- 12 Ocak 2014
- 4.610
- 4.688
- 333
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #8.541
Benim ilk bebegim canım daha önce gebeliğim de olmadı. Acayip heyecanliyim. 12 Şubat'ta ayrıntılı ultrasonum var ilk defa bu kadar uzun muayenem olmadıBir an önce hisetmek istyorum ya
Sanki nisandaki ayrık gibi, ve o vurdugumdan 3 saat sonrasiydi, bağımsızlığını ilan etti bu demiştim ayrılmış gibi olmustu, şuan bitişik parmak, tek umudum oYok yok aynı değil bence. Nisan ayında parmağın daha farklı görünüyor
Evet yaaa bayılıyorum bende, nisan gibi inşallah havalar ısınınca kot olanlarından istiyorum tam baharlık, içine beyaz tişört inanılmaz baharlık hamile kombiniSalopetler çok tatlı duruyor ya kışın kadife gibi olanları yazın kot ya da keten.
Tulumlarda güzel oluyor aslında boyle kumaş renkliEvet yaaa bayılıyorum bende, nisan gibi inşallah havalar ısınınca kot olanlarından istiyorum tam baharlık, içine beyaz tişört inanılmaz baharlık hamile kombini
İncinmiş gibi kuzum ama fena vurmussun valla nasıl morarmışSanki nisandaki ayrık gibi, ve o vurdugumdan 3 saat sonrasiydi, bağımsızlığını ilan etti bu demiştim ayrılmış gibi olmustu, şuan bitişik parmak, tek umudum o
Canım valla ayrıntılı+ fetal+ikili biraz saçma olmuş. Ayrıntılı ultrason için zaten bebişin büyümesi gerekiyor öncesinde anlamsız gibi. 13. Haftada neden böyle bir şey istemişler anlamadım. Bende ikili testi yaptırdıgimin akşamı karar vermiştim fetal dna ya ikili testi boşa yaptırmış gibi oldum. Doktor diğer taramalara gerek yok tarama zamanı rutin kontrollerini yaparız dedi.Kizlar ben fetal DNA yaptirmistim doktoruma sordum ikili üçlü gerek var mı diye üçlüyü gerek yok ama ikili yaptır dedi. Perinatologa gittim bana ikili değil de erken ayrıntılı ultrason yaptılar. Benim ilk kizimda yoktu 20. Haftada normal ayrintiliya girmiştim. Şimdi 13. Haftada erken ayrıntılı ultrasona soktular. Fetal de yaptırmışken ne yalan soyluyim gereksiz geldi birde 20. Haftada ayrıntılı ya ayrıca zaten giricem. sizlerde nasıl işliyor süreç
Bana gereksiz geldi canım doktorunun yaptığı, fetal DNA yaptirmissin, ayrintiliya da gireceksin daha ne gerek varmış ki... Benim doktorum 4 haftada bir kontrol dedi şimdi 16.haftada gitcem sonra sanırım 20.haftada ayrıntılı için gitcem, şeker yuklemeyi de söylemişti ama unuttum... Bana demişti ikili üçlü testler var yaptırmak ister misin, ben de sonuç çok yüksek oranda doğru değil sanki demiştim.. fetal DNA daha iyi olur galiba ama oğlumda hiçbirini yaptirmamistim dedim o da evet o da bir seçenek istersen hiç birini yaptırma dedi.. öyle kapandı konuKizlar ben fetal DNA yaptirmistim doktoruma sordum ikili üçlü gerek var mı diye üçlüyü gerek yok ama ikili yaptır dedi. Perinatologa gittim bana ikili değil de erken ayrıntılı ultrason yaptılar. Benim ilk kizimda yoktu 20. Haftada normal ayrintiliya girmiştim. Şimdi 13. Haftada erken ayrıntılı ultrasona soktular. Fetal de yaptırmışken ne yalan soyluyim gereksiz geldi birde 20. Haftada ayrıntılı ya ayrıca zaten giricem. sizlerde nasıl işliyor süreç
İnşallah incinmistir ya cidden moralim çok bozuldu bugün, yarına kadar morluk şişlik artmazsa hiç gitmem belki doktoraİncinmiş gibi kuzum ama fena vurmussun valla nasıl morarmış
Cnm birde ikili diye gittim ikiliye gerek yok fetal yaptirdigin için erken ayrıntılı ultrason için cagirdik dediler. Bayağı 20. Haftadaki ultrasonda bakılan şeylere baktı. Ama tabi böbrekleri fln gelişmediği onlar sonra bakılacak dedi. Bakabildigi tüm organlar uzuvlar ölçüleri fln. Ayrintilinin erken ayrıntılısiymis bu. Birde indirimli hâli ile sigortanın karşıladığı dışında 7400 verdim. Hani gerekli ise helali hoş olsunda valla biraz saçma geldi ya da sistem mı değişti ben en son 6 yıl önce doğurdum böyle degildiCanım valla ayrıntılı+ fetal+ikili biraz saçma olmuş. Ayrıntılı ultrason için zaten bebişin büyümesi gerekiyor öncesinde anlamsız gibi. 13. Haftada neden böyle bir şey istemişler anlamadım. Bende ikili testi yaptırdıgimin akşamı karar vermiştim fetal dna ya ikili testi boşa yaptırmış gibi oldum. Doktor diğer taramalara gerek yok tarama zamanı rutin kontrollerini yaparız dedi.
Hah aynen ben ilk kizimda fetal DNA da yaptırmadım direkt ayrıntılı ultrasona girmiştim. Şimdi fetal yaptırdım ikili üçlü yaptırmam demiştim Ee doktor da erken ayrıntılı ultrasona da girsen iyi olur diyince gittim. Ama tabi daha 13 haftalık olduğu için böbreklerine fln bakamadi mesela oluşan organlarına baktı ne bilim gereksiz geldi 1 saat sürdü birde ha ben kızımı izledim o ayrı ama maliyeti de yüksek yaniBana gereksiz geldi canım doktorunun yaptığı, fetal DNA yaptirmissin, ayrintiliya da gireceksin daha ne gerek varmış ki... Benim doktorum 4 haftada bir kontrol dedi şimdi 16.haftada gitcem sonra sanırım 20.haftada ayrıntılı için gitcem, şeker yuklemeyi de söylemişti ama unuttum... Bana demişti ikili üçlü testler var yaptırmak ister misin, ben de sonuç çok yüksek oranda doğru değil sanki demiştim.. fetal DNA daha iyi olur galiba ama oğlumda hiçbirini yaptirmamistim dedim o da evet o da bir seçenek istersen hiç birini yaptırma dedi.. öyle kapandı konu
Ya bilmiyorum herkes aynı fikirdemi ben çıkıyorum ya hastaneden o bir hafta çok güzel geçiriyor ikinci hafta bana geliyorlar eee ne zaman bitecek bu hafta diye bn 15 günde bir gidiyorm bir özele bir devleteBenim ilk bebegim canım daha önce gebeliğim de olmadı. Acayip heyecanliyim. 12 Şubat'ta ayrıntılı ultrasonum var ilk defa bu kadar uzun muayenem olmadımeraktan çatlamak üzereyim. Benim merak zaten muayeneden 1 hafta sonra başlıyor 10 gün önce görmüştüm en son yavrumu
Gereksiz bir maliyet olmuş gibi geldi bana ama canı sağolsun da giden para olsun napalim :)Hah aynen ben ilk kizimda fetal DNA da yaptırmadım direkt ayrıntılı ultrasona girmiştim. Şimdi fetal yaptırdım ikili üçlü yaptırmam demiştim Ee doktor da erken ayrıntılı ultrasona da girsen iyi olur diyince gittim. Ama tabi daha 13 haftalık olduğu için böbreklerine fln bakamadi mesela oluşan organlarına baktı ne bilim gereksiz geldi 1 saat sürdü birde ha ben kızımı izledim o ayrı ama maliyeti de yüksek yani
Ah sorma bnm sigortamda gebelik teminati da yok şimdiden gocertti canları sagolsunGereksiz bir maliyet olmuş gibi geldi bana ama canı sağolsun da giden para olsun napalim :)
Tamam canim sagolKese ayni görünüyor. Ben bi fark göremedim diger keselerden
Ah işte olması gereken bencede bu. Ama doktor da yaptırsan iyi olur diyince diyorsun vardır bildiği ama içten içe de gereksiz geldi. Neyse canları sağolsun demekki duzen değişmemiş ama doktora göre değişiyor:)Canım valla ayrıntılı+ fetal+ikili biraz saçma olmuş. Ayrıntılı ultrason için zaten bebişin büyümesi gerekiyor öncesinde anlamsız gibi. 13. Haftada neden böyle bir şey istemişler anlamadım. Bende ikili testi yaptırdıgimin akşamı karar vermiştim fetal dna ya ikili testi boşa yaptırmış gibi oldum. Doktor diğer taramalara gerek yok tarama zamanı rutin kontrollerini yaparız dedi.
6-7 haftada gözüküyor mu ben şunu anlamıyorum rahmin ön tarafı degil de wrka tarafı dönünce normal ultrasojda nasıl gözüküyor arkası dönük sonuçta bunu anlayamadım doktor için farklı bir şey mi yapıyor diz hep gördünüz müKese ayni görünüyor. Ben bi fark göremedim diger keselerden
Adet olmussun6-7 haftada gözüküyor mu ben şunu anlamıyorum rahmin ön tarafı degil de wrka tarafı dönünce normal ultrasojda nasıl gözüküyor arkası dönük sonuçta bunu anlayamadım doktor için farklı bir şey mi yapıyor diz hep gördünüz mü
Oyyy cok gecmis olsun kuzumKızlar günaydın ben geçtiğimiz nisan ayinda ayak serçe parmağımi kırmıştım koltuğun ayağına çarpıp ve bilin bakalim noldu, bugün sabah aynı ayagimin aynı parmagini aynı koltuğa çarptım ve aynı şekilde şişip morarmaya başladı üstüne de çok zor basiyorum bu acıyı tanıyorum sadece bu sefer diğeri gibi boydan boya kirilmadiysa bile bence en iyi ihtimalle çatladı bu da en iyi ihtimal, acile veya doktora gitmek de çok istemiyorum şimdi hamileyim desem de kesin inatla röntgen çekmek isteyecekler.. napsam bilemedim, sinav görevim de vardi bugün buna gitmezsem 1 yıl ceza alıyorum sınav görevi verilmiyor, tam 15 tatil geldi evi ocağı detaylı temizler toplarım diyordum ki şuan ayakta duramamakGebelikte kırık yaşayan var mıydı çevrenizde ya da sizin ilk hamileliklerinizde, bilgisi olan var mı
Dün baya baya dokundu bana ay büyüsünler güzel güzel maşallahİk gündür ben de bir şeyler hissediyorum göbek deliğimin sol tarafında pıt pıt yapıyor sankiözellikle de uzandığım zaman hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?