2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Mide yanmasını soracaktım ben de grupta. Diyet beslendigim halde acayip yanıyor midem, boğazıma kadar yanıyorum. Şurup da içiyorum ama kısa süreli rahatlık sağlıyor. Herkes böyle mi acaba?
Benim de oluyor. Normalde de gastrit var bende. Su içmek cok iyi geliyor bana. Yanma olunca su içiyorum hemen. Rahatlatıyor. Onun haricinde daha başka bişey kesfedemedim rahatlatacak😔. Bir de yemeklerden sonra yarım saat dimdik dur demişti diyetisyen. İlaçlardan sonra da.

Yani ilk günden itibaren pamugu normal suya batirip silcez dimi? Islak bebek mendiline ne zaman gecilse iyidir?
Ben de küçük bi sprey şişesi vardı , pamuğu bezi spreyi pişik kremini hep bi kutunun içinde yatak odasında tutardım sıkardım spreyi nemlenince silerdim , içinede arıtmam vardı normal su koyardım.

Kızlar kim parmaktan şeker olcuyordu grupta, yemekten 1 saat sonra mi 2 saat sonra mi olcuyorsunuz. Ben bugün yine düzenli şeker ölçmeye baslicam sabah öğlen akşam. Doktorum böyle bı talepte bulunmadı ama ben şeker konusunda evhamliyim biraz. Hangisini baz alsam 1 saati mi 2 saati mi acaba. İlk hamileliğimde 2 saat sonra olcuyordum ama her diyestisyen farklı istiyor sanırım. Hangisi daha doğrudur
Doktorum bana sofraya oturduktan itibaren 1 saat sonra ölçeceksin dedi , ısrarla tembihledi hatta yemek bittikten sonra değil diye

Açlık çok iyiymiş. Darısı tokkuğun basına😊
Malesef tokluk çok fena çıktı. Benim acilen diyetisyen bulmam lazım, doktorum haftaya şeker ölçümlerimi yapacaktı o zamana kadar bile beklemeden biseyler yapmaliyim. Kibrit kutusu kadar peynir, yarım domates, bir yumurta, biraz da çilek reçeli ve beyaz ekmek yedim 177 çıktı. Tek seferlik yükselmeyle endişe etmemek lazım belki ama bebeğimin kilosundan anladım zaten, 750-800 Gr olması gereken bebek 1.110 çıktıysa önlem almak sarttır. Çabucak kontrol altına alırım umarım

Malesef tokluk çok fena çıktı. Benim acilen diyetisyen bulmam lazım, doktorum haftaya şeker ölçümlerimi yapacaktı o zamana kadar bile beklemeden biseyler yapmaliyim. Kibrit kutusu kadar peynir, yarım domates, bir yumurta, biraz da çilek reçeli ve beyaz ekmek yedim 177 çıktı. Tek seferlik yükselmeyle endişe etmemek lazım belki ama bebeğimin kilosundan anladım zaten, 750-800 Gr olması gereken bebek 1.110 çıktıysa önlem almak sarttır. Çabucak kontrol altına alırım umarım
Benim de ilk ölçümümde tokluk 200 çıkmıştı. Ondan sonra dikkat ettim düzenleniyor Allah'ın izniyle. Beyaz ekmek, pirinç makarna pilav , patates, hepsini bıraktim. Bişey yiyeceğim zaman internetten bakıyorum diyebtliler yiyebilir mi diye. Ona göre yiyorum. Bir keresinde deneyeyim dedim kahvaltıda tam buğday yerine beyaz ekmek yedim hemen 151 çıktı. Bidaha da yemedim. Diyetisyene gidene kadar netten de bakabilirsin. Ben gebelik şekeri diyet listesi dedim kadınlar kulübünde paylasmiş bicok kişi kendi listesini. Oralardan derleme yaptım işe yaradı. Porsiyonlar hakkında en azından fikir sahibi olmuş oldum.

Benim de ilk ölçümümde tokluk 200 çıkmıştı. Ondan sonra dikkat ettim düzenleniyor Allah'ın izniyle. Beyaz ekmek, pirinç makarna pilav , patates, hepsini bıraktim. Bişey yiyeceğim zaman internetten bakıyorum diyebtliler yiyebilir mi diye. Ona göre yiyorum. Bir keresinde deneyeyim dedim kahvaltıda tam buğday yerine beyaz ekmek yedim hemen 151 çıktı. Bidaha da yemedim. Diyetisyene gidene kadar netten de bakabilirsin. Ben gebelik şekeri diyet listesi dedim kadınlar kulübünde paylasmiş bicok kişi kendi listesini. Oralardan derleme yaptım işe yaradı. Porsiyonlar hakkında en azından fikir sahibi olmuş oldum.
Beyaz ekmek dehşet etkiliyor demekki. İlk hamileliğimde şekerim oldugunu anlar anlamaz tam buğdaya dönmüştüm bunda da öyle yapmam lazım sanırım. Bı de diyetisyen normalde yediğimden daha da fazla öğünler yazmıştı bana ama yine de yükselmiyordu şekerim, demekki suçun büyüğü beyaz ekmekteymis. Dedigini yapayım ben de bu forumdaki listelere bı göz atayım bu hafta.

Çok teşekkürler canım çok güzel aciklamissin. Aslında biraz yürüyüş yapabilsen bir de diyetisyene gidip liste oluşturabilsen insuline gerek kalmaz bence. İlk hamileliğimde diyetisyenin listesinden saptigim anda ölçüm sonucum değişiyordu. Onlar saatine adetine miktarina kadar ayarliyor yicegin şeyleri. Diyabet doktoru demişti bana da çünkü diyetisyenin listesine uymazsan insülin iğnesi başlamak zorunda kalabiliriz diye. Dilersen doktordan bir hafta daha müsade iste iyi bir gebelik diyetisyeni ile hemen başla bir haftaya sonuç alırsın canım. Ben de bı hafta ölçüm yapicam haftaya da kan vericem ona göre gebelik diyetisyeni arastircam sorun varsa
Dediğin gibi bir diyetisyene gitsem iyi olacak.Cunku dengeyi kuramadım bir türlü.Cok acıktığım zaman bu sefer de şekerim iyice düşüyor baş dönmesi oluyor.Ne yiyeceğimi bilemiyorum.Gece çok acıkıyorum mesela. Dayanamayıp yasak olan şeylerden de yiyorum. Yürüyüş etkili gerçekten.Okul sonrası yürüyüş yapmak zor oluyor ama yürüyüş yaptığım günler sabah değer normal çıkıyor. İnsülin kullanmak istemiyorum ben de.Diyetle yürüyüşle dengeyi kurmam lazım.

Bende de çıktı şeker problemi. Doktor bir hafta daha tokluk olcmemi istedi. Yüksek çıkınca o öğünde yediklerini not al dedi. Ona göre neyin yükselttiğini buluruz dedi.
Geçmiş olsun canım ne zormuş. Ben de az çok nelerin yükselttiğini anlayabiliyorum.Mesala tam buğday ekmeği veya kepek ekmeği serbest ama bir dilimden fazlası şekerimi yükseltiyor.

Yanlış anlamışım. Sabah kalkmadan önce ölçtüğümüz daha yüksek çıkıyor değil mi?
Evet canım hatta sabaha karşı bı saat vardı unuttum saatini, o saatte sekerin en yüksek olduğu saatti ama gecenin o saatinde kalkıp ölçülmez tabi. Oğlum bir kez ani seker yükselmesi yaşamıştı 3 yaşında, kusma salgınından etkilendiğinde, 300 e çıkmıştı şekeri, yatış vermişlerdi, o zaman hemşireler gelip o saatte kan almışlardı, sabah 4 civarıydı sanki

Mide yanmasını soracaktım ben de grupta. Diyet beslendigim halde acayip yanıyor midem, boğazıma kadar yanıyorum. Şurup da içiyorum ama kısa süreli rahatlık sağlıyor. Herkes böyle mi acaba?
Bende yediklerime çok dikkat ediyorum. Şuan daha mide ağrısı yada mide yanması yaşamadım, inşallah daha da yaşamam

Dediğin gibi bir diyetisyene gitsem iyi olacak.Cunku dengeyi kuramadım bir türlü.Cok acıktığım zaman bu sefer de şekerim iyice düşüyor baş dönmesi oluyor.Ne yiyeceğimi bilemiyorum.Gece çok acıkıyorum mesela. Dayanamayıp yasak olan şeylerden de yiyorum. Yürüyüş etkili gerçekten.Okul sonrası yürüyüş yapmak zor oluyor ama yürüyüş yaptığım günler sabah değer normal çıkıyor. İnsülin kullanmak istemiyorum ben de.Diyetle yürüyüşle dengeyi kurmam lazım.
Bazen diyetisyen şart oluyor, ben de bı hafta denicem kontrol altına alamazsam diyetisyene gidicem. Şeker var mı yok mu bilmiyorum suyum normal çıktı ama varsa da daha yeni yeni yükselmeye başlamış olabilir. Geçen ayki kontrolde bebeğimin kilosu vs her şey normaldi çünkü, ne olduysa bu bir ayda oldu sanırım. Göğüs ağrısı stresi, üstüne diş apsesi, ağrı kesiciler ve iki kutu antibiyotik enzimlerimi etkilemişte olabilir, ama önlem almam lazım anlaşılan.

Şeker çıktı mı sende de
Bebek iki hafta önden gidiyor ve suyum biraz fazla ama benim kendi kilo alımım çok az diğer gebeliklerimde de şeker hiç olmadı doktorum takip edelim dedi ama ben henüz başlamadım ölçmeye, haftaya perşembe randevum var , cumadan başlayacam ölçmeye bakalım inş çıkmaz

Bu arada ben buraya yazmadım şu anda 28w0 oldum 24 haftalıkken karnım da sık sık sertleşme hissetmeye başladım önemsemedim sonra kasılmalara ağrı eşlik edince doktorum hemen hastane gitmemi söyledi bi gece yatış verdi rahim boyum ve ağzım iyiydi , nst de sancı görülmedi ama şansıma doktorum usg ile tam bakarken kasılma ve sancı geldi ve muayene esnasında fark etti doktorum. 4 haftadır evde dinleniyorum ve günde 4 defa Nidilicard diye bi ilaç var ona başladım, iki defa da progestan fitil kullanıyorum. Allaha şükür 29 a girdim ve kasılmalarda kısmen durdu. Buraya yazıyorum ki başına gelen biri olursa panik yapmasın bu haftalarsan sonra gayet normal ama mutlaka doktorunuza da sorun , bana hastnede iki serum verdiler sanırım magnezyumdu sonrasında değerlerime baktılar mahnezyum değerlerim de iyiydi bazen mag. Az olunca da oluyormuş. İnş hepimiz bebişlerimizi zamanında alırız kucağımıza 🤲

Back
X