- 28 Ekim 2023
- 172
- 45
- 18
- 31
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #6.541
Kac çıkmıştı tam değerleriniz anormal dendiYaaa bende onceki hamilileliklerimde sadece eksi tursu canim isterdi su an sadece tatli istiyir cinsiyet mi farkli ondan mi dedim demek sekerdenmis uzdu bu beni ama benim doktorum normal dedi kadin dogumcum saglik ocagi her ay ver takip edelim dedi aile hekimi bi sacmalamasin dedi persembe gunu
Insulin direnci nedir banada önceden insulin direnci varsa gebelikte seker çık iştir dendi ama insulin direnci iyileştiren birsey mi :/Bende çok tatlıya düşkündüm. İnsülin direncim yüksek olduğu için tatlıya ve beslenmeye dikkat ettim o yüzden. Ama şimdi tatlı canım çekmiyor yiyemiyorum hatta sevmeme rağmen kızım olacak ekşiye düştümbence senin canın hala tatlı çikolata istiyorsa erkek olabilir
İnsülin direnci düşükler kilo almaz şekeri kolay yakar tatlı kek herşeyi yer formunu korur ama direncin yüksek olunca biraz tatlıyı kaçırınca hemen bi kilo basen göbekInsulin direnci nedir banada önceden insulin direnci varsa gebelikte seker çık iştir dendi ama insulin direnci iyileştiren birsey mi :/
Kan değişimine nasıl bakılıyordu canım link vs var mı baktigin yerinBu arada kan değişimi ve Rus takviminde hep kız çıkıyordu. Çin takviminde erkek çıkıyordu. Kan değişimi için yanılma kimsede olmamış hep doğruymuş siz baktınız mı
Beni anlamışsınız aynen çok çabuk kilo alıyorum be yersek yarar derler aynen öyleİnsülin direnci düşükler kilo almaz şekeri kolay yakar tatlı kek herşeyi yer formunu korur ama direncin yüksek olunca biraz tatlıyı kaçırınca hemen bi kilo basen göbekbi de aç kalmamak ve açken ağzıma şeker çikolata atayım aç karna muz yeyim yapmamalı. Ekstra yükselip düşüyor daha büyük zarar. Sık ve az yemek aralıklı oruç yapmak rutine sokar
Benim de hepsi kız çıkıyordu rus da çin deBenim hepsi erkek çıkıyor ama perinatolog kız olduğunu söyledi eger degismezse bütün cinsiyet takvimlerini yalanlamış olacağız kızımla
Yaa hersey nasip gercekten Allah ne derse o oluyorBenim de hepsi kız çıkıyordu rus da çin debir de yumurtlamadan 2 gün önce de ilişkiyi kesmistik yumurtlama takibi yapmıştım son iki ilişki yumurtlamadan 3 gün ve 2 gün önceydi ki bu duyan arkadaşım gebelik olursa kız olacağını biliyorsun değil mi demişti hepsi yalan oldu
Evet ya güzel. Perinatalogun çok çok daha iyiydi. Normal ultrasondan sonra 4 boyutlu görmek ayrı güzelGittigin dr un ultrason cihazının kalitesi guzel dimi
Ben henuz kendi dr uma gitmedim daha biliyo musun
İkili testi yaptırayım öyle gideyim diyorum
Çok ilginç ya kanama alanı olmamasına şükür tabi ki inşallah tamamen geçer gider. Ne zaman gideceksin kontrole ?Ben dün iyiydim ne ağrım ne kanama lekelenme hiçbir şey yoktu, bugün yine pembe lekelenme ile güne uyandım gitseeem adam diyecek ki içerde bişey yok dedim, gitmeseeem bu lekelenme neyin nesi, ilk 12 hafta normal bu tarz lekelenmeler dedi, progestan gece yatmadan önce de koymuştum sabah 6 da baktım pembe lekelenme o zaman da koydum yine açık renk devam hiç anlamadım bişey
Çok üzüldümMerhaba kızlar, birkaç gün önce yazmıştım kahverengi lekelenme oldu diye. Bir süre sonra tekrar oldu sonra kırmızı renkli kanama oldu. Hasteneye gittik. Bebeğimin kalbi durmuş. 13w1d olması gerekirken 9w5d gösteriyordu. Gebelik tam olarak ne zaman sonlandı bilmiyoruz. Yaşadığımız ülkede gebelik boyunca 2 defa ultrason oluyor. İlki ikili tarama 11-13. haftalar arasında. Daha önce de ultrason olmamıştı. Bu süreçte herhangi bir belirti olmamıştı. Ancak gebelik takibi yapan ebe ile yaklaşık 3 hafta önce konusmustuk. Ona hamile gibi hissetmediğimi söylemiştim. Bebeğim sürpriz yapmıstı bize bu süreçte hayatımıza neşe kattı. Kısmet değilmiş. İnşallah bebeklerinizi sağlıkla ve mutlulukla kucağınıza alırsınız.
Bende öyle düşünüyorum şimdi cinsiyetini öğrenmek istemiyorum doğumda ogreniyim diyorum hayırlısı tabiDoktor butun heyecanimi yok etti sagolsun cinsiyeti soylemedi 30 saniye bakti bi beklentimde yok dogumda ogreneyim hic sorun degil o derece
Ben geçen sene kan tahlili yaptırmıştım. O zaman doktor bana insülin direncin yüksek, dikkat etmezsen şeker hastası olursun demişti. Üç ay dikkat et sonra kontrole gel dedi. Üç ay dikkat ettim gerçekten. Pilavdı makarnaydı tatlıydı tam anlamıyla kesmedim ama çok çok aza indirdim. Üç ay sonra gittim değerlerin normal dedi. Geçen yine açlık şekerime bakıldı. 81 çıktı. Normal görünüyor inşaallah yükselmez.Insulin direnci nedir banada önceden insulin direnci varsa gebelikte seker çık iştir dendi ama insulin direnci iyileştiren birsey mi :/
Onsallah ne güzel halletmissiniz bende hamilelik boyunca katı diyetle devam ediyorum inşallah düzelir psikolojim bozuldu resmen sekerleBen geçen sene kan tahlili yaptırmıştım. O zaman doktor bana insülin direncin yüksek, dikkat etmezsen şeker hastası olursun demişti. Üç ay dikkat et sonra kontrole gel dedi. Üç ay dikkat ettim gerçekten. Pilavdı makarnaydı tatlıydı tam anlamıyla kesmedim ama çok çok aza indirdim. Üç ay sonra gittim değerlerin normal dedi. Geçen yine açlık şekerime bakıldı. 81 çıktı. Normal görünüyor inşaallah yükselmez.
Kan sulandırıcı kullanıyor musun ..Kızlar az önce kanama kırmızı geldi, birkaç silinmeye kesildi ben bişey anlamadım bu işten, bebek iyiyse kanama alanı yoksa plesantada kesede vs sorun yoksa bu neyin nesi oldu ki
Aç karna icilmesi gerekiyorBen de bugün gittim yazdırdım prilam , akşamları icicem sanırım bi de aç tok fark ediyor mu
Bnde aynısı yaptım ..ne de olsa 3 ay bitti tek doza.dusurdum ..düşürmez olaydım o gün öldüm kusmaktan..tekrardan ikiye dewam ediyorum ..Aay kızlar prilamı yavaş yavaş bırakayım artık belki bulantılarım bitmiştir 3 aylık olduk siye akşam bir tane içtim 2 yerine. bugun mahfoldummidem ağzımın içinde resmen oof
Cidden demekki hep aynı düşüncedeyiz ama malesef... bulantılarım geç başladı ama beni bırakmıyorBnde aynısı yaptım ..ne de olsa 3 ay bitti tek doza.dusurdum ..düşürmez olaydım o gün öldüm kusmaktan..tekrardan ikiye dewam ediyorum ..
Ben 6. Haftada kusturmayan bulantı başladı ..ama 7. Haftadan itibaren çok küstüm..ilaç kullanma taraftarı değildim ama artık su bile içsem çıkardığım için prillam kullanmaya başladım ..şimdi bile bazen bulanıyor ..Cidden demekki hep aynı düşüncedeyiz ama malesef... bulantılarım geç başladı ama beni bırakmıyorben hiç kusmadım
Sonsuza kadar kullanacağız sanki bu ilacıAay kızlar prilamı yavaş yavaş bırakayım artık belki bulantılarım bitmiştir 3 aylık olduk siye akşam bir tane içtim 2 yerine. bugun mahfoldummidem ağzımın içinde resmen oof
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?