2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Benimki uzun uzun oturuyor mama sandalyesinde önüne koyduğum yemekle oynuyor ama yemiyor . ChatGPT sormuştum , 3 gün yemekle ilişkiyi resetleme diye bi yöntem varmış.. 3 gün boyunca ana ve ara öğünlerde sadece yemeği önüne koyup başka dikkat dağıtıcı bişey vermiyormuşuz . 15-20 dk bekleyip hadi ye bile demeden süre sonunda yemeği kaldırıyormuşuz . Sizinkinin kilosu da iyiydi bu yöntemi deneyebilirsin istersen biraz araştırıp . Ben bu sabah deneyeyim dedim. Mama sandalyesinde kitap ya da oyuncak tarzı bişey istediği ve ben sinirlerime hakim olamadığım için başarısız oldum . Başka bir zamanda deniycem . Yani sabrın varsa 3 gün bi deneyebilirsin ekransız yemesini istiyorsan.

Benim kızım çok hassaslaştı 2 gündür . Her şeyin sonu sinir krizi geçirmeli ağlama oluyor . Bugün yemeği yemiyorsan kaldırıyorum dedim kaldırırken ağladı . Benim uzattığım kaşığı yemiyor , kendi de yemiyor . Önünden de kaldırınca ağlıyor . Az önce bloklardan kaydırak yaptık hayvanları sırayla kaydırıyorduk . Kendi istediği hayvanı kaydırıyordu dur dur sırasını beklesin sıra onun değil dedim kriz geçirdi iç çeke çeke ağlıyor . Bu kadar ağlamazdı bu çocuk

Yanlış değilsem seninki mart doğumluydu yani tabii ki her çocuk aynı şeyleri yaşamıyordur ama benim oğlum şubat doğumlu ve bir ay öncesinde tam bir ay süren çok huysuz bir dönem yaşadık o yüzden geçicidir annesi öyle düşün

Kızlar er geç hepsi olacak elbette ki amma işte bizdeki sabırsızlık hersey yoluna girsin isteği.sıkmayın hiç canınızı bir hasta oluyorlar tüm düzen tepetaklak oluyor.ben bir yaşına kadar bebekliği dahil kendi yatağında yanımda yatırdım bizim yatakta hiç yatmadı.1 yaş ayağıyla bizim yatağa bir alıştı yeni yeni kendi yatağında yatıyor.düzen diy bir şey olduğuna asla inanmıyorum atak hastalık diş vs bir anda herseyleri değişiyor. Saglıkları yerinde olsun hepsi olur

Ben bağımsız biriyim ama sana da çok bağımlıyım süreciymiş bu 2 yaş.O yüzden istekler ve krizlerin sacmalıgı her gün beni de şaşırtıyor

Ya öyle tabi orasını bende kabullendim bir de ne kadar bağ kurarsan o kadar kolay senden kopar diyordu okuduğum bir kitapta ona tutuyorum. Sürekli dip dibe olmak istiyor her istediğinde sarılıyorum yanımda yatırıyorum vs bakalım inşallah o doyum noktasına ulaşır

Sana bu süreç geçiçi desem bu geçer başka bişey gelir o kadar çok dönem değişiklikleri varki artık süreci takip edemiyorum. O dediğin durum bizde de vardı geçen ay şu son bir iki gündür daha sakin ama bişeye takılırsa yine saatlerce ağlayabiliyor şunu gark ettim artık daha çok benimle oynamak istiyor yani oyuncaklarını dökeyim oynayayım değil beraber zıplayalım koşalım vs böyle bedenen yorucu şeyler istiyor bunları ne kadar yaparsam o kadar huysuzluğy azalıyor. Gşn içinde zaten yoruluyorum birde evde koşturuyoruz

Evet mart doğumlu . İnşallah geçer . Sizinkinin uykusu düzeldi mi gece terörü geçti mi

Tabi gozuyle gosteriyor baba nerde diyince resimde gosteriyor mesela ama beni gostermiyor anne bile demiyor

Ben bağımsız biriyim ama sana da çok bağımlıyım süreciymiş bu 2 yaş.O yüzden istekler ve krizlerin sacmalıgı her gün beni de şaşırtıyor
Yani o kadar saçma ki , istediğini veriyorum , verdim diye ağlıyor .
Ben oyun oynuyorum iyi kötü etkinlik yaptırıyorum bi şekilde ama hareket ihtiyacı yetersiz kalıyor galiba . Ben de koşturayım bari gücüm yettiği kadar bi de ben pek kural koymadım , koyduysam da anlamıyordu ilgisini başka yöne vererek işimi görüyordum . Dün diş fırçasını bırakmadı uzun süre diye elinden aldım. Yemekte kitap istedi vermedim , meme istedi yorgunum sonra emicez dedim ama sarıldım konuştum. Hepsinde ağladı uzun süre . Sadece şu dedikleri sınır çizmeyi yapmaya çalışıyorum ama çok yıpratıcı.

Öyle gerçekten hep bir şeyler geçiyor yenileri geliyor o kadar doğru ki

Ya ben oğlumda her konuda zorluk yaşıyorum ama şu meme olauı ayrı bir zorluğu var uzun süredir bıraktırmaya çalışıyorum evet annenin bu konuda rolü çok önemli kararlı olmak lazkm ama çocuktan çocuğa değişiyor konu bir yerden sonra tıkanıyosun benimki inanılmaz inat bir çocuk. Bir deftere not almıştım emzirmeyi kesmeye başladığım tarihi kaç hafta kaç ay oldu deniyorum başa dönüyorum. Tam emmeyi kesecektik emziği bıraktı birden bire hiç hesağt yoktu o yüzden yine meme krizleri başladı başa döndük şimdi 1 ay oldu emzik bırakalı bende yinw memeyi azalttım 2 gündür gündüz emzirmiyorum sadece akşam yatarken en zoru benim için geceleri 2 gecedir.bir şekilde ikna ediyorum ama 10 gim faman böyle giderse alışır inşallah sonra tamamen bırakırım

Bende öyle uapmaya çalışıyorum ama şu zaman kadar kaç kere beni dinledi kaç kere sınır çizebildim sanırım hiç. Belki büyüdükçe laf söz anlar inşallah şuan beni taktığı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…