- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #8.081
Bizim guatr tamamen ırsi anneannem annem ve ben bayrağı taşıyoruzAh canım yaşın da gençmis aslında yaş büyüdükçe gebelik ve sıkıntılar artıyor diyorlar ki bence doğru. Arkadaşlarımın eşleri hamile 30 lu yaşların basindalar daha rahat geçiriyorlar ama ben ilk 3 ay gerçekten tır çarpmış gibiydim. Yeni yeni toparlıyorum rutinlerime dönebildim. Hiç kusmayan tanıdığım var ya. Benim içim dışıma çıktı ilk 3 ay. Zaten zaman hızlı geçiyor bak 4. Aya girdik bile nerdeyse yariladik kız hamileligigerisi senin için daha kolay geçer inşallah
Salı günü doktorumdn tekrar isteyeceğim yüksek çıkanları bakalım orada nasıl cikacak.Evet evet canım banada gebelikte yüksek çıkar demişti doktor zaten. İçin rahat etmezse tekrar et tahlilleri istersen
Konuyu kapatalım dediğiniz gibi herkesin kendi bebegiMerhaba. Kendi adıma sert tepki verdiğimi düşünmüyorum. Kızlar ben kullanmak istemedim folik asiti otizm düşüncesi yüzünden içime sinmedi demek farklı, ben folik asit almadım otizmi tetikliyor diye keskin bir dille konuşmak çok çok farklı. Mesajın da aynen bu şekildeydi. Yine söylüyorum herkes bebeği için en iyisini bilir zaten
Bende her şeyin fazlası zarar diyorum kuzum valla benim folat düşüktü takviyelere hamile kalmadan 3 ay önce başladım ki daha sağlıklı bir bedende bebek büyüteyim. D vitaminim 12 miydi 15 miydi neydi o 3 ay içinde onu yükselttim. Kendi doktorlarim da iyi yaptığımı soylediler. Ben hatta eşime de folik asit kullandirdim, gebelik öncesi bir markanın kadın ve erkek için böyle bir ürünü vardı. Doktorum yaptigim hiçbir şey için niye yaptın demedi aksine iyi yapmışsın dedi. Artık cidden kaliteli gidaya ulaşamıyoruz büyük sehirlerde. Eskiler kırsalda daha kaliteli besleniyordu bence o yüzden ihtiyaçlari yoktu böyle takviyelere.Merhaba. Kendi adıma sert tepki verdiğimi düşünmüyorum. Kızlar ben kullanmak istemedim folik asiti otizm düşüncesi yüzünden içime sinmedi demek farklı, ben folik asit almadım otizmi tetikliyor diye keskin bir dille konuşmak çok çok farklı. Mesajın da aynen bu şekildeydi. Yine söylüyorum herkes bebeği için en iyisini bilir zaten
Maşallah iri bebek olacak gibi. Benim de ilk gebeliğimde 2-2,5 hafta önden gidiyordu, 37+3'te 3 kilo 650 gram olarak sezeryanla alındı. Tabi bu kişiden kişiye değişir, her kişi tıpkı parmak izi gibi birbirinden farklıdır.Kızlar bugün üniversite hastanesindeki randevuma gittim bebiş iyi çok şükür ama bu minnoslar neden önden gidiyor13+4 şuan normalde ama 14+1 14+2 ve bir ölçümde de 15 haftaya kadar cikti anlamadım ikili tarama yaptırdın mi dedi hayır dedim, ikili zamanın geçmiş üçlü istersen yapalım ücretsiz dedi, öyle diyince yapın dedim kan verdim, 1 ay sonra çıkacak dedi, bu hastaneye gitmenin en güzel yani her gidişimde rutin kanların hepsini istiyor tiroid özellikle istiyor, tam idrar da istiyor.. kötü yanı tek monitör zaten o da doktora dönük, asla görmedim bebeği, kalp atışını da duymadım ama iyi olduğunu söyledi işte muayene baya sürdü aslında inceledi ölçtü vs ama insan görmek duymak istiyor yine de.. Cinsiyeti sordum çok küçük, belli değil cinsiyeti dedi..
Gözün aydın canım kız kıza destek olurlar güzel olur hala eksikliğini hissederim ablam ya da kız kardeşimin olmamasının, zor bir durum gerçekten, hep ablası kız kardeşi olana imrenerek bakıp iç cekmisimdir :)Bir kızım vardı bir kızım daha oluyormuş az önce öğrendim.. Rabbimin en güzel emanetleri.. bir ömür birbirlerine kardeş , dost olsunlar inşallah
Crp için doktorum 10 dan sonrasına enfeksiyon deriz demişti ama o 10 başlangıç benim için dedi, 6.98 le gittiğimde enfeksiyonun yok dedi ki referans aralığı 0-5 ama dedim olsun sıfır benim gözümde dedi, diğerleri hakkında bilgim yok canım ama gidip tahlil sonucunu göstermek istediğini söyleyebilirsin sadece, yetisirsen bugün bile, ilaç girişi açıp reçete yazabiliyorlarKızlar merhaba
Dün sağlık ocağında kan ve idrar tahlili yaptırdım. Crp 12 cıkmış ayrıiica idrarda lökosit 2 pozitif ve wbc 16 çıkmış.
Kadin dogum randevum salı günü. Öne ceksem mi acaba. Bu seviyeler ciddi midir?
Folik asit sentetik bir ürün doğal formu gidalardada olan folat formudur. Doktorlarda folat formunu önerir genelde. Kimi bünyede fazla folik asit atılamaz ve bu da bebekte sanki folik asit eksikligi varmis gibi durum yaratip sorunlar dogurabilir. Yani aslinda folik asit otizme neden olur demek kesin bir karar degildir. Kişinin bünyesiyle alakalı durum. Bunu bir doktordan dinlemiştim. Herseyde olduğu gibi vitamin minarellari de dozunda kontrollü kullanmak gerekir.Merhaba hanimlar folik asit ve otizm le ilgili düşüncemi paylaştım neden bu kadar sert cevaplar verilmiş anlamadim burası herkesin fikrini düşüncesini özgürce kimseye saygısızlık yapmadan paylaştığı bir platform kendi doktorum la konuştum konuyu bu konuyla ilgili bir çalışma olduğunu ama daha sonuclanmadigini söyledi ve kararı bana bıraktı
Benim sıpa da bir hafta önden gidiyor. Iri bu cocuk dedi doktorKızlar bugün üniversite hastanesindeki randevuma gittim bebiş iyi çok şükür ama bu minnoslar neden önden gidiyor13+4 şuan normalde ama 14+1 14+2 ve bir ölçümde de 15 haftaya kadar cikti anlamadım ikili tarama yaptırdın mi dedi hayır dedim, ikili zamanın geçmiş üçlü istersen yapalım ücretsiz dedi, öyle diyince yapın dedim kan verdim, 1 ay sonra çıkacak dedi, bu hastaneye gitmenin en güzel yani her gidişimde rutin kanların hepsini istiyor tiroid özellikle istiyor, tam idrar da istiyor.. kötü yanı tek monitör zaten o da doktora dönük, asla görmedim bebeği, kalp atışını da duymadım ama iyi olduğunu söyledi işte muayene baya sürdü aslında inceledi ölçtü vs ama insan görmek duymak istiyor yine de.. Cinsiyeti sordum çok küçük, belli değil cinsiyeti dedi..
Canım ben geçen şunu kaydetmiştim belki buna da bakabilirsin yorumları falan iyiLierac i çok duydum memnunsunuz sanırım sizde bende alayım olmazsa bugün
Benim ilk gebelikte gebelik şekeri vardı ben ondan şüpheleniyorum yine ölçmeye başlayım bı yemeklerden önce sonra bir süre takip edeyim bakalım, bı ara etmiştim sıkıntı yoktu ama şuan bebiş önden önden gidince içime kuşku düştü bunu bı eleyim de eğer henüz başlamadiysa, sonrası artık dediğiniz gibi her bebek kendi karakteri kendi yapısıyla doğuyor hayırlısıyla sağlıcakla doğar inşallah hepimizin minnoslariMaşallah iri bebek olacak gibi. Benim de ilk gebeliğimde 2-2,5 hafta önden gidiyordu, 37+3'te 3 kilo 650 gram olarak sezeryanla alındı. Tabi bu kişiden kişiye değişir, her kişi tıpkı parmak izi gibi birbirinden farklıdır.
Bende de erken döllenme var ama 2 guncukBenim sıpa da bir hafta önden gidiyor. Iri bu cocuk dedi doktorerken döllenme olabilir demisti ki öyle olmustu
Bırak vitamini ilacı Su’yun bile fazlası zehirdir ona hemfikiriz zaten. Ama bu aşı konuları folik asit konularının hassas olduğunu düşünüyorum. Çünkü fikir ayrılığı çok bilgi kirliliği çok. Bütün doktorlara saygı duyuyorum diyorum ve geçiyorum aklıma yatmayan şeylere bile ve herkes kendi için bebeği için en iyisine karar verebilir. Benim demek istediğim keskin bir dille aşı yaptırmadım kanser yapıyor folik asit kullanmadım otizmi tetikliyor gibi söylemler bana yanlış geliyor zaten yeterince hassas bir dönem. Herkesin doktoru da bebişide kendineBende her şeyin fazlası zarar diyorum kuzum valla benim folat düşüktü takviyelere hamile kalmadan 3 ay önce başladım ki daha sağlıklı bir bedende bebek büyüteyim. D vitaminim 12 miydi 15 miydi neydi o 3 ay içinde onu yükselttim. Kendi doktorlarim da iyi yaptığımı soylediler. Ben hatta eşime de folik asit kullandirdim, gebelik öncesi bir markanın kadın ve erkek için böyle bir ürünü vardı. Doktorum yaptigim hiçbir şey için niye yaptın demedi aksine iyi yapmışsın dedi. Artık cidden kaliteli gidaya ulaşamıyoruz büyük sehirlerde. Eskiler kırsalda daha kaliteli besleniyordu bence o yüzden ihtiyaçlari yoktu böyle takviyelere.
KesinlikleKonuyu kapatalım dediğiniz gibi herkesin kendi bebegi
Yaaaa kızkardeş çok güzelBir kızım vardı bir kızım daha oluyormuş az önce öğrendim.. Rabbimin en güzel emanetleri.. bir ömür birbirlerine kardeş , dost olsunlar inşallah
Çoookk teşekkür ederim canım insan olmayan meyveyi arzu ediyor tabi ki isterdim bi kızım var bide oğlum olsun ama böylesi de güzel tabi ki.. hayırlı evlat olsunlar sağlıklı olsunlarGözün aydın canım kız kıza destek olurlar güzel olur hala eksikliğini hissederim ablam ya da kız kardeşimin olmamasının, zor bir durum gerçekten, hep ablası kız kardeşi olana imrenerek bakıp iç cekmisimdir :)
Canım ilk gebeliğinde şeker yüklemesi yaptırıp mı öğrendin? Ben de şeker yüklemesi konusunda çok kararsızım. Kesin yapılsın diyen de var zararlı diyen de var. Geçen sene insülin direncim sınıra gelmişti diyetle üç ay toparladım. Şimdi de açlık şekerimde falan bir sıkıntı yok ama dediğim gibi kararsızım. Şeker yüklemesi yaptırmadan başka bir şekilde öğrenebiliyor muyuz?Benim ilk gebelikte gebelik şekeri vardı ben ondan şüpheleniyorum yine ölçmeye başlayım bı yemeklerden önce sonra bir süre takip edeyim bakalım, bı ara etmiştim sıkıntı yoktu ama şuan bebiş önden önden gidince içime kuşku düştü bunu bı eleyim de eğer henüz başlamadiysa, sonrası artık dediğiniz gibi her bebek kendi karakteri kendi yapısıyla doğuyor hayırlısıyla sağlıcakla doğar inşallah hepimizin minnoslari
Isim ekleyebilirsin canım banaKızlar bu arada tabloda cinsiyetini güncelleme mi isteyen biri var mı ? Arada mesaj kaçırmış olabilirim ekleyebiliriz onları da
Ay çok severim Aslan ismini adıyla bin yaşasınIsim ekleyebilirsin canım bana
Aslan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?