- 8 Aralık 2019
- 2.685
- 3.023
- 133
- 33
Biraz gec cevaplıyorum kusura bakmaNasıl kestin canım biraz anlatır mısın?
Ben verdim 9.5aylık falandı.Bebeginize hamsi verdiniz mi? Nasil yapsam bugulama mi kizarmis olur mu ?
Benimki geçen hafta 3 4 adımla başladı 3.gün 5 6 adım oldu şimdi bildiğin 10 15adım atıyor dusuyor. Ama surekli pesinde değilim zaten düşe kalka büyüyecekler çok tehlikeli şeyler yok evimde fazla eşya sevmiyorumKızlar bebekleri yürümeye başlayan annelere bişey sormak istiyorum, yürüyünce bizim için daha yorucu mu oluyor gerçekten? Kolaylaşmıyor mu? Şuan oğlum daha yürümeye başlamadı ama her yere tutunuyor son 1 haftadır çok hareketli akşam olunca pertim çıkıyor sabrım da kalmıyor çok zor uyuyor, uyusa da dinlensem diyorum uykuya da kolay geçmiyor, bide yürüyünce neler yapacak çok merak ediyorum
Başlarda biraz zor oluyor çünkü dengesi olmadığı için düşüp bir yerini vuracak mı korkusu nedeniyle. Biraz zaman geçtikçe biraz daha rahat açıkçası sürekli dibinde değilim. Evinizi de onun yürüme koşullarına göre düzenlemenizi öneririm. Mesela sivri kenar ve köşe yerlere koruyucu sünger bantlar, çekmece ve dolaplara kilitler vs vs bu şekilde kafa daha rahat oluyorKızlar bebekleri yürümeye başlayan annelere bişey sormak istiyorum, yürüyünce bizim için daha yorucu mu oluyor gerçekten? Kolaylaşmıyor mu? Şuan oğlum daha yürümeye başlamadı ama her yere tutunuyor son 1 haftadır çok hareketli akşam olunca pertim çıkıyor sabrım da kalmıyor çok zor uyuyor, uyusa da dinlensem diyorum uykuya da kolay geçmiyor, bide yürüyünce neler yapacak çok merak ediyorum
Haklısın canım, daha aslında hiç bir güvenlik önlemi almadım, o yüzden peşinde gezip duruyorum ve bu çok yorucu oluyor benim içinBaşlarda biraz zor oluyor çünkü dengesi olmadığı için düşüp bir yerini vuracak mı korkusu nedeniyle. Biraz zaman geçtikçe biraz daha rahat açıkçası sürekli dibinde değilim. Evinizi de onun yürüme koşullarına göre düzenlemenizi öneririm. Mesela sivri kenar ve köşe yerlere koruyucu sünger bantlar, çekmece ve dolaplara kilitler vs vs bu şekilde kafa daha rahat oluyor
Yaşamadığım için elbette şuan ezberden konuşmak gibi oluyor ama her zaman benim düşüncem büyüdükçe zorlaşıyor diyenin çocuğu rahattır. Oturduğu yerde oynayan çocuğun varsa yürümesi elbette zor gelirBu konu da kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Eskiden daha zordu git gide kolaylaşıyor. Kızım dün 1 adım atıp düştü sürekli etrafındayım yürüse de rahatlasamBana da hep bunlar iyi günlerin daha birşey görmedin diyorlar ama açıkçası en zorlu günleri geçtiğini düşünüyorum.
Dışarıda henüz yürütmedim ve hala ayakkabı almadım almam lazım , sanırım vicco alacağım. Dışarıda yürütmek için biraz daha dengesinin oturmasını bekliyorum aslında, başlarda çok düşüyordu ama zamanla o düşüşler azalmaya ve daha kontrollü olmaya başladıAy baya uzun ve çok yazmışım bu aralar hiç vaktim yok giremiyorum da zaten ondan aklıma gelenleri hemen hızlıca yazdımherkes iyidir inşallah bunarada bebesi yürümeye başlayanlar nasıl gidiyor çok düşüyorlar mı ve hava soğuk ama dışarıda yürütüyor musunuz ayakkabı ne aldınız acaba
Şahsen ben baya rahatladım onun yürümesi ile .. artık mizmiz aglamasindansa arkamdan orda burda... Bı de biliyorum artık sıkılırsa odada yanıma gelecek.. artık odaya bni cagirmiyo işimi falan daha rahat yapiyorumKızlar bebekleri yürümeye başlayan annelere bişey sormak istiyorum, yürüyünce bizim için daha yorucu mu oluyor gerçekten? Kolaylaşmıyor mu? Şuan oğlum daha yürümeye başlamadı ama her yere tutunuyor son 1 haftadır çok hareketli akşam olunca pertim çıkıyor sabrım da kalmıyor çok zor uyuyor, uyusa da dinlensem diyorum uykuya da kolay geçmiyor, bide yürüyünce neler yapacak çok merak ediyorum
Evet katılıyorum. Yaşamadık ama en azından 1 senelik annelik tecrübemizle git gide kolaylaştığını görebiliyoruz zaten. Ben tuvalete gitsem peşimden geliyor kapıda bekliyor veya içeriye giriyor o gelene kadar ben işimi hallediyorum zaten. Eskiden kucağıma alana kadar ağlıyordu o zamanları hatırlıyorum da tuvalete bile gidemiyordum ya da kızım kucağımdayken gidiyordum eziyetti. Sabah mutfakta ben kahvaltı hazırlarken o yerlerde gezip etrafı keşfediyor bu da bana vakit kazandırıyor yani ben şuanda ki halimden çok memnunum biraz daha bizden bağımsız artık.Yaşamadığım için elbette şuan ezberden konuşmak gibi oluyor ama her zaman benim düşüncem büyüdükçe zorlaşıyor diyenin çocuğu rahattır. Oturduğu yerde oynayan çocuğun varsa yürümesi elbette zor gelir
Ay cidden mi çok sevindim bunu duyduğuma, aşırı yorulmaya başladım bu aralarŞahsen ben baya rahatladım onun yürümesi ile .. artık mizmiz aglamasindansa arkamdan orda burda... Bı de biliyorum artık sıkılırsa odada yanıma gelecek.. artık odaya bni cagirmiyo işimi falan daha rahat yapiyorum
Bende herşeyi kaldırdım ama hala tehlikeli şeyleri buluyor, çekmecelere güvenlik kilidi takmam lazım, ben hayır dedikçe daha çok yapıyorBenimki meme için sadece şuan bilinçli söylüyor meme istiyor musun diyorum emzipini çıkarıp meme meme diyor sonra ağlıyor anlıyorum emmek istiyor onu dışında gel otur galan dediğimde anlamıyor kayınvalidem cıs demeyi öğretin hayır demeyi bilsşn diyor ben doğdu doğalı yanlış olan bişeye hayır yapma diyorum ve gülmüyorum ama anlamıyor daha çok küçük anlamaması da normal ama kv tuhaf geliyor tv ünitesinde süsler vardı evinde hayırndokunma dedi öyle deyince oğlum daha çok dokundu bence bebek bu normal yani, benim evimde pek süsüm yoktu zatn sevmiyorum olanları da kaldırdım bana kaldırma eşyaları öğrensin diyor sanki bütün gşn yanımda benimle çocuk bakıyorlar bir de herkes akıl verme derdinde ben gün içinde kendime 5 dk nasjl ayırırım derdindeyim şuan konforum her şeyden önemli devamlı oğlumun eline vazo falan alıp hayır oğlum yapma diyemem en iyisi ortadan zararlı şeyleri kaldırmak ve önlem almak
Daha yürümüyor ama sanki yürüme aşamasında gibi, almadım daha ama vicco alacağım büyük ihtimalAy baya uzun ve çok yazmışım bu aralar hiç vaktim yok giremiyorum da zaten ondan aklıma gelenleri hemen hızlıca yazdımherkes iyidir inşallah bunarada bebesi yürümeye başlayanlar nasıl gidiyor çok düşüyorlar mı ve hava soğuk ama dışarıda yürütüyor musunuz ayakkabı ne aldınız acaba
Bu düşüncene kesinlikle katılıyorumYaşamadığım için elbette şuan ezberden konuşmak gibi oluyor ama her zaman benim düşüncem büyüdükçe zorlaşıyor diyenin çocuğu rahattır. Oturduğu yerde oynayan çocuğun varsa yürümesi elbette zor gelir
Yürürken tehlikeli şeylere yönelmiyor mu?Evet katılıyorum. Yaşamadık ama en azından 1 senelik annelik tecrübemizle git gide kolaylaştığını görebiliyoruz zaten. Ben tuvalete gitsem peşimden geliyor kapıda bekliyor veya içeriye giriyor o gelene kadar ben işimi hallediyorum zaten. Eskiden kucağıma alana kadar ağlıyordu o zamanları hatırlıyorum da tuvalete bile gidemiyordum ya da kızım kucağımdayken gidiyordum eziyetti. Sabah mutfakta ben kahvaltı hazırlarken o yerlerde gezip etrafı keşfediyor bu da bana vakit kazandırıyor yani ben şuanda ki halimden çok memnunum biraz daha bizden bağımsız artık.
İlk başlarda merak salıp herşeye yoneliyo ama 1 hafta 10 gün sonra o da daha temkinli davraniyo.. umarım bi an önce yürür çünkü ben yürüdükten sonra baya hafifledim... Tabi halen zor bı bebek ama hiç olmazsa odada tek durunca mizmizlanip aglamiyo ya da yerde uyuttugum zaman uyanınca evde beni ya da babasını ariyo.. oturarak oyuncakla oynamak pek canini sıkıyordu şimdi ayakta da egleniyo.. müzik aciyorum ayağı kalkıp dans ediyo.. bunlar hepsi kısa süreli bile olsa nefes aldiriyo hatta o dans edince senle onla egleniyosunYürürken tehlikeli şeylere yönelmiyor mu?
Ay inşallahİlk başlarda merak salıp herşeye yoneliyo ama 1 hafta 10 gün sonra o da daha temkinli davraniyo.. umarım bi an önce yürür çünkü ben yürüdükten sonra baya hafifledim... Tabi halen zor bı bebek ama hiç olmazsa odada tek durunca mizmizlanip aglamiyo ya da yerde uyuttugum zaman uyanınca evde beni ya da babasını ariyo.. oturarak oyuncakla oynamak pek canini sıkıyordu şimdi ayakta da egleniyo.. müzik aciyorum ayağı kalkıp dans ediyo.. bunlar hepsi kısa süreli bile olsa nefes aldiriyo hatta o dans edince senle onla egleniyosun
Henüz aktif yürümüyor ama emeklerken de özellikle mutfaktayken dolapları açmaya çalışıyor onun haricinde evde pek tehlikeli birşey yok. Mobilyalarımın kenarları sivri değil alırken ona dikkat etmiştim şimdi işime yarıyorYürürken tehlikeli şeylere yönelmiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?