2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Bu arada ben buraya yazmadım şu anda 28w0 oldum 24 haftalıkken karnım da sık sık sertleşme hissetmeye başladım önemsemedim sonra kasılmalara ağrı eşlik edince doktorum hemen hastane gitmemi söyledi bi gece yatış verdi rahim boyum ve ağzım iyiydi , nst de sancı görülmedi ama şansıma doktorum usg ile tam bakarken kasılma ve sancı geldi ve muayene esnasında fark etti doktorum. 4 haftadır evde dinleniyorum ve günde 4 defa Nidilicard diye bi ilaç var ona başladım, iki defa da progestan fitil kullanıyorum. Allaha şükür 29 a girdim ve kasılmalarda kısmen durdu. Buraya yazıyorum ki başına gelen biri olursa panik yapmasın bu haftalarsan sonra gayet normal ama mutlaka doktorunuza da sorun , bana hastnede iki serum verdiler sanırım magnezyumdu sonrasında değerlerime baktılar mahnezyum değerlerim de iyiydi bazen mag. Az olunca da oluyormuş. İnş hepimiz bebişlerimizi zamanında alırız kucağımıza 🤲
Salı günü okulda bı olay yaşadım gece aniden kasılmalarım oldu benim de ama bu sıradan yaşadığımız sertleşme gibi değil daha şiddetli şekilde bir de sancı eşlik etti, uzun sürmedi ama korktum baya, dün doktorum magnezyum ve progesteron verdi bana da. Dün alamadım ilaçları, eczane bugün getirecek, akşam da sık sık kasılma yaşadım. Umarım magnezyum ve progesteron kullanınca azalır benim de

Salı günü okulda bı olay yaşadım gece aniden kasılmalarım oldu benim de ama bu sıradan yaşadığımız sertleşme gibi değil daha şiddetli şekilde bir de sancı eşlik etti, uzun sürmedi ama korktum baya, dün doktorum magnezyum ve progesteron verdi bana da. Dün alamadım ilaçları, eczane bugün getirecek, akşam da sık sık kasılma yaşadım. Umarım magnezyum ve progesteron kullanınca azalır benim de
Hemen azaltıyo merak etme , ama bol su da iç ben 2 litre içiyordum 3 e çıkardım kasılmalara en iyi gelen bol su tüketmek, hem şekere de iyi geliyor bi taşla iki kuş :))) birde bi gün bi günü tutmuyo bazı günler hiç kasılma olmuyo bazı günler oluyo. Ama zaten hangisinin ciddi olduğunu anlıyorsun. Benim doktora söylediğim ya sancım varsa ve anlamazsamdı beni sakinleştirdi bak diğerlerinddn farklı olunca anladın ve bana yazdın dedi . Gerçekten insan yolunda gitmeyen bişi olunca anlıyo :)

Hemen azaltıyo merak etme , ama bol su da iç ben 2 litre içiyordum 3 e çıkardım kasılmalara en iyi gelen bol su tüketmek, hem şekere de iyi geliyor bi taşla iki kuş :))) birde bi gün bi günü tutmuyo bazı günler hiç kasılma olmuyo bazı günler oluyo. Ama zaten hangisinin ciddi olduğunu anlıyorsun. Benim doktora söylediğim ya sancım varsa ve anlamazsamdı beni sakinleştirdi bak diğerlerinddn farklı olunca anladın ve bana yazdın dedi . Gerçekten insan yolunda gitmeyen bişi olunca anlıyo :)
Evet ben de kasilmamin öncekilerden farklı olduğunu anladım, bu aralar suyu azalttım baya, dişim ağrıdığı için adam akıllı bişey yiyip içemedim günlerdir, su içsem sızladı. Onunla da ilgili olabilir, bı de diş enfeksiyonu da etkiliyor sanırım. Doktor bu hafta yapacaktı tahlillerimi, haftaya erteledi, enfeksiyon varken şeker de troidler de vitaminler de yanıltıcı olurmuş.

Doğum yapacağın hastanenin ya da doktorun o sigorta şirketi ile anlaşmasıyla alakalaı. Kimi %100 kimi %75 vs. Anlaşma yapıyor kimi hiç yapmıyor.
Hastane muhasebesine sigorta şirketi ile doktorun anlaşma şartlarını sormanız lazım.
Muayne için hiç para ödemedim şimdiye kadar, tahliller içinde aynı şekilde. Bir adet tahlili sigortanız karşılamıyor deyip 160 TL istemişlerdi o kadar. Muayenelerde falan belli olmaz mıydı bu durum veznede? Ben yine soracağım tabiki

Bazen diyetisyen şart oluyor, ben de bı hafta denicem kontrol altına alamazsam diyetisyene gidicem. Şeker var mı yok mu bilmiyorum suyum normal çıktı ama varsa da daha yeni yeni yükselmeye başlamış olabilir. Geçen ayki kontrolde bebeğimin kilosu vs her şey normaldi çünkü, ne olduysa bu bir ayda oldu sanırım. Göğüs ağrısı stresi, üstüne diş apsesi, ağrı kesiciler ve iki kutu antibiyotik enzimlerimi etkilemişte olabilir, ama önlem almam lazım anlaşılan.
Bir de şeker 3. Trimesterda etkisini gösteriyor diyorlar ya o yüzden daha etkisini göstermemiştir. Kontrol altına alinınca sıkıntı kalmaz inşallah 🤲.

Ama ben hala kas

ılmaları anlayamıyorum. Öncekinde de anlamıyordum. Hatta doktor kontrolünde ultrasonda bakınca kasılma var demişti magnezyum vermişti. Bunda da aynisı oldu. Geçen hafta hastanede yattım. Yine ultrasonda bakarken dedi kasılma var diye ve nst ye bağladılar sancı çıkmadı elhamdülillah. Bende de ya olursa da anlamazsam endişesi var 😔.

Bir de şeker 3. Trimesterda etkisini gösteriyor diyorlar ya o yüzden daha etkisini göstermemiştir. Kontrol altına alinınca sıkıntı kalmaz inşallah 🤲.
Oyle bişey var dimi, daha öncesinde etkisini gösterse daha erken haftalarda tahlil isterdi doktorlar. Ben de acaba bebeği etkilemiş mıdır diye düşünüyorum ama son trimesterde şeker etkili oluyor galiba. Yani bu zamana kadar değil de bu zamandan sonra bebekler etkileniyor gibi sanki.

Muayne için hiç para ödemedim şimdiye kadar, tahliller içinde aynı şekilde. Bir adet tahlili sigortanız karşılamıyor deyip 160 TL istemişlerdi o kadar. Muayenelerde falan belli olmaz mıydı bu durum veznede? Ben yine soracağım tabiki
İşte o kısmı muhasebeyle görüşseniz daha iyi olur. Şirketlerle anlaşmalar farklı olabiliyor. Mesela benim sigortamı kabul eden laboratuvar arkadaşımınkinin tamamını kabul etmemişti o da %25 küçük bi ödeme yapmıştı.

Ama ben hala kas

ılmaları anlayamıyorum. Öncekinde de anlamıyordum. Hatta doktor kontrolünde ultrasonda bakınca kasılma var demişti magnezyum vermişti. Bunda da aynisı oldu. Geçen hafta hastanede yattım. Yine ultrasonda bakarken dedi kasılma var diye ve nst ye bağladılar sancı çıkmadı elhamdülillah. Bende de ya olursa da anlamazsam endişesi var 😔.
Anladığım kadarı ile kasılmaya ağrı eşlik edince doktorlar daha çok endişeleniyor , yoksa ilk çocuğumda da oluyordu ama bunun için doktora gitmemiştim , bu arada sayısı ve kasılma süresi ayrıca pozisyon değiştirdiğin halde geçmemesi de önemli çünkü tam bu haftalarda braxton hill diye yalancı kasılmalarda oluyor. Hastanede ki ebe bana nstde sancı çıkmaması iyi dedi. Bol bol dinlen ve su iç sanırım bu işim tek çözümü bu 🤷🏻‍♀️ ben kasılmayı şöyle anlıyorum yumuşak olan karnım sertleşiyor ve sanki çişimi altıma yapacakmış gibi oluyorum, hastaneye yattığımda alt karnımda ağrım da olmuştu ve ateş basıyodu kalp atışım hızlanmıştı hatta arabadaydık böyle sıcak bastı terledim falan. Ama bu en ucu ilaç kullandıktan sonra sadece kısa süreki sertlik oluyo karnımda pozisyonumu değiştirince bitiyo ve zaten kısa sürüyü . Çok geçmil olsun sana da

Evet ben de kasilmamin öncekilerden farklı olduğunu anladım, bu aralar suyu azalttım baya, dişim ağrıdığı için adam akıllı bişey yiyip içemedim günlerdir, su içsem sızladı. Onunla da ilgili olabilir, bı de diş enfeksiyonu da etkiliyor sanırım. Doktor bu hafta yapacaktı tahlillerimi, haftaya erteledi, enfeksiyon varken şeker de troidler de vitaminler de yanıltıcı olurmuş.
ewt enfeksiyonda kasılmaya neden olabiliyormuş , hastaneye yatışım yapılınca hemen idrar ve kan tahliline bakmıştı doktor ama ben de enfeksiyon çıkmadı . Sonra zaten sadece magnezyum ve nidilicardla tedavi başlattı

Kızlar bu arada bebeğim iyiymiş, 25+6 bugün 1.110 Gr olmuş, biraz iri ama endişe etme dedi. Zaten 32 ye kadar genelde bebekler hep önde gidip sonra haftasıyla uyumlu devam ediyor. Haftaya açlık tokluk ve tüm degerlerime bakacakmis. Akşamki kasilmami söyledim magnezyum verdi ama değişik bı isim, magnormu bırak bunu iç dedi, bı de progsteron muydu bu hamilelerin kullandığı ilacın adı, ağızdan günde bir tane onu alacakmisim, kasılmaları azaltacakmis. Çok güzel haberim de var rahim ağzım 44 mm e uzamış 🥳🥳 26 mm di hamilelik başında. İyi ki sadece doktorumu dinlemisim ve gidip özelde yoktan yere dikiş attirmamisim.
Dün okudum da yazamadım, çok güzel haberler 🥰 inşallah ilaçları da alınca tamamen azalır kasılmalar vs.

Ben biraz iyiym diye magnezyuma ara vermiştim, iki gündür bacağım kalçam bir ağrıyor, hayat bilgisi memnan gibi dolanıyorum evde 😂 doktor ne diyorsa aksatmadan yapmak lazım onu anladım vallahi.

Oyle bişey var dimi, daha öncesinde etkisini gösterse daha erken haftalarda tahlil isterdi doktorlar. Ben de acaba bebeği etkilemiş mıdır diye düşünüyorum ama son trimesterde şeker etkili oluyor galiba. Yani bu zamana kadar değil de bu zamandan sonra bebekler etkileniyor gibi sanki.
Aynen ben de öyle anlıyorum. 24 ve 28 arasında şeker yüklemesi yapiliyor ya. Bence 28 den sonrası daha önemli.

Dün okudum da yazamadım, çok güzel haberler 🥰 inşallah ilaçları da alınca tamamen azalır kasılmalar vs.

Ben biraz iyiym diye magnezyuma ara vermiştim, iki gündür bacağım kalçam bir ağrıyor, hayat bilgisi memnan gibi dolanıyorum evde 😂 doktor ne diyorsa aksatmadan yapmak lazım onu anladım vallahi.
Ben de öyle oturduğum yerden kalkamıyorum, kalkınca da dogrulana kadar 3 dk geçiyor 😂

Kizlar bugün kontrolüm vardi . Gerilme yaşıyorum diyince rahim ağzını ölçtü. 3 hafta önce 34 müs . Bugün de 25 mm ölçtü . Progesteron ve istiharat verdi . Bir acilma yok ama takip edicem bir hafta sonra tekrar göreyim dedi . Genel olarak riskin yok dedikleri için hareketliydim ev içinde falan o yüzden mi oldu kısalma bilmiyorum 😔 Çok üzüldüm ,umarım toparlar. Toparlamazsa erken doğum riski kabul ederiz dedi.

Kizlar bugün kontrolüm vardi . Gerilme yaşıyorum diyince rahim ağzını ölçtü. 3 hafta önce 34 müs . Bugün de 25 mm ölçtü . Progesteron ve istiharat verdi . Bir acilma yok ama takip edicem bir hafta sonra tekrar göreyim dedi . Genel olarak riskin yok dedikleri için hareketliydim ev içinde falan o yüzden mi oldu kısalma bilmiyorum 😔 Çok üzüldüm ,umarım toparlar. Toparlamazsa erken doğum riski kabul ederiz dedi.
Gecmis olsun, umarım toparlar, benim de en başından beri 26 mm di. Son 1 aydir annemler ara ara gelip kaldılar bizde, her işimi annem yaptı, çamaşır bile atmadım makineye, okuldan gelip yattım hep uzamış benim rahim ağzım
Tüm işleri bırakıp bir süre yat sadece.

Gecmis olsun, umarım toparlar, benim de en başından beri 26 mm di. Son 1 aydir annemler ara ara gelip kaldılar bizde, her işimi annem yaptı, çamaşır bile atmadım makineye, okuldan gelip yattım hep uzamış benim rahim ağzım
Tüm işleri bırakıp bir süre yat sadece.
Bir anda bu kadar kısalmasına çok şaşırdım bende . Çok moralim bozuldu .
Yatarım zaten artık yapicak birsey yok. Şu bir hafta istirahat edeyim . Umarım uzar 🙏

Umarım toparlar canım. Biraz artık kendini ve çocuğu da düşün.

Kızlar sürekli altıma kaçırıyorum 😕😕 gülüyorum kaçırıyorum hapşuruyorum yine de. Bugün 5 kere banyo yaptım ya. 😭 normal mi sizce?

Geçmiş olsun cnm bol bol dinlen, iyiyiz diye iş yapıyoruz yoruyoruz kendimizi ama dikkat etmemiz lazım

Back
X