- 7 Ocak 2024
- 303
- 291
- 18
- 32
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #27.261
İnşallah herkesin gönlündeki gibi olur doğumu bir avazda dediklerindenBenim Türkiye’deki tüp bebek doktorum sezeryan demişti ama buradaki doktorum beni de normal gebelikler gibi görüyor bebek dönerse Herşey yolunda olursa normal doğum diyor ve ben 33+6 yım bebeğim halen dönmedi pazartesi de terminim var inşallah döner o zamana kadar çok stresliyim sağlıklı olsun kızım ama yanı sırada normal denemek istiyordum
Evet banada kıymetli gebelik diye 40 ı beklemem dedi. Her gebelik kıymetli tabi bizim başka şansımız hemen hemen yok o yüzden biraz daha erkene sezeryana çekiyolar tarihi. Ama bunların herhangibirini öngördükleri durumda hemen sezeryana çeviriyolar doğumuNormal dogumun her gebelikteki olan riskleri canım. Bebeğin oksijensiz kalması, kanala takılması, kalp atıslarının yavaslaması, omzunun takılması, köprücük kemiği kırıgı vs vs zaten zor elde edilen bebek. Tıptada kıymetli bebek diye geçiyor. Yanlış anlasılmayayım. Her bebiş çok kıymetlı en kıymetlı. Mesela ben 8. Yıl sonunda bir sürü tedavi ve ameliyatlar sonunda tüp bebekle gebe kalmıştım. Dr da böyle anlatınca sezeryan olsun dedim.
Bugün benzer bişey yaşadım. İş çıkışı arabaya zor yürüdüm canım. O baskı hissini hiç sevmiyorum kitledi resmen beniKizlar benimde vajina tarafına bir baski ile sanci giriyor ki sormayin. Ama nasil ozellikle ayaktayken. Doktora soyledim kafasini yerlestiriyordur dedi. Dogum sancisi degil bu biliyorum ama o an gelince dayanilcak gibi de degil
Onu diyenler sezaryenin sonrasındaki acısından bahsediyor mu ? Hadi uyuşukluk 5 saat sürdü diyelim ya sonraki 20 gün ? Bence çok hafife alınıyor da elimizi kessek günlerce sızlıyor karnını kat kat kesiyorlar. Baktığın zaman ameliyat yani. Doğumun kolayı olduğunu düşünmüyorum. Birinde anında zor diğerinde sonrasında zor.İnşallah herkesin gönlündeki gibi olur doğumu bir avazda dediklerindenkorkuyorum ama normal şansım varsa değerlendirmek istiyorum. Belki zor oldu diye anneliği bütünüyle o doğum sancısıyla yaşamak istememden kaynaklanıyodur. Çoğu kişi uyu uyan acı yok sezeryana ne güzel diyor
Afedersin acaba dedim tuvaletim geldi ondan mi boyle aciyor diye dusundum gittim o da yok bildigin kendi ittiriyor yani ne zaman gelecek belli de degil. Soguk ter dokuyorum oyle oluncaBugün benzer bişey yaşadım. İş çıkışı arabaya zor yürüdüm canım. O baskı hissini hiç sevmiyorum kitledi resmen beniAllahtan sürekli olmuyor.
Kanala yerleşmeye çalışıyo olabilirler evet.
İşte sanki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsun mesanen dolmuş gibi bir sızlatma yaşatıyor da alakası yok canım 1 damla çişim vardı o kadar diyim . İş arkadaşımla milim milim yürüdüm dur bi dakka diye diye. Ayakları yukarı bastırıp aşağıdan çıkmaya çalışıyor sanki midem de çok aşırı yanıyo 2 gündür. Zor vallaAfedersin acaba dedim tuvaletim geldi ondan mi boyle aciyor diye dusundum gittim o da yok bildigin kendi ittiriyor yani ne zaman gelecek belli de degil. Soguk ter dokuyorum oyle olunca
Milk in tavsiye ederim canım 2 güne etkisini gösterir ben de onu alacağım. Toz şeklinde ve hap şeklinde formu. E bebekte ve kendi sitesinde satılıyorKızlar bana süt arttırıcı bir marka önerir misiniz sütüm var akıyor ama sağarken gelmiyor napıcam bilemedim bir göğüsüm iyice çekildi diğerine indi emzirebilsem eminim dolar taşar göğüslerim zaten var ama kokusunu bile alamadım ya inmiyor hepten çekiliyor sütüm
Aynı cnm ayni. Tek sorun sen 35 tesin ben daha 33 olmadım. Ben bu agriyi ilkinde 35 ten sonra hissediyordum. Biraz erken oldu sanki.İşte sanki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsun mesanen dolmuş gibi bir sızlatma yaşatıyor da alakası yok canım 1 damla çişim vardı o kadar diyim . İş arkadaşımla milim milim yürüdüm dur bi dakka diye diye. Ayakları yukarı bastırıp aşağıdan çıkmaya çalışıyor sanki midem de çok aşırı yanıyo 2 gündür. Zor valla
Ben uyumadan spinal anestezi ile sezeryan oldum. Sezeryanda normal doğumda acı eşiği kişiden kişiye değişir. O bebek ordan bir şekilde çıkıyor ve bence bunun acısız yolu yokİnşallah herkesin gönlündeki gibi olur doğumu bir avazda dediklerindenkorkuyorum ama normal şansım varsa değerlendirmek istiyorum. Belki zor oldu diye anneliği bütünüyle o doğum sancısıyla yaşamak istememden kaynaklanıyodur. Çoğu kişi uyu uyan acı yok sezeryana ne güzel diyor
Benim de böyle oluyorduuu hatta benim 31-32 gibi başladı. Anlık mefesimi bile kesiyor hareket edemiyorum:)Cnm benim 2 gun sonra 33 bitecek yani daha bayagi erken :/
35 değil canım 36 ama bendede bu olmaya başlayalı 2-3 hafta oluyorAynı cnm ayni. Tek sorun sen 35 tesin ben daha 33 olmadım. Ben bu agriyi ilkinde 35 ten sonra hissediyordum. Biraz erken oldu sanki.
Birden konudan konuya gecmis gibi olucam dabebek cikolatasini ne zmn siparis vermeyi dusunuyorsun ben simdi versem erir mi acaba dedim kotu olur mu ki 5 hafta var tahmini doguma
Kesinlikle oyle ve de tamamen sans meselesi. Kimi dogumda ileri derece yirtik sonucu yillarca sorun yasiyor kimi yirtigi bile olmadan dogum sonrasi hop ayaklaniyor. Sezeryanda da oyle o dikis acisi benim 2 sene acidi hatta cok nadir de olsa 5. 6. Yillarda bile agir bisey tasidigimda sizliyordu. Ustelik doku olustu birde ustune. Her dogum kendine özelBen uyumadan spinal anestezi ile sezeryan oldum. Sezeryanda normal doğumda acı eşiği kişiden kişiye değişir. O bebek ordan bir şekilde çıkıyor ve bence bunun acısız yolu yokanne olmak her şekilde çok zor. Sezeryendede normaldede anne oluyorsun.Ben sadece sezeryan çok kolay normal doğum zor diyenleride anlamıyorum. Normal doğumda evet çok acı çekiyorsun ama bebekle birlikte hepsi gidiyo. Sezeryanda büyük bir karın ameliyatından sonra iyileşmeye çalışırken bir küçük canıda hayatta tutmaya çalışıyorsun. Bu işin kolayı yok bence
Kesmez mi ya cok fena bise bugun yuruyuse ciktim bana yuruyuste oldu millet garip garip suratima bakiyordu noluyor buna diye. Valla uzerimden ter bosaldi acidanBenim de böyle oluyorduuu hatta benim 31-32 gibi başladı. Anlık mefesimi bile kesiyor hareket edemiyorum:)
Ay geldi mi nereden aldin tadina baktin mi35 değil canım 36 ama bendede bu olmaya başlayalı 2-3 hafta oluyor
Geldi benim çikolatalarım kuzum geçen haftakarton kutu+ metal kutuda gardrobuna koydum erimedi duruyor olduğu gibi
Ben de bugün bi markette yaşadım anlık durdum bekledim geçmesiniKesmez mi ya cok fena bise bugun yuruyuse ciktim bana yuruyuste oldu millet garip garip suratima bakiyordu noluyor buna diye. Valla uzerimden ter bosaldi acidan
Net beyazlar. Şirkette yedik arkadaşlarla hepsinden okey aldıAy geldi mi nereden aldin tadina baktin mibizim ev cok fena cocugun cikolatalari bile erimis disarida kalanlar. Buz dolabina koysam uzeri beyaz olur mu acaba dedim
Evet ablam sezeryanlı doğum sonrası süründü kadın resmen. İnsallah herkese kolay doğum olsun farketmez diyelim artık hepimiz sona yaklaştık zaten gerildim iyice bende çocuk içimde sıkıştıOnu diyenler sezaryenin sonrasındaki acısından bahsediyor mu ? Hadi uyuşukluk 5 saat sürdü diyelim ya sonraki 20 gün ? Bence çok hafife alınıyor da elimizi kessek günlerce sızlıyor karnını kat kat kesiyorlar. Baktığın zaman ameliyat yani. Doğumun kolayı olduğunu düşünmüyorum. Birinde anında zor diğerinde sonrasında zor.
Normal yada sezaryen Allah travmatik doğum yaşatmasın kimseye
Çok tatliş ver yiyimNet beyazlar. Şirkette yedik arkadaşlarla hepsinden okey aldıçikolata atölyesinden yaptırdım Eki Görüntüle 3438049
Şimdi çektim senin için geldiği gibi duruyor canım sert güneş görmesin gardrobun içine en arkaya doğru koy bişey olmaz.
Ben uyumadan spinal anestezi ile sezeryan oldum. Sezeryanda normal doğumda acı eşiği kişiden kişiye değişir. O bebek ordan bir şekilde çıkıyor ve bence bunun acısız yolu yokanne olmak her şekilde çok zor. Sezeryendede normaldede anne oluyorsun.Ben sadece sezeryan çok kolay normal doğum zor diyenleride anlamıyorum. Normal doğumda evet çok acı çekiyorsun ama bebekle birlikte hepsi gidiyo. Sezeryanda büyük bir karın ameliyatından sonra iyileşmeye çalışırken bir küçük canıda hayatta tutmaya çalışıyorsun. Bu işin kolayı yok bence
ya tabiki alttan yada üstten bir yerler acıcak kaçış yokBen uyumadan spinal anestezi ile sezeryan oldum. Sezeryanda normal doğumda acı eşiği kişiden kişiye değişir. O bebek ordan bir şekilde çıkıyor ve bence bunun acısız yolu yokanne olmak her şekilde çok zor. Sezeryendede normaldede anne oluyorsun.Ben sadece sezeryan çok kolay normal doğum zor diyenleride anlamıyorum. Normal doğumda evet çok acı çekiyorsun ama bebekle birlikte hepsi gidiyo. Sezeryanda büyük bir karın ameliyatından sonra iyileşmeye çalışırken bir küçük canıda hayatta tutmaya çalışıyorsun. Bu işin kolayı yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?