2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Benim ilk bebiş olacak kafam allak bullak doktor da son haftalarda karar veririz dedi bakalım aslında bir yanim normal istiyor bir yanım kararsız.

Bence sabah akşam ölçüm yaparsan onda sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur.. ama şeker yuklemesi yaptirdigimda kesin ne seviyede olduğunu falan öğrenmiştim ben, şeker yüklemesi konusunda ben doktorumu dinlemiştim, oturup iki dilim pasta hiç mi yemiyorsun aynı işte içindeki şeker oranı demişti, yaptırmıştım ve sınırın bir tık üstü çıkmıştı 20.haftada mi neydi, bana sürekli takip etmem gerektiğini söylemişti hemen şeker aleti almıştım gebelik ilerledikçe şekeri git gide daha zor tolere etmişti vücudum, 5 hurma ile 200 u buldugum olmuştu maalesef sabah aç karnına yemiştim o zaman dogumu kolaylaştırıyor dediler diye sonra 200 şoku ve tarçınlı yogurt şekeri güzel dusuruyor da tarçınlı yoğurt iyi ki temkinli davranmistim 5 tane yiyip bırakmıştım. Tabi bu kücuk bir örnek ama tam bir diyabet hastası gibi beslenmeye başlamıştım ekmek pilav patates bile sıfıra indirmiştim mecbur şekerim 200 e dayanıyordu hemen

Benim de bir ablam var ve dünyalara değişmem. İyi ki abim yok asla aramız böyle olamazdı Bu arada ben de tek cocuk modundaydım, asla ve asla 2. yi istemiyordum, ilk cocugun neyi var neyi yok herkese dağıtmıştım ve zaten 2. çocuk imkansız gibi bir seydi. Ama yukarısı size baska çocuk planı da yaptıysa kurtuluşunuz yok demektir. Bunu şu an deneyimliyorum

İnsülin direnci ile mücadele ederken ben de tarçınlı yoğurdu çok yedim bakalım zamanı gelsin de hayırlısı ile bir karar veririz inşaallah

Benim de son kontrolüm 38+5 teydi doktor demişti ki 3750 bu şuan, haftaya kalırsa 4 olur kesin normal doğum iptal olur, ya hemen doğur ya sezeryan, o öyle diyince normal doğum için suni sancı istedim dedim normal olsun, sonra minnoş bir doğdu 3350 doğuma da hazır değilmiş aşırı zor doğdu, doğumda yorulmuş bütün organları hemen yoğun bakıma dediler falan baya sıkıntılı bir sürecin içinde bulduk kendimizi sonrasında... 3750 ye inanmakla başlamıştı herşey..

Geçen bir kadındogum doktoru sayfasında gördüm 3.5 kilo dedikleri bebek 5 kilo doğmuş ultrason kilosu yanıltıcı oluyor kesinlikle. Benim 37+3 te 3.650 ydi. Gelisimi durmasa ve zamanı beklesem 4 kiloyu geçerdi.

Maşallah canım..sağlıkla gelsinler..evet Benim önde gidiyor 4 gün .ama olsun geriden gitmektense önde gitsinler diyorum

Kuzucum yasla genel olarak orantili olabilir ama bazen de belli olmuyor. Ilk gebeligim benim de senin gibiydi. Sersem gibiydim. Bol bulantıli saga sola her yere kusmali. Aradan 7 sene gecti 35teyim simdi. Masallah diyeyim kendime 10 numara hamilelik ne bulanti ne kusma. Biraz uyku hali o kadar. Hatta ilk gebelikte 12.haftaya kadar 5 kilo vermistim. Bunda da zaten nasilsa kusarım zayiflarim diye dusunurken 14.haftada kilo alma sokunu yasiyorum haliyle

Bir doktorun yanlış yonlendirmesi nelere sebep olmus. Keyfi yerinde yatan kuzucugu dunyaya gelmeye zorlamissiniz saglikla dogsunlar da canım onemli olan o

Lierac i çok duydum memnunsunuz sanırım sizde bende alayım olmazsa bugü

Şuan için çok kilo alımı olmadığı işin çatlağım olmuşmadı. İnşallah hiçbirimizin çatlağı olmaz diyelim
cildiye doktorları hamileyken bu iki ürünü güvenle kullanabileceğimizi ve çatlak oluşumunu engellediğini belirtiyor. Tabi genetik faktörler , bol su içimi, hareket , kilo alımı miktarı hepsi çok önemli..

Bebegin cinsiyeti ile de alakası yok o zaman gerçekten her gebelik farklı. Ben bu hafta bir kendimdeyim duzeldim ama kabus gibi geçti ilk 3 ayı. 9 ay böyle mi olacak diye korkmadım değil

Bebegin cinsiyeti ile de alakası yok o zaman gerçekten her gebelik farklı. Ben bu hafta bir kendimdeyim duzeldim ama kabus gibi geçti ilk 3 ayı. 9 ay böyle mi olacak diye korkmadım değil
Aynen cinsiyet ayni ama gebelikler farkli. Vitamin takviyesinin etkisi oldugunu dusundum kendimde gebelik oncesi kullanmis oldum epey b12 falan 700lere cikmisti. Ama bu da bir yorum tabi. Kesin ona bagli diye bisey denilemez

İkili teste cinsiyet belli olmaz dimi bi umut gittim 12+1deyiz çok küçük dedi çatlıycam
11+1de ogrendim canim. Yuzde 99 diye oran vererek soyledi. 4 gun sonra da gen testinde kesinlesti. Bebegin gostermesiyle de alakali ama bazi doktorlarin garanticiligiyle de alakali oldugunu dusunuyorum. O merak etmedigi icin umursamıyor ve iyice emin olana kadar da agzini acmiyor bence

Aynen cinsiyet ayni ama gebelikler farkli. Vitamin takviyesinin etkisi oldugunu dusundum kendimde gebelik oncesi kullanmis oldum epey b12 falan 700lere cikmisti. Ama bu da bir yorum tabi. Kesin ona bagli diye bisey denilemez
İlk gebelik kız, şimdiki erkek ve hiç bir şey kullanmadım. Ne bulantı, ne kusma, ne canın bir şey çekmesi, ne ağrı- ne sızı ikisinde de olmadı ve ultrasonda görmesem hamile olduğuma kendimi ikna edemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…