu madem bu kadar şikayetçiydiniz niye iki tane yaptınız, zaten devlet okulunda öğretmen bunu diyenler, çocuk büyütürken en ideal mesleklerden bi tanesi vakit acısından daha ne aglıyosun, millet 40 günlük bebeğini bırakıp özelde işe gidiyor, bazen diyorum bi bunlar cocuk büyütüyorlar

Hele bir tane arkadasım çocuk nerdeyse yaşına girecek en geç eve gittiği saat öglen 12.20 hala yok şöyle yorgunum böyle yorgunum sızlanıyor, bilmiyorum bana şımarıkça geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…