2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Nasıl kestin canım biraz anlatır mısın?
Biraz gec cevaplıyorum kusura bakma
Her uyanisinda ağzına meme dayıyordum ama bir anda bunu değiştirmeye karar verdim her uyanisinda destekle geri uyuttum ekstrem birşey yapmadim yani bazen hemen uykuya daldı vazen uzun sürdü ama eşim olmasa zor olurdu çünkü onunla sırayla baktık. İlk etapda 3 4 saat aralık bıraktım şimdi ise 8 9 saat emmeden duruyor ama yinede sık uyanıyor. (Tabii diğerine göre daha az) bazen 3 3.5 saat kesintisiz uyuyabildiğim oluyor bazende 15dk 20dkda bir uyanma döngüsüne giriyor çok gazlı bi bebek maalesef o uykusunu çok etkiliyor.
Arada 1 veya 2 kere su verdiğim oluyor ama doyurmak için değil aslında ağzı açık uyuyor kuruduğu için veriyorum o da etkiliyodur emme işini.
Bebeginize hamsi verdiniz mi? Nasil yapsam bugulama mi kizarmis olur mu ?
Ben verdim 9.5aylık falandı.
Benimki geçen hafta 3 4 adımla başladı 3.gün 5 6 adım oldu şimdi bildiğin 10 15adım atıyor dusuyor. Ama surekli pesinde değilim zaten düşe kalka büyüyecekler çok tehlikeli şeyler yok evimde fazla eşya sevmiyorum

Başlarda biraz zor oluyor çünkü dengesi olmadığı için düşüp bir yerini vuracak mı korkusu nedeniyle. Biraz zaman geçtikçe biraz daha rahat açıkçası sürekli dibinde değilim. Evinizi de onun yürüme koşullarına göre düzenlemenizi öneririm. Mesela sivri kenar ve köşe yerlere koruyucu sünger bantlar, çekmece ve dolaplara kilitler vs vs bu şekilde kafa daha rahat oluyor

Haklısın canım, daha aslında hiç bir güvenlik önlemi almadım, o yüzden peşinde gezip duruyorum ve bu çok yorucu oluyor benim için

Bizim daha yeni 3. Dişimiz çıktı üstten de şişmiş 3 tane beyazlıkvar Bayadır ama hala çıkmadı gece uykuları hala aynı devamlı çığlık atarak uyanıyor normalde emziriyordum mamaya başladım yemek az yediğinde ve geceleri mama veriyorum millet mamayı memeyi kesiyor 1 yaşına geldi ben mamaya başladım sanki yanlış yapıyorum ama galiba gece acıkıyor mama verince bir tık uykusu uzadı ama diş acısı çektiği için devamlı ağlayarak kalkıyor dişten sonda ne olacak merak ediyorum gerçi 2 yaşına kadar bunun sonu yok tam bitecek yine diş bir de bizimkiler çok geç çıkıyor herkesin en az 5 6 dişi var bizim daha 3 tane onlarda tam çıkmadı zaten

Birde üst dişleri için sağlık ocağından jel istemiştim bu konuda çok bilgim yoktu yazdığı jel değil spreydi kullandım 2. Kullanışımda çocuğumun yüzünden ayağına kadar her yeri kıpkırmızı benek benej oldu ama öyle böyle değil çok kötü oldu o ilaçtan olduğunu anladım çünkü bişey yediği yok ilacı kestim 2 günde düzeldi

Büyüdükçe bişeyler kolaylaşmıyoe bu arada en azından benim için böyle sadece zorlukların yeri değişiyor. Knedi kendine ayağa kalktığı için o konuda bir tık rahatladım yanına oturuyorum 5 dk 10 dk oyalanıyıeuz kormalde asla 1 dk bişe kendi başına durmazdı şimdi 5 dk dursak ben bayram ediyorum bir bardak çay içiyorum en azından. Oyuncaklara ilgisi başladı arabayı elleriyle sürüyor ileri geri top alıyor eline atıyor galan onu oyun oynarken izleyince her şey çok hoşuma gidiyor sonra birden çığlık atıp ağlıyor sıkılmakta değil çığlık atıp ağlamak başka bir evre sanırım konuştuğunda rahatlıcam ne sıkıntısı var anladığınızı sanıyoruz ama çoğu zaman anlamıyoruz konuştuklarında biraz kendilerini ifade ettiklerinde inşallah daha iyi olavak bu arada gerçekren ne zaman mantıklı olarak konuşmaya başlıyorlar

Benimki meme için sadece şuan bilinçli söylüyor meme istiyor musun diyorum emzipini çıkarıp meme meme diyor sonra ağlıyor anlıyorum emmek istiyor onu dışında gel otur galan dediğimde anlamıyor kayınvalidem cıs demeyi öğretin hayır demeyi bilsşn diyor ben doğdu doğalı yanlış olan bişeye hayır yapma diyorum ve gülmüyorum ama anlamıyor daha çok küçük anlamaması da normal ama kv tuhaf geliyor tv ünitesinde süsler vardı evinde hayırndokunma dedi öyle deyince oğlum daha çok dokundu bence bebek bu normal yani, benim evimde pek süsüm yoktu zatn sevmiyorum olanları da kaldırdım bana kaldırma eşyaları öğrensin diyor sanki bütün gşn yanımda benimle çocuk bakıyorlar bir de herkes akıl verme derdinde ben gün içinde kendime 5 dk nasjl ayırırım derdindeyim şuan konforum her şeyden önemli devamlı oğlumun eline vazo falan alıp hayır oğlum yapma diyemem en iyisi ortadan zararlı şeyleri kaldırmak ve önlem almak

Ay baya uzun ve çok yazmışım bu aralar hiç vaktim yok giremiyorum da zaten ondan aklıma gelenleri hemen hızlıca yazdım herkes iyidir inşallah bunarada bebesi yürümeye başlayanlar nasıl gidiyor çok düşüyorlar mı ve hava soğuk ama dışarıda yürütüyor musunuz ayakkabı ne aldınız acaba

Yaşamadığım için elbette şuan ezberden konuşmak gibi oluyor ama her zaman benim düşüncem büyüdükçe zorlaşıyor diyenin çocuğu rahattır. Oturduğu yerde oynayan çocuğun varsa yürümesi elbette zor gelir

Dışarıda henüz yürütmedim ve hala ayakkabı almadım almam lazım , sanırım vicco alacağım. Dışarıda yürütmek için biraz daha dengesinin oturmasını bekliyorum aslında, başlarda çok düşüyordu ama zamanla o düşüşler azalmaya ve daha kontrollü olmaya başladı

Şahsen ben baya rahatladım onun yürümesi ile .. artık mizmiz aglamasindansa arkamdan orda burda... Bı de biliyorum artık sıkılırsa odada yanıma gelecek.. artık odaya bni cagirmiyo işimi falan daha rahat yapiyorum

Evet katılıyorum. Yaşamadık ama en azından 1 senelik annelik tecrübemizle git gide kolaylaştığını görebiliyoruz zaten. Ben tuvalete gitsem peşimden geliyor kapıda bekliyor veya içeriye giriyor o gelene kadar ben işimi hallediyorum zaten. Eskiden kucağıma alana kadar ağlıyordu o zamanları hatırlıyorum da tuvalete bile gidemiyordum ya da kızım kucağımdayken gidiyordum eziyetti. Sabah mutfakta ben kahvaltı hazırlarken o yerlerde gezip etrafı keşfediyor bu da bana vakit kazandırıyor yani ben şuanda ki halimden çok memnunum biraz daha bizden bağımsız artık.

Ay cidden mi çok sevindim bunu duyduğuma, aşırı yorulmaya başladım bu aralar

Bende herşeyi kaldırdım ama hala tehlikeli şeyleri buluyor, çekmecelere güvenlik kilidi takmam lazım, ben hayır dedikçe daha çok yapıyor

Daha yürümüyor ama sanki yürüme aşamasında gibi, almadım daha ama vicco alacağım büyük ihtimal

Bu düşüncene kesinlikle katılıyorum

Yürürken tehlikeli şeylere yönelmiyor mu?

İlk başlarda merak salıp herşeye yoneliyo ama 1 hafta 10 gün sonra o da daha temkinli davraniyo.. umarım bi an önce yürür çünkü ben yürüdükten sonra baya hafifledim... Tabi halen zor bı bebek ama hiç olmazsa odada tek durunca mizmizlanip aglamiyo ya da yerde uyuttugum zaman uyanınca evde beni ya da babasını ariyo.. oturarak oyuncakla oynamak pek canini sıkıyordu şimdi ayakta da egleniyo.. müzik aciyorum ayağı kalkıp dans ediyo.. bunlar hepsi kısa süreli bile olsa nefes aldiriyo hatta o dans edince senle onla egleniyosun

Ay inşallah bu aralar dizlerinin üstünde ayağa kalkmaya çalışıyor ve kendini bırakıyor bi kaç saniye duruyor desteksiz, yürüyecek gibi sinyal aldım

Henüz aktif yürümüyor ama emeklerken de özellikle mutfaktayken dolapları açmaya çalışıyor onun haricinde evde pek tehlikeli birşey yok. Mobilyalarımın kenarları sivri değil alırken ona dikkat etmiştim şimdi işime yarıyor Tv ünitesinin önünde oyun parkı ve orta sehpa var oraya ulaşamıyor. Banyonun kapısı da hep kapalı. Şimdilik böyle idare ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…