2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Valla bugün çok dua ettim Allahım tek başıma birşeyler yapacak duruma gelelim artık diye, yardım istemekten utanır oldum bide şimdi babam böyle yapınca kendimi yük gibi hissediyorum, benim oğlum da babaannesi dedesi tarafına gidince şımarıyor çünkü onlara lafımı geçiremiyorum, kendi ailem benim istediğim gibi davranıyorlar ama onlar saçma sapan şeyler yaptırıyorlar her dediğini yapıyorlar ağladığı an dediğini yapıyorlar bende önüne geçemiyorum benide dinlemiyorlar, oğlum orda çok değişiyor
O yüzden ufaktan önünü kesersen senim içimde iyi olur belki senin çocuğun öyle olmaz aöa genelde büyükleriyle kalan çocuklar ileride biraz huysuz nazlı oluyorlar. Kendi anne babamın evine gitmiyorum artık işte annem geliyor ara sıra. Ama zaten açıkça dedim sizin yanınızda huyu değişiyor yani bu işin sonu yok bugün ağlmasın diye bunu yaparlar yarın büyüdükçe daha büyük şeyler isteyecek bunlar bilmiyorum ya annelik her açıdan zor bende umarım faydası dokunur sana diye diyorum yanlış anlama annen baban onlar mutlaka görüşürsntabi. Ayrıca neden tek başına bişey yapamayasın işte bu his bizi mahvediyor. İlk zamanlar ben hep birine muhtaçmışım gibi hissediyordum sanki annem babam eşim ya da nirisi yardım etmeden bişsy yapamaz mışım gibi ama asla öyle değil asıl sen her şeyim en iyisini yaparsın. Kendine zaman ver denemeye başla zor olacak kolay olmayacak ama yapacaksın emin ol

Biz yarin 18. Ayımızı bitiriyoruz ve gece uyku konusunda şunu soylemek isterim arkadaslar,ben emzirmiyordum ama gece 3 kez mama veriyordum ve bu beni cok yormaya baslamisti.Gece mamayi kontrollu sekilde kestim ve suan hic vermiyorum.Deliksiz uyuyormu malesef hayir ama en azindan gece 7/8 kez uyanmak yerine 1-2 kez uyanip geri uyuyoruz ve gercekten beslenmeyi kestikten sonra sukreder oldum.Keske deliksiz uyusak inan demiyorum cunku bu bile sukur benim icin.Ama mesela 10:30dan oncede uyutamiyorum en erken 22:00diyelim.Ve ben bunu hic sorun etmiyorum.Kimseylede kiyaslamiyorum.Bu cocugun biyolojik saati bu diyorum.Cunku onceden 12-1 de uyurdu.Kisacasi bazi seyler inanin zamanla oturuyor ve oturacak.Size bunlari herkes soyluyor evet ama gecicek.Seneye ben inaniyorum cok guzel seyler konusuyor olacagiz.
1 2 kez uyanması çok çok normal ve olması gerekm bişey aslında. Uyandığında ağlamıyosaeğer daha ne olsın maşallah nazar değmesin yavrumuza Allah daha da iyi etsin. Böyle böyle düzelecekler işte sen daha öndesin bizden benimki daha 18 olmadı 1 ay bile çok fark ediyor bebeklerde bakalım bir sonraki ay neler konuşacağız

1 2 kez uyanması çok çok normal ve olması gerekm bişey aslında. Uyandığında ağlamıyosaeğer daha ne olsın maşallah nazar değmesin yavrumuza Allah daha da iyi etsin. Böyle böyle düzelecekler işte sen daha öndesin bizden benimki daha 18 olmadı 1 ay bile çok fark ediyor bebeklerde bakalım bir sonraki ay neler konuşacağız
Bazen ağliyor bazen emzigi veriyorum geri uyuyor.bazen yanima aliyorum susuyor.Ama allaha sukur hic ole uyanip saatlerce oyun falan oynamadik.Dis donemleri daha sık uyaniyor ama onada artik alistim galiba ruhsuzlastim sanirim🙃

O yüzden ufaktan önünü kesersen senim içimde iyi olur belki senin çocuğun öyle olmaz aöa genelde büyükleriyle kalan çocuklar ileride biraz huysuz nazlı oluyorlar. Kendi anne babamın evine gitmiyorum artık işte annem geliyor ara sıra. Ama zaten açıkça dedim sizin yanınızda huyu değişiyor yani bu işin sonu yok bugün ağlmasın diye bunu yaparlar yarın büyüdükçe daha büyük şeyler isteyecek bunlar bilmiyorum ya annelik her açıdan zor bende umarım faydası dokunur sana diye diyorum yanlış anlama annen baban onlar mutlaka görüşürsntabi. Ayrıca neden tek başına bişey yapamayasın işte bu his bizi mahvediyor. İlk zamanlar ben hep birine muhtaçmışım gibi hissediyordum sanki annem babam eşim ya da nirisi yardım etmeden bişsy yapamaz mışım gibi ama asla öyle değil asıl sen her şeyim en iyisini yaparsın. Kendine zaman ver denemeye başla zor olacak kolay olmayacak ama yapacaksın emin ol
Teşekkür ederim desteğin için gerçekten burda sizlere anlattıkça biraz rahatlıyorum 🙏🏻
Evet sanki yapamazmışım gibi geliyor çünkü oğlum yemek yaptırmıyor tuvalete bile gidemiyorum sanki illa biri yanımda olması gerekmiş gibi, cidden yapamıyorum ama evde ikimiz varken yanından ayrılmamı istemiyor ağlıyor bırakınca yanıma götürüyorum mutfakta da durmuyor asla yemek kahvaltı yapamıyorum, umarım oda böyle oyalanacak konuma gelir de bende cidden artık birilerinden bişey talep etmem

Sizinde mi ilk çocuğunuz?
Benim Kv ve kayınbaba da herşeye bir fikirleri var, kayınbabamı severim ama bu çocuk konusunda o da yeri geliyor beni aşırı sinirlendiriyor dediğin gibi çocuğumu yetiştirme tarzıma hep müdahale ediyorlar çok basit bir örnek geçen birlikte köye gittik oğlum orda ördeklerin yüzdüğü bir su var leğenin içinde ona elini soktu bende yapma felan dedim çektim elini sabunladım bana orda tepki gösteriyor mikroba da çocuğun ihtiyacı var elleme 3 gün köyde kaldık üç gün o ördeklerin suyunu ellemesin diye uğraşıyorum kayınbabam bırak diyor ya böyle bir mantık var mı mikroba da ihtiyaç varmış, bu sadece bir örnek, çikolata yedirmeyin az verin diyorum çikolata enerji verir sağlıklı içinde süt var şeker var saçma sapan şeyler söylüyorlar çikolata ne zaman sağlıklı olmuş da, eş konusunda eşim bana eskiden hiç yardım etmezdi ama şimdi ediyor nasıl oluyorsa, evin temizliği çamaşır asma kahvaltı hazırlama hatta bazen yemek konusunda da işine gelince yapıyor, çocuk konusunda da 10 dk da çocuğu geri veriyor bana ya sigara içecem ya WC ye gidecem diye kaçıyor ve bu ikisinde de 25 dk gelmiyor insan balkona tuvalete gidip 25 dk ne yapar sırf kaçış için yani, onun dışında 1 senedir ayrı yatıyoruz sürekli kavga ediyoruz her konuda, eskiden daha iyiydik seni seviyorum demeden uyumazdık şimdi demiyor, ve dediğin gibi benim yorgunluğum zerre umrunda değil sadece kendini düşünüyor hep kendi ağrılarından yorgunluklarından bahsediyor, ay kusura bakma çok uzun yazdım aşırı doluyum :(
Evet ilk çocuğum ve sözde herseyi annesi bilir ben karismamla baslayan cumleler ama herseye mudahele eden bir kaynana.Bugun oğlumun sacini kestim 3 numara yaptim bildiginiz.Eşimle beraber cabaladik.Cok uzamisti artik terliyordu cocuk.Bana kurdugu cumle mesela eee amcasi gelicekti sehir disinda bare onlar bi gorseydi cocugu kac aydir gormemisler uzun halini.Yani ölür müsün öldurur musun mesela.Evet allah razi olsun aliyor arada oglenleri orda uyutuyor vs ama herseye karisilma noktasi sabır tasimi zorluyir.

Evet ilk çocuğum ve sözde herseyi annesi bilir ben karismamla baslayan cumleler ama herseye mudahele eden bir kaynana.Bugun oğlumun sacini kestim 3 numara yaptim bildiginiz.Eşimle beraber cabaladik.Cok uzamisti artik terliyordu cocuk.Bana kurdugu cumle mesela eee amcasi gelicekti sehir disinda bare onlar bi gorseydi cocugu kac aydir gormemisler uzun halini.Yani ölür müsün öldurur musun mesela.Evet allah razi olsun aliyor arada oglenleri orda uyutuyor vs ama herseye karisilma noktasi sabır tasimi zorluyir.
Herbokolog diyorlar işte bunlara 😂 benimkini anlatsam şok olursunuz benimkinin eşi benzeri yok sanırım, beni boşanma aşamasına getirdi sonrada ben ne yaptım ki dedi

Sanki benimkinin eşi benzeri yok gibi geliyor 😂 kötülük ve yalanda bir numara
Hee yok benimki o derece degil hatta bazen aşırı saf geliyor.Bazende aşırı kurnaz.Ama genel haliyle anlasiyorum ben.sadece oğlandan sonra bakis acim degisti.Yoksa onceden hic biseyimize dahi karismazdi.Hala eşimle alakali veya bzimle alakali biseye karismaz.Her bokolog durumu torunu icin🙃

Teşekkür ederim desteğin için gerçekten burda sizlere anlattıkça biraz rahatlıyorum 🙏🏻
Evet sanki yapamazmışım gibi geliyor çünkü oğlum yemek yaptırmıyor tuvalete bile gidemiyorum sanki illa biri yanımda olması gerekmiş gibi, cidden yapamıyorum ama evde ikimiz varken yanından ayrılmamı istemiyor ağlıyor bırakınca yanıma götürüyorum mutfakta da durmuyor asla yemek kahvaltı yapamıyorum, umarım oda böyle oyalanacak konuma gelir de bende cidden artık birilerinden bişey talep etmem
Peki annen sabah gelip akşama kadar kalıyor mu hiç oğlunla tek kaldınız mı bir gün boyunca mesela inan yapabilirsin niye yapamayasın ben kahvaltı hazırlarken hemen eline bir şeyler veriyorum o yerken ben geri kalanı hallediyorum anne baba bile olsa bi yere kadar yardım ediyor gerçekten 😕

Diş çıkarıyor ama bu uyku problemi onla alakalı değil 2 3 aydır böyle bir alışkanlık oldu malesef düzeltemiyorum da
Benim de bir donem oldu diş donemiydi kalktik gece 3 saat oturdugumuz oldu ama gecti yani 2 ay civari surdu. Siz sakin olun sabirli olun gececektir. Ben sabirli olmak icin psikiyatriye gidiyorum 1 senedir dusunun..

Hee yok benimki o derece degil hatta bazen aşırı saf geliyor.Bazende aşırı kurnaz.Ama genel haliyle anlasiyorum ben.sadece oğlandan sonra bakis acim degisti.Yoksa onceden hic biseyimize dahi karismazdi.Hala eşimle alakali veya bzimle alakali biseye karismaz.Her bokolog durumu torunu icin🙃
Benimki çekilmez yine seninki idare edilebilirmiş😂

Peki annen sabah gelip akşama kadar kalıyor mu hiç oğlunla tek kaldınız mı bir gün boyunca mesela inan yapabilirsin niye yapamayasın ben kahvaltı hazırlarken hemen eline bir şeyler veriyorum o yerken ben geri kalanı hallediyorum anne baba bile olsa bi yere kadar yardım ediyor gerçekten 😕
Benim tek kaldığım oluyor canım ama cidden hazırlayamıyorum eline bişey verince de durmuyor nedense evde ikimiz olunca özellikle yapışıyor bana ağlamasına müsade edip hazırlamakta istemiyorum genelde tek olduğum zamanlarda dışardan söylüyorum, zaten işte yaptırmıyor, annem de öğlen geliyor akşam 8 9 gibi gidiyor ama her zaman değil eşimin çalışma saatine göre o evde yoksa destek için geliyor, ama dediğin gibi ailemde olsa bir süre sonra yük oluyor gibi geliyorum, umarım tek başıma artık yapabilirim cidden kendimi de oğlumu da alıştırmam lazım böyle zoruma gidiyor sürekli yardım talep etmek

Benim de bir donem oldu diş donemiydi kalktik gece 3 saat oturdugumuz oldu ama gecti yani 2 ay civari surdu. Siz sakin olun sabirli olun gececektir. Ben sabirli olmak icin psikiyatriye gidiyorum 1 senedir dusunun..
O kadar doluyumki benimde hiç tanımadığım birine gidip sıkıntımı anlatasım var belki rahatlarım

Kızlar diş çıkartarken bebekleriniz gece ağlıyormudu yoksa sadece sık sık uyanıyordular uyumuyordular benimki öğlen güzel uyuyor gece hep dönüyor sağa sola ve ya kalkıyor bağırıyor eğer ben yoksam derin uykusu yok

Bende ayagimda sallamadan uyutacagim gunlerin hayalini kurardim.Bel fiitgim var ne kadar dayanirim diyordum.ve kendi kendine bu hafta yaninda yatinca uyumaya basladi.sanirim buyuyorlar ve biz farkinda degiliz🙃
Masaallah darısı bize olsun inşallah 🤲😊

Back
X