- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #7.701
Sağlıkla gelsin paşa
Bir de benim gibi hala saklayan var mı hamileliginiValla oyle oldu ya canım insanın etrafında bu konuları konuşacak hamile tanıdığı da olmayabiliyor kafasına bir şey takabiliyor şimdi en azından şu bulantıları bile konuşup yalnız olmadığımizi hissetmek bile iyi geliyor. Birbirimizden gelen güzel haberlere seviniyoruz valla süper oldu grubumuz.
Canım benim de ilk 12 hafta kusturacak mide bulantım olmamıştı 13+1 e kusma ve tüm gün mide bulantısı ile basladim ilginç bir şekildeKızlar selam. Bugün ikili tarama test sonuçlarımı aldım. Hem gittiğim doktor hem de arkadaşım nipte gerek yok, olasılık çok düşük dedi. O sebeple nipte bulaşmayacağım hiç. Yine kalbini dinletti. Cinsiyetine bakmaya çalıştı. Büyük ihtimalle erkek ama 2 haftaya netleşir dedi.
Ben doktordan memnunum ama hastaneyle sıkıntı yaşadım çok fazla o sebeple yeni doktor arayışına geçtim maalesef sürecin ortasında. İnşallah iyi bir doktorla karşılaşırım.
2 haftadır şiddetli ve sürekli bir mide yanmam var, gaviscon verdi ama o da bir işe yaramıyor. Sürekli baş ağrım var,sinüzit ağrısı gibi, hiç geçmiyor. Bir de ilk trimesterda doğru düzgün mide bulantım olmadı, şimdiyse her gün mide bulantısı ve kusma yaşıyorum. Bir de aşırı huysuz ve gergin bir ruh hali içindeyim ama bilinçli yapmıyorum hiçbirini. Sonra insanları lırdığım için üzülüyorum
İlk başlarda saklamıştım valla ama artık herkes biliyor paylaşım olarak açıkladım sosyal medyadaBir de benim gibi hala saklayan var mı hamileliginiannem babam bize gelip bir ay kaldıkları için söylemek zorunda kalmıştık onlar kardeşime söylemiş başka da bilen yok benim hiç konuşacak kimsem yok hele annemle babamla kardeşimle de bişey konusamadigima göre bı burasi var iyi ki var
Bu çok doğru, şuan gittiğim ozeldeki doktorum ben oğluma hamileyken devlette perinatologmus ve çok ters biriydi diyorlar o dönemlerde devlete detaylı ultrasona giden arkadaslarim, hızlı hızlı bakıyordu aşırı tersti sürekli azarliyordu yüzü hiç gülüyordu diyorlar, o zaman özelde perinatolog yoktu tüm detaylar bi bölge hastanesi bı üniversite hastanesindeydi hatta arkadaşım o zaman sormuş bir sorun yok değil mi diye, olsa söylerdik diyip azarlamisBence denk gelinen doktora göre degisiyor özelde acilde bir kadın doğumcuya denk geldim cımbızla aldık lafı agzindangebe kalmadan önce rutin muayenem için gittiğim yine ozeldeki doktor bebeğim olmaz gibi konuşup canımı sıkmıştı götürüp testi gözüne sokasim gelmedi değil. Devlettekilerin muayene için zamanları daha kısıtlı oldugundan daha hızlı hareket etmek zorunda kalabiliyorlar
Gözün aydın canım
Ayyy evet iyi olsa gelip yazardı galiba off yaaaYok kuzum ya yazmadı. Artık umudum kalmadı kötü haberler aldı diye düşünüyorum inşallah iyidirler ama bilemiyorum
Ne olmuştu onu da unuttumHergün 3-4 kez bakıyorum ama yok yani. Allah yardımcıları olsun konu her ne ise sağlıkla çözerler inşallah
Aslında bir önceki hamileliğim buna sebep oldu, 3 haftalıkken daha kanda 10 falan gördüm herkese söyledim bir heyecan, hangi WhatsApp grubunda varsam hepsine yazdım teyze oluyorsunuz diye baya baya ilan etmiştim, doktorum da Van'ın ünlü doktorlarindandi o da benimle ve oglusumla resim cekinmisti oğlumda da ona gitmiştim, o da sayfasında paylaşınca Van'da bilmeyen kalmamıştı herkes gözün aydın diye yazmaya başlamıştı, sonu hiç ummadigimiz şekilde bitince çok zor oldu, hepsine bir bir kötü haberi vermek, tatile de gitmiştik, onu arastirmalari sormaları, niye oldu tatile gittin ondan mı oldu, uzun yol gittin ondan mı oldu, uçağa bindin ondan mı oldu, ben 13+3 ken öğrenmiştim kaybettigimizi, ki 9+6 da kaybetmişiz tatile bile gitmeden ama onca insana tek tek tek hesap verir gibi o acimin içinde konuş konuş o kadar yoruldum kiiii, kimseyle artık o kadar konuşmak istemiyorum ki, keşke hiç bilmeseler hiç sormasalar, öncekini kaybettik ya bu nasıl var mı bir sıkıntı diye sormasinlar istiyorum, sıkıntımı derdimi kimseye anlatmak istemiyorum anneme bile iyiyim diyorum çünkü o burdayken bir kez doktor kontrolüne gittim çıkınca kalbi atıyor hala değil mi bir sikinti var mıymis diye sordu hepsine üzülüyorum, biraz daha bilmesinler mümkünse ama okulda çok zorlanıyorum karnımı saklarken, hele şu 2 haftadir falan, tatil dönüşü saklayamiycam artık mecburiyetten soyluycemİlk başlarda saklamıştım valla ama artık herkes biliyor paylaşım olarak açıkladım sosyal medyadaben çok aceleciyim ve sabırsızım asssla dayanamıyorum hiçbir konuda imrendim şuan kendini tutabilmene
Ben varımBir de benim gibi hala saklayan var mı hamileliginiannem babam bize gelip bir ay kaldıkları için söylemek zorunda kalmıştık onlar kardeşime söylemiş başka da bilen yok benim hiç konuşacak kimsem yok hele annemle babamla kardeşimle de bişey konusamadigima göre bı burasi var iyi ki var
İkili test yaparken hiç hareket etmemişti bebek doktorda perinatalog önermişti randevu aldı pazartesi 4te gidicem demişti haber gelmediNe olmuştu onu da unuttum
Ben de özelde ve devlette takipliyim ekrani bile gormuyorum muayenelerde. Maksimum kalp atisini gorebilir miyim diye soruyorum. Döndürüp ekrani gosteriyor. Bu arada sesini actirmiyorum. Doppler ısı veriyor kalp atışı sesinde. Bu da sıkıntılı.Kızlar merhaba, devlet hastanelerinde kontrole gidildiğinde ultrason kağıdı vermeyen doktora denk geldiniz mi hiç? Ben Çanakkalede yaşıyorum özel takipliyim bi de devlete gideyim dedim ama bebeği bile sadece 5 saniye gösterdi göstermedi bile. Ultrason kağıdı vermiyoruz burası özel değil karıştırmayın falan dedi ne bileyim çok duygusalım sabahtan beri evet bebeğim iyiymiş ama kalp atışını bile göremedim göstermedi. Acaba Çanakkaleye özel mi ya da benim denk geldiğim doktora özel mi bu durum
Canım ya günlerdir senden haber bekliyoruz. Şuan çok üzgünüm gerçekten ne desem teselli olmayacak biliyorum. İnşallah sürecin hakkında hayırlısı neyse öyle ilerlesin. Çok çok zor bir karar eşinede sanada dayanma atlatma gücü versin Rabbim. Keşke elimizden bişey gelseKızlar iyi akşamlar. günlerdir hiç iyi değiliz çok zor günler geçiriyoruz. Malesef bebeğimde kollarda ve bacaklarda hiçbir şekilde hareket yok felç geçirmiş gibi. bağırsaklarında kireçlenme gibi bulgular var. vücutta birkaç bölgede kist mevcut. gebeliğin sonlandırılmasına karar verildi. recep has hocaya yönlendirildik kendisi onayladı ve çapa tıp fakültesine heyete çıkıcaz. sebebi araştırılıyor plesentadan örnek alındı genetik birşey olup olmadığı araştırılıyor. sakinleştiricilerle yaşıyorum. Bebek iri ve sonlandırmak için gerekli raporjn çıkması da biraz zaman alacağı için kürtajla değil suni sancıyla doğum yaparak sonlandırılacak. bana sabır dileyin ne olursunuz sizden dua istiyorum. çocuğumum kalbi atıyor hala karnımda bu yüzden benim için çok ağır. Sizden dua istiyorum
İyi aksamlar canım benimKızlar iyi akşamlar. günlerdir hiç iyi değiliz çok zor günler geçiriyoruz. Malesef bebeğimde kollarda ve bacaklarda hiçbir şekilde hareket yok felç geçirmiş gibi. bağırsaklarında kireçlenme gibi bulgular var. vücutta birkaç bölgede kist mevcut. gebeliğin sonlandırılmasına karar verildi. recep has hocaya yönlendirildik kendisi onayladı ve çapa tıp fakültesine heyete çıkıcaz. sebebi araştırılıyor plesentadan örnek alındı genetik birşey olup olmadığı araştırılıyor. sakinleştiricilerle yaşıyorum. Bebek iri ve sonlandırmak için gerekli raporjn çıkması da biraz zaman alacağı için kürtajla değil suni sancıyla doğum yaparak sonlandırılacak. bana sabır dileyin ne olursunuz sizden dua istiyorum. çocuğumum kalbi atıyor hala karnımda bu yüzden benim için çok ağır. Sizden dua istiyorum
Aslında bende de var aynı durum. İki kaybım var ikisinde de herkese söyşemiştim. Ama yine de geri kalmadım bu sefer deAslında bir önceki hamileliğim buna sebep oldu, 3 haftalıkken daha kanda 10 falan gördüm herkese söyledim bir heyecan, hangi WhatsApp grubunda varsam hepsine yazdım teyze oluyorsunuz diye baya baya ilan etmiştim, doktorum da Van'ın ünlü doktorlarindandi o da benimle ve oglusumla resim cekinmisti oğlumda da ona gitmiştim, o da sayfasında paylaşınca Van'da bilmeyen kalmamıştı herkes gözün aydın diye yazmaya başlamıştı, sonu hiç ummadigimiz şekilde bitince çok zor oldu, hepsine bir bir kötü haberi vermek, tatile de gitmiştik, onu arastirmalari sormaları, niye oldu tatile gittin ondan mı oldu, uzun yol gittin ondan mı oldu, uçağa bindin ondan mı oldu, ben 13+3 ken öğrenmiştim kaybettigimizi, ki 9+6 da kaybetmişiz tatile bile gitmeden ama onca insana tek tek tek hesap verir gibi o acimin içinde konuş konuş o kadar yoruldum kiiii, kimseyle artık o kadar konuşmak istemiyorum ki, keşke hiç bilmeseler hiç sormasalar, öncekini kaybettik ya bu nasıl var mı bir sıkıntı diye sormasinlar istiyorum, sıkıntımı derdimi kimseye anlatmak istemiyorum anneme bile iyiyim diyorum çünkü o burdayken bir kez doktor kontrolüne gittim çıkınca kalbi atıyor hala değil mi bir sikinti var mıymis diye sordu hepsine üzülüyorum, biraz daha bilmesinler mümkünse ama okulda çok zorlanıyorum karnımı saklarken, hele şu 2 haftadir falan, tatil dönüşü saklayamiycam artık mecburiyetten soyluycem
sağol canım Allah razı olsun. malesef karar verme şansımız yok. gebelik sağlıksız sonlandırmak zorundaaınız dendi. Yavrumun o halini ultrasonda görmek çok acı çok. sizinkiler sağ salim doğsun inşallah kızlar Allah düşmanımı evladıyla sınamasın. Kalbi durmuş olsa yinw üzülecektik ama bu durum çok daha can yakıcıCanım ya günlerdir senden haber bekliyoruz. Şuan çok üzgünüm gerçekten ne desem teselli olmayacak biliyorum. İnşallah sürecin hakkında hayırlısı neyse öyle ilerlesin. Çok çok zor bir karar eşinede sanada dayanma atlatma gücü versin Rabbim. Keşke elimizden bişey gelse
Allah razı olsun çok teşekkür ederim canımİyi aksamlar canım benim
Gunlerdir merak ediyoruz sizi
Ne desek teselli edecek cumleleri bulamiyorum
Rabbim icine ferahlık versin
Sana güc kuvvet versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?