- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #27.241
Benim görümcemin tüp bebekti ama normal dogurdu canimYa kızlar birşey sorucam ben tüp bebekle hamile kaldım çevremdeki bazı doktorlar dahil
Genelde sezeryan oluyor dediler gerçekten öyle birşey var mı buradaki doktorum şartlar el verdiği sürece normal yoldan olmasını destekliyor
Canım insallah bebis de sen de çok iyi olacaksınız hayırlı olsun gönlünü ferah tutKızlar ben doğurdum acil sezeryana alındım bebeğim küvezde solunum sıkıntısı var dua edin bana bol bol ihtiyacım var
Ayy canım çok heyecanlı ya daha ilk sana yazdığım zamanı hatırladım oyy sağlıkla gelsin kuzularBeni şuan endişelendiren doktorum bayramın ilk iki günü yok o gün olsun istemiyorum çünkü doktoruma sonsuz bir güvenim var o iki günü atlatsam tamam yanive evet bende değişik duygular içindeyim kolaylıkla doguralim inşallah kuzum
Benimde tüp bebek normal olması için herşeyi denicez 4. Aydan sonra normal gebeden farkın yok dedi normal doğurabilirsin dedi. Tabi açılma bebeğin kanala girmeside yolunda ilerlerse olur neden olmasın. Sadece tüp bebek olduğu için 40. Haftayı beklemeyiz 39 da gelmezse alırız dedi
Benim Türkiye’deki tüp bebek doktorum sezeryan demişti ama buradaki doktorum beni de normal gebelikler gibi görüyor bebek dönerse Herşey yolunda olursa normal doğum diyor ve ben 33+6 yım bebeğim halen dönmedi pazartesi de terminim var inşallah döner o zamana kadar çok stresliyim sağlıklı olsun kızım ama yanı sırada normal denemek istiyordumBenim de tüp bebek ama doktorum hiç sezaryenden falan bahsetmedi. Açıkçası bana da mantıklı gelmiyor.
Darısıda bize olsun inşallahBenim görümcemin tüp bebekti ama normal dogurdu canim
Normal dogumun her gebelikteki olan riskleri canım. Bebeğin oksijensiz kalması, kanala takılması, kalp atıslarının yavaslaması, omzunun takılması, köprücük kemiği kırıgı vs vs zaten zor elde edilen bebek. Tıptada kıymetli bebek diye geçiyor. Yanlış anlasılmayayım. Her bebiş çok kıymetlı en kıymetlı. Mesela ben 8. Yıl sonunda bir sürü tedavi ve ameliyatlar sonunda tüp bebekle gebe kalmıştım. Dr da böyle anlatınca sezeryan olsun dedim.Ne gibi riskleri varmış canım ?
Ben 34+2 yım. Hala progestan kullanıyorum. Tüp bebeğimdede son 2 haftaya kadar kullanmıştım. Herhangi bir kanama şikayetim olmadı ikisindede. Ama progesteron hormonum düşük çıkti 5 haftalıkken. Belkide önlem amaçlı vermeseydi dr bebek düşecekti. Geçmişte bunuda yaşadım çünkü.Benim Türkiye’deki tüp bebek doktorum sezeryan demişti ama buradaki doktorum beni de normal gebelikler gibi görüyor bebek dönerse Herşey yolunda olursa normal doğum diyor ve ben 33+6 yım bebeğim halen dönmedi pazartesi de terminim var inşallah döner o zamana kadar çok stresliyim sağlıklı olsun kızım ama yanı sırada normal denemek istiyordum
Cok gecmis olsun genitsl varis nasil anlaşılıyor. Agri mi yapıyor sadeceBenimde stresim var 33+5 im yine erken doğurcam korkusu saldı insan ister istemez kıyaslıyor elde değil. Bir de genital varis çıktı bende ilk defa duyduğum birşey. Doktora söyledim olabiliyor muş. Aşağıya baskıdan dolayı. Sonra gecebilirmiş.aklınızda olsun karsılasırsanız korkmayın. İkinci gebelik lerde daha çok görülüyor
Aynen canım sağlıklı gelsinler ben 4 aylık bir bebeğimi de suni sancıyla normal olarak doğurdum deneyimim kötüydü gözüm korkuyor ama yinede daha sağlıklı diye normal yanlısıyımBen 34+2 yım. Hala progestan kullanıyorum. Tüp bebeğimdede son 2 haftaya kadar kullanmıştım. Herhangi bir kanama şikayetim olmadı ikisindede. Ama progesteron hormonum düşük çıkti 5 haftalıkken. Belkide önlem amaçlı vermeseydi dr bebek düşecekti. Geçmişte bunuda yaşadım çünkü.
Sağlıklı şekilde dünyaya gelsinlerde bence doğum şekli farketmez
Cnm coi gecmis olsun inşallah toparlarsinnnEvet gerçekten salgın varmış özelikle çocuklarda ya .. Çok teşekkür ederim cnm sanada geçmiş olsun ya
İyim canmn ağrım yok şükür ama hâlâ ishalim devam ediyorm lavabodan çıkamıyormCnm coi gecmis olsun inşallah toparlarsinnn
Sen denemek istiyorsan yine dene canımAynen canım sağlıklı gelsinler ben 4 aylık bir bebeğimi de suni sancıyla normal olarak doğurdum deneyimim kötüydü gözüm korkuyor ama yinede daha sağlıklı diye normal yanlısıyım
İshal bir doğum belirtisiymiş diyorlar canım. Nst falan bakıldı değil mi sana bugünİyim canmn ağrım yok şükür ama hâlâ ishalim devam ediyorm lavabodan çıkamıyormbir saat hastanede gitmedim eve gldim yedim yemek yine 7 den beri çıkamıyorm
Kaç haftalık oldun canım. 36 dan sonra yaşamıştım ben bu durumu. Wcye tutuna tutuna gidiyordumKizlar benimde vajina tarafına bir baski ile sanci giriyor ki sormayin. Ama nasil ozellikle ayaktayken. Doktora soyledim kafasini yerlestiriyordur dedi. Dogum sancisi degil bu biliyorum ama o an gelince dayanilcak gibi de degil
Bol bol sıvı tüket mutlaka çünkü ishal çok fazla su götürür vücuttan. Sürekli aklına geldikçe şu icİyim canmn ağrım yok şükür ama hâlâ ishalim devam ediyorm lavabodan çıkamıyormbir saat hastanede gitmedim eve gldim yedim yemek yine 7 den beri çıkamıyorm
Cnm benim 2 gun sonra 33 bitecek yani daha bayagi erken :/Kaç haftalık oldun canım. 36 dan sonra yaşamıştım ben bu durumu. Wcye tutuna tutuna gidiyordum
Evet canm her zaman ki gibi az cikti sanci öle yüksek değil di acildeki normal dediİshal bir doğum belirtisiymiş diyorlar canım. Nst falan bakıldı değil mi sana bugün
İçiyorum cok sıcak birde sürekli alnmda ter atyo inanılmaz su kaybı olyo bndeBol bol sıvı tüket mutlaka çünkü ishal çok fazla su götürür vücuttan. Sürekli aklına geldikçe şu ic
Bahsettikleri risk normal yolla hamile kalan gebeler için de geçerli. Bizim gibi tedavi ile hamile kalanları muhtemelen zaten zor elde edilmiş bir gebelik bir de o riske girmeyelim diye düşünüyorlardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?