- 1 Eylül 2014
- 2.169
- 1.517
- 333
- 30
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #8.721
Canım benim çok teşekkür ederim böyle şeyler duyunca gönlüme su serpiliyor bunu yaşayıp başarabilen güçlü annelerSenin bebeler ayni benim ilkler gibi olacak
Kocamanlar simdi
İyiki oyle olmuslar diyorum
2 tane birden bezliyordum
Bunlari dusunup kendini uzme
Bi sekilde hersey oluyor yoluna giriyor
Bende hala geceleri uyuyamıyorum ufak yuzunden
Gel sarılalım :)
Cinsiyet kesinleşirse bende Mihra düşünüyordum yada İlay bencede çok güzel isimlerAmin inşallah canım, hepimizin bebişleri sağlıkla doğsun inşallah. Benim Mihra ismi çok hoşuma gidiyor ancak eşim çok beğenemedibakalım
MissssKalmaz olur muyum yemek yaparken mutfakta sallanıyordu duşa girdiğimde banyoda yanımdaydı biz balkonda oturuyorsak onu da anakucağına yatırıp yanıma alıyordum. Bir o iki reflü yatağı çıkarandan Allah bin kere razı olsun
canım geçmiş olsun nasıl oldunKızlar günaydın ben geçtiğimiz nisan ayinda ayak serçe parmağımi kırmıştım koltuğun ayağına çarpıp ve bilin bakalim noldu, bugün sabah aynı ayagimin aynı parmagini aynı koltuğa çarptım ve aynı şekilde şişip morarmaya başladı üstüne de çok zor basiyorum bu acıyı tanıyorum sadece bu sefer diğeri gibi boydan boya kirilmadiysa bile bence en iyi ihtimalle çatladı bu da en iyi ihtimal, acile veya doktora gitmek de çok istemiyorum şimdi hamileyim desem de kesin inatla röntgen çekmek isteyecekler.. napsam bilemedim, sinav görevim de vardi bugün buna gitmezsem 1 yıl ceza alıyorum sınav görevi verilmiyor, tam 15 tatil geldi evi ocağı detaylı temizler toplarım diyordum ki şuan ayakta duramamakGebelikte kırık yaşayan var mıydı çevrenizde ya da sizin ilk hamileliklerinizde, bilgisi olan var mı
Yani 15.haftada doktor kız dedi herhangi bi çıkıntı yoktu bende gördüm bacak arası boştu ama aşırı emin de değildi kız gibi kız kız dedi benim için sağlıklı olması öncelikli ama inşallah sürpriz olur yaOluyor kuzenim cok kiz istiyordu
Erkek dediker hep
5.6. Ayda kiza dondu
Kiz dogdu
Bende ayrıntılıyi bekliyorjm emin olmak icin
Senin kaçıncı hafta kız mı dedi doktor :)Oluyor kuzenim cok kiz istiyordu
Erkek dediker hep
5.6. Ayda kiza dondu
Kiz dogdu
Bende ayrıntılıyi bekliyorjm emin olmak icin
iyiyim kalkamıyorum sadece 15 gun yatacagım sonrasında ayaklanırsın dedı ama hep yatış olacak. genel olarakSimdi nasılsın kuzum iyi misin peki?
Sonuca odaklanmak kolaylastirir belki sürecini ve bu durumda bir süreç. Allah kolaylık versin canım benimiyiyim kalkamıyorum sadece 15 gun yatacagım sonrasında ayaklanırsın dedı ama hep yatış olacak. genel olarak
sağol canım benim teşekkür ederim. evet sonucunu dusunerek katlanıyorum. yarın ılk kontrolu var. serklaj başarılıdır umarım.Sonuca odaklanmak kolaylastirir belki sürecini ve bu durumda bir süreç. Allah kolaylık versin canım benim
Kızlar bisiler yazıyorsunuz ve ben bunları ilk defa duydugum için endişeleniyorumKalmaz olur muyum yemek yaparken mutfakta sallanıyordu duşa girdiğimde banyoda yanımdaydı biz balkonda oturuyorsak onu da anakucağına yatırıp yanıma alıyordum. Bir o iki reflü yatağı çıkarandan Allah bin kere razı olsun
Haber et canım bize de. İnşallah başarılıdır güzel haberlerini aliriz.sağol canım benim teşekkür ederim. evet sonucunu dusunerek katlanıyorum. yarın ılk kontrolu var. serklaj başarılıdır umarım.
14 hafta 2 dir erkek diyorSenin kaçıncı hafta kız mı dedi doktor :)
Canım 15. Haftada bacak arasını gördüyse net, erkek olsa kesin erkek derdi bence niye kız gibi demiş anlamadımYani 15.haftada doktor kız dedi herhangi bi çıkıntı yoktu bende gördüm bacak arası boştu ama aşırı emin de değildi kız gibi kız kız dedi benim için sağlıklı olması öncelikli ama inşallah sürpriz olur ya
Kuzum babyjörn diye bahsettiğimiz şey bir anakucağı aslında markası o. Reflü yatağı dediğimiz de basit eğimli bir sünger olarak düşünebilirsin. Reflü için değil sadece koltuğa oraya buraya yatırmak yerine altına koyuyorsun üstüne bir Müslin battaniye miss yanlarda desteği de olduğu için yanda çevirebiliyorsun bebişiKızlar bisiler yazıyorsunuz ve ben bunları ilk defa duydugum için endişeleniyorumreflü yatagi diye bişi mi varmis mesela. Az önce biri babybilmemne yazdı bunları hiç bilmiyorum ben
Haha hadi gözünaydınKızlar bugün bebişimi gördüm.
Doktorum hastaneden ayrılmiş baska doktora gectim. Cok memnun kaldım. Önceki doktor hic ilgilenmemis resmen. Son adet tarihimi degistirdi. Bebişim önden gidiyor bir hafta. birden 15+6 olarak guncellendive pipiyi resmen gördüm bu sefer.
Harika olmuş liste böyle listelere ihtiyacımız var ilk alışverişi yapacaklar olarakbu soru vesilesiyle geçmiş ağustos annesi olarak size geçmiş alışveriş listemi paylaşıyım referans olsun. Kafa karışıklığınızı anlıyorum. Bir kaç uyarıda bulunmak isterim, son aylarda bebişin kilosuna göre yeni doğan kıyafetleri mi yoksa 3 aylık kıyafetleri mi daha çok giyicek belli oluyor. Mesela benim gebeliğimde kilosu 37. Haftada daha yeni 3 kilo olmuştu ki 39+2de doğum yaptım 2.800 doğdu. Ultrasonda tam doğru ölçmüyor kiloyu. Ve biz bolca yeni doğan kullandık. 6 aylık ve 9 aylık da 1-2 adet aldım başka almadım. Alınmasa da olur. Bebiş büyüdükce emzirmeyle ya da mama ile kilo alımı çok değişik hızlarda olabiliyor. O aylarda bebişin o an ki boyu kilosunu dikkate alarak daha rahat haraket edersiniz, nacizane tavsiyem.
Diğer bir konu bebişler yazın çok pişik olmaya elverişli oluyor. Yazın eviniz sizinde benim gibi sıcak oluyorsa, evdeyken sadece atlet zıbın giydirdim ben mesela. Uzun kollu değil, kısa kollu hiç değil bildiğiniz kolsuz atlet zıbınlardan bahsediyorum. Yataken ince müsline sarardım asla üşümüyorlar bazen o incecik müslin kalın bile geldiği oluyor. Dışarı çıkarken giydiriyordum kıyafetlerini. İlk ay doktor kontrolüne gidiyorsunuz 2 defa. Mesela o zaman içine kolsuz zıbın üstüne ince uzun kollu tulum giydirmiştim ilk evden çıkışımızda bir haftalıktı sadece. Vucudunda çok değil ama biraz minik benekler belirmişti 1 saat içinde. Doktorum, içine atlet giydirilirmi bu havada giydirme dışarı çıkarken, bezin üstüne kısa kollu tulum giydir direk çık hava çok sıcak demiştizamanla alışıyorsunuz havayı koklayan anneler oluyorsunuz. Her zaman ne doğru ne giydirmelisiniz bir şekilde hisseder oluyorsunuz
Eki Görüntüle 3373951
Aminn canim hepimizin evladi saglıkla gelsin insallahHaha hadi gözünaydın
Sağlıkla güzellikle gelsin oğluşun
Sevi bebenin reflü yatağını öneririm kesinlikle ben onu kullandım aşırı memnunum yıkanabiliyorda kılıfları vs. Oğlumda 4 aya yakın kullandım beşiğinin içine yerleştirip boğulma vs korkusu yaşamıyorsun en azından eğimli yapısı var.Kızlar bisiler yazıyorsunuz ve ben bunları ilk defa duydugum için endişeleniyorumreflü yatagi diye bişi mi varmis mesela. Az önce biri babybilmemne yazdı bunları hiç bilmiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?