2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Kızlar gebelikte ateşlenen var mı? Neler yapıyorduk beynim durdu. İki gündür ateşim 38-39.5 arası. Bu akşam bir tik dustu de buraya yazmak aklıma geldi. Parol, duş, alna ıslak bez uclusuyle hayata tutunmaya çalışıyorum. Bebek için de gerildim biraz. Çılgın gibi olan su bile içirtmeyen bulantım böyle bicakla kesilir gibi kesildi dün ateşim yükselince. Yarin kadın doğuma gidip bir kontrol ettireceğim.

Dogal iyileşme yöntemlerinizi paylaşırsanız burada bir arşiv olussun hepimiz için

Canım ikili testte önce doktor burun kemiginine ve ense kalınlığını olculyor sonra senden bir anamnez alıyor yaş, herhangi bir genetik anomali hikayesi var mı ailede, sigara kullanıyor musun vs diye. Sonra seni kan testine gönderiyor tüm bu bilgilerin ışığında kan sonuclari ile birlikte ikili test bir oran çıkarıyor işte 1/250 yada 1/123483724 gibi ikincisini biraz salladım. Bu oran su demek aynı verilere sahip 250 gebeden birinin bebeğinde genetik anomali çıkmış ya da 123483724 gebeden birinde genetik anomali çıkmış. Bu orana göre de risk var mı yok mu onu söylüyorlar. Risk yüksek çıkarsa daha ileri bir tetkik istiyorlar fetal DNA ya da amniyosentez gibi... Bana cinsiyet söylememişti doktorum ben de sormamistim. Hafta itibariyle hala erken oluyir cinsiyet için aslında. Çünkü genital organlar oluşurken her ikisi de birbirine çok benziyor o yüzden 14. Haftadan itibaren cinsiyet öğrenmek daha doğru öğrenmeyi sağlayabiliyor.

Yine de doktoruna sorarsın belki bir tahmin söyler

İstahtan bahsetmissiniz kızlar tek tek etiketleyemedim.

Bende de sıfır iştah. Kahvaltı dışında hiçbir öğünde güzel yemek yiyemedim. Şimdi şimdi 11+3'üm biraz daha yiyebilmeye başladım iştahım yeni açıldı. Ne yersem yiyeyim midem felaket gaz yapıyordu. Gehgeh geziyordum ortalıkta anneannem gibi valla çok rahatsız ediyordu. O da geçti çok şükür

Ben oğlumda hiç tatlı yiyememistim-ki ben bir tatli canavarıyımdır-. Bu gebeliğimde de valla sürekli tatlı istiyor canım. Bunu da cinsiyete bağlayasim var ama bağlamıyorum

Tabi canım ayakta oluyorsun vs. Doğrudur. Benim şu an ihtiyacım yok evdende çalışabiliyorum o konuda rahat bakalım bir şey ihtiyacım olur mu bilmiyorum. Hangi hastanede doktorun acaba bazen doktor bulmak çok zor iyi biri mi

Canım tüm doğal yöntemleri kullanmissin. Ateş için yapılacak başka bir şey yok. Üstünü çok örtme uyurken çok kalın giyinme. Doktor randevudan sonra bizi de bilgilendir

Hiç belirtim yok dedim dedim kendime nazar değdirdim bu sabahtan beri berbat bulantım var. Bugün de kızımın doğum gününü kutlayacağız misafirlerimiz var, tam gününü buldu öğlene kadar geçer biraz inşallah.

İlk oğlumda tatlıya düştüm. tatlı dışında bir meyve yiyordum yetistiremiyordu eşim frenlemeye calissamda durduramiyordum kendimi 2. De tatlıdan tiksindim oğlum tatlı herhangi birşey istedigi zaman ambalajlı çikolata dahi olsa elime alipda veresim gelmiyordu yani cinsiyet ve gıda tüketimi cesiti bende tutmadı ama ins Allah sana da isteyen herkese de banada farklı cennet meyvesinden tattirsin gönül istiyor ister istemez

Bugün ben de 7 de bulantıyla uyandım sonra da tansiyonum düştü. Geçer inşallah bir an önce misafirlerle zor olur.

Kızınıza mutlu sağlıklı yaşlar dilerim

Ben oğlumda en çok domates aşerdim, kilolarca domates yiyordum tatlı o zaman da hiç istemiyordum şimdi de çok çekmiyor canım

Ben önceki gebelikte nifty ve ayrıntılı usg yaptırdım yine öyle yaptırmayı planlıyorum. O zaman çok kanamam vardı hocam önermişti, şimdi de ben yaptırmak istiyorum.
Burada kişinin düşüncesi de önemli bence. Allah korusun bir şey çıksa gebeliği sonlandırmak değil ama kimisi önceden bilmek ister kimisi en son öğrenmek ister. Ama ikili üçlü tarama yaptırıp risk görülüp sağlıklı doğan bir çok arkadaşım oldu gebeliklerinde çok stres yaşadılar.

Canimm kızının mutlu yaşları olsun hep beraber güzel gunleriniz olsun

Ben de inanmıyorum yediğimiz şeylerin cinsiyete yorulmasina ama gönül de bir yandan farklı belirtileri farklı cinsiyetlere yoruyor ahahha yormamaya çalışıyorum

Tesekkürler kizlar, benim ilk gebeligim cok fenaydi mide bulantisindan dolayi, doguma kadar kustum desem yeridir. sonra dusuk yapmistim onda hic bulanmamisti. Su an baslamayinca hala bi korku var tabii.

Ay canım bende oğlumda tatlı yemiştim gece kalkar Nutella yerdim.bunda da hiç tatlı isteğim yok turşu zeytin ekşi elma ayva bunları yiyince çok mutlu oluyorum.

Kızlar merhaba bi şey soracağım. 10.haftama girdim Kabızlık bitti ishal değilim ama sanki çevirecek gibi. Ne yapmam lazım önlem alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…