Keşke her zaman dediğin gibi olsa malesef benim öyle olmadı, ilk iki gün hemşireler eliyle masaj yaparak indirmeye calisti, makineyle değil ama elle sağım yaptirdilar inmedi, asistanlar şeffaf bant aldır onunla duşa gir dedi, bant yapıştırarak duşa girdim yine yok, 5. Gün kontrolünde hala sütümün inmedigini söyledim doktora, inecek merak etme sürekli emzirmeye sagmaya devam et dedi, çocuk boş memeyi tutmak istemedi, resmen pompa ile yaşadım boş her anımda, nihayet 8. Gün kolostrum bir damla sağma makinesiyle geldi. Bir de her hastanede mama olmuyor, değil mama yatağa serilen hasta bezine kadar biz kendimiz alıyoruz mesela cerrahpasada. Şeker dustugu anda mama arayacak vakitte olmuyor, yenidoğanın şekerinin düşmesi büyük insan gibi olmuyor, telaş ediyor sağlıkçılar. Ben daha ameliyattan çıkmadan mama sormuş hemşireler, acil olduğunu soylemisler. Ha o an hastanede mama bulabilir mi evet ama hasta yakınları ya da anne neden o stresi yaşasın. Sezaryende sütün inmesi normal doguma göre daha fazla zaman aliyor. Ağrı sancı cekilmedigi ve bazı hormonlar devreye girmediği için. Nihayetinde insanın yanında mama olmasi güvenli hissettiriyor. Doğuma giderken sütüm hemen gelir mi, çocuk sarılık olur mu, hemen emebilir mi stresiyle gitmek istemiyorum. Ama mamadan bile önce sağma pompası koyucam tabi ki, eger şekeri düşmezse ilk olarak sütümü getirmek için ugrasicam, umarım bu bebeğimde mamanın kutusunu bile açmak zorunda kalmayız ama dediğim gibi sezaryende sütün hemen inmesini beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Neyse ki öyle de böyle de o süt eninde sonunda geliyor