2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Offf biz daha sadece park yatak, biraz kıyafet, battaniye, havlu, ağız mendilleri gibi tekstil şeylerini aldık. Banyo için minik küvet seti aldık. Ateş ölçer bir de süt sağmak için makine 😂😂😂 o kadar çok eksik var ki, daha dolap falan bakmamız lazım 😂😂😂

dün Antalya’da yakın arkadaşım doğum yaptı. Antalya sıcak malum, terlerim diye gecelik almış yanına ama sezaryen sonrası anesteziden dolayı çok üşümüş titremiş. Bir de hemşireler ayağını sıcak tutacaksın ki gazın çıksın demişler. Apar topar eşi eve gidip pijama altı almış mecburen. Ben de hastanenin soğuk olma ihtimaline karşı uzun pijama altı koyacağım yanıma. Depend bez kullanılıyor sezaryen de olsa ama bir paket yeterliymiş. Sonrasında pede geçiş yapılıyormuş. Göğüsleri son dönemde zaten baya büyümüştü arkadaşımın, emzirme sütyenini son haftalarda almak daha mantıklı geliyor bana. Şu an hala normal sütyenlerimle idare ediyorum ☺️
Merhabalar yazınızı okuyunca cevaplamadan geçmek istemedim. Bazı hastanelerde sezaryen sonrası anesteziden dolayı ilk odaya getirilişten sonra titrer gibi üşüme geliyor malesef. Naçizane tavsiyem çorap da olmalı ayağınızda. Dediğiniz gibi bir de alt üst pijama olursa iyi olur en azından o titreme geçesiye kadar. Ben ilk doğumumu özelde yaptım odaya geldiğimde üşüyorum diye ağladığımı hatırlıyorum dişlerim birbirine çarpa çarpa hem de. Ama arkadaşım doğumunu devlette yaptı onu ameliyathaneden sonra bi odada ısıtıp odaya öyle çıkarmışlar ufo gibi radyan gibi ısıtıcının olduğu bi odaya almışlar yani duyunca çok şaşırmıştım. Normal doğumda kanamanın çoğunu belki doğum esnasında atabiliyolardır ama sezaryende her ayağa kalktıkça kanama yoğunlaşabiliyo o yüzden 1 paket depend hasta bezi öneririm. Hemşireler yardımcı oluyorlar sezaryen dikiş yerine göre ayarlıyorlar. 1 paketten sonra normal pede geçebilirsiniz benim bir de 40 ım cıktıktan sonra adet olmaya başlamıştım hemen. O ilk adetim cok yoğun geldi. O zaman da depend kullandım sonra bir daha ihtiyacım olmadı. Merak edenler olursa gene toplu bir cevap olsun istedim ❤️❤️

Kızlar arada sizde de regl ağrısı gibi hafif ağrılar oluyor mu? Sanki birkaç gün sonra regl olacakmış gibi. Ben gün içerisinde 3-4 kez yaşıyorum saniyelik gelip gidiyor. Anlam veremiyorum acaba neden oluyor, normal mi 🤨
Ben bi 15 gün önce yaşadım gece uykumdan uyandırdı sağ kasıktan dizime kadar adet ağrısı gibi indi hatta klozete oturup kanama bekledim o derece kötüydü😔. Detaylıda bunu bildirmiştim doktora o da batından usg ile servikal uzunluğa baktı 3cm görünce takipli olduğum doktora bildirmemi istedi. Aynı gün kendi doktoruma gittim vajinal usg ile 3.79 ölçüldü. Belki ağrı öncesi 4cmdi ufak da olsa kısalma oldu o yüzden ağrı yaşadım ben öyle düşünüyorum doktorum hatta rutinde gün içinde kendini zorlamadan 15 er dklık yürüme önerecekti ama halihazırda bi tane cocupum olduğu için onun peşinde geöirdiğim hareketli zamanlardan dolayı fazlasıyla bana yeteceğini söyledi ağır işler yapmamamı istedi riskli değil ama dikkat edelim demişti. Kontrolün yakınlardaysa doktoruna bildirirsen daha iyi olur🌸

Sezeryandan ilk çıkınca gecelik onerebilirim sonda cikarirlarken veya kanama kontrolü yaptıkları esnada daha kolay oluyor çünkü ilk 5 6 saat kalkmiyorsunuz geliyorlar hemşireler değiştiriyor altinizi pijamayla bu çok mümkün olmuyor 🙄 ama ben daha sonrasinda pijamada daha çok rahat etmiştim çok ince olanlardan bence yazın ten tene temasta insanı bunaltir en azından pijama bunu engeller gibi geliyor
Ay çok güzel detaylar vermişsiniz🙏 ben herşeyi aşama aşama bilmeyi çok severim o yüzden sürekli aklımda ameliyat sonrası süreç var. Youtubeta spinal anestezi yapımından sezaryene kadsr herşeyi izledim 🙈

Bazı ölçümler baştan topuğa bazıları baştan popoya oluyor. Ondandır canım
Ya insallah baya fark var cunku

Kızlar şaka maka 12-13 hafta kaldı bebeklerimize kavuşmamıza🥹 sağlıkla gelsin hepsi🙏
Ben bebek alışverişinin %90 ını tamamladım sayılır. Sadece bebek bezi, ıslak mendil alt açma örtüsü ve çarşaf kaldı🙈 sıra kendimde.. tecrübeli annelere sorum var. Sezaryen olacağım. sizce ağustosta düğmeli alt üst takım mı yoksa gecelik mi daha rahat olur😊 bir de sezaryen doğumda depend bez kullanılıyor mu? Dikişlerden ötürü zorlar gibi düşündüm. Ve son soru göğüsler şuankinden daha büyük oluyor mu🙈 benim neredeyse hiç büyümedi ona göre emzirme sütyeni alacağım☺️
Ben ilkinde normal yaptim ama cok duydugum bir sey var sezeryanda pijama alti dikislerin uzerine geldigi icin gecelik daha rahat diyenler oldu o zamanki grubumuzda. Ama hangi sicaklik olursa olsun corap sart gibi en azindan 1-2 gun. Bebekte gaz oluyo bir de ayaklar usurse iyice oluyor. Benim ilk gebeligimde goguslerim pek degismedi sut gelince sisti biraz sonradan. Bunda hamileligimi ogrendigim anda 2 beden buyudu🤷🏻‍♀️ sut gelince de buyuyecek ne yapcam bilmiyorum
Benim belli değil normal mi sezeryan mı ama ben hem alt üst takım hem gecelik ve sabahlık olandan aldım. Depend bezde aldım pişman olmamak için. Ama benim normalde memeler küçüktü şimdi kocaman oldular ben şok! Daha doğuma kadar ne olur bilemiyorum. Tecrübeli değilim ama arkadaşlardan duyduklarım kadarıyla işte her tele basıyorum
Benim de bu sefer oyle oldu🤷🏻‍♀️
10 kilo aldım aslında ama göğüslerim aynı kaldı🥲 moraller bozuk biraz o yüzden🤭
Benim ilk gebeligimde hic buyumedi. Zaten buyuk de degillerdi biraz endiseleniyordum. Ama cok guzel sutum oluyodu. Sut yeterli olduktan sonra bosver buyumesin daha iyi 😅

Ben kapı süsü yaptıracağım ama yaptıracak yer bulamadım 🫠 bir de ismi yazılı çikolata yaptıracağım. İsmine de henüz karar vermediğimiz için elim kolum bağlı kaldı 😂😂😂 süs vs işine hiç girmek istemiyorum ama kararım değişebilir. Gelen ziyaretçilerimize vermek için anahtarlık gibi bir şeyler olabilir ama yüksek ihtimalle yaptırmam.
Bende sadece çikolata ve kapı süsü yeterli onu da kapı süsü hastane odasına asılsın diye. Zaten lohusa şerbeti yapılır bizde o olacak yeter. Birde 40 Mevlüt’ü yapacağım Allah izin verirse o zaman zaten bir şey dağıtırım gerçi o da fuzuli zaten yemek dağıtıyoruz ama olsun 🥹😆

Kızlar uykusuzluklarınız basladımı ?
Ben iki saat uyuduğum uykuyu sabaha kadar uyumuş şekilde uyanıyorum.
Evet canım, 2 şer saat aralıklarla uyanıyorum nerdeyse ya dönmek için ya tuvalet için ya bir hareket yapıyor onun için. Ne zaman uyku moduna girsem kıpır kıpır 🤣 babası dokunuyor ses yok 🤣 sabah işe oturmak bana zulüm geliyor en azından işten izne çıksam istediğimde uyuyabilirim diyorum..

Kızlar uykusuzluklarınız basladımı ?
Ben iki saat uyuduğum uykuyu sabaha kadar uyumuş şekilde uyanıyorum.
Evet bazen sebepsiz uyanıyorum gecenin bir köründe, 2 saat dön dön uyuyamıyorum geri :KK43: Geçen youtubeda bi doktordan dinledim, anne adaylarında gece uyanmaları içgüdüsel olabilir, doğum sonrası bebek bakımına hazırlıyor vücut kendini diyordu ama bilemedim ya çok erken değil mi bunun için 😅

Evet canım, 2 şer saat aralıklarla uyanıyorum nerdeyse ya dönmek için ya tuvalet için ya bir hareket yapıyor onun için. Ne zaman uyku moduna girsem kıpır kıpır 🤣 babası dokunuyor ses yok 🤣 sabah işe oturmak bana zulüm geliyor en azından işten izne çıksam istediğimde uyuyabilirim diyorum..
Ah canım ya🥲 ben gündüz uyumuyorum evde olduğum halde gündüz uykusunu sevmiyorum.
Bunu duymuştum doktordan vücut kendini doğumdan sonraya hazırlıyor bebek için 2 saatte bir uyanıyor diye ama çok tuhaf hiç uykum yokmuş gibi uyanıyorum ya.

Evet bazen sebepsiz uyanıyorum gecenin bir köründe, 2 saat dön dön uyuyamıyorum geri :KK43: Geçen youtubeda bi doktordan dinledim, anne adaylarında gece uyanmaları içgüdüsel olabilir, doğum sonrası bebek bakımına hazırlıyor vücut kendini diyordu ama bilemedim ya çok erken değil mi bunun için 😅
Evet canım ben de böyle duydum ama demek ki erken değilmiş üç gündür yaşıyorum bu durumu☺️

Ah canım ya🥲 ben gündüz uyumuyorum evde olduğum halde gündüz uykusunu sevmiyorum.
Bunu duymuştum doktordan vücut kendini doğumdan sonraya hazırlıyor bebek için 2 saatte bir uyanıyor diye ama çok tuhaf hiç uykum yokmuş gibi uyanıyorum ya.
geçen şu video karşıma çıktı. Gerçekten bazı şeyler inanılmaz..

Ya insallah baya fark var cunku

Ben ilkinde normal yaptim ama cok duydugum bir sey var sezeryanda pijama alti dikislerin uzerine geldigi icin gecelik daha rahat diyenler oldu o zamanki grubumuzda. Ama hangi sicaklik olursa olsun corap sart gibi en azindan 1-2 gun. Bebekte gaz oluyo bir de ayaklar usurse iyice oluyor. Benim ilk gebeligimde goguslerim pek degismedi sut gelince sisti biraz sonradan. Bunda hamileligimi ogrendigim anda 2 beden buyudu🤷🏻‍♀️ sut gelince de buyuyecek ne yapcam bilmiyorum

Benim de bu sefer oyle oldu🤷🏻‍♀️

Benim ilk gebeligimde hic buyumedi. Zaten buyuk de degillerdi biraz endiseleniyordum. Ama cok guzel sutum oluyodu. Sut yeterli olduktan sonra bosver buyumesin daha iyi 😅
Ay çok güzel detaylar vermişsiniz🙏 ben herşeyi aşama aşama bilmeyi çok severim o yüzden sürekli aklımda ameliyat sonrası süreç var. Youtubeta spinal anestezi yapımından sezaryene kadsr herşeyi izledim 🙈

Pijamaları normal pijama ise illaki dikiş yerine gelir lastikleri ama ayarlanabilir hamile lohusa pijamalari göbeğin üst kısmında kalıyor 🙄bana biraz tuhaf geldi o zaman depend de kullanilamazdi😅 kimi gecelikle rahat ediyor kimi pijama ile o ayrı da🤣🤣 mesela ne bileyim o ağrıyla gecelikle kalkmak, oturmak istediğinizde yada yatar vaziyetten oturur vaziyete geçerken yada tam tersi bir durumda bacağınızın altına sikiscak onu cekistirmek gerekicek cekistirirken hafif yukarıya kalkmaya çalışılacak sezeryanda o ağrı yanma sırasında hepsi bana fazla geliyor😅bacağımın orası mi açıldı burasımı açıldı (kapalı olduğum için bu biraz ekstra olabilir )🤣ben 1 gecelik 2 pijama takımı götürmeyi planlıyorum hatta 1 gece kalırsam 1 gecelik 1 pijama ile olayı kapatma tarafindayim 🤣

Ben bi 15 gün önce yaşadım gece uykumdan uyandırdı sağ kasıktan dizime kadar adet ağrısı gibi indi hatta klozete oturup kanama bekledim o derece kötüydü😔. Detaylıda bunu bildirmiştim doktora o da batından usg ile servikal uzunluğa baktı 3cm görünce takipli olduğum doktora bildirmemi istedi. Aynı gün kendi doktoruma gittim vajinal usg ile 3.79 ölçüldü. Belki ağrı öncesi 4cmdi ufak da olsa kısalma oldu o yüzden ağrı yaşadım ben öyle düşünüyorum doktorum hatta rutinde gün içinde kendini zorlamadan 15 er dklık yürüme önerecekti ama halihazırda bi tane cocupum olduğu için onun peşinde geöirdiğim hareketli zamanlardan dolayı fazlasıyla bana yeteceğini söyledi ağır işler yapmamamı istedi riskli değil ama dikkat edelim demişti. Kontrolün yakınlardaysa doktoruna bildirirsen daha iyi olur🌸
Canım dünden önceki gün detaylıya gittim rahim ağzı uzunluğu normal, plasenta güzel yerde dedi. Bu benim gebeliğin başından beri oluyor. Riskli olsaydı herhalde detaylıda söylerdi diye düşünüyorum 🤨 çok rahatsız eden bir ağrı değil benimki aslında. Sadece gün içerisinde 3-4 kez saniyelik yokluyor. Hani hamile olmasam herhalde reglim yaklaşıyor diye düşünürüm. Doktoruma bir soracağım bakalım ne diyecek.

Canım dünden önceki gün detaylıya gittim rahim ağzı uzunluğu normal, plasenta güzel yerde dedi. Bu benim gebeliğin başından beri oluyor. Riskli olsaydı herhalde detaylıda söylerdi diye düşünüyorum 🤨 çok rahatsız eden bir ağrı değil benimki aslında. Sadece gün içerisinde 3-4 kez saniyelik yokluyor. Hani hamile olmasam herhalde reglim yaklaşıyor diye düşünürüm. Doktoruma bir soracağım bakalım ne diyecek.
Kısa sürmesi normal bence. Magnezyum kalsiyum yetmiyordur belki. Evet riskli bi durum olsaydı detaylı da çıkardı en kötü ihtimalle. O ağrı geldiğinde bana yaklaşık 15 20 dk sürüyor bende. Hatta şey hissettiriyor bana gebelik öncesi o test yapacağımız günlerde hah ağrım geldi kesin adet olucam bu ayda gebelik oluşmadı hep bunu hatırlatıyor bana bi o günlere gidip geliyorum🙈 inşallah tek ruh hastası ben değilimdir 😆😆

Sabah 6 da kalkıyorum pek uykusuzluk denmez ama sağdan sola soldan sağa dönerken mutlaka dönüyorum latte bi de nefes alamama durumu çok başladı. +20kiloyla 7.ay hoşgeldi 🫣🫠
+20 derken 20 kilomu aldın🙈
Nefes alamama yatarken boğuluyor gibi olma hissi oluyor bende de bu da bebek büyüyüp baskı yaptığı için oluyormuş canım.
Sırtüstü zaten asla yatamıyorum sola dönüyorum kalbim hızlı çarpıyor hep sağ tarafımda sürekli uyanarak sabah ediyorum bende.

Back
X