Durduk yere arayip mi dedi kuzu bunuKızlar nstye kaçıncı haftada başladı doktorunuz ya beni şimdi aradı erken gel bugün yapalım diye
GünaydınnnnGunaydinnn mommyleeer
32+0 tam bugün. 1 bucuga almıştım randevuyu, erken gel nstye bakalım diye aradıDurduk yere arayip mi dedi kuzu bunuanlamadim sen kacinci haftadasin
İnşallahTamamdır teşekkür ederim süreç uzun oluyormuş o yüzden komplikasyonlar olabiliyormuş özellikle de sordum riskli sonuçlar mı doğurur evet riskli sonuçları olabiliyor vs dedi kafamız karıştı ama doktor öyle dediği normal doğumu beklemeyiz sanırım risk yoksa bile artık aklımıza korku düştü bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah hepimiz için
29+1Kızlar nstye kaçıncı haftada başladı doktorunuz ya beni şimdi aradı erken gel bugün yapalım diye
Ben 31 im daha hic bi sey istenmedi
Doktora magnezyum diosporalı bir sor canım iyi gelebilir İNŞALLAH kasılmalar normaldir Ki bence ağırlaştıkça vücuda bağlı değişebilir ağrıı eşiğine göree dinlenebiliyorsan uzann canımm ve sağlıkla zamanında gelsin tüm bebişlerr Senin bebişte Çok AminnGunde 30 40 gere geliyor
Haklısın onun farklı görüşünden sonra yine ikna olmayacağım sanırım. Benim kesinlikle riskli gebelik uzmanına gitmem gerek zaten devlette ki doktorun sıraladığı olumsuz ihtimaller silsilesini yalnızca uzmanın söyledikleri rahatlatabilir doktor inatla fakültede git dedi ama sıra bulmam çok zor olur diye düşünüyorum yinede pazartesi arayıp sıra almaya çalışacağım olmazsa özelde bir kaç doktoru aradım dün müsaitlik durumlarına göre birine gitmem gerek. Banada çok uzun geldi özellikle kendisi çok büyük risk görmese bile bir risk var ortada benim doktoruma olan güvenim biraz güvenim sarsıldıSen ne yapardın diye soracak olursan direkt perinatolojiye giderdim. Doktorumun gözünden kaçmış olabilir. Benim doktorum 9. Haftada rahim açılması görmüştü ve evde yatacaksin demişti. Ondan bir hafta sonra kliniğinin açık olmadığı bir saatte çok az bir kanamam oldu ve soluğu hastanede aldım. Orada açıklık görmediler. Oradaki doktorun kendisi "beş ayrı doktora gitseniz beşi de farklı bir şey söyleyebilir" demişti. Bir hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde açıklığı kendisi bana ultrasonda göstermişti. O yüzden ben şahsen başka bir doktorun diyeceği şeyle de -iyi kotu fark etmez- kesin öyledir diyemezdim. Bu nedenle uzmana yonlendirdiyse uzmana giderdim.
Bunun dışında 32. Haftadan sonra iki haftada bir gidilmiyor mu? 4 hafta çok uzun geldi bana.
sen ne düşünüyorsun?
Aslında bende çok rahat bir insanım bu zamana kadar doktorun rahatlığıda benim hep işime geldi ama böyle bir durumda bile aralığı bu kadar geniş tutması beni biraz düşündürüyor doktorun bu rahatlığı beni bile rahatsız etti. Su konusunda da sanırım genel geçer bir miktar varmış bu haftalar için yani suyun en yoğun olduğu haftalar 30'un başlarıymış doktorumda su az fakat daha da azalmamış bebek hareketlerini kontrol et deyip verdi 4 hafta sonrasına tabii ben rahat edemedim dün ki doktor da direkt bunu söyleyince şimşekler çaktı sanırım hepinizin dediği gibi direkt perinatolojiye gidip tedbir almak gerekiyorsa tedbiri alıp rahatlayacağım yada doktorum gibi bir sıkıntı görmüyorsa en azından kendimi doktora daha rahat bırakacağımKıyamam ya devam eden yazışmaları da okuyup üzüldüm, kendini harap etmeben senin yerinde olsam uzatmadan perinatolojiye görünürdüm, kendi doktorun bebeğin suyunu az görüp takip için çağırmış, takipte aynı durumu gözlemlememiş anladığım kadarıyla. Devlete gidip benzer bir yorum duyunca kafanın karışması ve üzülmen çok normal ama “az” kati olarak ölçülebilir bir kavram değil, belki senin doktorun için yeter miktara çıkmıştır ama diğer doktorun kriterlerinden düşük olduğu için bu şekilde söylemiştir? Kendi doktorunu arayıp devlete gittim bana böyle bir şey söylendi, içim hiç rahat değil gibi konuşsan tekrar kontrol istesen olmaz mı eğer güveniyorsan? Dört hafta da artık çok uzun gibi sanki, benim doktor genişlikten ölecek bir adam o bile iki haftada bire düşürdü. Kontrol aralığı konusunda diretebilirsin bence, baktın dikkate alınmıyorsun ona göre karar alırsın, her şerde bir hayır vardır. Sen de bebeğin de iyi olacaksınız aklına kötü kötü şeyler getirme
Sen stres olmamaya çalış kontrol altındasın ne kadar rahat olursan tansiyonu o kadar kolay kontrol altına alırlar canım
Düşünememye çalişiyorum ama aklım hep bebekte herr ultrasona girdiğimde yüreğim ağzımda giriyorum güzel şeyler duyunca çok rahatlıyorumSen stres olmamaya çalış kontrol altındasın ne kadar rahat olursan tansiyonu o kadar kolay kontrol altına alırlar canıminşallah olumsuz hiç bir şey olmayacak
Benim doktorum çok rahat biri. Kendisi çok yaşlı ve tecrübeli birisi. Onu yeme bunu yeme ekolunden bile değil. Ultrason sevmez, cunku bebekler sevmiyor. Ona kalsa cinsiyeti dogumda ogrenirsin, "bunlar hayatin guzel sürprizleri" diyor. Kendisini çok seviyorum. Ama mesela diyelim bir komplikasyon çıktı. Zart diye en kötü senaryoyu söylüyor. O rahatlığından çıkıp durumu da ciddiye aldığını gösteren hareketler yapınca insan iyice endişe ediyor. Baslarda bunu çok dikkate alıp aşırı üzülüyor ve panik oluyordum. Ama onun tarzı ve karakteri olduğunu gördüm zaman içerisinde ve kendisini çok ciddiye alırım ama o endişelenme halini bıraktım artık. Devletteki doktoru tanımadığın için birden sert gelmiş olabilir söyledikleri. Önemsiyor diye düşünürsen daha farklı bir bakış açın olabilir.Haklısın onun farklı görüşünden sonra yine ikna olmayacağım sanırım. Benim kesinlikle riskli gebelik uzmanına gitmem gerek zaten devlette ki doktorun sıraladığı olumsuz ihtimaller silsilesini yalnızca uzmanın söyledikleri rahatlatabilir doktor inatla fakültede git dedi ama sıra bulmam çok zor olur diye düşünüyorum yinede pazartesi arayıp sıra almaya çalışacağım olmazsa özelde bir kaç doktoru aradım dün müsaitlik durumlarına göre birine gitmem gerek. Banada çok uzun geldi özellikle kendisi çok büyük risk görmese bile bir risk var ortada benim doktoruma olan güvenim biraz güvenim sarsıldı
Bebeğin iyi olmasına çok sevindim, şu an zaten yapılabilecek her şey yapılıyordur eminim hem senin hem bebeğin için, öyle düşünerek biraz daha rahatlat kendiniDüşünememye çalişiyorum ama aklım hep bebekte herr ultrasona girdiğimde yüreğim ağzımda giriyorum güzel şeyler duyunca çok rahatlıyorum
Bizim haftalarımız artık güzel haftalar canım çok şükür. Erken doğum olsa bile hiçbir sorun olmaz böyle hastaneye yatıp haftasında doğum yapan da çok içini hep ferah tut dualarımız sizinle
Doğru söylüyorsun ya böyle başka bakış açısı ile bakınca biraz daha rahatladım. Önce perinatolojiye gidip sonra kendi doktoruma randevu alıp 4 hafta beklemek istemediğimi söylemem gerek kendimi strese sokmayayım daha fazla.Benim doktorum çok rahat biri. Kendisi çok yaşlı ve tecrübeli birisi. Onu yeme bunu yeme ekolunden bile değil. Ultrason sevmez, cunku bebekler sevmiyor. Ona kalsa cinsiyeti dogumda ogrenirsin, "bunlar hayatin guzel sürprizleri" diyor. Kendisini çok seviyorum. Ama mesela diyelim bir komplikasyon çıktı. Zart diye en kötü senaryoyu söylüyor. O rahatlığından çıkıp durumu da ciddiye aldığını gösteren hareketler yapınca insan iyice endişe ediyor. Baslarda bunu çok dikkate alıp aşırı üzülüyor ve panik oluyordum. Ama onun tarzı ve karakteri olduğunu gördüm zaman içerisinde ve kendisini çok ciddiye alırım ama o endişelenme halini bıraktım artık. Devletteki doktoru tanımadığın için birden sert gelmiş olabilir söyledikleri. Önemsiyor diye düşünürsen daha farklı bir bakış açın olabilir.
Bir de bir şey diyeyim mi. Bizim bir anda o söylenenle modumuz falan düşüyor ama o doktor için bizler binlerce vakadan biriyiz. Her şeye öyle empatiyle yaklasamazlar. O da biraz kendini korumak gibi oluyor meslekte ilerledikçe.
Güzel bir plan bence yazdığın.
Doktorundan normalde memnunsan, de bence ben 4 hafta bekleyemem bana çok uzun geldi diye. Hamile psikolojisi diye de bir şey var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?