2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Benim görümcemin tüp bebekti ama normal dogurdu canim

Ayy canım çok heyecanlı ya daha ilk sana yazdığım zamanı hatırladım oyy sağlıkla gelsin kuzular

Benim de tüp bebek ama doktorum hiç sezaryenden falan bahsetmedi. Açıkçası bana da mantıklı gelmiyor.
Benim Türkiye’deki tüp bebek doktorum sezeryan demişti ama buradaki doktorum beni de normal gebelikler gibi görüyor bebek dönerse Herşey yolunda olursa normal doğum diyor ve ben 33+6 yım bebeğim halen dönmedi pazartesi de terminim var inşallah döner o zamana kadar çok stresliyim sağlıklı olsun kızım ama yanı sırada normal denemek istiyordum

Ne gibi riskleri varmış canım ?
Normal dogumun her gebelikteki olan riskleri canım. Bebeğin oksijensiz kalması, kanala takılması, kalp atıslarının yavaslaması, omzunun takılması, köprücük kemiği kırıgı vs vs zaten zor elde edilen bebek. Tıptada kıymetli bebek diye geçiyor. Yanlış anlasılmayayım. Her bebiş çok kıymetlı en kıymetlı. Mesela ben 8. Yıl sonunda bir sürü tedavi ve ameliyatlar sonunda tüp bebekle gebe kalmıştım. Dr da böyle anlatınca sezeryan olsun dedim.

Ben 34+2 yım. Hala progestan kullanıyorum. Tüp bebeğimdede son 2 haftaya kadar kullanmıştım. Herhangi bir kanama şikayetim olmadı ikisindede. Ama progesteron hormonum düşük çıkti 5 haftalıkken. Belkide önlem amaçlı vermeseydi dr bebek düşecekti. Geçmişte bunuda yaşadım çünkü.
Sağlıklı şekilde dünyaya gelsinlerde bence doğum şekli farketmez

Cok gecmis olsun genitsl varis nasil anlaşılıyor. Agri mi yapıyor sadece

Aynen canım sağlıklı gelsinler ben 4 aylık bir bebeğimi de suni sancıyla normal olarak doğurdum deneyimim kötüydü gözüm korkuyor ama yinede daha sağlıklı diye normal yanlısıyım

Kizlar benimde vajina tarafına bir baski ile sanci giriyor ki sormayin. Ama nasil ozellikle ayaktayken. Doktora soyledim kafasini yerlestiriyordur dedi. Dogum sancisi degil bu biliyorum ama o an gelince dayanilcak gibi de degil

Aynen canım sağlıklı gelsinler ben 4 aylık bir bebeğimi de suni sancıyla normal olarak doğurdum deneyimim kötüydü gözüm korkuyor ama yinede daha sağlıklı diye normal yanlısıyım
Sen denemek istiyorsan yine dene canım ben denemedim pişmanda değilim aslında. Kızım çok koca kafalı doğdu hatta sağlık ocağında ebeler bu bebeğin kafası niye kocaman dr gördümü diyorlardı her seferinde bende içimden iyiki sezeryan oldum diyordum

Kizlar benimde vajina tarafına bir baski ile sanci giriyor ki sormayin. Ama nasil ozellikle ayaktayken. Doktora soyledim kafasini yerlestiriyordur dedi. Dogum sancisi degil bu biliyorum ama o an gelince dayanilcak gibi de degil
Kaç haftalık oldun canım. 36 dan sonra yaşamıştım ben bu durumu. Wcye tutuna tutuna gidiyordum

Bahsettikleri risk normal yolla hamile kalan gebeler için de geçerli. Bizim gibi tedavi ile hamile kalanları muhtemelen zaten zor elde edilmiş bir gebelik bir de o riske girmeyelim diye düşünüyorlardır

Evet tek o sebep var çünkü. Ama zaten kanala girmiş açılma olmuş bi doğumda normal doğum daha güzel. Şimdi normal yolla hamile kalanlarında riske atmıyorlar ki açılma az olsa su gelmiş olsa hemen sezeryana diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…