Uyku konuşulmuş kendimce bir uyku düzeni belirledim fikir açısından anlatayım. Sabah 8de güne başlıyor genelde bebeğim ama ben ite kaka 9.30a kadar uyutmaya çalışıyorum

uyandıktan sonra beslenme alt değişim oyun evi gezme bunlar genelde 1 saat sürüyor toplam sonra zaten uyku sinyali veriyor. Uyku sinyali verince asla kaçırmadan hiç beklemeden hemen kundak yapıyorum beyaz gürültü açıyorum popoya pışpışla uyutuyorum. Uyku sinyalleri ; esneme, gözün dalması, göz ovuşturma, mırıldanıp huzursuzlanmaya başlayan sesler, elleriyle kafasını çekiştiriyor gibi hareketler, bunları görünce hemen uyututorum eğer kaçırırsam çok huysuz oluyor ve çok zor dalıyor uykuya. Uykuya daldıktan sonra uykusu 40 dk 1 saat tutuyorum uyanır gibi oldukça beşik sallıyorum çok yorgunsa 1.5 saat izin veriyorum sonra gürültü yaparak hafiften uyandırıyorum sonra tekrar besle alt değişm oyun 1 saat sonra yine uyku. Ne olursa olsun saatlerde sürse gündüz kesin uyutun. Gündüz uyumayan bebek gece uyumuyor, iyi gündüz şekerlemesi iyi gece uykusu demek. Hiç uyumuyorsa bebek arabasına koyup mahallede 1 saat yürüyüş yapıyorum uyuyor. Akşam 18:00a kadar döngü böyle 18:00 sonrası 21:00a kadar oyalıypeum 21de besle alt değişim uyku tulumu giydirme kundak emzik beyaz gürültü açıp uyutmaya çalışıyorum. Uyuyunca beşiğe koyıypeum emzik düşünce ağlıyor uykusunu çok açmadan hemen verip sallıyorum. Gece 2 defa uyanıyor mırıldanma duyunca hemen kalkıp mama hazırlıyorum, anne sütü veren hemen meme dayasın, hiç konuşmuyorum kucağıma alıp mama veriyorum, bitirince gaz çıkartıp uykuyu çok açmadan hemen beşiğe koyuyorum. Eğer kaka yapmadıysa akşam uykusundan sabah uykusuna kadar bez değişimi yapmıyorum. ( hiç pişik olmadı) böylece bende iyi uyuyorum, bebeğim de gündüz ve gece daha huzurlu uyuyor. Düzenin değiştiği zamanlar oluyor ama artık o da alıştığı için neredeyse hep aynı saatte uyu uyan yapıyor artık. Bebeğim 2 ay 20 günlük. Bu arada gündüz normal gün ışığında uyutuyorum ama akşam 21 olunca karanlıkta oluyoruz ve gece hiç ışık açmıyorum hiç konuşmuyorum sadece besliyorum.