- 22 Mayıs 2023
- 706
- 732
- 23
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #8.621
Galiba benim daha hissetmeye 5 hafta vardırYok canım benim bildiğim daha önce bebeğinin hareketlerini hissedenler için o hissi tanıdıkları için ayırt etmesi daha kolay oluyor bir de şunu hissettim ben karnimda çatlaklar var oğlumdan kalma, o çatlaklar bazıları derin yirtiklardi mesela oraların derisi çok ince oralarda bazen kıpırtı hissediyorum bir de o hissi daha önceden tanıyanlar dedigim gibi acaba gaz mi su mu bu mu demeden bebek hareketini anlıyor ama şöyle soyleyim 1 aya tüm grup hissetmis olacagizoğlum aşırı hareketliydi karnimda hiç durmazdi son zamanlarda hele insan neresi ayak neresi el neresi kafa popo vs anliyor artık, o ayaklar ne karnimda durdu ne doğduğu an, doğduğu an baktık ki bisiklet çevirir gibi tepin tepin geçti günleri şimdi 5 yaşına girecek Mart ayında hala tepin tepin aynı uyurken bile yorganı ortcez mesela yorganın yaklaştığını mi hissediyor napıyor yine daha havadayken yorgan, tepinip atıyor, anne karnında sakinse dışarda da sakin oluyor anne karnında kuduruksa çıkınca da kuduruk oluyor
İşte bu kısımda suanki doktorumun dedikleri ile geçmişte oğlumda yaşadıklarım eşleşiyor oğlumda bildiğin folbiol kullandım, bu gebelikte ocean folat kullandim, oğlumda hiç de öyle aktif folat olayına girmemistim bilgisizlik aşırı güzeldiSimdi coraspin kullanmamin bu konuyla ilgisi yok. Bunu araştırabilirsin. Bir kaç faktör varsa mutlaka kullanilmasi öneriliyor. Kilom var ve tiroid problemim var. Doktorum bunu plasentanın gelişimi için mutlaka veriyorum dedi. İğne içinse doktorum 11. Haftadan sonra uygun gördü. Bu senin sağlığın icin bebekle ilgisi yok artik dedi. Acikcasi faktör genlerde sorun olmadikca gebe kalir kalmaz igne kullanmayi ben de doğru bulmuyorum çünkü ciddi bir kanama tehlikesi var. Faktör genler problem ama tabi onlarin mutlaka kullanmasi gerekiyor. Simdi folik asit kullanmamamiz gerekiyor. Çünkü mthfr mutasyona folik asitin folata cevrilmesini engelliyor. Aktif folat kullandim ben gene kalmadan evvel cok sukur bence onun cok faydası oldu. Simdi de 2. Trimester için kombine/karışık vitamin verdi devletteki perinatolog ama benim aktif folat bulunan bir kombine kullanmam lazim hatta senin de
Hiçbir şey olmasa bile biseyler oldu gibiÇok geçmiş olsun canım. Seni korkutmak istemem ama kırık ve çatlaklarda morarma oluyor. Üniversite hastanesinde vardır bence çelik yelek
İlk haftalarda küçük oldugu icin ustten ultrasonda gorunmeyebiliyor ancak alttan kesin gorunuyor ve tahlil de cikmama gibi bi sansi yok. Benim daha adetime 2 gun kala bile gebelik testi pozitifti. Yani onun ters rahimle hiç alakası yok.Ultrasyonda gorunmeme gibi bir durum olur mu diye korkuyorum ters rahimde falan
Evet yalancı sancı için erkenmiş geçmesine sevindim14+1 Ağrı olduğunda 12 lerdeydim geçti şimdi şükür rahim büyüme ağrısı diye düşündüm ama ben
ben bir kere duydum sonra cihazım bozuldu bence çok güvenme ona ve moralini bozma çok kaliteli cihazlar olduğunu sanmıyorum
Ben Fodega kullaniyorum. Dr. MFK ninÖnemli bir sorunum var. Mthfr homozigot, pai heterozigot çıkmıştı. Oksapar ve coraspin kullaniyorum ama mthfr folat emilimiyle ilgili. Ocean mummy verdiler ama onun icinde de folik asit var. İcinde aktif folat olan bir kombine takviye biliyor musunuz?
Tamamİlk öğrenen yazsın
Ayy canım benim de piercing var kaçıncı aya kadar kullanabiliriz acaba ben onu çok seviyorum kapanmasını istemiyorumBenim tipim komik eşim bakıp bakıp gülüyor karnım çıktı tek geri kalan her yerim aynı. Aslında karnım çok büyük değil ama zayiftim önceden küçük beden hep kıyafetlerim o yüzden olmuyor hiç. Göbeğimde piercing de vardı bakalım onun tipi ne olacak
Ben ekranı kapattırdım canım anlamiyim diyeEvet ya ben de bugün aaa 3 çizgi dedim öğrenmiş olduk, doktor da sağlıkçı mısınız 3 çizgiyi nerden biliyorsunuz diyorinstagram keşfetim kadın doğum doktorlarıyla dolu diyemedim
Canım hamile piercingleri var karnım biraz büyüyünce kullanacağım ben. Kapanacağını sanmıyorum ya ben deliğin büyümesi asıl endisemAyy canım benim de piercing var kaçıncı aya kadar kullanabiliriz acaba ben onu çok seviyorum kapanmasını istemiyorum
Ay evet o görüntü çok fena ama doğumdan sonra normale döner benceCanım hamile piercingleri var karnım biraz büyüyünce kullanacağım ben. Kapanacağını sanmıyorum ya ben deliğin büyümesi asıl endisemkarın gerildikce geriliyor gibi çünkü.
Benim doktorum muayene esnasında çok detaylı baktı, midesine böbreklerine ve parmak sayılarına kadar. Daha aklıma gelmeyen onlarca şeye baktı hem de ekstra hiçbir ücret almadanCnm birde ikili diye gittim ikiliye gerek yok fetal yaptirdigin için erken ayrıntılı ultrason için cagirdik dediler. Bayağı 20. Haftadaki ultrasonda bakılan şeylere baktı. Ama tabi böbrekleri fln gelişmediği onlar sonra bakılacak dedi. Bakabildigi tüm organlar uzuvlar ölçüleri fln. Ayrintilinin erken ayrıntılısiymis bu. Birde indirimli hâli ile sigortanın karşıladığı dışında 7400 verdim. Hani gerekli ise helali hoş olsunda valla biraz saçma geldi ya da sistem mı değişti ben en son 6 yıl önce doğurdum böyle degildi
Baktim dün de pek icinde bisey yok onun demiri falan harici almak gerekiyoBen Fodega kullaniyorum. Dr. MFK nin
Bende ariyorum öle bı genel listeMerhaba yeni doğan alışveriş listesi buldunuz mu? Ya da yaptınız mı? Neyden kaç tane almam lazım kafam karışık bir de yaz bebeği ya böyle güzel bir listeniz varsa paylaşır mısınız
Süt tozu denilen şey normalde de asla kullanilmamali yaKızlar selam hepiniz iyisinizdir inşallah. 2'si 1 arada hakkında ne düşünüyorsunuz?Yada doktora bunu soran oldu mu?Kesinlikle içilmemeli mi?
Canım selamlar iyiyim şükür sen nasılsınKızlar selam hepiniz iyisinizdir inşallah. 2'si 1 arada hakkında ne düşünüyorsunuz?Yada doktora bunu soran oldu mu?Kesinlikle içilmemeli mi?
Ben üç dört kere ucu bir arada ictim, ara ara kola ve cipste yiyorum.Kızlar selam hepiniz iyisinizdir inşallah. 2'si 1 arada hakkında ne düşünüyorsunuz?Yada doktora bunu soran oldu mu?Kesinlikle içilmemeli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?