• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253

Ben hala sadece 5 kilo vermiş durumdayım ve hiç tatlı vs yemiyorum demek ki bu kuru meyveler şerbet falan kilo yapıyor 🤦🏼‍♀️
Nasıl bana biraz anlatırmısın önerirmisin? Aldırcam bende eşime kafaya onu taktım şimdi de
Ay ben de doğum hediyesi olarak istemiştim ama saçımda hiç denemedim diye vazgeçtim. Benim saçım kabarık biraz tutar mı bilemedim denemek lazım
Annemdeyim. Kızım telefona taktı son bi kaç gündür. Hiç sevmediğim şeyler telefon tv filan çocukta. Sinirlendim kızdım baktım bi saat sonra aynı bağırdım en sonunda. Neden bağırıyomuşum annemde üstüme geldi tartıştık. Neyse şimdi bana diyor ben kızımı ihmal ediyormuşum oğlanı emzirmişim gazını çıkarmışım bırakıp kızımla ilgilenmemişim dengeyi kurmam lazımmış. Ben sanki bunların farkında değilim ama gel bak bakalım ben daha kendi dengemi kurabilmişmiyim? Oğlanı emzirip gazını alıp yatırmaktan başka yapabildiğim de bişey yok bakın gerçekten yetişemiyorum yetemiyorum hepsinin bilincindeyim. Oğlan laf istiyor konuşulmasını istiyor öylece yüzüme bakıyor. Kızım oyun istiyor ilgi istiyor öylece bekliyor. Ben hiç biyere yetişemiyorum zaten bu sebepten tuttum bakıcıyı. Bunuda biliyor herşeyin farkındayım zaten ben söylüyorum bunları anneme ben anlatıyorum sebeplerimi. Benim dediklerimi bana söylüyor. En son kızım bunalıma girmiş onu söyledi daha neler neler. Çok zoruma gitti hüngür hüngür oturdum ağladım bir saat boyunca. Yetersizliğimi yüzüme çarptığın için teşekkür ederim anne🙏
Ah kuzum ya sıkma canını sen ikiz bebek büyütüyor gibisin şu an, yetememe hissi olması çok normal. Bak benimki 7 yaşına girecek inan ben de yetemiyorum, ilgilenemiyorum. Çocuk 2-3 saat tv izliyor her gün. Hep ben uyuturdum 3 haftadır 2-3 kez anca beraber yattık. Ben de vicdan yapıyorum ama napalım hayatın akışı bu şekilde. Birkaç ay sonra biraz daha düzene girer her şey. Allahtan bakıcı tuttun bak o seni baya rahatlatır inşallah 🙏🏻 kolay bir süreç değil ama aşacağız bu günleri
Kızlar canım çok sıkıldı öğlen sağım yaptım 60 ml akşam yaptım 30 ml bebek memeye sinirlenince merak ettim gerçekten haklı 20 dk sağdım 30 ml çıktı öğlen 60 çıkınca sevinmiştim 😢
Benim de akşam 6-7 gibi sütüm azalıyor geceye hiç kalmıyor
Kızlar sizin bebislerde tüy var mı acaba.Benim kız çok tüylü doğdu.Hatta kulaklarında bile tüy var.Dökulür mü dersınız ?
Benim ilk çocuğumda vardı kulakları yarasa gibiydi 🙈 hepsi döküldü şimdi sarışın tüysüz bir çocuk
Kızlar derdimiz bitmiyor 🤦🏼‍♀️ 7 gün kaka yapamamıştı biliyosunuz. Çarşamba günü doktora gittiğimizde lavman yapıldı. O gün 4-5 bez doldurdu rahatladı. Perşembe günü sadece 1 kez yaptı. Cuma, dün ve bugün yine tık yok. Çok üzülüyorum çocuğuma ya napıcam ben hep böyle mi gidecek artık 😔 doğduktan sonra ilk 4 gün mekonyumunu yaptı ondan sonra lavmana kadar hiç yapamadı çocuk resmen sıçmak ne demek bilmiyo
Mamasının içine biraz zeytinyağı koyabilirsin canım, oğlumda doktor bize öyle önermişti uzun süre kaka yapamadığında zeytinyağı içirin demişti işe yarıyordu

Merhaba kızlar yeni doğum yapan annelerle hayırlı olsun bir sorum olacaktı sizlere ben de Allahın izniyle temmuz annesi olucam bebeğimin kilosu ortalamanın biraz altında sizlerde de bu durumu yaşayan oldumu olduysa neler yediniz düzeltmek için yada ne yersem yiyeyim genetiği neyse o kiloda mı doğar şimdiden teşekkürler 🌸

benim bebegim de on gun once falan uc gun yapmamisti acile goturduk lavmanin yarisini yaptilar yarisini bize verdiler yine yapamadiginda siz yapin dediler. Eve geldigimizde yine iki uc gun yapmadi kalani yaptik. Sonra doktor kontrolumuz vardi ona soyledim normal ya da degil demedi ya da kac gunde bir yap diye bir sey de demedi kakasini yapmayinca kulak cubugunu zeytinyagin ya da bebek yagina batirip popo deligini uyarin dedi. Onu da yaptik iki uc gun once yani bayadir biz uyarmadan yapmiyordu cok sukur bugun kendisi yapmis. Sen de bekle bakalim insallah kendisi yapabilir. Bu arada annem kakasini cok sık yapmayan bebekler hizli kilo alir demisti insallah kotu bir sey degilse bu yonden iyi😂
Zeytinyağlı kulak çubuğunu biz de denedik işe yaramadı en son lavman işe yaramıştı onun da etkisi o günlük oldu sadece.. çocuk katıla katıla ağlıyo sebebini kakaya bağlıyorum ben de ister istemez üzülüyorum ya belki de kakadan dolayı ağlamıyo

Ben hala sadece 5 kilo vermiş durumdayım ve hiç tatlı vs yemiyorum demek ki bu kuru meyveler şerbet falan kilo yapıyor 🤦🏼‍♀️

Ay ben de doğum hediyesi olarak istemiştim ama saçımda hiç denemedim diye vazgeçtim. Benim saçım kabarık biraz tutar mı bilemedim denemek lazım

Ah kuzum ya sıkma canını sen ikiz bebek büyütüyor gibisin şu an, yetememe hissi olması çok normal. Bak benimki 7 yaşına girecek inan ben de yetemiyorum, ilgilenemiyorum. Çocuk 2-3 saat tv izliyor her gün. Hep ben uyuturdum 3 haftadır 2-3 kez anca beraber yattık. Ben de vicdan yapıyorum ama napalım hayatın akışı bu şekilde. Birkaç ay sonra biraz daha düzene girer her şey. Allahtan bakıcı tuttun bak o seni baya rahatlatır inşallah 🙏🏻 kolay bir süreç değil ama aşacağız bu günleri

Benim de akşam 6-7 gibi sütüm azalıyor geceye hiç kalmıyor

Benim ilk çocuğumda vardı kulakları yarasa gibiydi 🙈 hepsi döküldü şimdi sarışın tüysüz bir çocuk

Mamasının içine biraz zeytinyağı koyabilirsin canım, oğlumda doktor bize öyle önermişti uzun süre kaka yapamadığında zeytinyağı içirin demişti işe yarıyordu
Koydum şimdi canım öyle içirdim teşekkür ederim inşallah işe yarar kimyon da içirdim bakalım..

@genc-anne benim kaynanam yapıyordu bana bunu. Emzirirken gelip tepemde çocuk emiyormu diye bakmalar süt sağıyorum öbür odaya gidiyorum yalandan bahaneyle ne kadar süt var diye odaya girmeye çalışmalar.
Emzirirken annem bile kafasını çevirirken kvdem dönüp bize doğru oturuyordu.
En son dayanamadım eşimi aradım işteyken ağlayarak istemiyorum anneni diye. Bu hafta tekim evet çok zorlanıyorum ama kafa olarak en azından böyle şeylerle uğraşmıyorum😞
Ayy benim kv öyle ertesi gün göğsüme kaynar su döküldü.. allahtan hemen müdahale ettim kızardı kabarmadı kem gözlü kadın

Ben buna bayıldım bi kaç bişey daha aldım

Kız kvdem küsmemiş😂
Eşimi aradı şimdi, görümcemin çocukları gelmiş ondaymış, yarın çocukları alıp gelirim demiş.
Allahım kafayı yersin😂😂
Eşime dedim ki sence annen bana yardımcı olmaya mı geliyor oturmaya mı geliyor ne işi var çoluk çocuk getiriyor bide gelmesin dedim.
Yaa gerçekten çıldırmalık inşallah yarın çocukları alıp gelmez o zaman cidden odaya girer çıkmam odadan😡
Şaka gibi ya. Bence de gir odaya çıkma

Merhaba kızlar yeni doğum yapan annelerle hayırlı olsun bir sorum olacaktı sizlere ben de Allahın izniyle temmuz annesi olucam bebeğimin kilosu ortalamanın biraz altında sizlerde de bu durumu yaşayan oldumu olduysa neler yediniz düzeltmek için yada ne yersem yiyeyim genetiği neyse o kiloda mı doğar şimdiden teşekkürler 🌸
Kaşar peynir, muz, kuruyemiş, nesguik aklıma gelen bunlar canım. Yiyenler faydasını görmüştü diye hatırlıyorum özellikle nesguik

Ben de burada duymuştum nesquikli süt içtim bir haftada 350 gr almıştı bebek, günde 2 bardak içebilirsin. Onun dışında kaşar muz kabak çekirdeği somon balığı

Lohusa kanaması ile alakalı kaçıncı gününüzden sonra azalmaya başladı kızlar.ben 6 sında doğum yapcağım.bayramda dışarı çıkmak istiyorum 10 günlük olacak bebeğim.ama öyle ilk günler gibi kanama olur diyorsanız da hiç heveslenmeyeyim dedim tecrübenizi paylaşır mısınız benimke

Kac gündür burda gündem olan konu bu gerçekten bilen yok her kayinvalide yapmış hemen hemen benimkide oyle yaptı bu pipi görme sevdası ne gerçekten birinin öğrenmesi lazim
İlla psikolojik bir nedeni olmali cunku ciddi anlamda takmis bu duruma birkac kez degistirdigimde gormemisse beze dokunup cok dolmuştur ac duyor oysaki yeni degistirmis oluyorum

Zeytinyağlı kulak çubuğunu biz de denedik işe yaramadı en son lavman işe yaramıştı onun da etkisi o günlük oldu sadece.. çocuk katıla katıla ağlıyo sebebini kakaya bağlıyorum ben de ister istemez üzülüyorum ya belki de kakadan dolayı ağlamıyo
Biraz popo deliginin icine girmeden girişini uyar biz oyle yaptik ise yaradı bir de probiyotik kullaniyor musun?

Back
X