2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Bende de vardı aynı durum rahim büyümesi dedi doktorum bi sıkıntı yok dedi. Benimki böyle koşarsın da dalaklanırsın ya onun gibi hissediliyordu
Kızlarrr sağ kasık ağrısı yaşıyorum yaşayanınız var mı
Ben Çarşamba akşamüstü aniden başlayan sol kasık ağrısı yaşamaya başladım. Uyuyamadım gece hem endişeden hem de dönerken canım acıyordu. Kasıktan başlıyor, sol dizime kadar iniyordu. Dün baya bi zaman geçirdim hastanede acaba kasık fıtığı mı dediler falan. Tetkikler yapıldı ama bir sonuca ulaşılamadı. Uterus büyüdüğünden oluyor diye yorumladılar. Neyse ki bugün ağrılarım neredeyse yok denecek kadar azalmış uyandım. Bu sefer de boğaz ağrısı ve biraz kırıklık var. Bilmiyorum ya stres ve yorgunluk etkiledi yada dün hastanede geçirdiğim 5 saat sonrasında bir şey kaptım. Gerçi hep maskeliydim su içmek falan dışında ama belli olmaz.

Geçmiş olsun canım. Bi de insan ağrıyı hep aynı tarafta görünce kesin bi şey var şüphesi dibi türlü gitmiyor içinden. Benim hala sol tarafta var o dün doktoruma sordum adam çok oralı bile olmadı büyüyor dedi

Kızlar özel hastanede bir doktora gidiyorum. İkili tarama için kan verdim. Sonucu nerede çıkıyor? Ben enabızdan görebilir miyim? Kaç günde çıkar?

Kizlar selam geçen hafta Dr a gitmiştim erkek bebek p.pisini gördüm dedi iyice baktı ama bu ultrason fotoğrafı kafamı karıştırdı yada benim hala kız umudum var heralde Allah günah yazmasın tabi ondan mı böyle düşünüyorum sağlıklı olsunda en önemlisi o

Eklentiler

• 1000028780.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 61
Kızlar özel hastanede bir doktora gidiyorum. İkili tarama için kan verdim. Sonucu nerede çıkıyor? Ben enabızdan görebilir miyim? Kaç günde çıkar?
10 gunde cikar demislerdi devlette 1 gun sonra cikmisti tesadufen kontrol ettigimde e nabizda gordum

Evet evet. Birde istemediğime dair imza aldılar bir sebep sunsalar anlayabilirdim ama hiçbir sebep yoktu. Ben Eskişehirde oturuyorum İlknur demir karakılıç'a gittim kendi muayenehanesi var. Muayene 2750ydi ama 5 dese verirdim o kadar ilgili bir kadındı. Burada devlette 14.haftaya kadar gidip randevu almamız gerekmiş. Ben kaçırdım ama kaçırmasamda özelde yaptırırım ya çok güzel bakıyorlar

Ya minik oğlan maşallah. Devlette kendini mezbahanede hissediyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

Hem devlet , hem de özelde takipli olanınız var mı? Bugün doktora gittiğimde sürekli ultrasona girmenin zararlı olabileceğini otizm yaptığını söyledi.
Hem devlette hem özelde takipliyim canım. Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Ultrason ses dalgaları ile bakıyor. Sadece kalbin sesini dinlemek için vs bakıldığında bebek huzursuz olabilir diye biliyorum. Tek devlette takipli olsam kafayı yerim devlette en son 10.haftada ultrasonla baktılar üstüne kaç kere sonuç için va gittim asla bakmadılar

Kızlar 2li tarama sonucum orta riskli çıktı ultraason vs hepsi normal dedi sanırım yaştan dolayı (32) böyle sonuç çıktı dedi detaylı baktı sonra bebek gayet iyi herşey yolunda ben bir şey göremedim dedi eğer şüphelerim olsaydı genetik test isterdim dedi ama eğer benim için sorun olur diyorsan fetal de yaptırabilirsin dedi.. onaylamadım teşekkür edip çıktım..

Kasık mı bilmiyorum orası ama benim de bikini bölgesi ve bacak birleşim yeri acıyıp ağrıyor. Doktor normal demişti. Oturup kalkarken çok hissettiriyor.
Tam tarif edemedim ama
Benimde tam o noktalardı bugün iyiyim ama sanırım büyüdüğü için oluyor
Çok geçmiş olsun dinlen ve meyve tüket Sakayik35

Hem devlet , hem de özelde takipli olanınız var mı? Bugün doktora gittiğimde sürekli ultrasona girmenin zararlı olabileceğini otizm yaptığını söyledi.

Ultrasonun bebek uzerinde olumsuz etkileri oldugu hakkinda arastirmalar var canim. Podcast lerde var bununla ilgili. Yurtdisinda ultrason trde oldugu kadar yogun kullanilmiyor. Hatta amerikada sadece 20. Haftada detaylida bakiyorlar, yoksa mesurayla ölcüyorlar kalp atisi dinliyorlar. Cok merak edip sordugumda, bebek icin zararli oldugundan gerekli bir durum olmadigi surece bakilmadigini soylediler. Almanyada da toplam 4 kere bakiyorlar. Ya da ozel istiyorum dediginde, ucretli ve zararlari hakkinda bilgilendirildim diye kagit veriyorlar.

Kesinlikle katılıyorum, her ne kadar ses dalgası da olsa yapılan bilimsel çalışmalarda çok sık girmenin bebeğe olumsuz etkisi olduğu yayımlanmıştı. Yurtdışında genellikle 6 defa falan giriliyor. Anneler olarak tabii ki endişeleniyoruz ama doktorumuzun çağırdığı dönemler dışında ( tabii ki acil durumlar hariç) çok sık ultrason yapılması bence çok doğru değil.

Ben de bugün doktora gittim. İkili testi daha yaptırmadım ve sorduğumda bana yaş itibari ile amniyosentez yaşındasın zaten riskli çıkacak direkt fetal dna yaptır dedi, ona da şimdi durumum var ama yaptırmak gene de zorluk olacak. Acaba dedim detaylıyı mı beklesem, onda da genetik hastalıklar görülmeyebilir hepsi dedi. Kafam karıştı yani fetal dna dışında illa ki amniyosentez mi yaptırması gerek 35 yaş ve üstünün? İkiliye girip hiç moralimi bozmak istemiyorum. Kafam karıştı.

Fetal dna genetik hastalıkları belirlemede %99 doğru sonuç veren bir test.Detaylı ultrason 20. Haftadan itibaren yapılıyor, ve maalesef bebeğin doğduktan sonra hayata tutunamayacağı bazı genetik hastalıklar olabiliyor. Tabii ki hiçbirimiz bu durumu yaşamak istemeyiz, ben biyoloji okuduğum ve öğretmenlik yaptığım için genetik konusuyla ilgili bilgim var, maalesef öyle bir durumda normal doğum gibi bebeği almak zorunda kalıyorlar, bende 39 yaşındayım ilk gebeliğim, riske atmamak için fetal dna yaptırdım. Amacım sizi tedirgin etmek değil sadece eğer imkanınız varsa yaptırmanızı tavsiye ederim tabii ki sizin kararınız.

Canım ben 36 yaşındayım ikili test yapıldı ve hiçbir sorun çıkmadı yaştan dolayı öyle demiştir ama hemen böyle amniyosentez yaşın vs.niye konusuyoki insanın moralini bozuyolar ortada bişey yokken

33 yasindayim bende oyle bisey demedi doktor ikili yaptirdim ve sonuclarima iyi dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…