2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Bizim guatr tamamen ırsi anneannem annem ve ben bayrağı taşıyoruz Yaşla alakası olduğunu da çok düşünmüyorum belki tamamen o an vücutla alakalı ya görümcem de 34 yaşında gebe kaldı ama maşallahı vardı. Annem 37 yaşında kaldı kadın keçi gibiydi ay bitircez işte öyle böyle valla 5-6-7 daha rahat geçer inşallah

Konuyu kapatalım dediğiniz gibi herkesin kendi bebegi

Bende her şeyin fazlası zarar diyorum kuzum valla benim folat düşüktü takviyelere hamile kalmadan 3 ay önce başladım ki daha sağlıklı bir bedende bebek büyüteyim. D vitaminim 12 miydi 15 miydi neydi o 3 ay içinde onu yükselttim. Kendi doktorlarim da iyi yaptığımı soylediler. Ben hatta eşime de folik asit kullandirdim, gebelik öncesi bir markanın kadın ve erkek için böyle bir ürünü vardı. Doktorum yaptigim hiçbir şey için niye yaptın demedi aksine iyi yapmışsın dedi. Artık cidden kaliteli gidaya ulaşamıyoruz büyük sehirlerde. Eskiler kırsalda daha kaliteli besleniyordu bence o yüzden ihtiyaçlari yoktu böyle takviyelere.

Maşallah iri bebek olacak gibi. Benim de ilk gebeliğimde 2-2,5 hafta önden gidiyordu, 37+3'te 3 kilo 650 gram olarak sezeryanla alındı. Tabi bu kişiden kişiye değişir, her kişi tıpkı parmak izi gibi birbirinden farklıdır.

Bir kızım vardı bir kızım daha oluyormuş az önce öğrendim.. Rabbimin en güzel emanetleri.. bir ömür birbirlerine kardeş , dost olsunlar inşallah
Gözün aydın canım kız kıza destek olurlar güzel olur hala eksikliğini hissederim ablam ya da kız kardeşimin olmamasının, zor bir durum gerçekten, hep ablası kız kardeşi olana imrenerek bakıp iç cekmisimdir :)

Crp için doktorum 10 dan sonrasına enfeksiyon deriz demişti ama o 10 başlangıç benim için dedi, 6.98 le gittiğimde enfeksiyonun yok dedi ki referans aralığı 0-5 ama dedim olsun sıfır benim gözümde dedi, diğerleri hakkında bilgim yok canım ama gidip tahlil sonucunu göstermek istediğini söyleyebilirsin sadece, yetisirsen bugün bile, ilaç girişi açıp reçete yazabiliyorlar

Folik asit sentetik bir ürün doğal formu gidalardada olan folat formudur. Doktorlarda folat formunu önerir genelde. Kimi bünyede fazla folik asit atılamaz ve bu da bebekte sanki folik asit eksikligi varmis gibi durum yaratip sorunlar dogurabilir. Yani aslinda folik asit otizme neden olur demek kesin bir karar degildir. Kişinin bünyesiyle alakalı durum. Bunu bir doktordan dinlemiştim. Herseyde olduğu gibi vitamin minarellari de dozunda kontrollü kullanmak gerekir.

Benim sıpa da bir hafta önden gidiyor. Iri bu cocuk dedi doktor erken döllenme olabilir demisti ki öyle olmustu

Benim ilk gebelikte gebelik şekeri vardı ben ondan şüpheleniyorum yine ölçmeye başlayım bı yemeklerden önce sonra bir süre takip edeyim bakalım, bı ara etmiştim sıkıntı yoktu ama şuan bebiş önden önden gidince içime kuşku düştü bunu bı eleyim de eğer henüz başlamadiysa, sonrası artık dediğiniz gibi her bebek kendi karakteri kendi yapısıyla doğuyor hayırlısıyla sağlıcakla doğar inşallah hepimizin minnoslari

Bırak vitamini ilacı Su’yun bile fazlası zehirdir ona hemfikiriz zaten. Ama bu aşı konuları folik asit konularının hassas olduğunu düşünüyorum. Çünkü fikir ayrılığı çok bilgi kirliliği çok. Bütün doktorlara saygı duyuyorum diyorum ve geçiyorum aklıma yatmayan şeylere bile ve herkes kendi için bebeği için en iyisine karar verebilir. Benim demek istediğim keskin bir dille aşı yaptırmadım kanser yapıyor folik asit kullanmadım otizmi tetikliyor gibi söylemler bana yanlış geliyor zaten yeterince hassas bir dönem. Herkesin doktoru da bebişide kendine

Kızlar bu arada tabloda cinsiyetini güncelleme mi isteyen biri var mı ? Arada mesaj kaçırmış olabilirim ekleyebiliriz onları da

Çoookk teşekkür ederim canım insan olmayan meyveyi arzu ediyor tabi ki isterdim bi kızım var bide oğlum olsun ama böylesi de güzel tabi ki.. hayırlı evlat olsunlar sağlıklı olsunlar

Canım ilk gebeliğinde şeker yüklemesi yaptırıp mı öğrendin? Ben de şeker yüklemesi konusunda çok kararsızım. Kesin yapılsın diyen de var zararlı diyen de var. Geçen sene insülin direncim sınıra gelmişti diyetle üç ay toparladım. Şimdi de açlık şekerimde falan bir sıkıntı yok ama dediğim gibi kararsızım. Şeker yüklemesi yaptırmadan başka bir şekilde öğrenebiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…