- 22 Mart 2023
- 4.188
- 2.683
- 63
- 31
Merhabalar yazınızı okuyunca cevaplamadan geçmek istemedim. Bazı hastanelerde sezaryen sonrası anesteziden dolayı ilk odaya getirilişten sonra titrer gibi üşüme geliyor malesef. Naçizane tavsiyem çorap da olmalı ayağınızda. Dediğiniz gibi bir de alt üst pijama olursa iyi olur en azından o titreme geçesiye kadar. Ben ilk doğumumu özelde yaptım odaya geldiğimde üşüyorum diye ağladığımı hatırlıyorum dişlerim birbirine çarpa çarpa hem de. Ama arkadaşım doğumunu devlette yaptı onu ameliyathaneden sonra bi odada ısıtıp odaya öyle çıkarmışlar ufo gibi radyan gibi ısıtıcının olduğu bi odaya almışlar yani duyunca çok şaşırmıştım. Normal doğumda kanamanın çoğunu belki doğum esnasında atabiliyolardır ama sezaryende her ayağa kalktıkça kanama yoğunlaşabiliyo o yüzden 1 paket depend hasta bezi öneririm. Hemşireler yardımcı oluyorlar sezaryen dikiş yerine göre ayarlıyorlar. 1 paketten sonra normal pede geçebilirsiniz benim bir de 40 ım cıktıktan sonra adet olmaya başlamıştım hemen. O ilk adetim cok yoğun geldi. O zaman da depend kullandım sonra bir daha ihtiyacım olmadı. Merak edenler olursa gene toplu bir cevap olsun istedimOfff biz daha sadece park yatak, biraz kıyafet, battaniye, havlu, ağız mendilleri gibi tekstil şeylerini aldık. Banyo için minik küvet seti aldık. Ateş ölçer bir de süt sağmak için makineo kadar çok eksik var ki, daha dolap falan bakmamız lazım
dün Antalya’da yakın arkadaşım doğum yaptı. Antalya sıcak malum, terlerim diye gecelik almış yanına ama sezaryen sonrası anesteziden dolayı çok üşümüş titremiş. Bir de hemşireler ayağını sıcak tutacaksın ki gazın çıksın demişler. Apar topar eşi eve gidip pijama altı almış mecburen. Ben de hastanenin soğuk olma ihtimaline karşı uzun pijama altı koyacağım yanıma. Depend bez kullanılıyor sezaryen de olsa ama bir paket yeterliymiş. Sonrasında pede geçiş yapılıyormuş. Göğüsleri son dönemde zaten baya büyümüştü arkadaşımın, emzirme sütyenini son haftalarda almak daha mantıklı geliyor bana. Şu an hala normal sütyenlerimle idare ediyorum![]()