Bizde sizin gibi emiyoruz ama daha yeni mamaya da basladik..ama sadece gece uykusunda mamayi iciyor.bizimkide garip oldu,herkes gece beslenmesini birakirken biz mamayla arttirdik..Bizim daha yeni 3. Dişimiz çıktı üstten de şişmiş 3 tane beyazlıkvar Bayadır ama hala çıkmadı gece uykuları hala aynı devamlı çığlık atarak uyanıyor normalde emziriyordum mamaya başladım yemek az yediğinde ve geceleri mama veriyorum millet mamayı memeyi kesiyor 1 yaşına geldi ben mamaya başladım sanki yanlış yapıyorum ama galiba gece acıkıyor mama verince bir tık uykusu uzadı ama diş acısı çektiği için devamlı ağlayarak kalkıyor dişten sonda ne olacak merak ediyorum gerçi 2 yaşına kadar bunun sonu yok tam bitecek yine diş bir de bizimkiler çok geç çıkıyor herkesin en az 5 6 dişi var bizim daha 3 tane onlarda tam çıkmadı zaten
Mamaya başlama sebebiniz neydi peki?Bizde sizin gibi emiyoruz ama daha yeni mamaya da basladik..ama sadece gece uykusunda mamayi iciyor.bizimkide garip oldu,herkes gece beslenmesini birakirken biz mamayla arttirdik..
Cok fazla sutum yok bence.,.gecede haliyle cok kalkiyor ,doymuyor muhtemelen...Mamayi icince kalkis suresi baya farketti..bende gece en azindan iki kere mama veriyorum uyandirmadan..daha cok uyuyor,.Mamaya başlama sebebiniz neydi peki?
Benimde bebeğim çok kalkıyor normalde bu aylarda açlıktan kalkmazlar diyor doktorlar ama bilmiyorum, mama 3 aylıkken denemiştim almamıştı biberon da tutmamıştı mamayı da istememişti şimdi nasıl olur bilmiyorum gece meme almadan duramaz mı acaba diyorumCok fazla sutum yok bence.,.gecede haliyle cok kalkiyor ,doymuyor muhtemelen...Mamayi icince kalkis suresi baya farketti..bende gece en azindan iki kere mama veriyorum uyandirmadan..daha cok uyuyor,.
Uyanikken mama almiyor .
Aslinda gece beslenmesini birakmak lazim biliyorum ama sutumde az..ek gida da bazen bir öğun ile gunu bitiriyoruz..
Ben daha önceden emziren bir anneydim kendi tecrübelerime dayanarak emziren bebek gece sürekli uyanıyorBenimde bebeğim çok kalkıyor normalde bu aylarda açlıktan kalkmazlar diyor doktorlar ama bilmiyorum, mama 3 aylıkken denemiştim almamıştı biberon da tutmamıştı mamayı da istememişti şimdi nasıl olur bilmiyorum gece meme almadan duramaz mı acaba diyorum
Şuan mama mı kullanıyorsunuz? Uykusuna faydası oldu muBen daha önceden emziren bir anneydim kendi tecrübelerime dayanarak emziren bebek gece sürekli uyanıyor
Sizi kendime çok yakın hissettim gerçekten çoğu mesajlarınızı da gördüm okudum. tıpatıp aynı şeyleri yaşıyoruz ben de Nereye gitsem bir saatte geçse 2 saatte geçse susturamıyorum. mecburen eve dönmek zorunda kalıyorum ve bu durum beni çok bunalttı çok da korkutuyor artık aşıya gitmeye de doktora gitmeye de korkar oldum. insanların yüzüne bakıp bakıp Çığlık ata ata gözyaşları aka aka ağlıyor daha önce de konuşmuştuk sizinle.. sizin bebeğiniz artık sanırım 1 yaşına girmek üzere.. net hatırlıyorsunuzdur Belki ne zamandan itibaren yabancıları görünce durgunlaşmaya daha sakin olmaya başladı Ben ne yapmalıyım bilmiyorum Geçen gün Markete götürdüm Hiç sesini çıkarmadı, en son doktora gittiğimde çığlık çığlığa ağladı aşıya götürdüğümde ağlıyor insanların suratına bakıp bakıp etrafa bakıp bakıp ağlıyor. insanlar garip garip bana bakıyor neden bu kadar ağlıyor diye bebek bu ağlar Ama bu kadar çığlık çığlığa hıçkıra hıçkıra ağlaması milleti de beni de korkutuyor yani hatırlıyorsanız hangi aylarda Daha çok bunlar azaldı ya da bir şey yaptınız mı alışması için? kendi haline bıraktınız? Biliyorum çok soru soruyorum ama gerçekten bir anne olarak aşırı bunaldım. Kapıdan çıkarken Kalbim küt küt atıyor acaba nerede Çığlık atacak nerede ağlayacak diye artık Çok korkuyorum doktor kontrolümüz var ona bile gitmeye korkuyorumMalesef benimki de. Sesli ortamda olunca asla istemiyor birde benim bebeğim yabancılara çok çekimser çığlık çığlığa ağlıyor. Arkadaşımızın yanına gittik geçen 1 saat susturmaya çalıştım yabancı geldi yüzleri. Az gördüğü insanlara karşı çok mesafeli hemen çığlık çığlığa ağlıyor sizde de var mı böyle bişey
Mesela böyle çok ağlıyor diye sık sık bir yerlere götürmeye mi çalıştınız bir ev ortamı olsun Market olsun kalabalık olsun düğün olsun, yoksa Birazcık büyüyene kadar Bir şeylerin farkına varana kadar evde mi durdunuz? ne yapacağım inanın bilmiyorum etrafımda hiç böyle olan yok artık buraya yazmaktan soru sormaktan da çekinmeye başladım ama gerçekten Psikolojim Çok etkileniyor sürekli gezmek isteyen biri değilim Ama insan bazen çıkmak istiyor insan görmek istiyorMalesef benimki de. Sesli ortamda olunca asla istemiyor birde benim bebeğim yabancılara çok çekimser çığlık çığlığa ağlıyor. Arkadaşımızın yanına gittik geçen 1 saat susturmaya çalıştım yabancı geldi yüzleri. Az gördüğü insanlara karşı çok mesafeli hemen çığlık çığlığa ağlıyor sizde de var mı böyle bişey
Evet uzun zamandır emmiyor sadece mama içiyor gece uykusu iyi evetŞuan mama mı kullanıyorsunuz? Uykusuna faydası oldu mu
Aynı şeyler, kapıdan çıkarken korkarak çıkıyordum mutlaka ağlıyordu ve bebek arabası ile çıkınca kucağa gelmek istiyordu tek başıma çıkarmıyordum o yüzden mutlaka eşim veya annem oluyordu yanımda nerde ağlayacağı kucağa gelmek isteyeceği belli olmuyordu bebek arabasını mı iteyim onu mu kucağımda taşıyayım çok zordu. Komşularım görünce yüzüne bakıp daha dokunmuyorlardı bile gülümsemeleri ile ağlama krizine giriyordu yeterki kendisi ile göz teması kursunlar birde bu durumda etraftaki insanlar buna kaynanam da dahil olmak üzere sanki çocuğumda bişey varmış bi hastalık varmış gibi muamele ediyorlardı neden böyle yapıyor niye bu kadar ağlıyor bilmem ne bilmem ne. Arkadaş davet edemezdik ettiğim de ağlama krizleri ile saatler geçer ben bişey anlamazdım yada biz gittiğimizde de öyle. Ama ben ekstra bişey yapmadım sadece kış bebeği olduğu için ilk 3 ay pek dışarı çıkmadık sonra hava güzelleşti yaz geldi yavaş yavaş dışarı çıkarmaya başladık markete parka felan birde bizim bu yaz kalabalık ortamlar çok oldu düğün çeyiz nikah vs. Oralarda da çok ağladı ama ister istemez kalabalık göre göre alıştı şuan o derece değil. Hatta o kadar yabancılama yok hatta tanımadığı biri gelince evimize bi süre inceliyor kucağınıza almayın alışana kadar diyorum onlarda almıyor sonra oyuncaklarını götürüyo ellerine veriyor oyun oynamak istiyor çok şükür kalmadıSizi kendime çok yakın hissettim gerçekten çoğu mesajlarınızı da gördüm okudum. tıpatıp aynı şeyleri yaşıyoruz ben de Nereye gitsem bir saatte geçse 2 saatte geçse susturamıyorum. mecburen eve dönmek zorunda kalıyorum ve bu durum beni çok bunalttı çok da korkutuyor artık aşıya gitmeye de doktora gitmeye de korkar oldum. insanların yüzüne bakıp bakıp Çığlık ata ata gözyaşları aka aka ağlıyor daha önce de konuşmuştuk sizinle.. sizin bebeğiniz artık sanırım 1 yaşına girmek üzere.. net hatırlıyorsunuzdur Belki ne zamandan itibaren yabancıları görünce durgunlaşmaya daha sakin olmaya başladı Ben ne yapmalıyım bilmiyorum Geçen gün Markete götürdüm Hiç sesini çıkarmadı, en son doktora gittiğimde çığlık çığlığa ağladı aşıya götürdüğümde ağlıyor insanların suratına bakıp bakıp etrafa bakıp bakıp ağlıyor. insanlar garip garip bana bakıyor neden bu kadar ağlıyor diye bebek bu ağlar Ama bu kadar çığlık çığlığa hıçkıra hıçkıra ağlaması milleti de beni de korkutuyor yani hatırlıyorsanız hangi aylarda Daha çok bunlar azaldı ya da bir şey yaptınız mı alışması için? kendi haline bıraktınız? Biliyorum çok soru soruyorum ama gerçekten bir anne olarak aşırı bunaldım. Kapıdan çıkarken Kalbim küt küt atıyor acaba nerede Çığlık atacak nerede ağlayacak diye artık Çok korkuyorum doktor kontrolümüz var ona bile gitmeye korkuyorum
Hayır ben evde durmadım ama çocuğumu kucaklarına vermedim ağlıyor almayın dedim bakmayın ellemeyin dedim, çok arkadaşların evine gitmedim genelde onlar geldi, geldiklerinde almayın kucağına çok ağlıyor dedim, ama markete gittim parka gittim biraz yemek yemeye restorana gittim AVM ye gittim. Hele AVM'de kaç kere krize girdiği oldu ordan koşarak ayrılıyordum. İnan dibine kadar yaşadım. Bana inan geçecekMesela böyle çok ağlıyor diye sık sık bir yerlere götürmeye mi çalıştınız bir ev ortamı olsun Market olsun kalabalık olsun düğün olsun, yoksa Birazcık büyüyene kadar Bir şeylerin farkına varana kadar evde mi durdunuz? ne yapacağım inanın bilmiyorum etrafımda hiç böyle olan yok artık buraya yazmaktan soru sormaktan da çekinmeye başladım ama gerçekten Psikolojim Çok etkileniyor sürekli gezmek isteyen biri değilim Ama insan bazen çıkmak istiyor insan görmek istiyor
O kadar çok beni anlatıyorsunuz ki hiçbir şey yazmama gerek yok bunun üstüne aynılarını yaşıyorum yani o kadar çok ağlıyor ki herkes çocukta bir problem varmış gibi bakıyor Geçen doktora gittiğimde bile o kadar çok ağladı ki çığlık çığlığa insanlar bakıyor sıra bekleyenler doktordakiler sanki Çocuğumda bir problem varmış gibi Çünkü hıçkıra hıçkıra ağlıyor geçen babası markete götürdüğünde evin içinden pencere kapalı olduğu halde duydum mahalleden sesini Şu anda da kış olduğu için Tabii pek dışarı çıkaramıyorum mesela 2 gün önce çıkardım markete götürdüm iki gündür çıkaramıyorum Çünkü sürekli yağmur yağıyor İnanın ben de çok bunaldım İnşallah geçecek ya Teşekkür ederimAynı şeyler, kapıdan çıkarken korkarak çıkıyordum mutlaka ağlıyordu ve bebek arabası ile çıkınca kucağa gelmek istiyordu tek başıma çıkarmıyordum o yüzden mutlaka eşim veya annem oluyordu yanımda nerde ağlayacağı kucağa gelmek isteyeceği belli olmuyordu bebek arabasını mı iteyim onu mu kucağımda taşıyayım çok zordu. Komşularım görünce yüzüne bakıp daha dokunmuyorlardı bile gülümsemeleri ile ağlama krizine giriyordu yeterki kendisi ile göz teması kursunlar birde bu durumda etraftaki insanlar buna kaynanam da dahil olmak üzere sanki çocuğumda bişey varmış bi hastalık varmış gibi muamele ediyorlardı neden böyle yapıyor niye bu kadar ağlıyor bilmem ne bilmem ne. Arkadaş davet edemezdik ettiğim de ağlama krizleri ile saatler geçer ben bişey anlamazdım yada biz gittiğimizde de öyle. Ama ben ekstra bişey yapmadım sadece kış bebeği olduğu için ilk 3 ay pek dışarı çıkmadık sonra hava güzelleşti yaz geldi yavaş yavaş dışarı çıkarmaya başladık markete parka felan birde bizim bu yaz kalabalık ortamlar çok oldu düğün çeyiz nikah vs. Oralarda da çok ağladı ama ister istemez kalabalık göre göre alıştı şuan o derece değil. Hatta o kadar yabancılama yok hatta tanımadığı biri gelince evimize bi süre inceliyor kucağınıza almayın alışana kadar diyorum onlarda almıyor sonra oyuncaklarını götürüyo ellerine veriyor oyun oynamak istiyor çok şükür kalmadıben çok zor günler geçirdim hem kolik bir bebekti akşam aynı saatlerde kesintisiz ağlama krizlerine girerdi hem de bu yabancılama beni çok yıpratmıştı. Geçiyor birşey yapmayın bana göre zorlamayın, benim eşim çocuk istemediği halde alır ailesinin kucağına verirdi ağlasın derdi çocuk nefessiz kalana kadar ağlıyordu alışsın derdi bu durumdan dolayı çok kavga ettim böyle bişey yok çocuğun istemediğini kimse kusura bakmasın yapmam yaptırmam da zaten kendi kendine geçecek bence şuan ona ayak uydurun
İnşallah geçer Ben de gitmeye çalışıyorum Markete falan parka gidemiyorum Şu aralar Çünkü havalar çok kötü AVM'ye falan da tek başıma gitmeyi cesaret edemiyorum yine havalar kötü yağmur yağar geri dönemem diye araba kullanmayı bilmiyorum arabamız da yok zaten o yüzden çok bunalıyorum ama geçecek diyorsunuz için bir nebze rahatlıyor Ben de kimsenin evine gidemiyorum inanın misafir bile kabul edemiyorum çünkü kucağına almayın dediğimde yanlış anlıyorlar inanın ne yapacağımı bilmiyorum İnşallah geçecekHayır ben evde durmadım ama çocuğumu kucaklarına vermedim ağlıyor almayın dedim bakmayın ellemeyin dedim, çok arkadaşların evine gitmedim genelde onlar geldi, geldiklerinde almayın kucağına çok ağlıyor dedim, ama markete gittim parka gittim biraz yemek yemeye restorana gittim AVM ye gittim. Hele AVM'de kaç kere krize girdiği oldu ordan koşarak ayrılıyordum. İnan dibine kadar yaşadım. Bana inan geçecek
İnşallah merak etme geçecekO kadar çok beni anlatıyorsunuz ki hiçbir şey yazmama gerek yok bunun üstüne aynılarını yaşıyorum yani o kadar çok ağlıyor ki herkes çocukta bir problem varmış gibi bakıyor Geçen doktora gittiğimde bile o kadar çok ağladı ki çığlık çığlığa insanlar bakıyor sıra bekleyenler doktordakiler sanki Çocuğumda bir problem varmış gibi Çünkü hıçkıra hıçkıra ağlıyor geçen babası markete götürdüğünde evin içinden pencere kapalı olduğu halde duydum mahalleden sesini Şu anda da kış olduğu için Tabii pek dışarı çıkaramıyorum mesela 2 gün önce çıkardım markete götürdüm iki gündür çıkaramıyorum Çünkü sürekli yağmur yağıyor İnanın ben de çok bunaldım İnşallah geçecek ya Teşekkür ederim
Bende almayın dediğim de yanlış anlıyorlardı, sonra alın bakın deneyin dedim aldılar gördüler ve bi daha almadılar biliyorsunuz ağlıyor almayın dedim. Bu konuda yabancı insan daha anlayışlı yani arkadaşlarımız çok daha anlayışlı kaldı, eşimin ailesi her seferinde ağlasın bişey olmaz ağlaya ağlaya alışır diyip alıyorlardı çocuk katılana kadar tutuyorlardı sonra katıla katıla ağlayınca korkup veriyorlardı ve yaptıklarından hiç vazgeçmediler hep ağlattılar çocuğumu bu konuda eşim verdi onlara o cesareti alın bişey olmaz diyerek oysa bence bu süreç geçene kadar çocuğu bu derece üzmek bana göre doğru değildi, hatta bu kadar ağlayınca kaynanam niye böyle ağlıyor hocaya mı götürsek dedi ve o gün patladım seni istemiyor ondan ağlıyor dedim.İnşallah geçer Ben de gitmeye çalışıyorum Markete falan parka gidemiyorum Şu aralar Çünkü havalar çok kötü AVM'ye falan da tek başıma gitmeyi cesaret edemiyorum yine havalar kötü yağmur yağar geri dönemem diye araba kullanmayı bilmiyorum arabamız da yok zaten o yüzden çok bunalıyorum ama geçecek diyorsunuz için bir nebze rahatlıyor Ben de kimsenin evine gidemiyorum inanın misafir bile kabul edemiyorum çünkü kucağına almayın dediğimde yanlış anlıyorlar inanın ne yapacağımı bilmiyorum İnşallah geçecek
5 ay 23 günlükİnşallah merak etme geçecekşuan kaç aylık
Dünya göz’de prof var iyi olduğunu duydum muayene bulamamıştım o yüzden medicalparka götürdüm oradaki doktorda iyiydi.Kızlar 1 yaş göz muaynesi yaptıran var mı aranızda merak ettim?bizim göz kapagimizda dusuklugumuz var biraz doktor 1 yaşında tekrar gelin demisti.sgkda zaten aylardır bakiyorum bulmak imkansiz ozele goturmeyi dusunuyorum. ve kocaelide tavsiye edebileceginiz yer var mı?
Ben de aynı şeyi görümcemden duyuyorum Bi kere gittim katıla katıla ağladı, sonra bikaç kere çağırdılar çok ağlıyor gelmek istemiyorum dedim bakarız bişey olmaz dediler gittim kucağınıza almayın dedim almadılar Bi süre sonra yanına gelip konuştular yüzüne baktılar başladı ağlamaya sonra gitmişler püre mi ne yapmışlar 4 aylıktı o zaman açlıktan ağlıyor diye ne püresi dedim daha 4 aylık ağzına biberona şekerli su vermeye çalışıyorlar diyorum korkudan ağlıyor korkudan en son giydirdim üstünü bebek arabasına koydum evden çıktım sustu.. Anlatamıyorum kendi ailem de burda değil onlardan başka gitcek Bi yerim yok çevrem de yok ama onlara gidince de tuhaf tuhaf bakıyorlar bebeğime başka Bi sıkıntısı var diyorlar ya yok diyorum yok korkuyor sadece... Hala ben suçluyum çağırılan yere gitmiyorum diyeBende almayın dediğim de yanlış anlıyorlardı, sonra alın bakın deneyin dedim aldılar gördüler ve bi daha almadılar biliyorsunuz ağlıyor almayın dedim. Bu konuda yabancı insan daha anlayışlı yani arkadaşlarımız çok daha anlayışlı kaldı, eşimin ailesi her seferinde ağlasın bişey olmaz ağlaya ağlaya alışır diyip alıyorlardı çocuk katılana kadar tutuyorlardı sonra katıla katıla ağlayınca korkup veriyorlardı ve yaptıklarından hiç vazgeçmediler hep ağlattılar çocuğumu bu konuda eşim verdi onlara o cesareti alın bişey olmaz diyerek oysa bence bu süreç geçene kadar çocuğu bu derece üzmek bana göre doğru değildi, hatta bu kadar ağlayınca kaynanam niye böyle ağlıyor hocaya mı götürsek dedi ve o gün patladım seni istemiyor ondan ağlıyor dedim.
Dunya gozde cok doktor var ama hangisi iyi bilemedim.biz normalde duzcede yasiyoruz ama tum doktorlara kocaeliye geliyoruz ailem burda yasiyor.medicalde tavsiye ediceginiz doktor var mi.ozel sigortamiz varken orayada bakabilirim.Dünya göz’de prof var iyi olduğunu duydum muayene bulamamıştım o yüzden medicalparka götürdüm oradaki doktorda iyiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?