2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Yani bana dedi ki 32. Haftada calisabilir raporu vermistim sana dedi. O rapordan sonra istedigin zaman izne ayrilmak senin insiyatifine bagli rapora gerek yok dedi. Isyerine haber vermen yeterli dedi sizlerinde oyle mi oldu anlamadim ben bu işi
Öyle birşey yok canım çalışabilir raporunu çalışamaz olarak güncellemesi gerek. Bende 32 de çalışabilir aldım ama dün yaşananlar sonrası bayram sonrası ilk mesai gününde gidip çalışamaz raporu alacağım. Çalışabilir raporuna bakarsan kanunen izne çıkman gereken tarihi görebilirsin orada 37. Haftan yazar doktor onu guncelleyip hangi gün çalışamaz alırsan onu yazar. Doktoruna ısrarcı ol derim

Son düzenleme:
kızlar selam benim de dün kontrolüm vardi 33+0 hafta olduk bugün bebek bayagi asagida 40 i beklemez erken gelir dedi. Korkuyorum ya çok erken gelmez insallah 37 yı gecer kilosu da 2300 dedi biraz 3.500,3700 falan olur umarım
Ne yazıkki aynı durumdayiz canım bende birde kanama oldu o nedenle doktor istirahat verdi. Sende çok dikkat et 37 ye kadar yat dinlen ağır işler yapma bol istirahat ile bebişleri bekletecegiz inşallah

Sen ne zaman doğum yaparsan yap doğumdan sonra 8 haftan var diyor.
Doğru söylüyor ama şurda yanlışı var eğer erken doğum olursa kullanmadigin izinler doğum sonrasına kalır canım. Yani tam 16 hafta değil izin. Geç doğum olursa doğum sonrası 8 haftan var evet ama erken olursa kullanilmayanlarda eklenir.

Hayır canım 37den önce çalışamaza döneceksen doktorun raporu güncellemeli. Ben 37yi doldurduğum için bir güncelleme yapmadı ve otomatik rapor çalışamaza döndü.

kızlar selam benim de dün kontrolüm vardi 33+0 hafta olduk bugün bebek bayagi asagida 40 i beklemez erken gelir dedi. Korkuyorum ya çok erken gelmez insallah 37 yı gecer kilosu da 2300 dedi biraz 3.500,3700 falan olur umarım
Merhaba canım haziran annesiyim 37+5 ten geliyorum mesajını görünce yazmak istedim. 35. Haftada 1 cm acıklık var ve bebeğin kafası baya asağıda erken dogum riskin var bu hafta mı olur bidahaki hafta mı olur bilmiyorum ama 39 beklemez vs diye strese soktu ama 38 oluyorum pazartesi. Hiiic bosuna strese girme sen dinlenmene bak bebeğin kafası aşagıda oldugı icin cok ayakta kalırsan vajinada kalça kemiklerinde batma vs agrı olur. Bir sey olacagından değil riske atma dinlenmene bak. Çok ayakta kalma yer çekimi çok etki ediyor saglıklı dogumlar sevgiler

Sen ne zaman doğum yaparsan yap doğumdan sonra 8 haftan var diyor.
Canım oyle bir sey yok. 32. Haftada rapor slırsan dogumdan once 8 dogumdan sonra 8 haftan var. Ama 37 de alırsan o gittigin 5 haftayı dogum sonrasına aktarıyorlar. Sgk yapıyor sistemi zaten kendi kafasına göre konusmasınlar

Doktorun rapor vermesi lazım cünkü sen calısabilir aldın. Vermiyorsa baska doktora git o verir

Bana rahim ağzı kisaligindan dolayı 24. Haftadan bu yana erken doğum olur diyorlar şuan 37+3 um keşke dogsa diyorum hiç canını sıkma
Cook sağol canim insallah hepsi tam zamanında gelsinler sağlıkla herhangi bir desteğe ihtiyaclari olmasın
Bana 35. Hafta güncellemesi geldi. Bacaklarim ayaklarim komple şişmiş. Bunu nasıl engelleriz ya da azaltırız?
Canim benim de her gün değil ama ayakta çok kaldığım günler bulgur ve karbonhidratı kaçırdığım ve su az içtiğim günler sisiyor. Doktora sordum sisecegi varsa siser senin yapacağın bir şey yok dedi ama ben katılmıyorum ertesi gün az tuz bol su sebze vs yiyorum ayaklarımı uzatıyorum vs geçiyor. Bence dikkat edince geçen bir şey en azından benimki öyle oldu. Tansiyon yüksekliği yoksa önemsemiyor benim doktor. Ama dediğim gibi bol su dinlenme ve karbonhidratı biraz azalt dene bakalım. Bulgur felaket sisiriyor beni ama aklında olsun.
Benim belden asagida ödem var sadece. Alyans da takıyorum ayni yüzüm falan da ayni. Benim de ayak bilegimden kontrol etmisti gecen hafta. Ya ben çok sirt üstü dönüyorum uyurken ondan da olabilirmis simdi biri söyledi.

Ya ben de sola yatabiliyorum sağa yatamıyorum bi de bazen bi bakıyorum sırt üstü yatmışım umarım bir zararı yoktur. Artık sola yatmaktan sol tarafımdaki kaburgalar ağrıyor batıyor. Duz yatınca biraz rahatlıyorum bu sefer de zararlı diye korkuyorum
Ne yazıkki aynı durumdayiz canım bende birde kanama oldu o nedenle doktor istirahat verdi. Sende çok dikkat et 37 ye kadar yat dinlen ağır işler yapma bol istirahat ile bebişleri bekletecegiz inşallah
Canim dikkat ediyorum aslında da is var mecbur gidiyorum neyseki rahat is yerim idare ediyorlar. Bayram tatili çok iyi oldu bol bol yatacağım tabi kıyafetleri falan hazır değil henüz bi de onları hazırlayacağım bakalım. Beklesinler az daha :)
Yaa ben de 40 i sordum önce beklemez dedi 37 dedim onu bilemem ama artık doğsa da sıkıntı yok kafana takma dedi de takmaz mı insan bi geçelim 37 yi biraz kilo alsın istiyorum nst de sancı çıkmadı çok şükür kalp atışı da güzel beslenmeme dikkat edicim az kilo alsın diye, ise gidiyorum ama günde 3-4 saat kalıyorum sağolsunlar yardımcı oluyor herkes onun dışında artık dikkat edeceğim ağır va kaldırmayacağım çok sağol umarım hepsi sağlıkla tam vaktinde gelirler

Tamam eger öyle dusunursekte. 40'a kadar da 8 haftan oldugundan 38'de dogum yaparsan 2 hafta dogum sonrasina atilir ve yine ayni sonuc elde edilir. İznin bitis tarihi degismez yani. Biraz karışık işler
Kuzum ben 3 Ağustos muhtemel doğum tarihi ama tatil diye 1 Temmuz gösterdiler ve doğuncada 8 hafta vereceğiz kaç haftada doğarsa doğsun dedi.Bayram sonrası dilekçe yazacağım bende

Bende işe gidiyordum düne kadar ama kanama sonrası o da yasaklandı. Bayramda lütfen kendini yormadan yap işleri önceliğimiz bebislerin sağlıkları

Öğretmenim Meb de canım
Tamam o zaman 657 ye tabisin. 657 sayılı dmk'nın 104. Maddesini hem okumanı hemde dilekcene eklemeni öneririm. Eğer doğum 40. Haftadan önce olursa izinlerin doğumdan sonraya eklendiği aşikar bir şekilde kanunda mevcut. 32. Haftada çalışamaz aldığın için bu kısmı kullanıp ordan ilerleyebilirsin canım. Eğer doğum 41. Haftada olsa bile doğum sonrası 8 haftan eksilmez. Bende ik personeliyim kanunu yanlış yorumlayıp yanlış yönlendirmesinler seni.

Teşekkür ederim canım o şekilde yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…