- 4 Ağustos 2022
- 6.469
- 2.964
- 103
Ama yine de uyuma saatleri bence çok güzel bizimkiler çok erken kalktığı için sıkıntı olıyor birazda ama hava da çok sıcak uyunmuyor kışın ne olacak merak ediyorumBizimki çok uzun zamandır tek uyku yapıyor canım, okul açıkken 8 den önce uyanmış olurdu, şimdi sekiz buçuk gibi kalkıyor. Çünkü ben yanından kalkıyorum abiye kahvaltı hazırlamak içinsonra 1 den sonra uyutuyorum. Bazen bir saat arada uyanıp emerse tekrar devam ederse 2 saat uyuyor. Yanim 3 gibi kalkmış oluyor. Akşamda kışın 9 dan sonra yatıyordum ama şimdi biraz 10 kaydı. Uyutmasam, daha da uyanık kalır
Sonra gece mesaisi başlıyor. Su meme su meme döngüsüyle devamkeee
Benimde çok kalındı elimi sürünce izi hissediyorsun yani baya kabarık. Ama şu an o oldukça indi kırmızılık var oda beyaza doğru dönüyor ama yine de uzun sürerBenimki hala kalın bir şekilde duruyor acaba o kalınlık gidiyor mu sonradan
Görümcemin de çocupu hiç uyumazmış 2 buçuk yaşından sonra düzene girdi diyor. Huyu suyu hareketleri oğlumla aynı o yüzden bende 1 senem olduğunu düşünüyorumBizim de öyle ya gece uykusu çok kötü , en uzun uyuduğu 2-2,5 saat süre. Sürekli uyanıyor . Herkesin böyleyse normal heralde . Kabullendim biraz ama hiç düzelmezse 4-5 sene napıcam diye de arada dertlenmiyor değilim . Benim ki oyuncaklarla ilgileniyor ama her oyununa beni dahil ediyor . Yanına oturtturup bana da oynatıyor . Sürekli döndürüp döndürüp aynı şeyleri yapmamı , söylememi istiyor. Yapmadığımda ağlıyor.
Yardımcı olabilsem önce kendi çocuğuma olurdum bende aynınsenin gibi devamlı yazıyorum napalım birbirimizi anlıyoruz dinliyoruz bişey olmaz istediğini yaz içini dök kendini rahatlat belki biraz sana iyi gelir. Ama ben artık o uyku ilacını düşünüyorum ya baybay night havalar az serinlesin bir dabs gidicem doktoraHer gün buraya aynı şeyi yazıyorum farkındayım kusura bakmayın sizi de rahatsız ediyorum, ama gerçekten psikolojim çok bozuldu bu konudan dolayı bitik durumdayım ne yapacağımı da şaşırdım, hangi saatte uyutursam uyutayım tam 3 aydır gecenin herhangi bir saatinde kalkıp 4 5 saat oturuyor, bugün öğle uykusu yaptırmadım, akşam 22.30 da uyuttum saat 3e kadar 3 kere kalktı sonra tam kalktı bakın saat 7 e geliyor hala uyumadı, ya biliyorum siz bana fikir verdiniz her yolu denedim olmuyor, 8 de yatırıyorum 11 12 gibi kalkıyor yine sabaha kadar oturuyor bakın bugün geç yatırdım öğle uykusu bile yaptırmadım zorla oyaladım belki uykusu düzelir diye geç yatırdım kalkmaz belki dedim gene kalktı hala oturuyor, izin vermiyorum oynamıyorum olmuyor, yatakta tutuyorum olmuyor, ben mahvolmuş durumdayım psikolojik olarak çöktüm bu konu beni bitirdi, zaten inanın ne kişisel bir alanım var kendime ait yaptığım bişey de yok, kocamla da aşırı mesafeli olduk her konuda çocuk doğduğundan beri birbirimizi görmüyoruz, sizde de böyle mi? Cinsel anlamda bahsetmiyorum, ilgi alaka önemsenmek bile yok, eskiden seni seviyorum derdi beni düşünürdü şimdi birbirimizi önemsemiyoruz bile çocuk uyuduktan sonra ikimiz farklı odalara gidiyoruz, birbirimizle zaman geçirdiğimiz dahi yok, Ben her konuda tükendim artık, ciddi anlamda psikolojim çok bozuldu, kendimi değersiz önemsiz hissediyorum, bu çocuktan dolayı mı böyle oldu yoksa başka şeyden mi bilmiyorum çok doluyum kime anlatayım buraya yazıyorum kusura bakmayın
İki gecedir kullanıyorum uykuya saat 10 da geciyor 9 da odaya geçiyoruz 10 a kadar sürüyor uyuması normalde 12 en erken uyku saati. Ama gece uyanmasına etki etmedi zaten doktorda onu engelleyemeyiz bu sıcaklarda uyanmasi cok normal dedi. Bu gece 10 defadan fazla uyandi geri uyudu suan beynim afedersiniz mal gibi.Şurubu kullandınız mı ? Gece ne yaptı uyudu mu güzelce
Ya bazı çocuklar kendi kendine suyunu falan içip uyuyor görüyorum bana imkansız geliyor oğlum kalkacak suyunu içecek yatacak falan çok ütopikİki gecedir kullanıyorum uykuya saat 10 da geciyor 9 da odaya geçiyoruz 10 a kadar sürüyor uyuması normalde 12 en erken uyku saati. Ama gece uyanmasına etki etmedi zaten doktorda onu engelleyemeyiz bu sıcaklarda uyanmasi cok normal dedi. Bu gece 10 defadan fazla uyandi geri uyudu suan beynim afedersiniz mal gibi.
Teşekkür ederim canım, kısa süreli kullanım yapıp galiba bende onu deneyeceğim, diğer ay doktor kontrolümüz var soracağım ama bizim doktorumuz ilaca karşı hiç ilaç tavsiye etmiyor kesin kullanma der, nasıl düzene sokacam başka türlü , bi kaç kere denemek istiyorum damlayıYardımcı olabilsem önce kendi çocuğuma olurdum bende aynınsenin gibi devamlı yazıyorum napalım birbirimizi anlıyoruz dinliyoruz bişey olmaz istediğini yaz içini dök kendini rahatlat belki biraz sana iyi gelir. Ama ben artık o uyku ilacını düşünüyorum ya baybay night havalar az serinlesin bir dabs gidicem doktora
İnşallah canımKızlar çokk zorlanıyorum çok bunalıyorum ama inanıyorum ki bu zorlandığımız son yaz olacak Allahın izniyle seneye her şeu bambaşka olacak inşallah ya
Başka doktora da danış ben bir doktora bağlı kalamıyorum ya mutlaka bir konuda 2 3 doktora sorarımTeşekkür ederim canım, kısa süreli kullanım yapıp galiba bende onu deneyeceğim, diğer ay doktor kontrolümüz var soracağım ama bizim doktorumuz ilaca karşı hiç ilaç tavsiye etmiyor kesin kullanma der, nasıl düzene sokacam başka türlü , bi kaç kere denemek istiyorum damlayı
6. Ayından beri bu doktorumuza gidiyorum çok güveniyorum çok ilgili biri ama dediğim gibi antibiyotik bile hemen başlamaz son ana kadar bekletir ilaç pek sevmiyorBaşka doktora da danış ben bir doktora bağlı kalamıyorum ya mutlaka bir konuda 2 3 doktora sorarım
Gece beslenmesini kestiniz mi?Her gün buraya aynı şeyi yazıyorum farkındayım kusura bakmayın sizi de rahatsız ediyorum, ama gerçekten psikolojim çok bozuldu bu konudan dolayı bitik durumdayım ne yapacağımı da şaşırdım, hangi saatte uyutursam uyutayım tam 3 aydır gecenin herhangi bir saatinde kalkıp 4 5 saat oturuyor, bugün öğle uykusu yaptırmadım, akşam 22.30 da uyuttum saat 3e kadar 3 kere kalktı sonra tam kalktı bakın saat 7 e geliyor hala uyumadı, ya biliyorum siz bana fikir verdiniz her yolu denedim olmuyor, 8 de yatırıyorum 11 12 gibi kalkıyor yine sabaha kadar oturuyor bakın bugün geç yatırdım öğle uykusu bile yaptırmadım zorla oyaladım belki uykusu düzelir diye geç yatırdım kalkmaz belki dedim gene kalktı hala oturuyor, izin vermiyorum oynamıyorum olmuyor, yatakta tutuyorum olmuyor, ben mahvolmuş durumdayım psikolojik olarak çöktüm bu konu beni bitirdi, zaten inanın ne kişisel bir alanım var kendime ait yaptığım bişey de yok, kocamla da aşırı mesafeli olduk her konuda çocuk doğduğundan beri birbirimizi görmüyoruz, sizde de böyle mi? Cinsel anlamda bahsetmiyorum, ilgi alaka önemsenmek bile yok, eskiden seni seviyorum derdi beni düşünürdü şimdi birbirimizi önemsemiyoruz bile çocuk uyuduktan sonra ikimiz farklı odalara gidiyoruz, birbirimizle zaman geçirdiğimiz dahi yok, Ben her konuda tükendim artık, ciddi anlamda psikolojim çok bozuldu, kendimi değersiz önemsiz hissediyorum, bu çocuktan dolayı mı böyle oldu yoksa başka şeyden mi bilmiyorum çok doluyum kime anlatayım buraya yazıyorum kusura bakmayın
Güvenilen doktor bulmak zor gerçekten ama sırf bu uyku konusu için bir başka doktorun görüşünü alsan mesela en fazla uygulamasan bile bi fikir olur belki ise yarar.6. Ayından beri bu doktorumuza gidiyorum çok güveniyorum çok ilgili biri ama dediğim gibi antibiyotik bile hemen başlamaz son ana kadar bekletir ilaç pek sevmiyor
Emziriyorum, emerek uyuyor ama bazen de pışpış yapıyorum kucağımda yada yanımda döne döne uyuyor, memeden şuan kesmem mümkün değil aşırı düşkün durumda çıldırır yani, ya gözünü açar açmaz uykuya devam etmiyor direk kalkıp oyun oynamak istiyor akşam 8 de uyuttum aynı 10 da uyuttum aynı öğle uykusu yaptırmadım aynı valla bilmiyorum artık ne yapacağımı, bi ara burda bi arkadaşımız biyolojik saati şaşmış dedi gerçekten öyle galiba, gece illa kalkıp oyun oynuyor sabaha kadar, dün 7 de uyuttumGece beslenmesini kestiniz mi?
Nasıl uyutuyorsunuz? Bence bununla alakalı sizin uyku problemi.
Ben sizin yerinizde olsam direkt emzirmeyi keserdim.
Yaşadığım yerde düzgün bir tane doktor yoktu özel hastaneler de, bu doktor oğlumun 6. Ayında geldi öyle şansımıza bulduk, malesef başka güveneceğim bir doktor yok, ama uyku konusunda artık çıkmazdayım uyku ilacı gerekiyosa da kullanacam, en azından kısa süreli düzenlene kadarGüvenilen doktor bulmak zor gerçekten ama sırf bu uyku konusu için bir başka doktorun görüşünü alsan mesela en fazla uygulamasan bile bi fikir olur belki ise yarar.
Evet biyolojik saati şaşmış uzun zamandır alıştı çünkü o saatte kalkıp oturmaya. Şiödi oğlun uyusa gece hiç uyanmasa sen elli kere kalkarsın çünkü alıştın artık her şey için zaman gerekiyor. Emzirme konusunda ben biraz katıyım ya daha 1 buçuk yaşındalar ve sütümüz var neden keselim ki. Uyku problemini bende çok fazla yaşıyorum yani hep anlatıyorum ama emzirmeyi yine de kesemem bir damlası bile şifa onlara, her şeyi bir sırası var. Ama şunu da biliyorum emmeyi kesince uykuları daha iyi olacak inşallah. Biraz daha diyalog kurabilmemiz lazım kendilerini ifade edebilmeleri lazım. Benimki çok güzel kelimeler söylüyor ama iletişim hala aramızda istediğim düzeyde değil. Tek iletişim şuan meme. Gerçekten emiyor ve rahatlıyor öyle mutlu olıyor ki neşesi yerine geliyor. Bu her bebekte aynı değil maalesef.Emziriyorum, emerek uyuyor ama bazen de pışpış yapıyorum kucağımda yada yanımda döne döne uyuyor, memeden şuan kesmem mümkün değil aşırı düşkün durumda çıldırır yani, ya gözünü açar açmaz uykuya devam etmiyor direk kalkıp oyun oynamak istiyor akşam 8 de uyuttum aynı 10 da uyuttum aynı öğle uykusu yaptırmadım aynı valla bilmiyorum artık ne yapacağımı, bi ara burda bi arkadaşımız biyolojik saati şaşmış dedi gerçekten öyle galiba, gece illa kalkıp oyun oynuyor sabaha kadar, dün 7 de uyuttum
Ama stresini attın eminim kendine geleceksin iyi olacaksın merak etme. Evde birisi var mı bebeğin nasıl? O durum bana da oldu oğlum çol korkmuştu çok şükür eşim evdeydi. Her şeyden önce insanız unutma biz iyi olmadıkça iyi çocuklar yetiştiremeyiz. Evde birisi varsa hemen bırak çocuğunu dışarı çık kendine nir yemej dondurma bişey al kafanı dağıt. Ben çok stres olduşumda kendime yemek ısmarlarım şu sıralar alışveriş ve yemek bana iyi geliyor. Aklını dağıt mutlakaKızlar çok kötü bir sinir krizi geçirdimboğula boğula ağladım sanırım tüm apartman mahalle duymuştur sesimi, resmen bir boşalma yaşadım hala kendime gelmiş değilim
Meme ve uyku ilişkisi var. Uyandığında ağzında meme olmadığı için ağlıyor. Öneri istediğiniz için ben olsam memeyi keserdim demiştim aslında.Emziriyorum, emerek uyuyor ama bazen de pışpış yapıyorum kucağımda yada yanımda döne döne uyuyor, memeden şuan kesmem mümkün değil aşırı düşkün durumda çıldırır yani, ya gözünü açar açmaz uykuya devam etmiyor direk kalkıp oyun oynamak istiyor akşam 8 de uyuttum aynı 10 da uyuttum aynı öğle uykusu yaptırmadım aynı valla bilmiyorum artık ne yapacağımı, bi ara burda bi arkadaşımız biyolojik saati şaşmış dedi gerçekten öyle galiba, gece illa kalkıp oyun oynuyor sabaha kadar, dün 7 de uyuttum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?