2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Bende 35 deyim canım aynısı oluyo ara ara. Sanki içerde halay çekiyor. Özlellikle belli saatlerde akşamları yatınca.. Birşey olmaz herhalde. İlk gebeliğimde hiç hareket yoktu valla şimdi keyfini çıkarıyorum

Herkese merhaba, dün ayrıntılı ultrasonda perinotolog bebeğin beyninde bir parlama alanı gördü ve çapaya yönlendirdi. Sık gördüğümüz bir durum değil küçük bir alanda değil Çapadaki hekimler incelesin heyet incelensin fetal mr gerekebilir dedi. Ve bunu diyen hekim tanınmış bir perinatolog. Detay bilgi veremedi karşılaştığımız bir durum değil pek dedi ne sorarsam. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Kist değil bu arada bu bahsettiğim hiperjonik alan. 26 haftalık gebeyim. Şaşırıp beni çapaya yönlendirmesi beni baya telaşlandırdı. Arada bayram olduğu için hemen gidemiyorum da. Bilgisi olan var mı bunu yaşayan?????

Parlama dediğiniz acaba ventrikul büyümesi mi ? Benzer bir durum yaşadık biz tam da 26. Haftada o yüzden sordum.

Raporda yazan ibare şu şekilde; “lateral ventrikul posterior hornu ile kalkerin fissür arasında beyin parenkiminde 14.7*5.2 mm hiperkojen alan izlendi. “ sizin durum buna benzer miydi? Değilse bile sonuç nasıl oldu? Dün geceden beri uyumadım söyleceğiniz herşey çok önemli benim için

Şu mübarek günde Rabbim korktuklarından emin kılsın seni inşallah. Hayırlı haberler hayırlı sonuçlar alasın

20.Haftada perintoloji muayenesinde hiçbir sey yokken 26. Haftada beyindeki ventrikuller yani su baloncugu gibi olan yapıların birinin boyu 10mm ölçüldü. Sonra bizde tekrar perintolojiye gittik evet 10mm bazı açılardan 10 mm üstü bazı açılardan 10mm altı göründü. Ama diğer dokular oldukça normal ve sağlıklı dedi. Bebegin kafası da normalden 3 hafta ilerde erkek bebeklerde bu haftalarda karşılaştığımız bir durum normal görünüyor isterseniz fetal mr cektirebilirsiniz içimiz rahat olsun diye dedi. Doktor gerek yok dedi. Biz de gerekli görmedik. Su an aynı yer 8mm ölçülüyor ve normal aralıkta görünüyor. En son 33. Haftada gittiğimde 8mm di. Yani normale dönmüş. Doğduktan sonra mutlaka tekrar baktiracagiz ama kısa süreliğine bizi korkutmustu.

Ay bu da kişiden kişiye değişiyor sanırım 37+2 yım ben. Gebeliğin başı mi sonu mu diye sorsalar asla bası demem kabus gibiydi başları valla

Başlarda hiç kusmayan midesi bulanmayan bizler için son zamanlar tabiki kötü geçiyor şaka bir yana çok şükür bugün ki halimize
Ay kızlar benim de başı maşallah çok iyiydi sonu ağrılaaar yanmalaaar kramplar tabi yine çok şükür ama bi tezgahı sileyim dedim deli givi kasığım ağrıyor regl olmuşum gibi:) bıraktım öyle uzandım. Bebek de iki gündür az hareketli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…