2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
8 7 ve 3 yaşlarındalar canm oglumu da 12 haftada hissetmiştim ben bunun cinsiyeti belli degil henüz içime oglan doguyor öyle de olsun istiyorum 2 kızım 1 oglum var ogluma eş olur inşallah
Maşallah büyütmüşsün ya gönlünden geçen sağlıkla nasip olsun inşallah

Aslında ikincide daha erken hissedilir demelerinin sebebi rahim kaslarının daha esnek oluşu ve annenin hareketleri bilmesinden kaynaklı tabiki ikinci gebelik olarak sayılır ancak erken hissetmek genel geçer bir kural değil canım herkesin fizyolojik yapısı farklı rahim konumu bebek konumu farklı. Benim erken dediğimde 16+6 (ultrasona göre 17+4 ) yani ilk gebelikte hissetmemle arasında 1.5 hafta var sadece

Yok canım benim bildiğim daha önce bebeğinin hareketlerini hissedenler için o hissi tanıdıkları için ayırt etmesi daha kolay oluyor bir de şunu hissettim ben karnimda çatlaklar var oğlumdan kalma, o çatlaklar bazıları derin yirtiklardi mesela oraların derisi çok ince oralarda bazen kıpırtı hissediyorum bir de o hissi daha önceden tanıyanlar dedigim gibi acaba gaz mi su mu bu mu demeden bebek hareketini anlıyor ama şöyle soyleyim 1 aya tüm grup hissetmis olacagiz oğlum aşırı hareketliydi karnimda hiç durmazdi son zamanlarda hele insan neresi ayak neresi el neresi kafa popo vs anliyor artık, o ayaklar ne karnimda durdu ne doğduğu an, doğduğu an baktık ki bisiklet çevirir gibi tepin tepin geçti günleri şimdi 5 yaşına girecek Mart ayında hala tepin tepin aynı uyurken bile yorganı ortcez mesela yorganın yaklaştığını mi hissediyor napıyor yine daha havadayken yorgan, tepinip atıyor, anne karnında sakinse dışarda da sakin oluyor anne karnında kuduruksa çıkınca da kuduruk oluyor

Önemli bir sorunum var. Mthfr homozigot, pai heterozigot çıkmıştı. Oksapar ve coraspin kullaniyorum ama mthfr folat emilimiyle ilgili. Ocean mummy verdiler ama onun icinde de folik asit var. İcinde aktif folat olan bir kombine takviye biliyor musunuz?

Senin daha önce bir çocuğun var mı canım yaşayan, benim ikisi de heterizigot cikmisti

Senin daha önce bir çocuğun var mı canım yaşayan, benim ikisi de heterizigot cikmisti
Hayir benim ilk gebeligim ama riskli gebelik oldugu icin ben tedbiren özel labaratuvarda yaptirdim. Heterozigot bi tık daha iyi homozigota göre. Tek alelde mutasyon oldugu icin öbürü kurtarabilir. Mthfryi pıhtılaşmayla ilgili gormuyorlar çingenelik yaparak iğne aldim.

Bana da hematoloji iğne yazmıştı 5000 lik bir de ecoprin 100 lük, kullanmaya başlamıştım sonra kanama kanama hiç bitmedi sonra perinatolog ile ön görüşme yapabildim 7 haftam dolmadigi için muayene kabul etmemişti, kanamam ağrım çok iğne ve hap kullanıyorum diyince bir güzel azar yiyip ağlaya ağlaya dönmüştüm eve bir yaşayan çocuğun var onda hiçbir şey yapmadan doğum yapabildin ama şimdi iğne ilaç kullanman gerekiyormuş öyle mi git şimdi iğneyi ilacı kes sakın kullanma 7 haftan dolunca gel dedi, ama mthfr heterizigot ama pai diye söze başladım ki isterse hepsi wild tıp olsun turkiyede kullanılan iğne tum avrupada kullanılan iğneden daha çok rastgele iğne kullanımı bir bizim ülkede var dedi baya azar işitmiştim ama caktirmiyorum doktora haftada bir de olsa kullanıyorum corasprin, iğne kullanmiyorum da iğneyi benim vücut kaldırmadı belki de 5000 lik diye üstüne corasprin olunca kanamaya yol açtı seninki hem homozigotmus hem de belki de 4000 liktir bir de her bünye bir değil tabi, senin için sorun yaratmiyorsa kullanmaya devam etmen iyi olur senin :)

Aslında mthfr folik asit pai de B12 ile ilgili diyorlar B12 ne baktirip gerekirse takviye kullanabilirsin :) ben korkuma kullanıyorum

izleyin bunu kızlar reklam olarak çıktı 6.aya kadar kız denilip erkek çıkmış

Simdi coraspin kullanmamin bu konuyla ilgisi yok. Bunu araştırabilirsin. Bir kaç faktör varsa mutlaka kullanilmasi öneriliyor. Kilom var ve tiroid problemim var. Doktorum bunu plasentanın gelişimi için mutlaka veriyorum dedi. İğne içinse doktorum 11. Haftadan sonra uygun gördü. Bu senin sağlığın icin bebekle ilgisi yok artik dedi. Acikcasi faktör genlerde sorun olmadikca gebe kalir kalmaz igne kullanmayi ben de doğru bulmuyorum çünkü ciddi bir kanama tehlikesi var. Faktör genler problem ama tabi onlarin mutlaka kullanmasi gerekiyor. Simdi folik asit kullanmamamiz gerekiyor. Çünkü mthfr mutasyona folik asitin folata cevrilmesini engelliyor. Aktif folat kullandim ben gene kalmadan evvel cok sukur bence onun cok faydası oldu. Simdi de 2. Trimester için kombine/karışık vitamin verdi devletteki perinatolog ama benim aktif folat bulunan bir kombine kullanmam lazim hatta senin de

3 gebeligim de erken hissettim 4. Bu yine aynı şekilde hissettim canm tabi öyle tekme VS şeklinde degil kıpıldadıgını hissediyorsun yada put gibi atışları oluyor farklı bir duygu his kasılma gibi de hissediyorum anlıyorum ki canlanmaya başladı
Ay yok artık daha neler nasıl ince hissiyat bu

Yaa gel bi sarılalım canım seninle 2022 Eylül anneleri grubundan bende, bebişim daha 16 aylıkk Hala kabullenmiş sayılmam kabullenirim diye erken katıldım bende gruba Doğunca benimsicem tamamen sanırım Benimde yaş 29 memnun oldum Bende buralarda aynı durumda birilerini aramıştım şimdi daha mutlu hissettim Eveett hala emziriyorumm Bizimde cinsiyet kıza benzetildi kesin olmamakla birlikte, hoşgeldinn

Merhaba bende 2022 nisan annesiyim. Hala emziriyorum çok düşkün memeye nasıl bıraktıracagim bilmiyorum ama marta kadar emziririm sanırım. Benim kızım geceleri çok uyanıyor çoğu zaman beraber uyuyoruz. Yeni bebis gelince nasıl olacak diye endişeleniyorum biraz

Aha tamam o zaman benim daha vardır herkes erken hissedince dedim bende mi sorun var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…