2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Aslında memeden emmeyi seviyor. Ama sağdığım sütü biberondan içmek istemiyor. Ben de çalışmaya başladım ve o nedenle bence şu an daha düşkün memeye. Haftaya da kreşe başlayacak, bakalım bizi neler bekliyor (galiba grupta ilk kreş annesi ben olacağım yurt dışı kontenjanından)

Aa aynıları vallahi:) bugün oğluma çadır aldım. Peki o neyle oynadı. Bitmiş damacana bidonu:)
Bende sırf bu yüzden oyuncak almıyorum halbuki öyle hevesim varki mesela kumbaram vardı ona taktı kafayı boşalttım verdim mama kabağı plastik onuda çok seviyor sepetini döksem hep oyuncak dışı şeylerle dolu

Bir de şu an çok küçükler tabi ama özellikle instagramda materyal geliştiren sayfalar var. Çok da eğlenceli. Onlara bakabiliriz.
Takip ettiğiniz var mı varsa yazar mısınız.

Benim kızımda pek oyuncak oynamiyor maalesef kitap okumamı, resimleri göstermemi istemiyor kitaplar agzında hepsini kaldirdim cırt cırtlı kitapların cırtlarını çıkarıyor geri takmak.yok ancak kemiriyor. Hevesle magnetler aldım mutfakfa yanimda vakit gecirsin diye yok hepsini ıssırıyor kaldırdım. Tabak canak kasik veriyorum onlari kasikla karistiriyor ugrasiyor. Set alasim var o yuzden ahşap..
Birde maalesef son 1 haftadır birseyleri fırlatmayı öğrendi hep fırlatıyor Hayır veya kızma isinden de anlamiyor sinirlensem bile o da sinirli bi sekilde ıssırarak yapmaya devam ediyor hayır dediğim seyi.
Sanırım kızım çok agrasif

Benimki de kitapları hep yırttı yedi magnetleri ısırdı kopardı cırt cırtlı kitapları kemirdi bende hepsini kaldırdım

Kizlar dusunmekten uyuyamiyorum bi, 13 aylik olduk hala gel.git demiyor isaret etmiyor bay bay bile yapmiyor ama oyun oynamasi goz temasi cok guzel oyle bir gelisim geriligi de hissetmedim hic cildiricam o kadar ce ee oynuyorum baay bay alkis gosteriyorum yok hicbirini yapmiyo bazen oyle tek elini salliyo. Anne diyo babb baaa diyo ge ga diyo bir de

Ağzından çıkan anlamlı 2 kelimesi varsa şuan için yeterli diyor doktorlar bebekler öyle hızlı öğreniyor ki 1 hafta birçok kelime öğrenebilir strese gerek yok her bebeğim gelişimi farklı oğlum 13 aylık oldu benimde 1 şubat doğumlu hala yürümüyor bana gelip benim kızım 9 aylık yürüdü seninki nşye yürümyor diyen oldu mesela daha oğlum yaşına girmemişti bence yürümemesi de çok normal her bebek aynı mı olacak o yüzden takılma akışına bırak ama seni çok endişelendiriyorsa bu konuda bir doktorda yardım alsan iyi olur için rahat eder

Alkış vs hiç bir şey yapmıyor mu ? Yani bebekler çok garip ben bay bay yapmadı için o kadar çok uğraştım yapmadı sonra bıraktım uğraşmayı bir gün baktım halasına bay bay yapıyor bir anda öğrenebilir o yüzden korkma

Ya anlamlıdan kasıtları bilinçli söylemesi mi benimki sadece mamma diyo yani baba,dede falan da söylüyor ama babasına baba demiyor öyle boş boş söylüyor

5 gündür hasta influenza pozitif cikti huyu suyu degisti malesef neyse ates düştü ya buna da şükür ama mahvoldum. Bebekler hasta olmasin analari ziyan oluyor
Kesinlikle biz 2 gün hastane de yattık kolunda serum nasıl oyaladım nasıl geçti 2 gün bilmiyorum ve sonra eve gelince çocuk hep korktu yapışık gezdik sürekli, benden başka kimseye de gitmedi, bebekler hasta olunca anneye daha çok düşkün oluyorlar.
Umarım sizin ki hemen atlatır

Ya anlamlıdan kasıtları bilinçli söylemesi mi benimki sadece mamma diyo yani baba,dede falan da söylüyor ama babasına baba demiyor öyle boş boş söylüyor
Mesela ba diye bağırıyor sürekli peş peşe ba ba deyince baba gibi ağlınabilir ama bu anlamlı bir kelime değil sadece babılmada oluyor konuşma öncesi, benim oğlum direk baba diyor çok net anlıyorum ya da meme mama bunları öok net diyor şuan bitti keliiemesini öğrenmeye çalışıyor ben ona öğretmeye çalıştığın için o söylediğinde bitti dediğini anlıyorum ama mesela sen duysan anlamazsın o yüzden o anlamlı bir kelime olmuyor aşağı yukarı nir sorunu olmayan bebekler de zaten 2 3 kelimeleri rahat söyler şuan seninkide diyor yani

Hmmm anladım canım bende bittiyi öğretmeye çalışayım o zamsnn

Tabi her çocuğun gelişimi farklidir ama benim kızım bnce çok anlamlı bir şekilde baba diyo.. mesela bn babasıyla konuusnca hoparlöre verdiğimde sesini bile duyunca babası olduğunu anliyo ve baba diyo.. ya da babasını görünce de ona bakıp anlamlı bir şekilde baba diyo.. hatta teyze demeyi öğrendi kız kardeşimle görüntülü konusunca ona teyze diyo ama anneme teyze demiyo mesela.. miyav miyav demeyi öğrendi oyuncak kedisini görünce miyav miyav diyo ama başka oyuncagina bunu demiyo.. en nadir kullandığı kelime anne .. evin içinde beni aradığında bulamayınca ağlayıp anne diyo mesela o an bana dediğini biliyorumm.. dede kelimesi onun için çok anlamsız mesela dede herkese diyebiliyo.. elimde birşey görüp istediğinde çok net ver diyo mesela.. bnce cocuklarimiz anlamlı kelime dönemine girdiler

Geçen gün Osman gonulalin bı videosuna denk gelmistim.. çocuğu 13 aylıkken by by alkış gibi şeyler yapmiyomus o da tedirgin oluyomus otizm olabilir mi diye.. dediğine göre yapmaması otizm belirtisi olabilirmiş . Ama adam boşuna kuruntu yaptığını çocuğunun daha sonra bunları yapmayı öğrendiğini söylemişti.. o yüzden her çocuk çok farklıdır belki hafızasına kaydetmiştir ama gününü bekliyordur .. ki sen kendin diyosun ismine tepki çok güzel veriyor diye o yüzden bnce tedirgin olmana gerek yok ..

5 gündür hasta influenza pozitif cikti huyu suyu degisti malesef neyse ates düştü ya buna da şükür ama mahvoldum. Bebekler hasta olmasin analari ziyan oluyor
Ya çocuklar ateslenmedikleri sürece hasta olabilirler ama o ateş olayı çok korkutucu ya.. o uyusa bile bn uyuyamiyorum ya uyuynca ateşi artar da farkedemezsem diye ..

Yerine uygun mu söylüyor bitti kelimesini peki? Yani mesela yemek bitince bitti mi diyor

Ben de sinif ogretmeniyim oglum asla otizm degil bundan eminim. Donen seylere ilgisi yok goz temasi cok guzel. Saklambac oynuyoruz evin icinde 9 ayliktan beri 5 aylikken emekledi 10 aylik yurudu fizyolojik de bir sikintisi yok mesela ali babanin bir ciftligi var ciftligindr horozlari vaaaar diyorum sesleri kendi cikariyor uuuururrru demiyo ama ona benzer sesler cikarriyor. Benim endisem aslinda ekrandan dolayi. Oglum cok gareketli asla mama sandalyesinde oturmak istemiyor 10 aylik olana kadar sabrettim ama artik bisiler i leyerek yiyor yemegini onun haricinde televizyon bile asla acilmaz evde. Sinir krizi geciriyorum yemek yerken bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…