2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Off acayip zorlanıyorum, erkek olsa ismi hazırdı senelerdir. Yalan yok şimdi umay kadar içime sinen beğendiğim hiç bir isim olmadı olamıyor. Çocuğa koymuş olmak için isim koymaktan çok korkuyorum 😁 önerilere açığıım 👀
Umay diyince benim aklıma ilk ilay geldi 🥰🌸 kız isminde seçenek çooook fazla içine sinen birini mutlaka bulursun 🌸

Bana 17. Haftada söyledi şu anda 19. Haftayı ortaladım 21. Haftada kontrole gideceğim eğer yukarı çıkmışsa plasenta hiçbir problemim kalmayacak dediklerimi unut dedi doktorum 🙄
İnşaallah bizim durumumuzda olan herkesin bir an önce yukarı çıkar sonraki kontrollerimizden.

Kızlar günaydın siz aşı oldunuz mu ben sağlık ocağına hiç gitmedim hamile olduktan sonra o yüzden hiç bir bilgim yok geç mi kaldım aşı için
Günaydın, aşıyı 20. haftada olucam 24 te de ikinci dozu alıcam ama hamile kaldıktan sonra sağlık ocağına kayıt yapmanız gerekiyor gebe takibi için kaydınız yok mu

Hayırrr, yanlış bilgilere kulak asmamalısın. Sana şöyle anlatayım. Ben oğlumu 35 haftalık doğum yaptım. Emme refleksi göstermedi. Küveze alındı. Yanımda süt sağma makinasi götürmüştüm ama hastaneye aitte oluyor. Doğru ve düzenli sağım ile baştan 2 damla/5 damla/ 1 enjektör /2 enjektör derken oğlumu hiç sütsüz bırakmadım ve hiiiçççç mama ağzına sürmemiş oldu. Benim sütüm geldi, senin sütün gelmedi olayları da safsata genelde. Dediğim gibi doğru ve düzenli sağım çok önemli. Ha diyelim ki olağan bi durum var ve gerçekten mama lazım, hastanede veriyor 1-2 kullanımlık yada hastane yakınında mutlaka bir eczane oluyor ve temin ediyorsunuz. Ben o yüzden diğerlerinde de mama almadım bunda da almayacağım. Onun yerine yine pompa götürüp hemen sağıma başlayıp enjektörle içiririm 🌸
Keşke her zaman dediğin gibi olsa malesef benim öyle olmadı, ilk iki gün hemşireler eliyle masaj yaparak indirmeye calisti, makineyle değil ama elle sağım yaptirdilar inmedi, asistanlar şeffaf bant aldır onunla duşa gir dedi, bant yapıştırarak duşa girdim yine yok, 5. Gün kontrolünde hala sütümün inmedigini söyledim doktora, inecek merak etme sürekli emzirmeye sagmaya devam et dedi, çocuk boş memeyi tutmak istemedi, resmen pompa ile yaşadım boş her anımda, nihayet 8. Gün kolostrum bir damla sağma makinesiyle geldi. Bir de her hastanede mama olmuyor, değil mama yatağa serilen hasta bezine kadar biz kendimiz alıyoruz mesela cerrahpasada. Şeker dustugu anda mama arayacak vakitte olmuyor, yenidoğanın şekerinin düşmesi büyük insan gibi olmuyor, telaş ediyor sağlıkçılar. Ben daha ameliyattan çıkmadan mama sormuş hemşireler, acil olduğunu soylemisler. Ha o an hastanede mama bulabilir mi evet ama hasta yakınları ya da anne neden o stresi yaşasın. Sezaryende sütün inmesi normal doguma göre daha fazla zaman aliyor. Ağrı sancı cekilmedigi ve bazı hormonlar devreye girmediği için. Nihayetinde insanın yanında mama olmasi güvenli hissettiriyor. Doğuma giderken sütüm hemen gelir mi, çocuk sarılık olur mu, hemen emebilir mi stresiyle gitmek istemiyorum. Ama mamadan bile önce sağma pompası koyucam tabi ki, eger şekeri düşmezse ilk olarak sütümü getirmek için ugrasicam, umarım bu bebeğimde mamanın kutusunu bile açmak zorunda kalmayız ama dediğim gibi sezaryende sütün hemen inmesini beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Neyse ki öyle de böyle de o süt eninde sonunda geliyor 😊

Kızlaaar nasılsınıız🥰 uzun zamandır yazamadım buraya, ama oluyorum yazılanları ara sıra. Hepinizin bebişleri iyidir inşallah🙏🏻 16. Haftadan beri hareketlerini hissetmeye başladım, 19 olduk😂 zaman hızlı geçiyor ya bi tane daha bebem olduğu için içerde biraz daha kalsa diyorum keşke😂🤣

Keşke her zaman dediğin gibi olsa malesef benim öyle olmadı, ilk iki gün hemşireler eliyle masaj yaparak indirmeye calisti, makineyle değil ama elle sağım yaptirdilar inmedi, asistanlar şeffaf bant aldır onunla duşa gir dedi, bant yapıştırarak duşa girdim yine yok, 5. Gün kontrolünde hala sütümün inmedigini söyledim doktora, inecek merak etme sürekli emzirmeye sagmaya devam et dedi, çocuk boş memeyi tutmak istemedi, resmen pompa ile yaşadım boş her anımda, nihayet 8. Gün kolostrum bir damla sağma makinesiyle geldi. Bir de her hastanede mama olmuyor, değil mama yatağa serilen hasta bezine kadar biz kendimiz alıyoruz mesela cerrahpasada. Şeker dustugu anda mama arayacak vakitte olmuyor, yenidoğanın şekerinin düşmesi büyük insan gibi olmuyor, telaş ediyor sağlıkçılar. Ben daha ameliyattan çıkmadan mama sormuş hemşireler, acil olduğunu soylemisler. Ha o an hastanede mama bulabilir mi evet ama hasta yakınları ya da anne neden o stresi yaşasın. Sezaryende sütün inmesi normal doguma göre daha fazla zaman aliyor. Ağrı sancı cekilmedigi ve bazı hormonlar devreye girmediği için. Nihayetinde insanın yanında mama olmasi güvenli hissettiriyor. Doğuma giderken sütüm hemen gelir mi, çocuk sarılık olur mu, hemen emebilir mi stresiyle gitmek istemiyorum. Ama mamadan bile önce sağma pompası koyucam tabi ki, eger şekeri düşmezse ilk olarak sütümü getirmek için ugrasicam, umarım bu bebeğimde mamanın kutusunu bile açmak zorunda kalmayız ama dediğim gibi sezaryende sütün hemen inmesini beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Neyse ki öyle de böyle de o süt eninde sonunda geliyor 😊
Benim de sezaryen doğumdu.Sütüm üç gün sonra gelmişti.İlk gün hemşireler çok uğraştı, üç gün boyunca süt sağma makinesiyle çekmeye uğraştık olmadı.Doğuma giderken yanımizda mama götürmemiştik ilk olarak hastanede mama vardı orada verildi, sonra hemşireler mama almamız gerektiğini söyledi.Eşim gidip almıştı.Üç gün şırıngayla mama verdik.Sütüm geldikten sonra da 6 ay boyunca hiç mama vermedim.

Merhaba kizlar bende 18 haftalikken kontrole gittigimde hafif hissettigimi soyledigimde doktorum imkansiz oldugunu hissedilenin bagirsaklarsaki hareket oldugunu soyledi cogununda oyle oluyormus ozellikle ilk gebelikte 6 aydan sonra cok hafif hissetmeye baslanir tekme tarzi seyleride zaten 7 bucuk sekizden sonra cok net hissedersin dedi bende dikkat edince genelde bisey yedigimde o hissiyati aldigimi farkettim yani bagirsaklardan geliyor aslinda gibi geldi bana da uzuldum bir tık belki ikinci gebeliklerde daha erken anlasililiyordur ama ilk gebelik olunca sabirsizlikla bekliyorum hareket etmesini 💞

Kızlaaar nasılsınıız🥰 uzun zamandır yazamadım buraya, ama oluyorum yazılanları ara sıra. Hepinizin bebişleri iyidir inşallah🙏🏻 16. Haftadan beri hareketlerini hissetmeye başladım, 19 olduk😂 zaman hızlı geçiyor ya bi tane daha bebem olduğu için içerde biraz daha kalsa diyorum keşke😂🤣
İyiyiz şuanlık canım sen nasılsın, maşallah ne güzel ben bi kaç kere hisseder gibi oldum ama emin değilim 17. hafta şuan ilk benim o yüzden heralde, bana zaman hiç geçmiyor sanki çalışıyorum bide ama daha çok var gibi :halay:

İyiyiz çok şükür 🥰 19. haftadayiz biz de ben de hareketlerini hissediyorum.Özellikle sabahları onun kıpırtılarıyla uyanmak harika bir his.😍

İyiyiz şuanlık canım sen nasılsın, maşallah ne güzel ben bi kaç kere hisseder gibi oldum ama emin değilim 17. hafta şuan ilk benim o yüzden heralde, bana zaman hiç geçmiyor sanki çalışıyorum bide ama daha çok var gibi :halay:
Aynen kuzu ilk olduğunda daha geç hissediliyor genelde, ya bilmiyorum başka çocuk olunca onun peşinde koşturmaktan galiba hızlı geçti gibi geldi bana😂🙈

İyiyiz çok şükür 🥰 19. haftadayiz biz de ben de hareketlerini hissediyorum.Özellikle sabahları onun kıpırtılarıyla uyanmak harika bir his.😍
Bizim ikinci diye hissetmeye başladık galiba erkenden 🙈 gerçekten mükemmel bi his ya, ama fazla hareketli inşallah doğunca da öyle olmaz😂

Arkadaslar bende park yatak almayu dusunuyorum anne yani için ahsap onerende var onermeyende var ama hic bu konuda onerilere denk gelemedim marka olarak alanlariniz veya arastiraniniz varsa park yatakta hangi marka onerirsiniz alirken neye dikkat etmeliyim bircok marka var ama neye bakacagima sasirdim valla

Benim de sezaryen doğumdu.Sütüm üç gün sonra gelmişti.İlk gün hemşireler çok uğraştı, üç gün boyunca süt sağma makinesiyle çekmeye uğraştık olmadı.Doğuma giderken yanımizda mama götürmemiştik ilk olarak hastanede mama vardı orada verildi, sonra hemşireler mama almamız gerektiğini söyledi.Eşim gidip almıştı.Üç gün şırıngayla mama verdik.Sütüm geldikten sonra da 6 ay boyunca hiç mama vermedim.
Özel hastanelerin bazılarında mama oluyor, yoksa da illaki mamasını paylaşacak bı anne olur onda da sıkıntı yok aslında ama ben bildiğim güvendiğim markanın verilmesini istediğim için yine giderken alırım yanıma. Ne güzel 3. Günün sonunda sütünüz gelince mamayı bırakabilmişsiniz, biz bırakamadık malesef, oğlumun kilo alımı yetersizdi sanırım benim sütüm yağlı değildi ya da azdı, hem anne sütü hem mama devam etmek zorunda kaldık, hala travmadir bende süt konusu, bu bebeğim deli gibi emsin istiyorum o yüzden. Oğlumda psikolojik baskıya, hatta zorbalığa maruz kaldım bu sebepten. Hala sütün gelmedi mi diye soranlar, sakin mamaya alıştırma diyenler. Eşim bir gün fotoğraf paylaşmış biberon görünüyor, sözde geçmiş olsun demek için arayıp ay anne sütünün yerini hiç bişey tutmaz mamaya neden başladın diyen akrabam olmuştu. Ah ah ne kadar ağladım bu süt konusu yüzünden sonra kabullendim. Hiç kimseden utanmadan biberonu çıkarıp mamasını icirmeye başladım ilerleyen zamanlarda. Ay ne iç döktüm be 😅

Arkadaslar bende park yatak almayu dusunuyorum anne yani için ahsap onerende var onermeyende var ama hic bu konuda onerilere denk gelemedim marka olarak alanlariniz veya arastiraniniz varsa park yatakta hangi marka onerirsiniz alirken neye dikkat etmeliyim bircok marka var ama neye bakacagima sasirdim valla
Ahşap beşik oğlumdan var ama anne yani olmadigi için ilk aylar ben onu kurmicam, anne yani park beşik alicam, marka ve model önerisine ben de açığım.

Merhaba kizlar bende 18 haftalikken kontrole gittigimde hafif hissettigimi soyledigimde doktorum imkansiz oldugunu hissedilenin bagirsaklarsaki hareket oldugunu soyledi cogununda oyle oluyormus ozellikle ilk gebelikte 6 aydan sonra cok hafif hissetmeye baslanir tekme tarzi seyleride zaten 7 bucuk sekizden sonra cok net hissedersin dedi bende dikkat edince genelde bisey yedigimde o hissiyati aldigimi farkettim yani bagirsaklardan geliyor aslinda gibi geldi bana da uzuldum bir tık belki ikinci gebeliklerde daha erken anlasililiyordur ama ilk gebelik olunca sabirsizlikla bekliyorum hareket etmesini 💞
Bazı doktorların bu kadar net konuşmasından kendimi tuhaf hissediyorum. 18+1im ve 16. haftadan beri hareketlerini hissediyorum. Bildiğin tekme atıyor, acaba bu bebeğin hareketi mi dedirtmeyecek kadar da bariz belli 🫠

Bazı doktorların bu kadar net konuşmasından kendimi tuhaf hissediyorum. 18+1im ve 16. haftadan beri hareketlerini hissediyorum. Bildiğin tekme atıyor, acaba bu bebeğin hareketi mi dedirtmeyecek kadar da bariz belli 🫠
Ama canim dusunuldugunde 18. Haftada 15 cm ve 130-140 gram araliginda oluyor o agirlikta bir bebegin tekmesi atsa bile oyle hafif olur ki boyle dusununce doktorun dedigi bana cok mantikli geldi ultrasonda zaten kollarini surekli haraket ettiriyordu boyle surekli hareket ediyor ama suan cok kucuk hissetmen cok cok zor dedi doktorum acikcasi mantiklida geldi birde genelde yemek yedikten sonra ve sabahlari acken hissediyoersan ozellikle bagirsakla dipdibe olduklari icin o saniyor olma ihtimalimizde var tabi herkes bir degil benim cevremde de dort arkadasim var suan hamile olan net olarak 6. Aydan sonra bebegin hareketini hep hissettiler oda tekme gibi degilde daha cok icinde bisey hareket ediyor gibi hissediliyormus valla sabirsizlikla bekliyorum bende bir umit aa hareket ediyor dedim ama gercektende dikkat edince bagirsak oldugunu malesef farkettim

Back
X