yok bende olmadı çok şükür 38+4 te sezaryen oldum. ama iri bebekti 4 Kg doğdu. Bebek iri olunca da su fazla olabiliyor benceÇok sağolun güzel yorumlara ihtiyacım var sevindim inşallah bende de erken doğum olmaz çok korkuyorum ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum.
Merhabalar su ikizi demek ne demek benim de karnım ilk gebeliğime göre baya fazla şiş de merak ettimcanım, benim ilk kızımda suyum fazlaydı. yarık damak dudaktan şüphelendi detaylıda sorun çıkmadı şeker istedi sıkıntı çıkmadı çok şükür. sonra kan pıhtılaşma iğnesi vuruyordum ben belki ondandır dedi. eskilerde su ikizi dermiş bu durumu mevcuttan biraz daha fazla şişiyormuş karın.
Bebeğin suyunun olması gerektiğinden fazla olması. eskiler öyle tabir edermişMerhabalar su ikizi demek ne demek benim de karnım ilk gebeliğime göre baya fazla şiş de merak ettim
İnşallah canım erken doğum olmaz benim bu gebeliğim karnım daha erken büyüdü çok şükür detaylı ultrasonda her şey yolunda çıktı.Bebegin böbreklerinde falan da sorun yok ama suyu fazla dedi şekerden de şüpheleniyoruz dedi geçenlerde sağlık ocağında açlık şekerine baktırdım yani gayet iyi çıktı en iyisi şeker yüklemesi yapmakyok bende olmadı çok şükür 38+4 te sezaryen oldum. ama iri bebekti 4 Kg doğdu. Bebek iri olunca da su fazla olabiliyor bence
Anladım şimdi çok teşekkür ederimBebeğin suyunun olması gerektiğinden fazla olması. eskiler öyle tabir edermiş
İri Bebek olunca da mı su fazlalığı oluyor doktor haftası ile uyumlu dedi siz de ultrasonda görünüyor muydu. Önde mi gidiyordu gebeliğinizyok bende olmadı çok şükür 38+4 te sezaryen oldum. ama iri bebekti 4 Kg doğdu. Bebek iri olunca da su fazla olabiliyor bence
evet bir iki hafta öndeydiİri Bebek olunca da mı su fazlalığı oluyor doktor haftası ile uyumlu dedi siz de ultrasonda görünüyor muydu. Önde mi gidiyordu gebeliğiniz
Placenta posterior yazıyor raporda rahmin arka duvarıymış omurga tarafında. Sanırım bu sayede net ve erken hissetmeye başlamışımPlasentanız ön duvarda mı acaba ben zayıf olmama rağmen bazı günler çok net hissedemiyorum oysaki içeride tam bir kuduruk varbazı günler hareketi hissedicem diye çikolata yemekten kilo aldım
İnşallah canımayy insanın annesiyle aynı şehirde yaşaması ne büyük şanskeşke yanımda olsa benimki de. yapayalnız olunca insanın iyice eli ayağına dolanıyor. her şeyin altından nasıl kalkıcam bakalım ben de 2 hafta sonrası için konuştum badanacıyla. inşallah pişman olmam
Cok şükür canımKızlarcım gittim doktora gördük hiçbir sorun yok çok şükür. Hatta biraz fazla büyümüşüz bu sefer ölçümler 2 hafta önde çıktıDoktorum böyle hareketsizlik durumu olunca bir görmek isteriz tedbir amaçlı dedi. Çok rahatladım ben de bir anda bariz hareketler hareketleri gidince korkmuştum
Hadi gözün aydın canım.Kızlar bizde bu sabah doktor kontrolünden çıktık herşey yolundaŞeker yüklememiz vardı. Hiç öyle korkulacak bişi değilmiş. 2 dk mı bile almadı içmek ben tatlı çok severim bayıla bayıla içtim bebekte sevdi bence bi anda kıpır kıpır oldu Doğum şeklim zorunlu sezaryen olacak o da bu kontrolde kesinleşti artık kafam daha rahat devam edicem
Demek ki canımCok şükür canımyerini sevmiş demekki
Detaylıda görmüştü doktor. Plasentaya yapışık bir lob varmış doğum sırasında parçalanıyormuş. İyi temizlenemezse yoğun kanama görülebilir acil ameliyata almam gerekir o riski almak istemiyorum dedi. Detaylıdaki doktorda aynı şekilde söyleyince şüphe kalmadı aklımdaHadi gözün aydın canım.
Neden zorunlu sezeryan peki
Benim plasenta anterior yani ön duvardaPlacenta posterior yazıyor raporda rahmin arka duvarıymış omurga tarafında. Sanırım bu sayede net ve erken hissetmeye başlamışımSizinki neredeymiş? Vücut yapımız, plasentanın konumu, bebeğin pozisyonu hepsi etkiliyor galiba Bide bence benim bebeğim çok aşağıda duruyordu orası daha ince olduğu için çok hissediyordum şimdi hareketleri biraz daha yukarda artık göbek deliğinin hizasına geldi daha çok
Hmm evet sizinki büyük olasılıkla o yüzdendir. Ama artık zaten iyice büyümeye başladıkça daha belirgin hissedicez inş hepimizBenim plasenta anterior yani ön duvardao yüzden bazı günler çok hafif kıpırdamalar hissediyorum sadece, bazı günlerse dışarıdan belli olacak kadar sert tekmeler atıyor
Ocean extramag kullanıyorum magnezyum ağrılarım yok oldu resmen Allah razı olsun bulandan, yazan doktordanKızlar benim kas ağrılarım çok bacaklarım sırtım falan henüz magnezyum geçmedim ondan mı acaba bilmiyorum ama siz magnezyum olarak ne kullaniyorsunuz birde bu karnımın ortası çok agriyor elimi suremiyorum sizde var mi
Yaaaaaaa çok tatlı olmuş bende dolabının gelmesini bekliyorum gelse de assam kıyafetlerini diyeGünaydınBende dün akşam biraz dolaba asayım dedim her yer her yerdeydi bir hoşuma gitti duygusallaştım bime katlanır banyo küveti, oioi tabakları gelmişti alabilirsiniz bayağı uygun oluyor. Cam rende 40 tl gibi bir şeydi oyuncaklar da vardı ama ben E bebekten almıştım biraz şu anlık yeter diye bakmadım
Canım bende bazen sabit kaldığında korkuyorum hemen bir tadelle yiyip sola yatıyorum o zaman minik minik hissediyorum hareket ettiğini içim rahatlıyor. Bazen bebeğin pozisyonuna göre o hareket etse bile biz anlamıyoruz maalesefKızlar selamlar herkese. 2 gündür bebeğimin hareketini hiç hissetmiyorum. 2 gün öncesine kadar sürekli hissediyordum çok hareketli diyordum. Karnımın alt tarafındaydı çoğunlukla sertlik vs de oluyordu bazen, şu anda her tarafı yumuşacık karnımın. Kilom da sabit kaldı 1 haftadır. Sizce normal mi doktorumu aramalı mıyım acaba
Çok şükür maşallah sizeKızlar bizde bu sabah doktor kontrolünden çıktık herşey yolundaŞeker yüklememiz vardı. Hiç öyle korkulacak bişi değilmiş. 2 dk mı bile almadı içmek ben tatlı çok severim bayıla bayıla içtim bebekte sevdi bence bi anda kıpır kıpır oldu Doğum şeklim zorunlu sezaryen olacak o da bu kontrolde kesinleşti artık kafam daha rahat devam edicem
İlk gebeliğimde suyum fazlaydı şekerim yoktu sıkı diyet yaptım suyum normale dönmüştüMerhaba kızlar benim bugün detaylı ultrasonum vardı. Çok şükür her şey yolunda ama bebeğin suyu fazla çıktı. Bunun da şekerden şekerle alakası olabileceğini düşündü doktor şeker yüklemesi yapmamı istedi böyle bir durumla karşılaşan var mı? Bir de bebeğin suyu fazla olduğunda erken doğum riski artıyormuş doktor öyle dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?