2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Canım benim kocaman kucaklıyorum seni çünkü gerçekten çok zor Tabiki kardeşi olsun hep isterdim ama arada en az 3 yaş olsun çok istiyordum. Emzirmeyi bırakma, emzik bırakma, bez bırakma bunları halletmeye başlayacağım zamanlarda eve yeni bir bebek gelmesi.. gözünün önünde bunları fosur fosur yapan bir bebe varken nasıl beklicem oğlumdan sen bırak bu alışkanlıkları demeyi bilmiyorum herşeyden önce bunlar zorluyor psikolojimi.

Benim oğlumda hala gece uyanıyor benimde en büyüm korkularımdan bir diğeri ya ağlayıp birbirlerini uyandırırlarsa

Hazır ben de sevmiyorum geçen gün annemle yaptık dolu dolu iki tabak yedim. Dedimki tamam daha canım istemez. Daha bir hafta olmadı ben yine mantı istiyorum
Ohh yarasın afiyet olsun Ay ben çok yiyince bir fena oluyorum iştahım açık yemekten 1 saat sonrası ise hep bir pişmanlık

ters rahim arkaya dönük olmasi degil mi arkaya dönük olunca rahimdeki kese nasil gözüküyor ben anlamadım ya ultrasyon fotoğrafi var mi ben bulamadım bi örnek olarak görsem olur mu

Merhaba yeni doğan alışveriş listesi buldunuz mu? Ya da yaptınız mı? Neyden kaç tane almam lazım kafam karışık bir de yaz bebeği ya böyle güzel bir listeniz varsa paylaşır mısınız
bu soru vesilesiyle geçmiş ağustos annesi olarak size geçmiş alışveriş listemi paylaşıyım referans olsun. Kafa karışıklığınızı anlıyorum. Bir kaç uyarıda bulunmak isterim, son aylarda bebişin kilosuna göre yeni doğan kıyafetleri mi yoksa 3 aylık kıyafetleri mi daha çok giyicek belli oluyor. Mesela benim gebeliğimde kilosu 37. Haftada daha yeni 3 kilo olmuştu ki 39+2de doğum yaptım 2.800 doğdu. Ultrasonda tam doğru ölçmüyor kiloyu. Ve biz bolca yeni doğan kullandık. 6 aylık ve 9 aylık da 1-2 adet aldım başka almadım. Alınmasa da olur. Bebiş büyüdükce emzirmeyle ya da mama ile kilo alımı çok değişik hızlarda olabiliyor. O aylarda bebişin o an ki boyu kilosunu dikkate alarak daha rahat haraket edersiniz, nacizane tavsiyem.
Diğer bir konu bebişler yazın çok pişik olmaya elverişli oluyor. Yazın eviniz sizinde benim gibi sıcak oluyorsa, evdeyken sadece atlet zıbın giydirdim ben mesela. Uzun kollu değil, kısa kollu hiç değil bildiğiniz kolsuz atlet zıbınlardan bahsediyorum. Yataken ince müsline sarardım asla üşümüyorlar bazen o incecik müslin kalın bile geldiği oluyor. Dışarı çıkarken giydiriyordum kıyafetlerini. İlk ay doktor kontrolüne gidiyorsunuz 2 defa. Mesela o zaman içine kolsuz zıbın üstüne ince uzun kollu tulum giydirmiştim ilk evden çıkışımızda bir haftalıktı sadece. Vucudunda çok değil ama biraz minik benekler belirmişti 1 saat içinde. Doktorum, içine atlet giydirilirmi bu havada giydirme dışarı çıkarken, bezin üstüne kısa kollu tulum giydir direk çık hava çok sıcak demişti zamanla alışıyorsunuz havayı koklayan anneler oluyorsunuz. Her zaman ne doğru ne giydirmelisiniz bir şekilde hisseder oluyorsunuz

Ay çok güzel haberler kuzum benim çok sevindim artık crl vermiyorlar sanırım artık direkt kilo veriyorlar. 11 gün önce benimki de 131 gr di teyzesi

Ay maşallah
Bende görmeyeli 4 hafta olacak perşembe günü randevum cumartesi çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…