2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Ben kızımın ismini Simay düşünüyorum
Benim kızımın adı simay 6 yaşına giriyor fena birşey çok akıllı evde habire deney yapıyor ikizler burcu bizi çok yoruyor
benim oğlanın adı Burak selim sülalemde sarışın çok ama ben ve eşim sarışın değiliz isimlerinden baya etkilendi hem sarışın hem renkli gözlü herkes Behlül diyor

Sol tarafımda garip bir baskı hissediyorum, sanki sol taraftan yumurtlayacakmışım gibi bir ağrı. Kasıklarımdan başlayıp sol bacağıma doğru iniyor ve yaklaşık 4 saattir devam ediyor. Ayağa kalkınca şiddetleniyor, otururken de hissediliyor. Yatınca ise daha iyi sadece bacağa vuran kısmı kalıyor. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Doktora gitmeli miyim sizce?

Sanırım lekelenlemesi olanlar vuruluyor doğru mu bizdede kan uyusmazligi var ama doğumdan sonra vuruluyorum ben hatta ilk 2 çocuğumda vuruldum sonuncuda negatif olunca kurtardım
Evet lekelenme veya kanamasa vuruluyor öncesinde. Birde kan uyuşmazlığında yani her türlü 28. Haftada vuruluyor. Sonrasında bebek dogduktan sonra negatifse eğer 2.doz yapılmıyormuş. Öyle dedi doktorum

Kızlar detaylı ultrasonu ne yapmayı düşünüyorsunuz? Doktora sordum ben son gittiğimizde, ben bakıyorum ama ikinci bir göz de görsün istiyorum dedi. Bu yüzden ya radyolojiye ya da çevre illerde perinatolojiye yönlendiriyorum dedi. Özelde çalışan perinatolog yok bizde. Ama devlete gelmiş bu yıl. Yalnız ondan da direkt randevu alınmıyor sistemde. Öncesinde aynı hastanede kadın doğumcuya görünüp onun “Takip gerektiren hasta” olarak sisteme işlemesi gerek ki ondan sonra alabilelim randevuyu. Henüz erken detaylı ultrason için biliyorum ama randevu bulmak da zor, o yüzden şimdiden onun derdine düştüm ben. Yarın devlette kadın doğumcuya görünüp sistemde önümü açmasını rica edicem. Ondan sonra da ilgili haftaya denk gelecek randevu kovalayacağım.

Ben özelde yaptıracağım canım. Ben o hatayı ikili tarama testi yaptırırken devlete giderek yaptım. Ve bin pişman oldum. Çünkü çok kalabalık ve yani ne diyeyim o özeldeki rahatlığımız yok insan değiliz sanki gözlerinde. Kadın doğuma sıra alacaksın perinatoloji açacak. Perinatoloji gideceksin o da ultrason tarihi verecek. Bazı hastanelerde detaylı ultrason yok bilginize.

Bizim burdaki doktor direkt kadın doğum hastanesi var devlet bünyesinde, diğer hastane binalarından ayrı. Detaylı ultrason da yapıyorlar haliyle ama randevu alabilmek önemli olan. Onun için de sistemde önümü açmaları gerekiyor. Ama sıra olayı, gittiğimizde bekleme durumu ve bizlere gösterilen o kabalık.. Özeldeki gibi değil tabii ki ama deneyeceğim şahsen. Özel hastanenin hiçbirinde perinatolog yok maalesef

O kadar haklısın ki. İkili tarama sonucunda ne olduğunu söylemeden amniosentez önerdi. 5 dklık ultrasonla baktı. Sebebini sorduğumda açıklama yapmadı. Hiçbir sebep yokken amniosentez yapacaklardı ayak üstü. Özele perinatolojiye gittim içim rahat etmedi. Doktorun kendini yanlış ifade ettiğini düşünmek istiyorum dedi sağlıklı bir bebek bu sonuçlara göre ultrasonla da baktı ve amniosentez önerilecek hiçbir sebep bulamadı. Özelde insan yerine koyulup neyin ne olduğunu anlatıyorlar en azından

Bana bugün 20-24 hafta arası yapılması gerekiyor dedi randevu için aradım dönecekler bakalım

Boşu boşuna yaptırmış olacaktın yani onları dinleyip farklı bir görüş almasan.. Gerçekten çok kızıyorum ben de, asla empati kurmuyorlar. Ben de bi kararsız kaldım, ne yapacağımı bilemedim. Deprem sonrası zaten doğru dürüst hastane kalmadı, olanlarda da perinatolog yok burada. Yakın bi ilde adını çok duyduğum bi perinatoloji uzmanı var ama onun da normal muayene ücreti bile 4500 TL. Detaylı ultrasona ne kadar ister Allah bilir

En son bildiğim fiyat bu şekildeydi. Şimdi bi muayenesi 6000 olmuş meğer

Evet lekelenme veya kanamasa vuruluyor öncesinde. Birde kan uyuşmazlığında yani her türlü 28. Haftada vuruluyor. Sonrasında bebek dogduktan sonra negatifse eğer 2.doz yapılmıyormuş. Öyle dedi doktorum
Hmm belki 2 türlüdür ilaçlar benimki tek sözlük ben hiç vurulmuyorum doğunca hemen kan gruplarına göre ilerliyor

Merhabalar sizlere birsey danısmak istiyorum yeni doğan için özel sağlık sigortaları nekadar biliyor musunuz yakında yaptıran ve ya duyan var mı acaba

Gittiğim bir özel hastanenin perinatoloji uzmanı yok ama o radyolojiye gönderiyor, radyolog detaylı bakıyor. Sizce aynı şey mi ?

Benimde bir virüs var diye riskli gebelik grubuna sokup perinatoliye gönderecekti. Kendi doktorum zaten var dedi ki bir deli kuyuya yaş atmış bin akıllı çıkaramamış. Birdaha kapısından geçmek olmasın Allah muhtaç etmesin güç kuvvet versin bizlere

selamlar. Gece yatıp sabah kalkıp nasıl grip olabilir insan ? Boğaz burun kulağım ölüyor sanki. Hayır dışarı çıktığımda yok evden çalışıyorum. Kbb ye gittim bugün aksef yazdı antibiyotik. Kendi doktoruma sordum hemen başla dedi. Yinede korkuyor insan içmeye. Aman zor iş hamilelik yinede şükür kullanan var mıydı antibiyotik ?

Fikir olarak söyleyeceğim bence korkma crp yüksekliği bebeğe daha çok zarar verir diye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…