2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ben de alternatif olsun diye düşünüyorum ama asla Umay kadar içime sinen olmuyor. Ama benim Umay’dan sonra ikinci kız olursa ona koyacağım net Işıl 😄 hatta bida kızım olmazsa diye buna ışıl Umay mı koysam diye gel gitliyim hala 😄
Ya benim ı i harflerine içim ısınmıyor hiç, inci ipek filan duyunca çok severim ama koyamam 😁 bence iki ismi boşver ya tek başına gayet yeterli bi isim hiç düşünme derim :)
Anlamı ne olsun istersin burdan yola çıkabilirsin. O anlama gelen isimleri araştırırsın hangisi içine sinerse o olur ☺️
Ya işte hem anlamı güzel olsun hem Türkçe olsun hem kulağa hoş gelsin deyince seçeneğim azalıyor :)

Aslında mum da olabilir isme özel, cam mumluk içinde, dekoratif olur.
Videodan ss aldım net çıkmamış olabilirler eğer düşünürseniz bu sayfanın sahibi benim akrabam. Adımı verirseniz indirim uygular düşünenleriniz olursa aklınızda olsun 🌸❤️
Bende bubble mumlardan yaptıracağım mavi/lacivert/gri/beyaz tonlarında karışık. Bizim mevlütler kalabalık olduğu için benim min 150/200 yaptırmam lazım. O yüzden daha üst düzey hediyeye yükselemem mahvolur batarım 😂

Eklentiler

• IMG_4483.webp
    IMG_4483.webp
    36 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_4480.webp
    IMG_4480.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_4481.webp
    IMG_4481.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum, oğluma hastane çıkışlarını İdil Baby den almıştım, o zaman da beni uyarmıştı gruptaki arkadaşlar hastane çıkışına servet verme diye ama ilk heves ya insan kaliteli olsun istiyor, kaç takım hastane çıkışı almıştım İdil babydan, onun haricinde kitikate ten, carterstan dünya kadar patikli tulumlar takımlar almıştım, hepsi ama hepsi elimde patladi, kalıbı en geniş olanı bile bir kaç hafta giydiremedim bazılarını hiç giydiremedim. Ama dediğin gibi büyüme hızı yavaslayinca alınan kıyafetleri eskiyene kadar olmasa da parasının hakkını verene kadar giyiyorlar. Daha sonrasında uyku tulumlarını ve esofmanlarini h&m ya da carters tan alıyordum, hiç eskimeden yıpranmadan uzun süre giyebiliyordu. Şimdi yaşı büyüdükçe LCW, defactoya düştük gerçi, bu sefer de sokak oyunları, park, okulda boya etkinlikleri derken yine çok para verilen kıyafetler heba oluyor.😄
Ya LCW fiyatları da önceden düşüktü şimdi bakıyorum Zara ve hm den bir farkı kalmamış. Bir tulum 300 ₺ önceden herkesin ulaşacağı bi markayken şimdilerde inditex ten farkı kalmadı onunda. Sonumuz hiç hayra gitmiyor valla carters falan yalan oldu büyüyene kadar almam max alacağım önemli parçalar olur dış giyim vs gibi. Onun dışında kalan parçalar için lcw , H&M iyiki var 😂😂

Videodan ss aldım net çıkmamış olabilirler eğer düşünürseniz bu sayfanın sahibi benim akrabam. Adımı verirseniz indirim uygular düşünenleriniz olursa aklınızda olsun 🌸❤️
Bende bubble mumlardan yaptıracağım mavi/lacivert/gri/beyaz tonlarında karışık. Bizim mevlütler kalabalık olduğu için benim min 150/200 yaptırmam lazım. O yüzden daha üst düzey hediyeye yükselemem mahvolur batarım 😂
Ben de mevlüt için yaptirirsam en az 100 adet yaptirmam lazım o yüzden cok külfetli hediyeliklere gidemiyorum malesef. Muma karar verirsem aklimda bu sayfa olsun, teşekkürler 💐

Kızlar bir sorum olacak . Mama olarak ne almayı düşünüyorsunuz mamalar hakkında hiçbir fikrim yok
Oğlumda çok araştırmıştım golden goat kullandım. Doktoru da iyi marka mama kullaniyorsunuz demişti. Tabi ki anne sütünün yerini hiç bir mama tutmuyor ama içerik olan en temiz ve anne sütüne en yakın olan o marka diye onu tercih ettim, hastaneye giderken de yanımıza onu almıştık mamadan kesene kadar hiç değiştirmeden onu kullandık. Fiyat olarak diğer tüm mamalardan bı tık daha pahalı ama ulaşılamaz fiyatta değil. Gram olarak birim fiyatı biraz daha pahalıya geliyor. Bu bebeğimde daha ekonomik şeylere yoneliyorum mesela ama mama olarak kesinlikle oğlumla aynı mamayı alicam. Umarım emerler ve mamaya gerek kalmaz ama kalırsa da eski mamamizdan şaşmam. Gaz, kabızlık, kolik sancısı vs yaşamadık oğlumda, ama Aptamil gibi çok aşırı kilo aldırmıyor. Eğer tombul bı bebek istiyorsaniz bu mama uygun olmayabilir.

Oğlumda çok araştırmıştım golden goat kullandım. Doktoru da iyi marka mama kullaniyorsunuz demişti. Tabi ki anne sütünün yerini hiç bir mama tutmuyor ama içerik olan en temiz ve anne sütüne en yakın olan o marka diye onu tercih ettim, hastaneye giderken de yanımıza onu almıştık mamadan kesene kadar hiç değiştirmeden onu kullandık. Fiyat olarak diğer tüm mamalardan bı tık daha pahalı ama ulaşılamaz fiyatta değil. Gram olarak birim fiyatı biraz daha pahalıya geliyor. Bu bebeğimde daha ekonomik şeylere yoneliyorum mesela ama mama olarak kesinlikle oğlumla aynı mamayı alicam. Umarım emerler ve mamaya gerek kalmaz ama kalırsa da eski mamamizdan şaşmam. Gaz, kabızlık, kolik sancısı vs yaşamadık oğlumda, ama Aptamil gibi çok aşırı kilo aldırmıyor. Eğer tombul bı bebek istiyorsaniz bu mama uygun olmayabilir.
Mama kullanımı hakkında hiçbir bilgim yok. İlk zamanlarda sarılık olmaması için mama kullanılması öneriliyor bir kaç kişiden duydum o yüzden almaya karar verdim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için not edicem 🥰

Nasil bi his mesela
ben ozellikle sirtustu yatinca karnimda birseyler fikirdiyor su dolu balon hareket ediyormus gibi yani😬 dogru yolda miyiz😬
Hayır😂
Bildiğin tekme yani, dıştan görünür bir şekilde. Ya da elleriyle vuruyor; solda hissettiğinim ayakları, sağda hissettiğim elleri😂
Dün gece çikolata yedim uzandım dürtükledim, bir güzel tekmeledi sonra uyudum. Tekme atana kadar baya taciz ediyorum 🫠😵‍💫

Ben bundan yaptım

Eklentiler

• IMG_6746.webp
    IMG_6746.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 66
Mama kullanımı hakkında hiçbir bilgim yok. İlk zamanlarda sarılık olmaması için mama kullanılması öneriliyor bir kaç kişiden duydum o yüzden almaya karar verdim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için not edicem 🥰
Bazı annelerin hemen sütü inmiyor (benim 8. Gün inmişti) mama kurtaricimiz oldu, sonrasında da süt uretimim yetersizdi anne sütü mama devam ettik ilk 1 yıl. Hastanede doğar doğmaz ilk tahlilleri yapıldığı gibi mama verdik biz. Zaten anne karnından çıkınca şekeri düşmüş oğlumun. Hemen sormuşlar mama var mı yanınızda diye. Her ihtimale karşı hastaneye mama ile gidilmeli diye düşünüyorum ben de.

Bazı annelerin hemen sütü inmiyor (benim 8. Gün inmişti) mama kurtaricimiz oldu, sonrasında da süt uretimim yetersizdi anne sütü mama devam ettik ilk 1 yıl. Hastanede doğar doğmaz ilk tahlilleri yapıldığı gibi mama verdik biz. Zaten anne karnından çıkınca şekeri düşmüş oğlumun. Hemen sormuşlar mama var mı yanınızda diye. Her ihtimale karşı hastaneye mama ile gidilmeli diye düşünüyorum ben de.
Deneyimli kişilerden birşeyler öğrenmek rahatlatıyor cevabınız için çok çok teşekkür ederim

Vay canina be 😀 maşallah
Bize daha var o zaman 😬
Bir anda oluyor aslında, önceden sinyallerini vermiyor. Sabah karnımda bir hisle uyandım, baktım tekmeler atıyor. Tekmeye uyanmışım🫠 en kısa zamanda hissedersin inşallah. Her tekme attığında kanimin sesinden hiçbir şey duyamıyorum, güm güm atıyor. O kadar heyecanlı ve güzel ki 🧿🥹😍

Ben kitap hediye edicem sanırım :)) zaten çok kimsem yok , bi sepet sevdiğimiz kitapları toplayacağız ya da tek kitaptan yayın evinden toplu alacam( ışığın yolu- nilüfer devecigil veya yetenekli çocuğun dramı) ziyaret edenlere hediye etmeyi düşünüyorum.

Ben kitap hediye edicem sanırım :)) zaten çok kimsem yok , bi sepet sevdiğimiz kitapları toplayacağız ya da tek kitaptan yayın evinden toplu alacam( ışığın yolu- nilüfer devecigil veya yetenekli çocuğun dramı) ziyaret edenlere hediye etmeyi düşünüyorum.
İsigin yolunu okumuştum, yeni anne olanlar ya da olacaklar için harika bi kitap gerçekten ama onu teyzeme ya da kayinvalideme hediye etsem çok makul olur mu bilemedim şimdi, benim kv pek kişisel gelişim konularına kafa yormaz :) ama nilüfer devecigil ya da aletha j. Solterin kitaplarini anne olacak arkadaşlara hediye etmek güzel fikir 👍

Back
X