2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Evet ya neredeyse 36oluyorum çok geç sanki bu durumda ciddi bir durum olunca bu rahatlık beni çok korkuttu üstüne bugünkinin de felaket teorileri yazıp tekrar dillendirmek istemiyorum ama olumsuz ihtimalleri ard arda sıraladı korkuttu sanırım benim içimi rahatlatacak bir doktora daha gitmem oda aynı olumsuzluklardan bahsediyorsan perinatolojiye gitmem gerecek, umarım doktorumun dediği gibi endişelenecek bir şey yoktur öyle şeyler okudum ki ağla ağla içim çıktı

Evet doğru söylüyorsun, 4 hafta kesinlikle bekleyemem zaten içim içime sığmaz biliyorum stres yapacağıma kontrol altında olmam çok daha sağlıklı olacak
Git kuzum perinatoloğa bu stresle her gün kendini yiceğine içini rahatlar rahat rahat bekle doktor randevunu

Ay ağlama be inan insanın korktuğu düşündüğü hep başına geliyor. Sen haftaya cuma yine bir doktora gitt sonra da 2 hafta sonra kendi doktoruna gidersin mis gibi

Ay ağlama be inan insanın korktuğu düşündüğü hep başına geliyor. Sen haftaya cuma yine bir doktora gitt sonra da 2 hafta sonra kendi doktoruna gidersin mis gibi
Ne bileyim ya öyle bir sürü şey duyunca doktordan bide okuma gafletinde bulundum Rabbim imtihan etmesin evlat ile hiç birimizi sağlıkla sıhhatle kavuşalım öyle yapayım ben en iyisimi içimde rahatlasın hem gittiğim doktor da kendi doktorum gibi konuşursa sarsılan güvenim yerine gelirr diye düşünüyorum

Benimde tüp bebekle oldu bebeğim. Normal doğumda ne gibi bir risk oluyo tüp bebek olması diğer bebeklerden bi farkları yok ki. Neyse randevuma gidince ben de bir sorayım detaylı öğrenirsem yazarım
Tamamdır teşekkür ederim süreç uzun oluyormuş o yüzden komplikasyonlar olabiliyormuş özellikle de sordum riskli sonuçlar mı doğurur evet riskli sonuçları olabiliyor vs dedi kafamız karıştı ama doktor öyle dediği normal doğumu beklemeyiz sanırım risk yoksa bile artık aklımıza korku düştü bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah hepimiz için

O kadar katılıyorum ki. Sanki tüp bebek olunca kıymetli de normal yolla olunca kıymetsizmiş gibi böyle gereksiz bir his uyandırıyorlar. Ben de şey diyorum öyle diyene, ne yani biz kıymetsiz miyiz? Bence zaten tüp bebek olması kıymetini değiştirmiyor, annenin yaşadığı stresi arttırıyor. Halbuki tüp bebek olup da gebelik rahat geçebilir. Bizim mesela spermle ilgiliydi, benimle ilgili bir şey yoktu. Çok şükür da şimdiye kadar görece rahat geçti, inşallah da böyle devam eder ve sağlıkla doğar Ben de bebeğim ve ben sağlıklı olduktan sonra gelen her şeyi kabul ediyorum.

Sen ne yapardın diye soracak olursan direkt perinatolojiye giderdim. Doktorumun gözünden kaçmış olabilir. Benim doktorum 9. Haftada rahim açılması görmüştü ve evde yatacaksin demişti. Ondan bir hafta sonra kliniğinin açık olmadığı bir saatte çok az bir kanamam oldu ve soluğu hastanede aldım. Orada açıklık görmediler. Oradaki doktorun kendisi "beş ayrı doktora gitseniz beşi de farklı bir şey söyleyebilir" demişti. Bir hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde açıklığı kendisi bana ultrasonda göstermişti. O yüzden ben şahsen başka bir doktorun diyeceği şeyle de -iyi kotu fark etmez- kesin öyledir diyemezdim. Bu nedenle uzmana yonlendirdiyse uzmana giderdim.

Bunun dışında 32. Haftadan sonra iki haftada bir gidilmiyor mu? 4 hafta çok uzun geldi bana.

sen ne düşünüyorsun?

Kıyamam ya devam eden yazışmaları da okuyup üzüldüm, kendini harap etme ben senin yerinde olsam uzatmadan perinatolojiye görünürdüm, kendi doktorun bebeğin suyunu az görüp takip için çağırmış, takipte aynı durumu gözlemlememiş anladığım kadarıyla. Devlete gidip benzer bir yorum duyunca kafanın karışması ve üzülmen çok normal ama “az” kati olarak ölçülebilir bir kavram değil, belki senin doktorun için yeter miktara çıkmıştır ama diğer doktorun kriterlerinden düşük olduğu için bu şekilde söylemiştir? Kendi doktorunu arayıp devlete gittim bana böyle bir şey söylendi, içim hiç rahat değil gibi konuşsan tekrar kontrol istesen olmaz mı eğer güveniyorsan? Dört hafta da artık çok uzun gibi sanki, benim doktor genişlikten ölecek bir adam o bile iki haftada bire düşürdü. Kontrol aralığı konusunda diretebilirsin bence, baktın dikkate alınmıyorsun ona göre karar alırsın, her şerde bir hayır vardır. Sen de bebeğin de iyi olacaksınız aklına kötü kötü şeyler getirme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…