- 12 Ocak 2014
- 4.610
- 4.688
- 333
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #7.921
Ay bende ankaradayim havası öyle dengesizki daha önceki yazlar serin serin geçerken geçen sene Akdenizde gibiydik yandık valla. Bu yaz nasıl olacak bebise ne alsam ne almasam kafam corbaValla benim 2. Gebelik ama hic bir fikrim yok canim listeye dair. Unutmusuz her seyi. Ilk gebelikte instada birini takip ediyordum. Aramizda 10 hafta vardi. O ne alirsa gidip aynisini almistim. Cok guzel listeler yapiyordu. Indirim olunca da haber veriyorduoyle birini bulmak lazim. Ben bu konularda uzun uzadiya arastirma yapanlardan olamadim. Biri bana su guzel dese. Hemen gidip alsam kafasindayim
Genelde birbirinin aynı listeler çıkacak karşınıza. Hastane çıkışı, zıbınlar, bebek çantası, puset, yumuşak mendil vs. ama çoğunda en önemlileri yazmayacak. Yan yatırma yastığı (bu çok önemli! İlk doğumumda bilmediğim ve listelerde yazmadığı için bebeğim süt aspirasyonu yaşamıştı ve doğduğu gün yoğun bakıma alınmıştı maalesef, sonra o yastıktan alıp hep yan yatırmıştım) Kolik salıncağı( her bebek mutlaka kolik olur ve, ya kollarınız kopana kadar battaniyede sallayıp uyutursunuz ya da bir kolik salıncağı her seyi hallederkızlar selam,
malum e-bebek için indirim zamanı yaklaşıyor. elinde bebek için alışveriş listesi olan var mı? ilk bebeğim olacağı için ne lazım, ne almalı, ne almamalı çok bir fikrim yok. şöyle güzel bir liste bulsak, bir yerlere sabitlesek ne güzel olur.
evet bunlar hiç bir listede yok :) son yazdığın sling denen bişey var o mu? eskiden komşularımız büyük şal gibi bir şeyle bebeklerini sırtlarına bağlardı, şimdi bu onun modern versiyonu sanırım, bebek öne bağlanıyor bu kez :)Genelde birbirinin aynı listeler çıkacak karşınıza. Hastane çıkışı, zıbınlar, bebek çantası, puset, yumuşak mendil vs. ama çoğunda en önemlileri yazmayacak. Yan yatırma yastığı (bu çok önemli! İlk doğumumda bilmediğim ve listelerde yazmadığı için bebeğim süt aspirasyonu yaşamıştı ve doğduğu gün yoğun bakıma alınmıştı maalesef, sonra o yastıktan alıp hep yan yatırmıştım) Kolik salıncağı( her bebek mutlaka kolik olur ve, ya kollarınız kopana kadar battaniyede sallayıp uyutursunuz ya da bir kolik salıncağı her seyi halleder, biberon varsa listede almayın mesela en az 6 aya kadar su bile vermeden sütünüzün ona yeteceğini düşünün( sütün yetmiyo diyen densizler çıkacaktır onları umursamayın, bol sıvı alın yeter) tenine deyecek seyler hariç en kalitelisinden almaya çalışmayın( mesela ben almıştım ve çoğunu sevmemişti bebek arabasını daha çok poşet taşımak için kullanmıştık ) bebeğiniz sık sık anne kokusu almak isteyeceği için kanguru alın ama şu bez olup düğümle bağlananlardan olsun diğerleri bebeği rahat ettirmiyor( bir adı vardı ama unuttum) ve bu kanguru evde iş yaparken bebeğinizle olabilme konforu sağlıyor. İlk etapta aklıma gelenler bunlar :))
Aynen oyle kuzum.. cok sukur bugunumuze. Su hareketleri falan artik gumbur gumbur net hissetsek o da yetecekAy ne güzel haberler maşallah onason muayenede benimde öyleydi bebiş ne düşünüyor acaba diye doktorla güldük haline Çok şükür güzel guzel haberler geliyor. Ayrıntılı ultrason günümüz gelse de yavruları bir de öyle görsek
istanbul her durumda yanıyor vallahi, o sebeple çok düşünmek gerekmeyecek galiba kıyafet kalınlığı konusunda :)Ay bende ankaradayim havası öyle dengesizki daha önceki yazlar serin serin geçerken geçen sene Akdenizde gibiydik yandık valla. Bu yaz nasıl olacak bebise ne alsam ne almasam kafam corba
Gecen sene ülkece oyleydik ya. Ben yaz mevsimini cok severim. Allah affetsin gecen yaz isyan bayraklarını cekmistim sonunda. Ne sicak gunler yasadik oyle nefes alamadikAy bende ankaradayim havası öyle dengesizki daha önceki yazlar serin serin geçerken geçen sene Akdenizde gibiydik yandık valla. Bu yaz nasıl olacak bebise ne alsam ne almasam kafam corba
Hah sling kesinlikle o:)) Ne varsa eskilerde varevet bunlar hiç bir listede yok :) son yazdığın sling denen bişey var o mu? eskiden komşularımız büyük şal gibi bir şeyle bebeklerini sırtlarına bağlardı, şimdi bu onun modern versiyonu sanırım, bebek öne bağlanıyor bu kez :)
Hiç pijama takımı goturmedim hatta kürtaj olduğumda da pantalonla gittim ameliyat önlüğü giydirmislerdi zaten çıkışta da yine pantalonumu giyip çıkmıştım, pijama sen soyleyince aklıma geldi hatta şuan.. Ama panik olma konusunda yalnız degilmisim onu anladım, bu bebisler nasıl kıymetli olacak ya o kadar beklettiler ve o kadar zor günlerin arkasından gelmiş olacaklar ki.. ikinci çocuk olursa sever miyim oğlum kadar onu da diyordum ama bu olanlar özellikle fikrimi değiştirdi tamamenAynen ya ben ilk zamanlar yanımda pijama takımı götürdüm birşey olurda kürtaj olursam yanında kıyafet olsun diyorum..şimdi o derece değil ama gene de korkuyor insan ...
İnşallah herşey yolundadır bebeğin çok çok iyidir
Bi cildiyeye gorunsen mi canım belki farkli biseydirArkadaşlar benim gibi sadece göbek çevresi kaşınan var mı kaşi kaşı yara oldu artık. Yağ sürüyorum krem sürüyorum yok sizler hangi kremi kullananiyorsunuz. Benim karnimda çıkmadı aslında neden böyle kaşınıyor şaştım kaldim
bence hareketlenmeye başladığında da 2 saat hareket etmese niye hareket etmedi diye panikleyeceğiz, bişey değişmeyecek :)Aynen oyle kuzum.. cok sukur bugunumuze. Su hareketleri falan artik gumbur gumbur net hissetsek o da yetecekama kaygi hic bitmiyor tabi bir taraftan. Diger taraftan da cok sabirsiziz heralde keseyi goreyim bebegi goreyim cinsiyeti ogreneyim o olsun bu olsun dogsunlar da kurtulalim demek istemiyorum anin tadini çıkaralım
Kiyamam ya.. pijama boyutuna gelmedim hic ama kurmaktan da geri durmadim tabi ben de. Cok sukur iyi gecti randevu kuzum. Her sey yolunda dedi doktorAynen ya ben ilk zamanlar yanımda pijama takımı götürdüm birşey olurda kürtaj olursam yanında kıyafet olsun diyorum..şimdi o derece değil ama gene de korkuyor insan ...
İnşallah herşey yolundadır bebeğin çok çok iyidir
Annem neden kafasında bu kadar şey kuruyor ki diye düşünüyor benceKuzucum ben de normalde cok iyiyim sakinim. Randevudan bir gun once olanlar oluyorkafada kurmaya basliyorum. Ustelik kurarken de hareketlerini hissediyorum. Ona ragmen diyorum ki ya beynim bana oyun oynuyorsa, ya hareketsiz derse doktor, ya baska biseyse onlar neyse Allahtan uzun sürmüyor. Randevudan cikip rahatlıyorum.
Muayene bitti bu arada canim. Cok sukur her sey yolunda haftasiyla uyumlu dedi ölçüleri. Vitaminlere devam dedi. Son 2 haftadir elim degip alamamistim vitaminleri. Kullanmadığımı soyleyemedim. Cikista kosup aldim eczanedenhareketleri iyiydi. Kafayi ellerininin arasina almis yatiyordu minik kus. Gecen gittigimde de oyleydi. Ne dusunuyor oyle kara kara bilmiyorum
Valla 2. Trimester gebeliğin balayı diyorlar tadını cikarmak lazımAynen oyle kuzum.. cok sukur bugunumuze. Su hareketleri falan artik gumbur gumbur net hissetsek o da yetecekama kaygi hic bitmiyor tabi bir taraftan. Diger taraftan da cok sabirsiziz heralde keseyi goreyim bebegi goreyim cinsiyeti ogreneyim o olsun bu olsun dogsunlar da kurtulalim demek istemiyorum anin tadini çıkaralım
Ahaahaha.. muhtemelen sonumuz o dogru diyorsunbence hareketlenmeye başladığında da 2 saat hareket etmese niye hareket etmedi diye panikleyeceğiz, bişey değişmeyecek :)
Kız benceMerhaba arkadaşlar benim de bugün randevum vardı gittim çok şükür bir sıkıntı yoktu cinsiyetini de emin olamadığı için söyleyemedi maalesefsizin bir fikriniz varmı
Geçen sene tatile gittik döndüğümüzde Ankara daha sıcaktıGecen sene ülkece oyleydik ya. Ben yaz mevsimini cok severim. Allah affetsin gecen yaz isyan bayraklarını cekmistim sonunda. Ne sicak gunler yasadik oyle nefes alamadikbence yine yazliktan gidip ustune hemen gecirilebilecek hirka tarzi planlanabilir garanti olmasi adina. Aksamlari yine de sicaklik düşüyor bir tık
Annem neden kafasında bu kadar şey kuruyor ki diye düşünüyor bencebenim minnoş da el ensede yatıyordu en son
İstanbul'da tulum muslin battaniyeler iş görür benceistanbul her durumda yanıyor vallahi, o sebeple çok düşünmek gerekmeyecek galiba kıyafet kalınlığı konusunda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?