- 4 Ağustos 2022

- 7.111

- 3.112

- 123

Evet canım bende normal buluyorum aslında ama çevremdekiler çocuğa sen ne zaman konuşacaksın diyor diye biraz kafama taktım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım bende normal buluyorum aslında ama çevremdekiler çocuğa sen ne zaman konuşacaksın diyor diye biraz kafama taktım
Ayy o konuşmalar hiç bitmez biliyorsun, takma kafana. Yabancılarla konuşmak istemiyor de geçEvet canım bende normal buluyorum aslında ama çevremdekiler çocuğa sen ne zaman konuşacaksın diyor diye biraz kafama taktım
Bişey yazmama gerek yok tamamen aynı şeyler bu kadar aynı olur. Gece anksiyetesi bende de var yüksek ihtimalle akşamları bana bişeyler oluyor çok uykum gelseden hep tekikeyim hep gerginim.Evet resmen dönüşüm geçiriyorlar, aşırı huysuz inat aksi bir çocuk oldu. Gece yaşattıkları zaten malum, gündüz de acayip oldu işte. Söz dinlemiyor, laf anlamıyor. Ya açıkcası bizimki derdini anlatıyor işine gelince (gece hariç), ama ağlamayı tercih ediyor. Mesela bu aralar gece suluk mevzumuz varYani Allah'ım sabırrrrr defalarca kalkma olayı zaten hep devam, geceleri işine gelince ismimizle çağırıyor beni ya da babasını, işine gelmezse feryat figan ağlıyor. Çöz çözebilirsen valla ben gece anksiyetesi yaşıyorum oğlum doğduğundan beri, geceler böyle zorken bari gündüzlerim sağlam kalsa ama o da yok
İki kelime söylüyor artık çok nadiren 3 kelimelik cümle duyuyorum bu konuda çabası var ama söyleyemeğünde çok sinir yapıyor ağlıyor. Anne gitti baba geldi. Baba işe ( devamı yokKızlar bebeklerinizin kelime sayısı çoğaldı mı? Kendini nasıl ifade ediyor ikili konuşmaya başladı mı? Benim oğlum herşeyin ilk hecesini söylüyor kucak istiyorsa ku diyor, çizgi film çi diyor, çoğu şeyde böyle ilk hece söylüyor sizde de öyle mi
Birden öğreniyorlar ya o tek hece desede sen tamamla zamanla öğrenip söyleyecek bütün gün evde papağan gibi aynı şeuleri söylüyoruz nbir yerde mecbur kalıp öğreniyorlarYa maşallah çok güzel söylüyormuşya benimki çok az tam kelime söylüyor genelde ilk hece hep, biraz kafama taktım
Evet canım çok konuşuyorum sohbet ediyorum, kitaplara artık bakıyor canı isteyince, bütün hayvanları anlatıyorum yada kitap okumama müsade ederse okuyorum, yada resimlerden kendim hikaye üretiyorumAyy o konuşmalar hiç bitmez biliyorsun, takma kafana. Yabancılarla konuşmak istemiyor de geçSen peki gün içerisinde konuşuyor musun mesela onunla, bir şeyleri yaparken sürekli anlatıyor musun? Örnek veriyorum; yatağı toplayalım, bulaşıkları yerleştirelim, şimdi yemek yapalım veya yiyelim gibi. Ya da kitaplara bakıyor mu bir ara hepsi yırtıp yiyordu onu hatırlıyorum
Ama bizimki en azından artık biz yanındayken bakıyor. O da çok faydalı oluyor
Ya bende tamamlıyorum genellikle anlıyorum böyle mi diyorsun diyorum hı diyor kafa sallıyorBirden öğreniyorlar ya o tek hece desede sen tamamla zamanla öğrenip söyleyecek bütün gün evde papağan gibi aynı şeuleri söylüyoruz nbir yerde mecbur kalıp öğreniyorlar![]()
Biz 2 ay kadar neredeyse hiç bir şey yemedik şimdi eski düzenine geri döndükKızlar iştahlar ve kilo alımları nasıl. Bir düzelme oldu mu sizinkilerde
Odaya karanfilli soğan koymayı deneyebilirsin canım, ilk günler oda lahmacun gibi koksa da sonra duyarsızlaşıyorsunKızlar 1 aydan daha fazla zaman önce oğlum grip gibi bir rahatsızlık geçirdi. Gece öksürmekten uyuyamadığı için bir hafta kadar alerji ilacı kullandı. Hasta olduğu zamandan beri gündüzleri bir şeyi yok ama gece uyurken aşırı derecede burun tıkanıklığı yaşıyor. Bu yüzden de çok kalkıyor zaten normalde de uyumuyor doğru dürüst. Çocuk nefes alamadığı için rahatsız olarak uyanıyor. Yastık kullanıyorum, oda nemlendirici var onu da açıyorum bazen, odasında kalorifer falan da yanmıyor. Nem hep 60-65 civarı ama yok fayda etmiyor. Odasında allerjen olabilecek yeni herhangi bir şey yok. Yani hiçbir problem yok aslında. Bu tıkanıklık gitmiyor sebebi ne olabilir? Alerji ilacı kaynaklı bir şey kalmış olabilir mi? Aklıma bu gelip duruyor.
Şu deniz sulu spreylerden denedin mi canım hiç. Benimki şu an grip oldu burnu akıyor ve tıkalı gece doğru düzgün uyuyamadı diye sabah çıktım sterimar burun spreyi aldım . Bir deliğine zar zor sıktım . Diğerine sıktırmadı bi türlü .Kızlar 1 aydan daha fazla zaman önce oğlum grip gibi bir rahatsızlık geçirdi. Gece öksürmekten uyuyamadığı için bir hafta kadar alerji ilacı kullandı. Hasta olduğu zamandan beri gündüzleri bir şeyi yok ama gece uyurken aşırı derecede burun tıkanıklığı yaşıyor. Bu yüzden de çok kalkıyor zaten normalde de uyumuyor doğru dürüst. Çocuk nefes alamadığı için rahatsız olarak uyanıyor. Yastık kullanıyorum, oda nemlendirici var onu da açıyorum bazen, odasında kalorifer falan da yanmıyor. Nem hep 60-65 civarı ama yok fayda etmiyor. Odasında allerjen olabilecek yeni herhangi bir şey yok. Yani hiçbir problem yok aslında. Bu tıkanıklık gitmiyor sebebi ne olabilir? Alerji ilacı kaynaklı bir şey kalmış olabilir mi? Aklıma bu gelip duruyor.
benimki de istemiyor bişey yemek. Faydalı bişey yemiyor pek. Yese de 2-3 lokma . Kilomuz persentilde düşmeye devam ediyor .Biz 2 ay kadar neredeyse hiç bir şey yemedik şimdi eski düzenine geri döndük
Et olabilir mi acaba KBB ye götürdün mü benim eşimde hep tıkanır geceleri aynı odada yatıyoruz ama bana nbişey olmuyor mesela. Bebeklerin burunları çok dar ufacık şeye tıkanıyor zaten ara sıra camıda açmak lazım çok soğutmadanKızlar 1 aydan daha fazla zaman önce oğlum grip gibi bir rahatsızlık geçirdi. Gece öksürmekten uyuyamadığı için bir hafta kadar alerji ilacı kullandı. Hasta olduğu zamandan beri gündüzleri bir şeyi yok ama gece uyurken aşırı derecede burun tıkanıklığı yaşıyor. Bu yüzden de çok kalkıyor zaten normalde de uyumuyor doğru dürüst. Çocuk nefes alamadığı için rahatsız olarak uyanıyor. Yastık kullanıyorum, oda nemlendirici var onu da açıyorum bazen, odasında kalorifer falan da yanmıyor. Nem hep 60-65 civarı ama yok fayda etmiyor. Odasında allerjen olabilecek yeni herhangi bir şey yok. Yani hiçbir problem yok aslında. Bu tıkanıklık gitmiyor sebebi ne olabilir? Alerji ilacı kaynaklı bir şey kalmış olabilir mi? Aklıma bu gelip duruyor.
Bu benimkinde devamlı okuyor ya şu ara grupta bu durumu yaşayankarda var galiba bu dönemde oluyorİnanılmaz bir şey yaşıyorum oğlum üç gecedir gece 2 gibi uyanıyor saat 6ya kadar durmadan katıla katıla ağlıyor hiç bir şekilde susturamıyoruz dün doktora götürdük her şeyi normal dedi ama kendi doktorumuz değildi bugün de kendi doktorumuza danışacağız internetten baktığım kadarıyla gece terörü falan diyor ama bilemedim
Benimki 11 kilo olmuştu ama sanırım yine verdiKızlar iştahlar ve kilo alımları nasıl. Bir düzelme oldu mu sizinkilerde
Benimki de sevdiği şeyleri bile yemez oldu ağzını açmıyor vitamin aldım iştahını artırır belki en azından yemediğinde almadığı vitaminleri alırbenimki de istemiyor bişey yemek. Faydalı bişey yemiyor pek. Yese de 2-3 lokma . Kilomuz persentilde düşmeye devam ediyor .![]()
Bizim de bugün tarttı doktor 25 persentil çıktı ama boyu uzun 90 cm 11.150grbenimki de istemiyor bişey yemek. Faydalı bişey yemiyor pek. Yese de 2-3 lokma . Kilomuz persentilde düşmeye devam ediyor .![]()