2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Şimdi en baştaki çocuğu giydirip hazırladığı videoya baktım mesela giydiriyor ve çocuk giyinirken yardımcı oluyor yüzüne krem sürerken sakince duruyor. Biz oğlumla boğuşuyoruz bunları yaparken 🤣
Bizimkilerde öyle uysal olsa fenomen olurduk demekki 🤣🤣

Ya bu kadar mı olur aynı hele o gözünün içine baka baka yemeği sıkıp suyunu çıkarmaları deliye dönüyorum. Dolap vurma huyu bizde de çok var bir yere giderken üstümü giyinmek bana işkence dolabı açıyorum içinden bişey alamadan kapatıyor ya ben sıkşıyorum arada yada onun parmağı sıkışıyor. Yatak odamın dolap kapağındaki çıtarları hep kırıldı çarpmadan kapı kolları duvara çarpa çarpa oyuk oldu yani geçen seneki ev bu seneki ev arada dağlar var biraz daha büyüsün yatak odamı komple değişeceğim
Ben de giyinemiyorum aynı odada ya dediğin gibi sürekli kapağı çekmeceyi kapatıyor birimize bir şey oluyur ya da tüm her şeyi yere indiriyor artık dolabı katlı tutamıyorum dürüp sokuyorum. Zaten bunların hiçbiri olmasa da paçama yapışıp işimi yaptırmıyor 🤣

Ben de giyinemiyorum aynı odada ya dediğin gibi sürekli kapağı çekmeceyi kapatıyor birimize bir şey oluyur ya da tüm her şeyi yere indiriyor artık dolabı katlı tutamıyorum dürüp sokuyorum. Zaten bunların hiçbiri olmasa da paçama yapışıp işimi yaptırmıyor 🤣
Aynen önceden paçama yapıyor diye sinirleniyordum şimdi kapıya çekmeye dadanmaya başladı🤣 az daha akıllanmaları lazım 🤣

O makine kase herhangi bir şey benim oğlumun önünde öyle duracak heleee 🤣 önüne toplu bir şekilde yemek koyduysam sadece avuçluyor sıkıyor fırlatıp atıyor. Ki ben en baştan beri kendi yesin diye önüne bir şeyler koydum. Çatal kaşık kullanmayı da gayet biliyor ama kafası sadece haylazlık yapmaya çalışıyor. Bardaktan su içebiliyor mesela ama üstüne dökmek için dudağının altına koyup boynundan aşağı sızdırıyor. Ben şuan bildiğin kucağıma oturtup anam babam usulü yemek yediriyorum. Millet ileri biz geri. Bilmiyorum ya maalesef bazı şeyler bence kesinlikle yaradılış benim oğlum sürekli bir şeylere resmen saldırıyor masada tabak mı gördü hemen çek aşağı bardak mı gördün devir dolap kapağı mı gördün aç kapa vur hızlıca eline bir alet mi aldın önüne gelen yere vur kapıda stoper yok mu çarp akşama kadar böyle. Bunlar peş peşe koştur koştur oluyor yani gözünde canlandır elinden çatal vardı aldım hemen koşup kapıyı vuruyor kapı vurulmaz elin sıkışır demeye kalmadan koşup yerden aldığı şeyi dolaplara vuruyor onu elinden aldın gidip makine ile oynuyor. Böyle çocuğa akşama kadar neyi nasıl anlatabilirsin. Bizim yaş grubunda bi çocuğun bu şekle eğitilerek getirilebileceğini sanmıyorum yani. Çocuk genel olarak sakin mizaçlıdır yaptığı hatada uyarır nasıl yapması gerektiğini söylersin belli bir süre sonra anlar yapmaz. Ama sürekli bu tavırda olan bi çocuk için sanmıyorum şuan yapılabileceğini. Benim oğlum asla dinlemiyor bile bir şey anlatmaya çalışırken başka şeye saldırıyor
İnadına yapıyorlar sanırım bazen, bilerek hoşlarına gidiyor inatlaşmak

İnadına yapıyorlar sanırım bazen, bilerek hoşlarına gidiyor inatlaşmak
Gelişim kitapları buna öğrenmek, sınırları görmek, kendini göstermek ya da ilgini çekmek için gibi açıklamalar getirsede bazı çocukları tanımadan yazılmış gibi bazı şeyler🤣

Bu zamanlarında bu kadar çekenin kolay olan bir yeri olmalı yani ne bileyim ergenlikte hiç sorun yaşamamalı falan hayatın bir yerde bir hediyesi olmalı 😅 Bazen eşim diyor bu çocuğun bize bir yerde bi karşılığı olmalı 🤣🤣
Ya bazıları diyor bebekliği zor geçen çocuklar sonra akıllı Çalışkan başarılı oluyormuş duruluyorlarmış 😂 bir umut diyelim

Benimde öyle oldu ama nedense sanmıyorum ya alerjik bişey gibi geldi. Havalarda ısındı ya bir alerji testi yaptırsanız iyi olur doğum sonrasında ortaya çıkınca ondan öyle gibi geldi size
C civitmavisi24 canım bazı hamilelik sonrası alerji ortaya çıkabiliyormuş. Komşumda ilk doğumundan sonra alerji başlamış.

Yok ben gerçekten kafayı yiyecem artık :( dün gece 3.30 da uyuyup sabah 7.30 da kalktı 4 saat uykuyla saat 12 ye kadar uyumadı sonra öğlen uykusu yaptı akşam da 19.30 da dayanamadı uyudu yine her zamanki gibi saat 23 de kalktı ve hala oturuyoruz uyumuyor bağırıyor ağlıyor :( uyutmaya çalışıyorum diye kriz çıkarıyor :( yok yok hiç bi çözüm bulamadım erken uyutuyorum olmuyor geç uyutuyorum olmuyor gece bebeği gibi bişey oldu, ben cidden depresyona bu saatten sonra girerim kesin son 2 aydır bu şekilde bir uyku problemi yaşıyoruz ve cidden artık çıldırmak üzereyim :(

C civitmavisi24 canım bazı hamilelik sonrası alerji ortaya çıkabiliyormuş. Komşumda ilk doğumundan sonra alerji başlamış.
Ben bunun için bir doktora gideyim en iyisi o zaman, baya kriz şeklinde uyanıyorum çünkü uykumdan. Bir ara geçmişti daha doğrusu çok azalmıştı neyse tamam dedim şimdi tekrar başladı

Yok ben gerçekten kafayı yiyecem artık :( dün gece 3.30 da uyuyup sabah 7.30 da kalktı 4 saat uykuyla saat 12 ye kadar uyumadı sonra öğlen uykusu yaptı akşam da 19.30 da dayanamadı uyudu yine her zamanki gibi saat 23 de kalktı ve hala oturuyoruz uyumuyor bağırıyor ağlıyor :( uyutmaya çalışıyorum diye kriz çıkarıyor :( yok yok hiç bi çözüm bulamadım erken uyutuyorum olmuyor geç uyutuyorum olmuyor gece bebeği gibi bişey oldu, ben cidden depresyona bu saatten sonra girerim kesin son 2 aydır bu şekilde bir uyku problemi yaşıyoruz ve cidden artık çıldırmak üzereyim :(
Maalesef bu konuda ne diyeceğimi bilemiyorum artık, çocuğun gecesi gündüzü karışmış iyice. Yani ne yapsan bilmiyorum ki aralıksız bu kadar bu şekilde devam etmesi çok kötü. Bizde de uyku problemi var evet, uzun süreli uyanıklıkları var bazen 1 saat bazen 1,5 saat, sık uyanma var, sabah erkenden uyanma var ama her şey bu kadar karışmış değil 😔

Gece 23 te uyanınca naparsa yapsın odadan çıkarma bence camdan baktır gece geri uyu de benimki gece uyanınca ben öyle yapıyorum. Bazen 1 2 saat uyumadığı oluyor ama genel olarak uyanınca dışarı bakıyor karanlıksa kalkmaya çalışmıyor

Back
X