- 12 Ocak 2014
- 4.610
- 4.688
- 333
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #8.121
Benim ilk bebiş olacak kafam allak bullak doktor da son haftalarda karar veririz dedi bakalım aslında bir yanim normal istiyor bir yanım kararsız.Kendi tercihimdi. 38'de alınacaktı normalde ama son kontrolde gelişimi durduğu için erken alındı. İri bebekle aşağısını dağıtmak istemedim açıkcası ve etrafımın tavsiyesi de sezeryan yönündeydi.
Bence sabah akşam ölçüm yaparsan onda sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur.. ama şeker yuklemesi yaptirdigimda kesin ne seviyede olduğunu falan öğrenmiştim ben, şeker yüklemesi konusunda ben doktorumu dinlemiştim, oturup iki dilim pasta hiç mi yemiyorsun aynı işte içindeki şeker oranı demişti, yaptırmıştım ve sınırın bir tık üstü çıkmıştı 20.haftada mi neydi, bana sürekli takip etmem gerektiğini söylemişti hemen şeker aleti almıştım gebelik ilerledikçe şekeri git gide daha zor tolere etmişti vücudum, 5 hurma ile 200 u buldugum olmuştu maalesef sabah aç karnına yemiştim o zaman dogumu kolaylaştırıyor dediler diyeCanım ilk gebeliğinde şeker yüklemesi yaptırıp mı öğrendin? Ben de şeker yüklemesi konusunda çok kararsızım. Kesin yapılsın diyen de var zararlı diyen de var. Geçen sene insülin direncim sınıra gelmişti diyetle üç ay toparladım. Şimdi de açlık şekerimde falan bir sıkıntı yok ama dediğim gibi kararsızım. Şeker yüklemesi yaptırmadan başka bir şekilde öğrenebiliyor muyuz?
Benim de bir ablam var ve dünyalara değişmem. İyi ki abim yok asla aramız böyle olamazdıKız kardeşler bir de çok bağlı oluyor birbirine. Bende hep bir ablam ya da kız kardeşim olsun isterdim o yüzden. İki erkek kardeşim var. ilki kız ikinci bebisi kız bekleyenler çok çok şanslı bence. Hep bir yoldaşı olacak hayatında çünkü biz kendi ömrümüzü bilemiyoruz. Ben tek çocuk düşündüğüm için farketmez modundaydim sonra istemsiz erkek olsun demiştim erkek olduğunu öğrenince de sevindim. Ama birden fazla çocuk planım olsaydı mutlaka kız kardeşler olsun isterdim valla
İnsülin direnci ile mücadele ederken ben de tarçınlı yoğurdu çok yedimBence sabah akşam ölçüm yaparsan onda sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur.. ama şeker yuklemesi yaptirdigimda kesin ne seviyede olduğunu falan öğrenmiştim ben, şeker yüklemesi konusunda ben doktorumu dinlemiştim, oturup iki dilim pasta hiç mi yemiyorsun aynı işte içindeki şeker oranı demişti, yaptırmıştım ve sınırın bir tık üstü çıkmıştı 20.haftada mi neydi, bana sürekli takip etmem gerektiğini söylemişti hemen şeker aleti almıştım gebelik ilerledikçe şekeri git gide daha zor tolere etmişti vücudum, 5 hurma ile 200 u buldugum olmuştu maalesef sabah aç karnına yemiştim o zaman dogumu kolaylaştırıyor dediler diyesonra 200 şoku ve tarçınlı yogurt şekeri güzel dusuruyor da tarçınlı yoğurt iyi ki temkinli davranmistim 5 tane yiyip bırakmıştım. Tabi bu kücuk bir örnek ama tam bir diyabet hastası gibi beslenmeye başlamıştım ekmek pilav patates bile sıfıra indirmiştim mecbur şekerim 200 e dayanıyordu hemen
Benim de son kontrolüm 38+5 teydi doktor demişti ki 3750 bu şuan, haftaya kalırsa 4 olur kesin normal doğum iptal olur, ya hemen doğur ya sezeryan, o öyle diyince normal doğum için suni sancı istedim dedim normal olsun, sonra minnoş bir doğdu 3350Kendi tercihimdi. 38'de alınacaktı normalde ama son kontrolde gelişimi durduğu için erken alındı. İri bebekle aşağısını dağıtmak istemedim açıkcası ve etrafımın tavsiyesi de sezeryan yönündeydi.
Geçen bir kadındogum doktoru sayfasında gördüm 3.5 kilo dedikleri bebek 5 kilo doğmuşBenim de son kontrolüm 38+5 teydi doktor demişti ki 3750 bu şuan, haftaya kalırsa 4 olur kesin normal doğum iptal olur, ya hemen doğur ya sezeryan, o öyle diyince normal doğum için suni sancı istedim dedim normal olsun, sonra minnoş bir doğdu 3350doğuma da hazır değilmiş aşırı zor doğdu, doğumda yorulmuş bütün organları hemen yoğun bakıma dediler falan baya sıkıntılı bir sürecin içinde bulduk kendimizi sonrasında... 3750 ye inanmakla başlamıştı herşey..
Iki kızın tadindan yenmezBir kızım vardı bir kızım daha oluyormuş az önce öğrendim.. Rabbimin en güzel emanetleri.. bir ömür birbirlerine kardeş , dost olsunlar inşallah
Maşallah canım..sağlıkla gelsinler..Kızlar bugün üniversite hastanesindeki randevuma gittim bebiş iyi çok şükür ama bu minnoslar neden önden gidiyor13+4 şuan normalde ama 14+1 14+2 ve bir ölçümde de 15 haftaya kadar cikti anlamadım ikili tarama yaptırdın mi dedi hayır dedim, ikili zamanın geçmiş üçlü istersen yapalım ücretsiz dedi, öyle diyince yapın dedim kan verdim, 1 ay sonra çıkacak dedi, bu hastaneye gitmenin en güzel yani her gidişimde rutin kanların hepsini istiyor tiroid özellikle istiyor, tam idrar da istiyor.. kötü yanı tek monitör zaten o da doktora dönük, asla görmedim bebeği, kalp atışını da duymadım ama iyi olduğunu söyledi işte muayene baya sürdü aslında inceledi ölçtü vs ama insan görmek duymak istiyor yine de.. Cinsiyeti sordum çok küçük, belli değil cinsiyeti dedi..
Benim de öyle iki hafta daha büyüktü karnım .indi..bnce ödem ve ya ilaç etkisi oluyor ..Kız benim karnm indi baya çıkmış ti şimdi bugün oda indi baya varmıdır böyle bir şey
Kuzucum yasla genel olarak orantili olabilir ama bazen de belli olmuyor. Ilk gebeligim benim de senin gibiydi. Sersem gibiydim. Bol bulantıli saga sola her yere kusmali. Aradan 7 sene gecti 35teyim simdi. MasallahAh canım yaşın da gençmis aslında yaş büyüdükçe gebelik ve sıkıntılar artıyor diyorlar ki bence doğru. Arkadaşlarımın eşleri hamile 30 lu yaşların basindalar daha rahat geçiriyorlar ama ben ilk 3 ay gerçekten tır çarpmış gibiydim. Yeni yeni toparlıyorum rutinlerime dönebildim. Hiç kusmayan tanıdığım var ya. Benim içim dışıma çıktı ilk 3 ay. Zaten zaman hızlı geçiyor bak 4. Aya girdik bile nerdeyse yariladik kız hamileligigerisi senin için daha kolay geçer inşallah
Bir doktorun yanlış yonlendirmesi nelere sebep olmus. Keyfi yerinde yatan kuzucugu dunyaya gelmeye zorlamissinizBenim de son kontrolüm 38+5 teydi doktor demişti ki 3750 bu şuan, haftaya kalırsa 4 olur kesin normal doğum iptal olur, ya hemen doğur ya sezeryan, o öyle diyince normal doğum için suni sancı istedim dedim normal olsun, sonra minnoş bir doğdu 3350doğuma da hazır değilmiş aşırı zor doğdu, doğumda yorulmuş bütün organları hemen yoğun bakıma dediler falan baya sıkıntılı bir sürecin içinde bulduk kendimizi sonrasında... 3750 ye inanmakla başlamıştı herşey..
Lierac i çok duydum memnunsunuz sanırım sizde bende alayım olmazsa bugü
Fetal DNA testinde belli olur canım nipt testi gibi.. ikilide uclude belli olmuyorİkili teste cinsiyet belli olmaz dimi bi umut gittim 12+1deyiz çok küçük dedi çatlıycam
Bebegin cinsiyeti ile de alakası yok o zaman gerçekten her gebelik farklı. Ben bu hafta bir kendimdeyim duzeldim ama kabus gibi geçti ilk 3 ayı. 9 ay böyle mi olacak diye korkmadım değilKuzucum yasla genel olarak orantili olabilir ama bazen de belli olmuyor. Ilk gebeligim benim de senin gibiydi. Sersem gibiydim. Bol bulantıli saga sola her yere kusmali. Aradan 7 sene gecti 35teyim simdi. Masallahdiyeyim kendime 10 numara hamilelik ne bulanti ne kusma. Biraz uyku hali o kadar. Hatta ilk gebelikte 12.haftaya kadar 5 kilo vermistim. Bunda da zaten nasilsa kusarım zayiflarim diye dusunurken 14.haftada kilo alma sokunu yasiyorum haliyle
Benim 11+4 de belli oldu bebişin cinsiyetiİkili teste cinsiyet belli olmaz dimi bi umut gittim 12+1deyiz çok küçük dedi çatlıycam
Aynen cinsiyet ayni ama gebelikler farkli. Vitamin takviyesinin etkisi oldugunu dusundum kendimde gebelik oncesi kullanmis oldum epey b12 falan 700lere cikmisti. Ama bu da bir yorum tabi. Kesin ona bagli diye bisey denilemezBebegin cinsiyeti ile de alakası yok o zaman gerçekten her gebelik farklı. Ben bu hafta bir kendimdeyim duzeldim ama kabus gibi geçti ilk 3 ayı. 9 ay böyle mi olacak diye korkmadım değil
11+1de ogrendim canim. Yuzde 99 diye oran vererek soyledi. 4 gun sonra da gen testinde kesinlesti. Bebegin gostermesiyle de alakali ama bazi doktorlarin garanticiligiyle de alakali oldugunu dusunuyorum. O merak etmedigi icin umursamıyor ve iyice emin olana kadar da agzini acmiyor benceİkili teste cinsiyet belli olmaz dimi bi umut gittim 12+1deyiz çok küçük dedi çatlıycam
İlk gebelik kız, şimdiki erkek ve hiç bir şey kullanmadım. Ne bulantı, ne kusma, ne canın bir şey çekmesi, ne ağrı- ne sızı ikisinde de olmadı ve ultrasonda görmesem hamile olduğuma kendimi ikna edemezdimAynen cinsiyet ayni ama gebelikler farkli. Vitamin takviyesinin etkisi oldugunu dusundum kendimde gebelik oncesi kullanmis oldum epey b12 falan 700lere cikmisti. Ama bu da bir yorum tabi. Kesin ona bagli diye bisey denilemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?